Gå til innhold

Zooloo

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zooloo

  1. http://www.psdata.no/prodSearch.asp?IT=954...lAction=details

    den har da 4 uttak? funker det ikke å koble til 4 disker da?

    nei!!! det er kombinert ide og floppy kabel... og det er forskjellig størelse på floppy og ide så du får ikke hard disker på floppy!!! det du mener er scsi-kabler.... de er ofte større en ide og kan ta flere disker!!!

     

    Dette er ikke en kombinert floppy/harddisk kabel. Den ligger i produktfamilien "Flatkabel IDE/Floppy", og over bildet står det da tydelig: IDE Cable Ultra ATA 100/66 90cm For 2 HDD 4 Outlet. Altså en kabel med fire uttak hvor det kan kobles til 2 enheter (disker etc.).

  2. Jeg bygger en del maskiner og får gjerne diskene levert pakket inn i flere "lag". Innerst: antistatisk pose, så bobleplast. Dette er igjen lagt i en pappeske, en del større enn den innpakkede disken, og ledig plass er fyllt ut med oppskåret papp eller "popcorn" for at innholdet ikke skal skrangle rundt.

     

    Er det dyre disker (raske SCSI) kommer disse ofte pakket i spesialemballasje bestående av flere lag skumgummi. Esken er på størrelse med en litt stor skoeske.

  3. Har du Intel Application Accelerator RAID edition programmet på startmenyen? Hvis ikke last ned her: http://downloadfinder.intel.com/scripts-df...49&DwnldID=6868

     

     

    Fortsatt etter hukommelsen:

    Åpne programmet. Du skal her se begge raptordiskene. Marker begge og høyreklikk. Jeg mener å huske at du her skal ha mulighet til å velge "Create RAID volume" eller noe sånt.

     

    Har dessverre ikke dette foran meg nå så jeg klarer ikke gi noen nærmere forklaring.

  4. Ut i fra skjermbildet ser det ut til at du benytter S-Ata kontrolleren på et ICH5R brikkesett? Har du installert Intel Application Accelerator RAID edition?

     

    Jeg har gjort tilsvarende operasjon en gang for noen måneder siden, da til RAID 1. Fremgangsmåte fritt etter hukommelsen: Mener jeg gikk inn i IAARe, merket begge diskene og valgte noe sånt som "Create RAID volume". Du får da opp en dialog hvor du kan velge RAID nivå og forksjellige parametere.

     

    Dette bør gå uten at data blir ødelagt men du bør kjøre backup av viktige data før du drar igang.

  5. Jeg har to stk. WD 120 GB SE disker, en WD1200JB som er rask og støyer en del, og en WD12000PB som er like rask og så godt som lydløs. PB er i følge WDC.com tilgjengelig som "special order" og koster noen kroner mer. Disken har FDB motor som er mer støysvak enn det WD normalt benytter.

×
×
  • Opprett ny...