Gå til innhold

OmniDux

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OmniDux

  1. Ser at tråden er gammel. Løste det seg til slutt?

     

    Jeg gjetter på at fyren kjører med en bil han har kjøpt og sagt at han skulle levere inn salgsmelding uten å gjøre det og dermed kjører rundt på forsikringen til forrige eier. Det er en grunn til at det er selgers ansvar å levere inn salgsmelding og at man aldri skal overlate den jobben til kjøper. Dersom kjøper ønsker å ta med seg salgsmeldingen fra vognkortet så bør man lage en duplikat melding.

  2. Spent på korleis ytelsen blir, eg er redd det kan bli skikkeleg treigt.

    Det kan strengt talt også bli bedre ytelse. Usikker på hvilken implementasjon av replikering de planlegger her, men med Clustra benyttet man logging av transaksjon til minnet på sekundærnoden for å kunne comitte transaksjonen før den var skrevet til disk og allikevel ivareta durabillity-delen av acid. Altså hadde både sekundær og primær til enhver tid samme informasjon (men i to forskjellige varianter). Clustra ble forøvrig nettopp utviklet på oppdrag for telekombransjen som krevde bedre responstid på transaksjoner enn det søketiden var på harddisker den gangen.

  3. Denne her kan faktisk løse et problem jeg har hatt en stund med en crappy ruter fra nettleverandøren min som har en viss tendens til å måtte restartes en gang eller to i uka. Med denne kan jeg jo bare programmere serveren min til å restarte ruteren dersom den mister netttilgang.

     

    Ikke at det vanligvis er så ille å måtte nappe strømmen til ruteren en gang i mellom, men dersom det ikke er noen hjemme er det litt kjedelig at serveren min skal være utilgjengelig helt til jeg kommer hjem. Eventuelt kan den også bare programmeres til å alltid restarte ruteren en gang midt på natta.

  4. Kan meddele at hjelp til selvhjelp faktisk nytter, men det krever bare veldig mye tålmodighet å lære bort noe om datamaskiner til de som trenger å undervises om den daglige bruken av datamaskiner. I tillegg er det viktig å fokusere på å lære dem det de har bruk for å kunne og sørge for at systemet selv fikser alt det andre. Man kan ikke forvente at en person skal greie å huske hvordan man gjør noe innenfor et fremmed domene når det går for lang tid mellom hver gang kunnskapen er nødvendig. Det virker ikke på meg som om trådstarter er noen særlig god læremester.

  5. Har nettopp montert vannkjøling og det fungerer såre vel, men er litt poengløst med vifteløs vannkjøling når jeg fortsatt må ha viften til skjermkortet koblet på for å få bootet.

     

    Er det noen måte jeg kan skru av denne sjekken slik som for cpu-viften? Skjermkortet mitt er et Gainward Gt6800.

  6. Gikk på en liten smell angående kjøp av vannblokk til northbridge på gigabyte 8knxp ultra. Zalman ZM-NWB1 passet rett og slett ikke. Kjøleren kan monteres enten med plugger, for de som har tettsittende hull eller med noen slags kroker for de som har nøen slags metallløkker stående litt lenger unna. Den opprinnelige kjøleren min var festet med plugger, hvis avstand er ca 6,6cm. Har jeg en ustandardisert northbridge størrelse eller finnes det en type vannblokk der ut som passer?

  7. Noen som vet om et program som kan konvertere en gitt wav fil til en liste med alle sample-verdiene? Evt skrive ut tallverdien bitvis til en fil på disk? Burde selvsagt ikke være noe vanskelig å lage selv, men tipper det går litt fortere om noen av dere kjenner til et slikt program også slipper jeg jobben med å sette meg inn i et lyd-api jeg uansett ikke får brukt til sluttproduktet.

     

    Trenger nemlig dette for å kunne importere lydeffekter til et spill skrevet for en embedded maskin. Koden til spillet mitt opererer direkte på dac'en i maskina, så timing av samples og slikt ordner jeg selv, men er bare litt tungvindt å generere pene lyder sånn ved å bare gjette på tallverdier.

  8. Noen som vet hvordan man kan få lagt inn egne java programmer på sxg75? Den støtter i hvertfall ikke uten videre å ta imot jar-filer over bluetooth slik jeg sendte de til min t610. Filene blir ikke gjenkjent som noe kjørbart program i det hele tatt. Er eneste mulighet over-the-air deployment eller finnes det noe eget program for å sende programmer til den? OTA er forsåvidt greit det, hadde jeg bare hatt et fungerende simkort til telefonen.

  9. Angående avlesning av koordinater for gps'en så om ikke det allerede finnes egnet program for det på nettet så kommer jeg til å skrive det selv. Jeg sitter nå å lytter til mp3 fra min sxg75 og venter spent på gjennomføring av nummerporteringen så jeg kan ta telefonen skikkelig i bruk.

     

    Jeg skal ikke sverge på at jeg greier (har tid til) å skrive noe godt program med mulighet for å laste inn egne kart og logging av ruter, men en kjapp løsning med enkle koordinater og hastighet og litt sånt det burde gå greit.

