Gå til innhold

Ar`Kritz

Medlemmer
  • Innlegg

    9 489
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Ar`Kritz

  1. On 15.11.2023 at 10:21 AM, Capitan Fracassa said:

    Peters 2. brev, er av helt ukjent opphav, og det er tilnærmet konsensus blant forskere om at det i hvert fall ikke var apostelen Peter som skrev det. 

    Så de fleste  som bruker dette som autoritet for noe som helst er enten kunnskapsløse når det gjelder Bibelens tilblivelse, eller fundamentalister som automatisk tar Bibelens ord framfor enhver forskning. Det siste gjelder jo i grunnen alle som avviser evolusjon, så det gir mening å se et slikt sitat i denne tråden.

    Bibelen blir ei tynn blekke hvis man skal se bort fra alt i den som har ukjent opphav. Jeg heller gjerne babyen ut med badevannet, men det tror jeg ikke det er mange (om noen) kristne som gjør.

    • Innsiktsfullt 1
  2. Hvis du drikker øl, så kan det være greit å notere seg at sterkøl fortsatt går som vanlig øl ved import. Prisene kan variere en del mellom f.eks. Citti og Scandinavian Park på grensa i Handewitt, og kvote/fortolling sjekkes enkelt i tolletaten's app.

    Kosttilskudd kan være billigere, kona kjøper melatonin og laktase når vi er på tur til Tyskland.

    Langt fra alt er betydelig billigere enn i Norge, så vær oppmerksom!

    • Innsiktsfullt 1
  3. 2 hours ago, -C64- said:

    "a. Hvem påstår at alt kom fra ingenting? Og hvilket grunnlag har de for å fremme påstanden?"

    Ateister gjør det. Selv om det er kjent at alt må ha en årsak, så er årsaken til universet eksploderte ingenting, påstås det.

     

    "b. Hvordan kan man bevise påstanden om at alt kom fra ingenting er umulig?

    Fordi ingenting, ikke er en årsak. 

     

    "The big bang beskriver en observert utvidelse, mens du fremme det som en eksplosjon. Hva som skjedde før den observerte utvidelsen, om det var noe eller et fravær av noe som begynt det hele, eller om det alltid har vært noe der, det sier the big bang ingenting om. Så hvor har du dette fra?"

     

    Ikke "jeg", det er det som blir påstått. The big bang, var en "BIG BANG" påstås det, der en eksplosjon førte til alt det som ble til det vi ser i dag. utvidelsen av universet er ettervirkningene av denne big bang sies det. 

    La oss ta din teori (den er ikke kjent blant mange tror jeg) at det alltid var noe der. Da får en et like stort problem, siden tiden, rommet, og materie må ha kommet fra ett eller annet sted. Å påstå at de bare poppet opp en gang går ikke.

     

    Har du noensinne i ditt liv hatt en ærlig samtale med en ateist, i stedet for å bare sadle folk med hva du tror de tror på?

    Alternativt kan du så gjerne sette deg inn i kosmologiske teorier, men per nå har du ikke peiling i det hele tatt. Og det har ingenting med ateisme å gjøre i det hele tatt.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  4. 22 hours ago, -C64- said:

    mange, her er noen få. Hva som vitenskapen kan observere og teste blir ansett for å være den sterkeste form for bevis vitenskapen har. Vi ser avansert informasjon i DNA, avansert maskineri i celler. Begge deler er ene og alene kun observert fra et intellekt. Dette er noe som kan testes. The big bang (all from nothing) er vitenskapelig umulig, Enver eksplosjon krever en årsak. Gud er en årsak, ingenting er ingenting, og ingen årsak. Bevisene er overveldende.

    Å fullstendig misforstå vitenskapelige teorier er ikke bevis for noe annet, det være seg en årsak, en gud, et intellekt, eller et flygende spaghetti-monster.

    Universet er bevis for universets eksistens.

    • Liker 4
  5. On 6/11/2022 at 4:25 PM, jacobandersen said:

    I følge Matteus 7:16-19, så sa Jesus:

    «Ye shall know them by their fruits. Do men gather grapes of thorns, or figs of thistles? Even so every good tree bringeth forth good fruit; but a corrupt tree bringeth forth evil fruit.A good tree cannot bring forth evil fruit, neither can a corrupt tree bring forth good fruit. Every tree that bringeth not forth good fruit is hewn down, and cast into the fire. Wherefore by their fruits ye shall know them. »

    Jeg bruker som oftest engelske versjoner av bibelen, fordi den norske ikke er like godt oversatt. Generelt fungerer norsk dårlig for bibelen, så det er kanskje ikke oversetternes feil.

    Oppsummert sier Jesus at en skal kjenne profeter på fruktene av deres lære. Hvordan blir samfunnene som følger ordene deres? Blir de fredfulle? Blir de full av krig og vold? Blir de produktive og rike? Når Gud snakker til folk og de hører, så er resultatet godt på lang sikt. En sann, ekte profet, gir folk en lære som fører til godt.

    Jeg tror at styrken til vestlige land, over tid, har lagt i kristendommen. Troen har formet samfunnene på en måte som har ført de fremover i løp av årene som gikk. Det har gitt respekt for alle liv, før var det jo veldig vanlig å legge nyfødte barn igjen i skogen for å dø. Før var det mye mer vanlig for den sterke å undertrykke den svake. Jesus sa; det du gjør for den minste av mine brødre og søstre, det gjør du for meg. Det var kristne som for alvor studerte naturen for å lese og forstå Guds skaperverk. Konseptet om at naturenlovene gir bare mening dersom du tror på Gud. Jeg tror også at monogami gir barna bedre grunnlag psykologisk og inntelektuelt, kanskje det også er positivt genetisk.

