Gå til innhold

zulo

Medlemmer
  • Innlegg

    782
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zulo

  1. Jeg hadde geforce gtx 560TI før og d3 kjørte helt fint. Trengte egentlig ikke oppgradere. Men, viftene på msi 560ti gikk ad undass :) Faktisk så funka d3 utrolig bra t.o.m når 1 av 2 vifter sto stille.. men jeg bestemte meg for å oppgradere skjermkortet, litt inspirert av at ROS kommer snart og at jeg skulle ta opp igjen d3.

     

    Så nå har jeg fått meg asus gtx 770 2gb og kjører d3 så det uler etter bortsett fra en merkelig lagg. Jeg er sikker på at det ikke er ekte "fps lagg" men såkalt "tearing". Har slått på vsync og adaptive vsync og fps står på 209 ingame. Det meste jeg har sett at den har gått ned på er 190fps...

     

    Spørsmålet er hvorfor jeg får denne rare laggen. Er det tearing pga skjermen sin oppfriskningshastighet? Må jeg også ha ny skjerm når jeg har raskt skjermkort? Nå har jeg asus proart skjerm med p-ips panel og 6ms oppdateringsfrekvens...

    Bør jeg bytte skjerm og gå for en slik 4k med 1ms oppdateringsfrekvens? Vil et gtx 770 klare en 4k skjerm?

     

    edit: ser at når jeg knuser ting..og fysikken slår til så går det ikke akkurat laggete fps-messig sett men ting går nesten som i slow motion... hvis jeg tar fysikk på minste setting så går det bedre.. nesten som om fysikken går hardere utover cpu enn vanlgi gameplay. Nå har jeg i7 4770 cpu så det burde jo være greit nok.

  2. Vurderer å opprette et AS for å ta min utvikling av apper og spill under et firma. Har lyst til at det skal være et AS og ikke et enmannsforetak.

     

    Er det noen regler som tilsier at man ikke kan opprette et AS og ikke ha ansatte? Kan jeg opprette AS'et og programmere som jeg pleier uten å gjøre meg selv ansatt men bare selge/utgi programvaren som firmaets? Altså det må ikke dokumenteres hvor firmaet fikk programvaren fra? (siden jeg da privat sitter og koder helt til det er ferdig og så er det klart til å selges av firmaet).

     

    Det blir jo på en måte som å jobbe som om du hadde et enmannsforetak bare at når programmet er ferdig kan du gi det ut via firmaet og firmaet får verdien.

     

    Ser for meg at det vil bli ganske ukomplisert regnskapsmessig med da cirka 1 ny vare(et spill) i året. Hvis det da ikke er krav til å dokumentere hvert eneste salg av programvaren? Hvis appene publiseres via google eller apple sine nettløsninger vil det vel være ganske enkelt å dokumentere hva firmaet har av inntekter.

  3. 100 milliarder..

    Utbygging i bygda her på boligfeltet jeg holder til i kosta 1 million. (ikke medregna fiberkabel inn i husveggen, bare utbygging av fiber til området med sentral osv).

     

    Hvis vi sier at dette skal skje basert på boligfelt/områder og et boligfelt gjennomsnittlig består av 200 husstander.

    Det er i følge ssb 1 million abonnement på 256kbit til 16mbit.(altså ikke fiber).

     

    Hvis vi regner at 50% av disse kan få fiber i veggen, altså området er utbygd men de har ikke orka å bestille fiber enda.. så har vi 500 000 husstander.

     

    0.5 million husstander og gjennomsnittlig 200 husstander pr. boligfelt/utbyggingsprosjekt = 2500 boligfelt som skal utbygges fordi alle er lovet 100mbit bredbånd.

     

    Prisen på dette basert på eksempelet fra bygda her vil bli:

    2500 boligfelt * 1million i utbygging/områdeinvestering =

    2.5 Billioner.

  4. Nå åpnes det jo opp for at plugins i browseren kan utnytte hull i browserens implementasjon av javascript og html5. Det vil kansje ta kortere tid før hullet blir fikset men til gjengjeld vil det vel bli mye enklere å skrive farlig kode siden de som vil utnytte dette nå kun trenger å bruke javascript. Ser for meg automatiske klikk og operasjoner rett i nettbanken utført av javascriptkode som av en eller annen grunn har fått lov å kjøre i browseren, m.a.o mye verre enn Java. Kommer til å sende et brev til bankID og be dem om å fortsette å støtte Java. Jeg logger ikke på nettbanken med javascript hvertfall.

