Gå til innhold

Sound money

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sound money

  1. ReaveЯ skrev (1 minutt siden):

    Ragnick har hvertfall ikke klart å sette preg på dette laget i positiv forstand......

    Ragnick ser ut til å være der for pengene, i hvert fall med måten han skylder på spillerne for å score for lite. Et resultat er et resultat. Man kan ikke unnskylde seg med at taktikken førte til mange målsjanser, dette er feigt av Ragnick.

  2. bshagen skrev (25 minutter siden):

    Dette er direkte tull, og det veit du godt. 

    Nei, det mener jeg. Han er treig, har dårlig oversikt og et stort ego som hindrer han i å lære. Til tross for at han taper duell på duell hvor han forsøker å skjerme ballen med kroppen så fortsetter han.

    Kommentatoren i forrige CL-kamp sa det helt perfekt: "Pogba er som en luksus-yacht som cruiser rundt i et hav med krigsskip."

  3. ReaveЯ skrev (28 minutter siden):

    Bare kunne luke bort personlig feil i forsvaret nesten hver bidige kamp som gir mål imot hadde det vært bra..

     

    Pogba har så dårlig overblikk at det kun kan ende med klabb og babb i hver eneste duell. Han er ikke mer en god nok for tippeligaen. Og Bruno er en skygge av den han var i sin første sesong, likevel får han spille. Ragnick er nok er fan av klabb- og babb-fotball.

  4. Andre1980 skrev (8 minutter siden):

    Regner da med at du da ser på USA som en sosialistisk/kommunistisk høyborg da det var dette landet du selv henviste til når du var redd for at bedrifter skulle kreve vaksinasjon.  

    Statens makt vokser mer og mer for hvert år i alle vestlige land, det er sosialisme. Jeg skjønner du planter en stråmann her fordi du har en tanke om at USA er et overveiende kapitalistisk land, noe det absolutt ikke er. Dette blir en annen tråd.

    Leser du i kommentarfeltet på Resett i artikkelen jeg lenket til så ser du at flere i kommentarfeltet nevner bekjente som sovnet inn dager etter å ha mottatt vaksinen. Disse nevnes ikke i MSM. Det er en tragedie.

    • Liker 2
  5. Andre1980 skrev (Akkurat nå):

    Ja, det hadde jeg faktisk støttet opp om. Håper at de aller fleste bedrifter snart stiller dette som krav. 

    Helt forferdelig at andre tror de bestemmer over hva de kan putte inn i min kropp og gjøre med min helse. Sosialismen med  er bra innbakt i dagens nordmenn og kommunismen på godt vei når man ser Rødt's fremmarsj. Det er dårlige tider.

    • Liker 3
  6. Budeia skrev (23 minutter siden):

    Da kjører de vel på med vaksiner til 12-15-åringer, som lett kan lokkes med free doughnuts.

    https://resett.no/2021/08/29/frisk-13-aring-dode-etter-a-ha-fatt-pfizer-vaksine/

    Jeg er redd for at vi snart skal bli tvunget til å ta vaksiner i Norge slik som i USA for å beholde jobben vår.

    Denne karen som var med på å godkjenne vaksiner i USA hos FDA har nå allerede fått seg en fin jobb i Big Pharma;

    He authorized Moderna's vaccine 6 months ago. Now, ex-FDA chief Hahn joins biotech's backer | FierceBiotech 

    • Liker 2
  7. Abigor skrev (41 minutter siden):

    Kapitalisme fører til et ubalansert samfunn med mange fattige

    Fattigdom er relativt, med kapitalisme i høygir vil de fattige i dagens samfunn se veldig rike ut kort tid inn i fremtiden enn ved statlig inngripen i økonomien. I tillegg skaper sosialisme færre muligheter for fattige til å gjøre noe med situasjonen sin.

    Frihet og lykke går også hånd i hånd, selv fattige har vist seg å føle seg mer lykkelig når de føler mer ansvar for eget liv. Staten har en passiviserende effekt på mennesker og skaper offermentalitet.

    • Liker 1
  8. lada1 skrev (16 timer siden):

    Det virker som at noen tror at disse med super-inntekt kunne klart seg alene i denne verden. At de er "skapere" av sin rikdom.

    Her vil jeg si du bommer. Rikdom skapes kun av en selv.

    Penger er ikke et nullsumspill hvor rikdom for èn betyr mindre til overs/fattigdom for en annen. Penger er bare et byttemiddel som representerer verdien av tiden din. Når Bill Gates har flere hundre milliard på konto, så er dette helt fantastisk for deg og meg.

    Her er en liten metafor:

    Dersom Elon Musk levde utenfor samfunnet i 10 år og jobbet dag og natt for å lage 1 million el-biler, ville du sagt han var grisk? Nei? Ville du sagt det motsatte, at han var en utrolig ressurs for deg og meg? Ja.

    Hvorfor blir det et problem når stabelen med biler blir byttet ut med en stabel med penger? Han har laget disse pengene helt selv!

    knutinh skrev (13 timer siden):

    Men hvor mye innovasjon gjøres innen helseforsikring? Er det ikke grunnleggende snakk om å holde orden på statistikk for å finne ut hvor mye en gitt kunde er forventet å koste i framtiden, legge på et påslag og så kreve inn månedlig innbetaling? Hvis «innovasjonen» består i å lobbyere myndighetene for å beskytte inntektsstrømmen, eller å lage kontrakter med smutthull som gjør at kundene ikke får den varen de rimeligvis forventer så er det ikke en slag innovasjon jeg verdsetter høyt.

