Jump to content

TFEDGGHF

Medlemmer
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

130 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Kjernekraft har et par-tre STORE utfordringer som Hesthammer hopper greit bukk over. De heter avfall, ulykker og konsekvenser ved ulykker. Kan varmt anbefale Nobels-litteraturpris vinner Svetlana Alexievich "Chernobyl Prayers" for de som ønsker å sette seg inn i langtidseffektene for de som var og er involvert.
 2. Et godt innlegg. Men husk at landareal, arters leveområder og biologisk mangfold ikke er fornybare ressurser. Tap av biologisk mangfold er en like stor trussel som klimaendringene. Jeg anbefaler deg å sette deg mer inn i disse sammenhengene.
 3. Og som vanlig ingen kommentarer eller tanker om hvordan miljøet påvirkes. Lista er en av Norges viktigste innfallsporter for trekkfugl. Med denne greia veivende fram og tilbake i høyt tempo og med en lang tråd under seg ser jeg for meg mange potensielt døde fugler. Men, ingen refleksjon rundt dette dessverre.
 4. Det er vel liten grunn til å ikke pålegge norske fiskerier dette så snart som mulig. De tjener ettersom jeg har forstått meget godt, og det skulle bare mangle at de ikke gjør dette. Gjerne frivillig, og gjerne før fristen..
 5. Det har ofte undret meg at oppegående folk jeg kjenner fornekter klimavitenskaplige funn. Samtidig stiller de ingen spørmål ved andre godt underbygde vitenskapelige disipliner, som f.eks medisin. Fornektelsen er som forfatteren skriver knyttet til det man finner ubehagelig. Da søker man alternative forklaringer. Slik som Equinor sin propagandakampanje om norsk oljes fortreffelighet.
 6. Tine skal fase dette ut i 2023!? Makan til treg og bakpå holdning. Godt det finnes alternativer i butikken ?
 7. Du kan jo sjekke ut IUCN sine sider om du vil bli litt mer informert om tapet av biologisk mangfold. Tapt biologisk mangfold er nettopp det, tapt. Det er tapte muligheter og tapt naturkapital. Utsagnet ditt om at listen over truede dyrearter er synkende skal jeg ikke kommentere, men husk at biologisk mangfold er mye mer enn bare dyr. Store deler av den biologiske variasjonen er ikke kartlagt og forsvinner uten at vi har noen kontroll eller oversikt over dette.
 8. Merkelig at alle disse vismennene som skriver her ikke nevner tapet av biologisk mangfold og heller ikke forsuringen av havene når de argumenterer mot å gjøre tiltak for å dempe utslipp av klimagasser. Blir fort veldig sneversynt denne teknologi-gjengen.
 9. Står på venteliste, men e-Niro - Cybertruck, Cybertruck - e-Niro. Tja.
 10. Kan ikke svare for bas, men selv har jeg sluttet å fly. Tar heller tog, også utenlands. Lengre turer avstår jeg fra. Jeg må ikke se alle land i verden. Så det er i alle fall noe.
 11. En liten rettelse: Trolleybuss er ikke uvanlig i Europa, men kanskje i Vest-Europa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_trolleybus_systems#Europe
 12. Gode poenger. La oss vente til vi faktisk ser at havet har steget og til temperaturen har gått opp 3-4 grader. Da kan vi gjøre noe, for da vet vi at ingen dommedagsprofeter prøvde å lure oss. God ide. Tro bare på det du selv ser. Alt annet er en illusjon tenker jeg. Jorden er nok flat. Den ser sånn ut herfra.
×
×
 • Create New...