  5.  

     

    Bare en ting å si til dette: HALLELUJAH!!!!

    Endelig blir man kvitt Java!

    Nå blir man ikke kvitt Java, men Java Applets - som er to helt ulike ting. Java vil fremdeles brukes i enormt omfang, f.eks i Android, på servere osv. Java i disse sammenhengene er faktisk en av de sikreste plattformene som finnes.

    Jepp, java er det sikreste fortsatt.

    Dette betyr bare at vi må håpe at html5 implementasjonen i browsere/andre programmer ikke har hull istedenfor java.

  6. Tjente et par hundre kr 2-3 ganger på rad på Tomra i ferien.

    Den siste gikk ikke så jeg gikk ut med et par hundre kr i tap :p

    Uansett artig å treffe så det går i + syns jeg uansett hvor lite det blir å tjene..eller jeg satser på minimum 250kr.

     

    Jeg "skifta" nå fra tomra til jinhui shipping og den gikk 0,1% opp. Gikk inn rett under 13 og den skal ifølge teknisk analyse ha motstand på 18kr. Typisk min uflaks så skal den vel stoppe på 13 siden den har gått ganske mye opp i det siste. :) Hvis den ikke begynner å gå videre så skifter jeg igjen så fort som mulig med så lite som mulig i tap. Til slutt er målet å treffe den som går mange %(enda ikke klart det).

  7. Mener jeg leste et sted at systemet som gjør at drops blir tilpassa din class er i konsoll versjonen av d3. Kan det bety at en patch kan komme for loot til pc samtidig som konsoll versjonen slippes eller rett etter?

     

    Så også et intervju der de sa at det var mange endringer i expansion som de ikke hadde snakket om, de måtte velge et par ting å nevne fordi det var så mye nytt og at det vi har fått høre nå bare er en lite bit av alt det nye.

     

    Kan jo håpe på at de slipper mer informasjon i løpet av gamescom.

  8. Hovedkortet støtter som standard 1600mhz ddr3. Det støtter også XMP profiler på ram brikker. (asus h87-pro)

     

    Vil det bli lettere å overklokke rammen i bios hvis jeg da setter i ram som støtter XMP og har en standard frekvens høyere enn 1600mhz?

  9. Vet at arbeidsgiver kan beordre overtid hvis de gjelder en kort periode, men jeg lurer på om dette gjelder bare for "det som faktisk er jobben din"?

     

    Altså, hvis du er ansatt som IT Ingeniør i en stor organisasjon og denne organisasjonen plutselig er del-arrangør(pga PR) på et sportsarrangement..så mener sjefene at de ansatte fra denne organisasjonen bør være med slik at man får fylt behovet for folk(man henter inn frivillige men får ikke tak i nok).

     

    Vil dette gå under overtid og kan de beordre en ansatt til å være med på dette når det ikke har noe med hverken det organisasjonen driver med eller noe av det jobben din egnetlig går ut på.. ? Det er jo heller ikke noe som plutselig har oppstått.

  10. Har syklet cirka 1 mil på den nye sykkelen min. I dag begynte en klikkelyd som høres ut som det kommer fra kranken eller pedalen fremme.

    Når jeg trår rundt kommer lyden cirka 1 gang pr runde og syns jeg kjenner et slags "nypp/dytt/rykk" under foten når lyden kommer.

     

    Kan det være fra lageret i pedalen eller er det kranklageret som har ryki?

    Lyden kommer kun når jeg sykler og trår..lyden er ikke der hvis jeg går av og roterer pedalene og girene.

    Er det ikke litt dårlig at en mtb må skifte kranklager etter 1 mil på grusvei?

    Jeg har sjekket at det ikke er noe synlig og åpenbart som lager lyden. Kjedet er rent da jeg bare har sykla knapt 1 mil på denne siden den var ny og kun på grusvei og asfalt.

     

    Dette er forresten White Lite 29" fra xxl, den har følgende krank og gir:- Krankgir: XT

    - Bakgir: XT

    - Krank: Truativ Firex

     

    Har kranken gått allerede nå så benytter jeg meg av 30 dagers retur policyen til xxl. Tror ikke det er lurt å kjøpe sykkel der de har den policyen for du kan risikere å kjøpe sykler som er brukt fra før og returnert.

