Gå til innhold

Knoyken

Medlemmer
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knoyken

  1. Kjøper du en Lenovo får du ganske brukbart tastatur også. selv gikk jeg tilbake til M2 Pro 16"2023. Blir som nabojenta sa "koster det ikke smaker det ikke". Neida.

    Det å ha en bærbar som er kraftig. men holder igjen slik at den er passivt-kjølt mesteparten av tiden var et must for meg. Synes plast-pcer til 10 000kr er mye for pengene misforstå meg rett. 

    Skal du derimot sitte å skrive mye eller ha et batteri og skjerm som er i en egen klasse. ja da blir det MacBookPro på deg igjen.

  2. mafsa skrev (På 16.10.2023 den 9:59 PM):

    Du får nok ikke bare byttet sprinklerhodet på den der. Ser ut som et tørrhode, hvor det er luft inne i røret som forhindrer vann fra hvor den er skrudd i, slik at den er frostsikker. Kan hende det er  feilproduksjon eller at den er såpass gammel at noe er gått gale. Men du trenger ikke å forandre noe lengre inn i annlegget enn å skifte den "delen".

    Stemmer det 😉. Men er det plast rør inne må de ned med himlingen for å holde mot.

    Er boligen oppført nylig er det bare å ta kontakt med byggherre snarest. De der er ikke rimelige å bytte desverre.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Det du mest sannsynlig trenger er:

    1x 1"kuleventil
    2x 1" ansats-nippel
    1x 1"-3/4" overgang-ansats-nippel

    eventuelt:

    1x hann-3/4" innvendig-gjenge gardena-kobling på enden av den nye kranen

    Hadde montert en kan på pumpen du har nå, mest sannsynlig bare å skru av det som står på ut-siden, og bare sette t-røret på her. Eksisterende i enden av t-røret, og kuleventilen på t-stykke av t-røret.  

  4. Prøv å vrinnøkkelen så tenningen er på så men alle dødrer er igjen. Så mens nøkkelen står i tennings posisjon så trykker du gasspedalen forbi kick-down bryteren og holder den der 5-7 sec dermed tar du av tenningen før du løfter foten av gassen. Ikke fjern nøkkelen eller åpn døren på 5 minutter. Dette trikset resetter girkassen og kan hjelpe. En stor fordel spesielt med 211 serien er at du bør ha tilkoblet 12v lader under slike operasjoner og ellers ved feilsøking ved bruk av diagnoseutstyr. Lykke til 

  5. Glassbor for porselen fliser(rød/brue inni) og diamant for pressede harde fliser(mørk/sort inni). 6mm hull holder rikelig. Bruk en god plastplugg så henger der uansett om det ikke er noe bakom.

    Porselen er som å bore i sandkaker. Sett spissen i flisen og gi skrumaskinen et kakk i bakenden slik at borret skader glasuren og ikke vandrer bortover. Lavt turtall og ingen kjøling.

    Diamantborring er mere knotete. Anbefaller her du bruker typen  som er beregnet på en vinkelsliper for turtallet sin del. Her er det også en spesiell teknikk for å få hull uten å brenne borret. Bore-kronen må kjøles enten med voks eller vann. 

    Aldri bruk slagbor på veggfliser om du ikke er 100% sikker på hva du driver med, sjansen for knuste fliser er meget stor.

     

     

    • Innsiktsfullt 1
  6. Vår campingvogn sår på fast plass med spikerteltet på vestlandet.

    Årsleien er 12 000kr pgså kommer strøm itilleg (2000kr år 2021). Det er 230v strøm i spikerteltet som har god plass til f.eks en god pult og stol om du ofrer plassen du ellers ville hatt fek.s en sofa. 

    På vinteren har vi hatt stående en 1500w vifteovn på trinn 1 og laveste temperatur innstillig Tipper den da trekker mellom 400-600w. Dette for å sikre at det ikke fryser i varmtvanstanken og vannrør.

