Gå til innhold

jovaa

Medlemmer
  • Innlegg

    1 003
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jovaa

  1. Jeg solgte noe tilsvarende nå nylig, eneste forskjellen var at jeg hadde en 4770k med AIO kjøler, 16GB ram og PSU.

     

    Jeg fikk 3700 for min, jeg vil vel anta at rundt 3000 virker nogenlunde OK. 

     

    Var det jeg trodde, høres rimelig OK ut det. :)

     

    Eneste som holder ny rig tilbake er de helt sinnsvake RAM-prisene for tida...

  2.  

    Burde vell legge til at folk må ikke få panikk av røde tall på Coinmarketcap.com idag

     

    CMC valgte å fjerne korea sine exchanges som vises i pris kalkulasjonene. Disse er priset typ mye mer enn normalen hos oss. Så prisene er ikke så ille som tallene tilviser :)

     

    KEEP IT HOOODDLLL

    Anonymous poster hash: ecc7d...6a1

     

    Ble mye rødt i dag ja. Nå er jeg rimelig fersk i dette gamet, og har ikke rukket å opparbeide så stor portfolie. Har kjøpt ETH, XRP og ADA i små kvatna.

     

    TRX er jeg litt spent på, vet ikke helt hva jeg føler for det prosjektet. Store ord og lovnader, men...

     

    Miner litt i tillegg. Går helst i XVG, VIVO og litt ETH, men strever for øyeblikket med å nå utbetalingsgrensa på nanopool på 0,05 ETH.. Aldri mer ETH mining etter det... Ting tar tid med kun ett kort... Ingen som låner bort riggen sin en time? :hmm::lol:

  3. Ok, for det første:

     

    Du trenger IKKE et Quadro eller FireGL kort for å redigere 4K. Og: kortet du viser til har 1GB RAM og kun 192 CUDA kjerner. Noe som er alt for puslete.

     

    Quadrokort er for bedrifter/proffer som trenger hardware som er sertifisert for å fungere under ekstrem bruk og med ekstrem pålitelighet. Det er er grunn til at de koster sykt mye selv om kortene I bunn og grunn er akkurat likedanne som et Geforce-kort.

     

    Kjøp deg heller et vanlig AMD eller NVidia-skjermkort som har 4 GB RAM, og et høyt antall CUDA kjerner (NVidia) eller stream prosessorer (AMD). CUDA brukes til rendering/effecter i redigeringsprogram som støtter det, og sørger for økt hastighet under slike jobber. Det same gjelder AMD sine stream prosessorer som brukes for OpenCL (enkelt forklart CUDA for AMD kort)

     

    Når vi ser bort fra GPU, så er 4K redigering avhengig av flere ting. All redigering krever en god CPU (helst flertrådet), masse RAM og kjappe harddisker. Helst en egen SSD kun til videomaterialet. Hva består PC'en din av her?

     

    For å ta et utgangspunkt:

     

    Jeg har i7 4790K (4 kjerner/8 tråder), 16 GB RAM, AMD R9 380 med 1792 stream prosessorer.

     

    SSD #1: OS og programmer

    SSD #2: Råfilm

    SSD #3: Scratch disk

     

    Software: Adobe Premiere Pro CC 2015

     

    Med dette oppsettet flyter 4K OK, men kan selv med dette hake litt. 4K _er_ ekstremt krevende.

     

    Så svaret på spørsmålet ditt er linkende klart nei.

    • Liker 1
  4. Mulig det allerede finnes en tråd om dette, men tar sjansen.

     

    Jeg liker å se på andres opplevelser med stang og hagle på Youtube. Legg gjerne ut dine egne filmer her, så folk får se! :)

     

    Jeg kan starte med min film fra rypejakten i fjor høst.

     

     

    På min kanal finner du også filmer fra tidligere sesonger samt laksefiske.

     

    Velbekomme!

  5. Hei

     

    Jeg har fått et godt tilbud om et relativt ubrukt FZ200 (knappe halvåret gammelt). Det jeg rett og slett lurer på er om dette kameraet begynner å seile akterut?

     

    Kan først si litt om bruksområdet mitt:

     

    Kamera vil brukes til fotografering og filming av jakt og fiske i all hovedsak. Gode fokusmuligheter under filming er viktig, samt en langtrekkende tele. 1080p/60 under video er et must for god saktefilm.

     

    Jeg har vurdert speil/system, men kom fort fram til at budsjettet da ville bli blåst rimelig fort med hus, og tilhørende objektiver for å få en godkjent tele som jeg trenger i min bruk. I tillegg ville det blitt alt for tungt og plasskrevende i sekken.