    Nå som færre er kristne i vestlige land og ikke følger det en lærerer der. Så går det også nedover. Vi har vært i konstant degenerasjon siden 1970.

    Tidligere var det store flertallet av forskere/naturalister også religiøse/kristne, fordi det store flertallet av mennesker i samfunnet for øvrig også var det. Kirken ble dratt hylende og strittende med i vitenskapelige oppdagelser og fremgang som gikk på tvers av bibelsk lære.

    Setningen din om naturlovene forkaster jeg fullstendig frem til du underbygger den. Ingen naturlov har jeg funnet i bibelen.

    Monogami er ikke unikt hverken for religioner generelt eller kristendommen spesielt. Kristendommen var selvfølgelig ikke først ute her - eller med noe annet av betydning.

    Hvis du vil se på et samfunn som er i full fart ned i avgrunnen, og samtidig er gjennomsyret av kristendom i alle samfunnslag, så se over dammen. Association/correlation diskusjonen kan vi ta, men den vil gå begge veier.

    Hva er det den kristne tro gir deg som f.eks. et human-etisk livssyn mangler, bortsett fra en overhengende trussel om tortur i all evighet hvis du ikke oppfører deg?

    • Liker 5
  6. 49 minutes ago, Capitan Fracassa said:

    Du kommer med en løs påstand som du ikke engang forsøker å begrunne eller sannsynliggjøre. Det er ikke akkurat nytt blant religiøse her. 
    Hvis det virkelig fantes en allmektig Gud, er det god grunn til å tro at vi ville har mye sterkere bevis enn påstander i en eller annen bok som det finnes mange grunner til ikke å ta seriøst.

    Følg med litt. Jeg besvarer en løs påstand fra en bok med en løs påstand fra en annen bok, for å demonstrere at dette ikke er tilstrekkelig til å avgjøre hvilken, om noen av dem, som har rett.

    • Innsiktsfullt 1
  7. On 4/6/2022 at 5:16 PM, kumokk said:

    Menneskene har aldri hatt større behov for Gud og hans hjelp enn nå. Vårt liv avhenger av at vi kjenner ham. Merkelig nok hersker det stor forvirring med hensyn til hvem Gud er, for nå som før finnes det mange guder som blir tilbedt i forskjellige land. Bibelen viser ikke desto mindre at det finnes bare en sann Gud. ( 1.kor 8:5-6) 

    Det sanne Gud har gitt seg selv et personlig navn for å skille seg ut fra alle de falske gudene. Men er ikke Gud hans navn vil noen, spørre. Nei, for Gud er bare en tittel, i likhet med  president, konge, dommer. Guds personlige navn blir gjort kjent for oss , gjennom Guds ord, Bibelen og dette navnet er Jehova. ( salme 83:19)

    Koranen viser også at det finnes bare en sann gud. Og at Muhammed er hans profet. Hva nå?

    • Innsiktsfullt 1
  8. On 4/4/2022 at 9:06 AM, GodSannhet said:

    Evolusjonen bringer også opp skumle skapninger som kan bli til noe som likner på intelligent designer, du må ikke undervurdere hva evolusjonen kan gjøre over en tid på millioner av år når den favoriserer overlevelse som prioritet nummer 1, det kan bringe frem alt mulige slags stealthy dyr som lett kunne hatt intelligens til å overvinne døden, det er mange millioner år naturen har hatt lov til å rutte på dette, der er nok noe der ute som evolusjonen selv har bringet frem.

    Der er nok ingen Gud der ute, men en intelligent designer er det nok, og han har ikke levd til evig tid, han kom til livet på samme måte som du og jeg. Det er også veldig lett å forstå hvordan han overvant døden og hvordan han nå kontrollerer alle mennesker på jorden er også veldig lett å forstå, men det er noen små-prosesser som enda kunne blitt forstått litt bedre. Men det store bildet er klart hvordan han overvant døden og hvordan han tok kontroll på alle mennesker er lett å forstå.

    Og det eneste som mangler, er et "DER ER'N!"

  9. 19 minutes ago, -C64- said:

    Det er ikke spekulasjoner. At universet er fin-tuned er oppdaget, og er ikke noen teori eller spekulasjon. Diskusjonen i dag går ikke på om universet er fin-tuned, men hva som er den beste forklaring på at det er fin-tuned. Jeg og mange andre mener en tuner. En del ateister har kommet på multiverse, og uendelig mange universer for for å forklare hva som er oppdaget. Altså, hvis det er uendelig mange universer, så måtte et ha blitt så fin-tuned som vårt er, er argumentet. 

    Hvis det bare hadde vært det minste snev av bevis for "tuneren", utover en høy stabel med påstander...

  10. 1 hour ago, -C64- said:

     

    Ja, selvsagt. Du vet jo bedre en vitenskapen. Hvis det bare er å gå til Google og søke på hvorfor det er deil, så kan du kanskje gjøre nettopp det, og vise oss andre resultat her?

    "The odds against a universe like ours emerging out of something like the Big Bang are enormous. I think there are clearly religious implications"
    - Stephen Hawking: An Unfettered Mind

     

    La oss se hva Leonard Susskind sier om vårt fin-tunede univers? Eller kanskje han bør søke på Google også?

    https://www.youtube.com/watch?v=2cT4zZIHR3s

     

    Jeg kan oppsummere fin-tuning argumentet med fire ord:

    Spekulasjon inn = spekulasjon ut.

    Det er hele argumentet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...