Gå til innhold

zinits

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zinits

  1. synes det ser ganske tåpelig ut...

    en dyr dingsboms med null nytteverdi som mange kommer til å kjøpe fordi det ser "kult ut" med en diger boks forran trynet (og gjerne øreklokker som er dobbelt så store som hodet på brukeren i tillegg for å se ekstra tåpelig ut).

    er nok mange som kommer til å le seg skakkete av ungdommer som sitter på bussen eller toget med dette greiene der.

  2. "Onsdag opplyste USAs visepresident Mike Pence at USA står klar til å sende etterforskere fra FBI til konsulatet i Istanbul for å bistå i etterforskningen «dersom Saudi-Arabia ønsker det»"

    hmm... av en eller annen grunn tviler jeg sterkt på at SA ønsker noen etterforskkning.. de sier jo det ikke er noe å etterforske...

    usa på sitt "beste".. støtter sine venner i østen uansett hva de finner på.

  3. "Datasentre og blant annet aluminiumsproduksjon er kraftintensiv virksomhet og lite arbeidsintensivt."

    det kreves en god del folk i aluminiumsindustrien og for å holde et bemannet datasenter i gang uansett om de hoster webservere eller graver bitcoins. så det hun sier her om at det ikke er arbeidsintensivt er bare tull.

    el-avgiften må være lav for at norge skal være attraktivt for bygging av store datasenter. klima og miljømessig er norge midt i blinken for store datasenter. det eneste problemet som skremmer vekk de store aktørene er strømprisen. (og upålitelige politikere som bytter mening oftere enn de bytter underbukse)

  4. oops er vel et passende uttrykk her.

    om det er laget i "USA, USA, USA!!!" eller i kina har ingen betydning.

    militære myndigheter prøver seg uansett på å installere dritt enten som programvare eller små dingser på hovedkortet.

    her ble tilfeldighvis kina tatt på senga etter de gjorde noe utrolig genialt for å spionere på andre uten å bli avslørt.

    usa har nok drevet med det samme i mange år, enten med småkomponenter eller programvare.

  5. jeg forsåt godt hvorfor kommunen er forbanna. her har de gitt området til et prosjekt, så tar de som fikk jorda å selger den til noen som garantert ikke kommer til å overholde avtalen med kommunen.

     

    3000 folk må isåfall være under byggingen hvis det skal bygges på kort tid.

    et senter av denne størrelsen trenger mye strøm, veldig mye strøm.

    kjøling er noe som kan kobles på et fjernvarmesystem for å bruke overskuddsvarmen til noe vettugt som oppvarming av skoler og kommunale bygg for eksempel og dermed redusere kommunens utgifter til oppvarming og CO2 itslipp siden mange kommunale bygg bruker olje for oppvarming.

    (reduserer også støyen og strømforbruket til datasenteret siden man slipper å bruke så mye strøm for å bli kvitt overskuddsvarme).

     

    for drift av et senter av den størrelsen vil jeg tippe det trengs rundt 200-250.

    (det er temmelig mye involvert i å drifte et datasenter som krever folk.)

    det trengs folk til å vedlikeholde selve bygget, strøm og kjølesystemer + 24/7 standby hvis noe går galt med strøm eller kjøling.

    det trengs 24/7 personell til å drifte, administrere og vedlikeholde serverparken.

    det trengs 24/7 sikkerhetspersonell.

    alt dette blir en god del folk.

    for et senter av den størrelsen vil jeg tippe det trengs ca 50 for vedlikehold og drift av bygget, strøm og kjøling. inkludert 24/7 standby hvis noe går til helvette med strøm eller kjøling på nattestid.

    drift, admin, vedlikehold og overvåking av serverpark og nettverk trenger minimum 60-70 for å holde 24/7 bemanning.

    sikkerhetspersonell trengs ved alle veier inn og ut av området, selve bygget + innad i bygget 24/7, tipper minst 80 der. (basert på teams av 2 per posisjon).

    (datasenter er temmelig nøye på sikkerhet, spesiellt siden sikkerheten avgjør hva slags kunder som banker på døra, de som betaler mest har ofte ekstreme krav til sikkerhet).

    så grovt regnet blir det rundt 180-200 nye arbeidsplasser. (minimum) når senteret er oppe å går.

     

    hadde disse kanadierene som kjøpte firmaet og jorda hvert smarte så hadde de bygget senteret og brukt en del av det til kryptoboksene sine.

    det er det som er det smarteste og mest økonomisk forsvarlige. krypto er kult, men man skal grave jævlig med bitkoins for å komme opp i den skala med inntekter man kan få av et datasenter på denne størrelsen. spesiellt hvis man er heldig og får store kontrakter.

  6. å reise til england er jo greit nok det, men litt styr, og man sparer ikke så allverden etter flyreise og opphold er betalt.

    forskjellen på prisen her i Irland og prisen i belfast for iphone Xs 64GB er ca 500kr.

    når man trekker fra buss tur-retur og gjerne litt mat der, så man sparer ikke så mye. (kansje 200kr hvis man er heldig). (ingen tullemur mellom irland og england.)

  7. litt synd at sesonger mangler i tvserier.. sist jeg sjekka var for eksempel bare suitse sesong 1-4 tilgjengelig, homeland mangler siste sesong, og har sett noen der sesong 1 mangler, eller sesonger midt inni mangler. (for eksempel sesong 1 og 3 er der, men ikke sesong 2.)

    grunnen er den forbaska rettighetsmafiaen som bestemmer hvem som skal få sende programmer og serier.

    jeg har for eksempel sett sesonger av som mangker på netflix, men som er tilgjengelig på sky eller amazon. (for eksempel sesong 1 er på netflix, og sesong 2 er på amazon eller sky)

  8. Finnes det versjoner i USA som ikke virker i Norge (Sprint, Verizon m.fl.)?

     

    alle iphoner i salg nå funker i europa og usa uten problemer.

    i usa er telefoner låst til operatør når man kjøper de, såvidt jeg kjenner til så får man ikke kjøpt ulåste telefoner i usa.

    sjekker man på apple sine amerikanske sider så må du velge hvilken mobil leverandør du har før du kan legge telefonen i handlekurva.

    samme gjelder på butikker,

  9. håper de skrur ned prisene, da vil flere kjøpe apple og markedsandelen går opp.

    apple har god kvalitet og god kundeservice, men prisen er for stiv.

    her i england skrudde de opp prisene på alle apple produkter med 25% før jul, noe som umiddelbart førte til lavere antall besøkende på apple store og at salget stupte såvidt jeg har hørt.

    når man må ut med 18k for en apple maskin, men får en lenovo med lignende spesifikasjoner til 10k, så går mange for det som er billigst der og da.

×
×
  • Opprett ny...