    I service hiset er det 3 elller 4 herretoaletter og 3 eller 4 dametoaletter. De fleste av disse fungerer som et bad der du har rilgamg til dusj. Varmtvann koster 10kr og holder til en kjapp dusj. 20kr om du ønsker å stå litti dusjen.

    Det er et felles kjøkken med kjøkkevask og steikeovn. Eget rom vpr vaskemaskiner. Dette er egentlig samme maskin som du har hjemme der du tar med deg eget vaskepulver.

    Alle fellesområder som nevnt over blir vasket hyppig. Er alltid lukt av nyvasket om kvelden da vi har vært der fpr å pusse tenner og ta nattstellet.

    Om det er praktisk og gjennomførbart er svaret "JA". Hadde jeg blitt ungkar hadde eg lett bodd der da internett får du rimelig slik du nevner og spikerteltet kan tilpasses akkurat slik du ønsker. Størrelsen på spikertelt er ofte stor og du har da en oppholdsstue/kontor itillegg til selve vognen.

  7. Ser mangen her er opplært at om de ser en hund og eier på fortauet så må man flykte over bilveien å gå i grøften.

    En hund trenger en eier som setter grenser og regler. Klarer man dette får man en lykkelig hund.

    Liten eller stor hund spiller ingen rolle.. De blir redd når du kommer løpende forbi eller sykler i 40 km/t en halv meter fra. 

    Er lov å ha sine meninger om hund men er også lov å akseptere at den kan bli redd høye lyder eller brå bevegelser. 

    • Liker 1
  8. Kilde : https://en.m.wikipedia.org/wiki/British_Standard_Pipe

    Idag bruker vi de dimensjonene som 1" = 33.25mm

    Se tabellen i linken for alle konverteringsmål.

     

    At least 41 thread sizes have been defined, ranging from 116 to 18, although of these only 15 are included in ISO 7 and 24 in ISO 228.[3][4][5][6] The size number was originally based on the inner diameter (measured in inches) of a steel tube for which the thread was intended, but contemporary pipes tend to use thinner walls to save material, and thus have an inner diameter larger than this nominal size. In the modern standard metric version, it is simply a size number, where listed diameter size is the major outer diameter of the external thread. For a taper thread, it is the diameter at the "gauge length" (plus/minus one thread pitch) from the small end of the thread. The taper is 1:16, meaning that for each 16 units of measurement increase in the distance from the end, the diameter increases by 1 unit of measurement.

  9. Utvendig mål

    AndersT2 skrev (13 minutter siden):

    En slik tabell sier jo ingenting om hvor man skal ta målet.

    Det virker nesten som det er innvendig mål i røret. Men det finnes jo rør med forskjellig tykkelse på veggene.

    Utvendig diameter på ytterkant gjenge.

    I norge sier vi feks 1/2" ansatsnippel. Eller som delen din over 1/2" x 3/8" overgangs nippelmuffe. Deler vi ordet i to nippel-muffe ser vi at nippel(utvendig) 1/2" kommer først og muffe(innvendig) 3/8"kommer sist.

    I andre land er betegnelsen slik for samme eksempel R15 x R10.

    Slik rør og deler er laget og standarisert kan du si at rør på xx mm bruker deler på x/x" tomma.

    Alle rør måles i millimeter untat gamle gjengerør de måles i tomma med fingjenge. Men der kommer det inn overgamger som passer med de nye delene.

    10-13mm er 3/8"

    14-16mm er 1/2"

    17-25mm er 3/4"

    25-34mm er 1" 

     

    Innvendig diameter måles i DN feks DN25 tilsier at invendig diameter skal være 25mm da kan du bruke feks et 28mm rør med 1.5mm rørvegg eller et 30mm rør med 2.5mm rørvegg.

    Finnes selfølgelig deler med millimeter gjenger  også. Men disse er spesielle som de som er betegnet M20 samt ganle klemrings deler.

     

×
×
  • Opprett ny...