Gå til innhold

V3S8N446

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av V3S8N446

  1. Hovedgrunnen til at elbilandelen er så lav i denne landsdelen er ladetid vs kjøredistanser, i sammenheng med batterieffektivitet.

     

    Forbruk og effektivitet på temperaturer mellom -5 til +5 er viktig mtp bruksområdet. Er det fokus på dette i utviklingen av modeller? Meget marginal marked.. 

     

    For de som kun ønsker å eie en bil:

    4x4 blir vel et must.. har noen opplevd å kjøre seg fast med elbil, og kommet seg løs for egen maskin (les:spade)?

     

    krok.. det er vel meget vanlig at de som har hytte i nord, har snøscooter/ atv, som trenger frakt innimellom (fritidsbåt er vel mindre populært).

     

    En stor bakdel er også at i dag er de fleste premium merkene tilknyttet Tromsø når det gjelder salg/servicepunkter. Da kan man snakke om at det blir drøyt med 60-90 mil for å levere f.eks Teslaen på garantisak eller Porschen på service, høyst upraktisk!  

     

    Det blir langt mellom salgspitchene der. Enn så lenge blir elbil bare vurdert av de som har mist to i oppkjørselen.

  2.  

    Da Tesla demonstrerte en velfungerende prototype av deres nye roadster i 2017 sa de klart ifra at den ikke ville være tilgjengelig før tidligst i 2020. At Dyson skal gå fra tomt fabrikklokale og ingen ansatte i bilavdelingen til en ny modell som ruller ut av samlebåndet i 2020 er det absolutt ingen som tror på. Kanskje de kan vise et konsept  i 2020, men neppe noen som kan kjøpes før tidligst 2023.

     

    Kansje de er langt på vei med prototyper allerede. Håper det! Tiltagende konkurranse i marked er uansett veldig bra for norske kunder.

  3. Burde være omvendt i Oslo området, så de som bor der betaler for de som bor i Finnmark ;)

    Er noe mer nyansert enn dette...

     

    F. eks personer med litt utdanning flytter inn sentralt fordi jobbene er der.. de kommer jo fra alle kanter, og folk som trenger omskolering har lettere for å skifte yrke i større byer. Veldig mange pendler/har skiftarbeid til distrikt og bor sentralt. Ikke alle vil flytte.

     

    Om man flytter hovedstaden til eksempel Trondheim ville dette på sikt blitt den mest produktive byen. Grunnet at hovedkontorer flyttes til hovedsteder. Er jo ikke dermed sagt at verdiene ble skapt der.. i Bergens glansdager, det var jo en handelsplass for fiskeprodukter mot Sør-Europa. Fisken kom jo ikke fra Bergen.

     

    Ser man bort ifra de største byene, er snittet av uføre ganske likt per landsdel. Størst per fylke i Østfold, Hedmark og Aust-Agder.

     

    Jeg er mer bekymret for våre nye landsmenns hjemmeværende kvinner, oftest bosatt sentralt.

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...