     

    Jeg har da endt opp på å satse på disse bridge-kameraene. Her finnes det jo en del å velge mellom, men jeg ble nysgjerrig på FZ200 da den har fått svært god omtale omtrent overalt. Ulempen er vel kanskje at kameraet har nesten tre år gammel teknologi. F 2,8, i utgangspunktet god tele og i tillegg mulighet for telekonverter er derimot plusspunkter. Og en god videofunksjon.

     

    Dette må vel være det kameraet som har som sunket minst i pris i løpet av tre år, det er knapt bevegsle på prisguiden. Ny pris er i dag rundt 3.400. Jeg har tilbud på 2.500,- med veske (som sagt nesten ikke brukt).

     

    Er det andre alternativer som skiller seg ut?

     

    FZ1000 er jo ytterst fristende, men synes tele'n er for dårlig. Nå har det mulighet for cropping takket være den ekstreme oppløsningen, men likevel. Det er også enormt stort.

     

    Sony HX400 er jo også et alternativ.

     

    Hadde satt pris på litt input, hater å gjøre dårlige kjøp. :)

     

     

  6. Hva er best av go pro og contour?

     

    Hei

     

    Har brukt både Contour, GoPro og Sony sine action cams til rypejakt nå i 3 år. For å se litt hva de forskjellige kameraene duger til kan du jo sjekke ut mine filmer på Youtube,

     

    http://www.youtube.com/user/Settepotet

     

    Film fra 2012 er kun Contour ROAM, film fra 2013 er både Contour/GoPro og den kommende 2014-filmen vil inneholde Contour, GoPro og Sony.

     

    Kort kan jeg si at:

     

    - Contour (ROAM m/R2 firmware) har ovelegen batteritid og brukervennlighet, men har falt akterut på bildekvalitet. Hvis Contour kommer med en oppdatert versjon av 2+, så kjøper jeg vel den.

     

    - GoPro (H3 BE) har svært god bildekvalitet og 1080/60 fps som gir god slowmotion. Batteritiden er desverre håpløs, slik at batterilader/ekstra batteri er et must.

     

    - Sony (AS100V) har en formfaktor som ligner Contour, men hodefestet er hpåløst komplisert, samt at det krever mange knappetrykk for å starte filming. Bildekvaliteten er bedre enn GP H3 og har støtte for 1080/60 samt en svært god bildestabilisering. Batteritiden er overlegen, nesten på linje med Contour.

  7. Det er åpent anlegg i huset. Hadde det vært lagt opp rør i vegger så hadde jo dette vært piece of cake.

     

    Jeg har nylig bygd ut TV-veggen, og så lagt opp til innfellte høyttalere etc. Det vil si 0 ledninger synlig.

     

    Var så teit at jeg glemte å tenkte fremover, det vil si legge en CAT5/6 fra kontoret ned til en innebygde kassa i veggen som huser utstyret,,,, Det var derimot noen grunner til det.

     

    Det å trekke en kabel involverer boring gjennom gulv, trekking langs tak, få den inn bak ny vegg, og så fomle den frem til komponenter bak en vegg som har knapt 25 cm med klaring. Høres gøy ut ikke sant? :) Så ja, det er nær sagt umulig. Det ER selvsagt mulig, men da faller WAF aksepten faretruende lavt.. :p

     

    Utifra tester jeg har lest med Homeplug så er hastigheten som skal kunne oppnås hos meg, en etasje skiller aksesspunktene og knapt ett år gammelt strømnett, være rundt 50-80 Mbps. Noe som holder og vel så det til HTPC-bruken.

     

     

    Å si at "kablet nettverk er desverre umulig" er feil. Hvis du virkelig ikke kan legge kabel til rom(-ene), så hadde du heller ikke hatt strøm der... Men du kan si at det er vanskelig eller mye arbeid å få lagt opp kabel. Jeg hadde et lignende problem selv; WiFi for dårlig og homeplug ga for lav hastighet. La opp kabel (gjennom flere vegger og gjennom en lang gang) og satte også opp en ruter som AP, og har nå både kablet nett og mye bedre WiFi i "problemrommet".

  8. Homeplug virker interessant og OK på papiret, men alt av tester jeg har lest konkluderer med at det ikke er stabilt, bla med tanke på disse kursene du snakker om. Blandt annet er kontor i 2. etasje og stua i første på to separate kurser...

     

    Det kan dog være verdt et forsøk.

  9. Hei

     

    Jeg har pr i dag en intel Nuc i3 versjon som HTPC i min in-wall stereobenk. Tilkoblet til den er to stykk 3TB USB3 disker som huser alt av filmer og serier. Fungerer supert, men jeg har begynt å bli litt lei kabelsalaten bak der, samt at diskene generer varme og bråker litt.