  11. Husker jeg abbonerte på et spill/data blad rundt 1997. (ikke Tekno)

    Tror det var en klubb som sendte ut medlemsblad og det var for det meste omtaler om spill. Tror ikke dette ble solgt i butikker og det var mer preg av å ha blitt printet ut i småskala. De hadde også en tjeneste der man kunne ringe inn for å få tips til eventyrspill der man satt fast.

    Tror dette firmaet holdt til i Moss eller Ski.

    Har lyst til å søke etter mer informasjon om dette men klarer ikke å komme på navnet på bladet.

  12. Bare for en interessant sammenligning:Komponister i Barokken hadde et helt annet syn på åndsverk enn rettighetshavere i dag. F.eks. en del tysk barokkmusikk som kan være oppbygd som en toccata og en fugue, der første del typisk inneholder deler klipt sammen fra en rekke andre komposisjoner som komponisten ville hedre, pluss et lengre selvkomponert stykke på slutten. Et godt eksempel på dette er BWV 565 som trolig de fleste har hørt. Interessant nok er det en håndfull "eksperter" som kun analyserer musikken og ikke nødvendigvis historien, og hevder toccataen ikke er laget av Bach nettopp fordi de kjenner igjen deler av den fra andre komponister, og da må jeg bare smile og riste på hodet for det var nettopp det komponisten ønsket å gjøre :)

     

    Du blir vel henta av politiet du nå da for å ha lagt ut linken til den youtube videoen?

    • Liker 1
  13. Kjøpte en ny mtb sykkel i går.

    Var på første sykkeltur i dag oppover noen ganske bratte fjellveier opp mot fjellet(grusvei). På vei ned igjen gikk det fort og måtte da selvfølgelig for første gang bruke bremsene ganske mye. Det luktet litt svidd på et tidspunkt..når jeg var nede la jeg merke til en "svusj" lyd fra bakbremsa som kommer 1 gang pr omdreining av hjulet..

     

    Jeg vil ikke kalle kjøringa mi i dag for hard sykling hverken opp eller ned da denne er beregna på hard trening. Jeg trilla bare nedover og prøvde å holde farten ganske lav ved å bruke bremsene. Ble litt skuffa da jeg kom ned o hørte svusj lyden. Men håper det bare er fordi bremsa er ny.

     

    Bror min var også med med sin ganske nye mtb(ikke samme merke) og han hadde merkelig nok en lignende lyd etter turen. Det var første gang han også kjørte ned en slik bakke og brukte bremsene ganske mye.

     

    Er dette noe som kan være vanlig på helt nye bremser? Litt rart om jeg må få de justert dagen etter sykkelen er ny. Det er hydrauliske bremser..

  14. Det bør være ganske lett å lage en database over IP og navn etterhvert, hvis de bare trenger å spørre datatilsynet om å få lov 1 gang. Da kan man jo ganske fort finne ip og navn på bestemte personer, så lenge navnet og ipn er funnet 1 gang så vil det antagelig navn+ip stemme neste gang selv om folk ikke har fast ip hos nettleverandøren. Ikke fast ip, men ipn er ofte den samme over lengre perioder uansett.

     

  15. Lurer på om klutsjen begynner å ryke på min Toyota carina. Bilen har begynt med en ulyd, en slags romle/skrangle lyd(ikke høyfrekvent) når jeg tar inn klutsjpedalen. Dette kommer også når den står i fri og jeg tar inn klutsjpedalen..

     

    Hva kan være galt her, er det hel klutsjen som er på vei til å gå fyken? Redd for at det er noe veldig alvorlig som blir dyrt å fikse.

  16. Jeg er også litt i tvil om hva som er best måte å organisere det på til den dagen det ligger en million notater i evernote. Har begynt å bruke followupthen.com en del for å lage "tasks" i evernote. Deler notatet fra evernote med brukernavnet mitt på followupthen(mail share) og da får jeg mailvarsler om denne "oppgaven" fra followupthen 1 gang i døgnet. Får også en mail hver morgen fra followupthen med liste over alle aktive oppgaver.

×
×
  • Opprett ny...