  10. hmmmm....jeg håper Siemens kommer med sync software ganske kjapt. Det er en avgjørende faktor for meg.

     

    Synkroniseringsprogramvare for sxg75 fra Siemens kommer vel asap. For de med bluetooth adapter til pc'en sin skjønner jeg ikke at man skulle trenge noe spesiell programvare i det hele tatt. Bluetooth-standarden inneholder også standarder for tilbydning av forskjellige tjenester deriblant utveksling av kontakter og avtaler. Til windows xp følger det med programvare for synkronisering av outlook og flere andre lignede programmers databaser via bluetooth. For andre operativsystemer tør jeg nesten å banne på at det finnes tredjepartsprogramvare som tilbyr synkronisering via bluetooth dersom ikke operativsystemene har det selv.

  11. pcworld.no:

    "Philips oppgir at spilleren har en vekt på 1,5 kilo og måler 30,4 x 14,6 x 24,2 millimeter."

     

    Tykkelse på 24,2 millimeter virker rimelig, men en flate på 30,4 millimeter x 14,6 millimeter vil jo ikke engang kunne romme en dvd-plate. En dvd har 120mm diameter.

    Så hvis disse målene skal gi mening må det være 30,4cm x 14,6cm x 24,2mm.

    30,4 cm er et par cm lengre enn den langsiden på min 12" ibook, ikke spesielt hendig. Jeg mistenker en stygg feil i pressemeldingen til phillips som hw.no burde ha sett. Hadde jeg hatt bruk for dvdbrenner på farten, hadde jeg punget ut en tusenlapp ekstra den gangen jeg kjøpte iBooken og fått det integrert. Jeg nekter å tro at apple offrer noe større plass internt til dvdbrennere enn lesere.

     

    Med litt fri tolkning av tallene kan man jo gjette 30,4mm tykk, 14,6cm bred og 24,2cm lang. Det er kanskje rimelig men ingen revolusjon.

  12. Hvis du vurderer å gå til innkjøp av både scsi-kontroller og hovedkort på en gang burde du vurdere hovedkort med onboard-scsi kotroller. Da jeg kjøpte mitt hovedkort kjøpte jeg et kort med en adaptec kontroller onboard som løst ville ha kostet mer enn det jeg betalte for hovedkortet. For ikke å snakke om hvor dyre hovedkortene med pci-express eller pci-x sokler var den gangen.

     

    Per i dag finner du ikke mitt hovedkort til salgs lenger (prosessorsokkelen er faset ut), men scsi-kontrolleren er fortsatt heit.

  13. Det store spørsmålet er egentlig om windows finner kortet i det hele tatt.

    Dersom windows finner kortet men ikke greier å installere driverne så fins det en fiks dersom du går inn på brukerforumet til pinnacle. Forumet er litt uoversiktlig men dersom du leter litt så finner du den.

    heter noe sånt som PCTV Stereo fix

     

    Dersom windows ikke finner kortet i det hele tatt så sitter du i samme bås som meg og jeg har gitt opp.

  14. Hvordan går det å blande buffered og unbuffered ram?

     

    Mitt oppsett per dags dato er:

    -Gigabyte GA-8KNXP Ultra revisjon 2.0 (Jeg er lit usikker på revisjonen, gigabyte er litt vage på forskjellene.)

    -P4 3,2 Ghz med 800Mhz FSB

    -2*256MB TwinMos PC3200 CAS 2,5

     

    Per dags dato har jeg ikke behov for stort mer enn en 1024MB RAM, men ser for meg at behovet vil øke og jeg lurer derfor på om jeg burde selge ram'en jeg har nå for å kjøpe ram som er registered/buffered ettersom om at hovedkortet ikke støtter mer enn 1024MB med unbuffered eller kan jeg bare kjøpe 2*256MB ubuffered nå for så å legge til med buffered utover 1024MB senere? Det blir jo fryktelig dyrt å kjøpe all ram'en på nytt med en gang jeg ønsker å gå utover 1024MB. Buffered ram er ikke spesielt billig heller.

     

    Et siste spørsmål: Dual bank og singel bank, vil det si om modulen har brikker på begge sider eller ikke?

  15. Mulig jeg er helt på jordet nå, men tror ikke det går ann å seriekoble de

    for jeg antar (gunnløst vel og merke) at motstanden i en peltier ikke er konstant, og hvis den ikke er det, da kan ting fort gå til helvete.

     

    Korriger meg hvis jeg tar feil.

    Motstanden i en peltier er ikke konstant, men det skal ikke være verre enn at det går ann å seriekoble 4 stk. Jeg tror jeg leste om det i en artikkel på overklokking.no en gang.

     

    Problemet med seriekobling er heller hvis en av de skulle gå i stykker. Det vil kunne føre til driftstans på de andre og smelting av cpu, men dersom gevinsten på strømforsyning er stor nok kan man vel kalle det en kalkulert risiko.

×
×
  • Opprett ny...