     

    Så jeg har begynt å leke med tanken med å kjøpe en NAS (f.eks Synology ds214), sette den på kontoret og fylle den med 2x4TB disker og så kjøre HTPC-materiale via WiFi på NUC'en

     

    Ser greit ut på papiret, men det store spørsmålet her er altså om WiFi duger til 1080p mkv med HD-lydspor...?

     

    Og hvordan løses dette i praksis? Jeg er helt blank på NAS, men ser muligheten her for å ordne opp litt i systemet mitt.

     

    Kablet nettverk er desverre umulig, så alt er avhengig av at WiFi holder. Det lukter vel kanskje en oppgradering til en ruter som støtter AC?

  10. Ettersom sesongens jakt er over, så er det vel en del som lengter frem til 10 september og høstens vakreste eventyr. For å gjøre ventetiden kortere, eller lengre, så legger jeg ut en liten videosnutt som viser mine opplevelser fra siste rypejaktsesong. Dette er støkkjakt etter fjellrype, så her er det bratte fjellsider, bomskudd, rypefall, enorme flokker og variert vær som er stikkordene. Håper dere liker det dere ser. icon_smile.gif

    Har brukt et Contour ROAM, GoPro Hero3 Black Ed. og Panasonic TZ30 zoomkamera for å skaffe råmateriale.
    Dette er en film som bør sees i minimum 720p, helst 1080p.

    http://www.youtube.com/watch?v=apwoPokgpiM
  11. Hei

     

    Samboeren min sin gamle dinosaur av en bærbar tok nettopp kvelden, og har nå bestemt meg for at hun skal få en ny til jul. Budsjettet er litt trangt grunnet oppussing, så pris blir max 4000,-

     

    Bruksområde er som damer flest. Nettbank, office, internett og diverse lettdrevne småspill. Hun har tidligere ytret ønske om en bærbar i størrelseklasse netbook, blir vel rundt 12-13 tommer.

     

    Så, det er en jungel av bærbare der ute og jeg har ikke peil på bærbar... Så, hadde satt stor pris på noen gode tips som hadde gjort jula til en højdare for dama. :)

     

    Har snust litt på denne: http://www.dustinhome.no/product/5010753786/toshiba-satellite-pro-l830-17v-ci3-1-9-4gb-750-13-3-w8/

  12. Hvis du har tatt jegerprøven, så bør du strengt tatt vite svaret på spørsmålet ditt. :)

    Bra svar. :)

     

    Selvfølgelig kan du jakte alene, men husk følgende:

     

     

    Den som utøver jakt på småvilt må være fylt 16 år og ha bestått jegerprøven. Dersom du skal jakte alene før du har fylt 18 år krever våpenloven at du har tillatelse fra politimesteren til å inneha våpen. Dette gjelder både ved kjøp og lån av våpen. Etter fylte 16 år kan du søke politimesteren om dispensasjon til å kjøpe våpen, dersom du har jegerprøven eller fått våpenopplæring i en jeger- og fiskerforening.

     

  13. Da ble det CM 10.1.3 på meg isteden for paranoid android, likte egentlig paranoid android bedre men den hadde ikke støtte for wimp og lagring av offline spille lister på kortet, det hadde CM.

    Følte det var litt mer instillinger og slikt på den roomen, men den måtte vike for wimp :)

    Var bare og installere den på nytt så fungerte tastaturet igjen, har nå lagt inn CM og PA flere ganger og til og med lagt inn sikkerhets kopien jeg tok før installasjonen av disse rommen.

    IKKE noe og være redd for eller nervøs for dette kan alle vist denne guiden til CtpAwesome blir fulgt, det er vel omtrent gjort på 10 minuter :)

    Har nå prøvd både PA og CM, men fremdeles ingen bankid. Drit å lort...

     

    Anyhow, er det noen mulighet for å rydde på interne SD-kortet? Ser det er et format interal sd-valg i CWM, men veit ikke om det er til å stole på...? Har en del drit på kortet som jeg vil få bort. Starte på scratch på en måte.

  14. Du får et valg når du går igjennom oppstartsveiledningen etter nyinstallasjon. Et eller annet om du ønsker å gjennopprette fra google-kontoen din. Huk denne vekk, så slipper du at alt lastes ned automagisk.

    Ah, jeg trodde den kun tok hånd om kontakter etc. Men da er jeg med.

     

    Og ja, unngå installeren. Jeg fikk problemer, og måtte dermed starte med å lese meg opp. Etter å ha jobbet med Odin, recoverymenyen på telefonen og manuell root, så tør jeg si at dette er den overlegent beste måten å gjøre dette på. Lønner seg å skjønne hva som faktisk gjøres... :)

     

    Husker ikke hvem det var, men en bruker her la ut en veldig fin guide på dette noen sider tilbake. En stor takk til vedkommende.

×
×
  • Opprett ny...