    Jeg antar du her mener at innovasjon har lite for seg når det kommer til helseforsikringer. Selv noe så simpelt kan nok være mye mer komplekst enn du ser for deg. Staten klarer ikke engang holde NAV sine digitale tjenester opp til dagens IT standard. Og hele IT-Norge har et gedigent teknologisk etterslep, mye fordi ansatte ikke har kompetanse til å ta i bruk nye tjenester.

    • Liker 1
  9. hekomo skrev (20 timer siden):

    Det er enda verre med griske private forsikringsselskaper. Der renner pengene bort på overskudd, utbetaling til aksjonærer, bonuser til sjefene, osv.

    Ja vi skulle vært foruten innovasjon, og selskaper skulle ikke fått lov å tilby så gode varer og tjenester at kunder kaster pengene sine etter dem!???

    hekomo skrev (20 timer siden):

    Liberalistene er særdeles lite smarte, og lever i en verden der de tror at mennesker lever separat og ikke påvirker hverandre, og at mennesker er roboter uten følelser. Liberalistene er rett og slett onde.

    Du ser verden opp ned.

    Onde mennesker er de som med letthet og den største selvfølge tror de kan bestemme over andre menneskers frihet.

     Liberalistene som navnet tilsier kjemper for friheten til å bestemme over egne liv, å kalle det ondskap er absurd,

    • Liker 2
  10. GaiusMarius skrev (29 minutter siden):

    Problemet idag er at staten gjør alt mulig annet enn å kun sørge for et sikkerhetsnett, med det resultatet at offentlig forbruk blir for høyt og dermed også skattene og avgiftene og velstand og levestandard synker. Det jeg foreslår er at staten kun skal sørge for de som ikke klarer det selv i et fritt marked, ettersom et friest mulig marked er bra, men slettes ikke feilfritt og derfor trengs dette. Jeg støtter verken dagens modell eller nattvekterliberalismen og laissez-faire som på hver sin måte fører til problemer.

    Hvorfor har du så liten tillit menneskers egen evne til å hjelpe andre?

    "This time is different" er velkjente ord som går i ekko blant sosialister. Sosialisme fungerer ikke fordi folket stemmer på politikere som lover mest, og politikerne tar på seg et stadig større økonomisk ansvar som til slutt velter hele økonomien.

  11. GaiusMarius skrev (1 time siden):

    så staten bør sørge for et sikkerhetsnett for de med aller minst som ikke har råd til det.

    Akkurat nå så sørger staten for at folk står i matkø hos fattighuset, der har du staten din som samler inn 50-70% av lønnen din i skatt.

    https://www.dagbladet.no/meninger/jeg-sto-i-matko/73599472

    Sitat

     

    Folk forstår ikke hvor ensom man er i en slik situasjon. Det er forventet at staten skal ha et sikkerhetsnett når man faller, slik at man skal slippe å bry familie og venner.

    Problemet er bare at staten og velferdstilbudene er langt fra perfekte. Det merker spesielt de av oss som har barn med nedsatt funksjonsevne.

     

     

  12. GaiusMarius skrev (3 timer siden):

    Problemet for Norge er at vi allerede har høye skatter og avgifter, godt over idealpunktet (rundt 25% av BNP)

    Det ideelle skattetrykket er så lavt som man overhode kan få det, hvor man i hovedsak kan betegne staten som en rettsstat!

    Før i tiden tok man med statsansatte i statistikken over arbeidsløse, og sånn skulle det fortsatt vært!

  13. FrihetensRegn skrev (På 27.3.2021 den 21.41):

    https://roedt.no/tannhelse

    Det er ingen overraskelse at Rødt ønsker at alle skal få dekket tannhelseutgiftene på samme måte som med annen helse. Men hva med andre helsetjenester da? Hva med optikk? Skal det også dekkes slik at alle kan få briller? Hva med plastisk kirurgi eller fedmeoperasjoner? Hva vil det koste?

    Jeg har selv betalt flere hundre tusen kroner ut av egen lomme på tannbehandlinger og besøk hos optikere for synstester og kjøp av briller og linser. Jeg har alltid vært svært fornøyd med de private tannklinikkene og optikerne og har aldri tenkt over at dette er noe staten kunne blande seg inn i. Men det gir mening om det er tilfelle at mange nordmenn ikke får den tannbehandlingen de trenger eller de brillene de trenger fordi de ikke har råd.

    En løsning kan være at private får drive som før, men at man får dekket en del eller hele regningen om man tjener under en viss sum i året for husholdningen.

    En annen løsning kan være å bruke samme ordning som Nederland bruker for sine innbyggere, der alle blir dekket av private helseforsikringer og private sykehus og klinikker driver helsesektoren slik at man får god behandling som ikke utelukker de som ikke har råd.

    https://wise.com/us/blog/healthcare-system-in-the-netherlands#:~:text=The Netherlands has universal healthcare,towards medical coverage as well.

    Dersom sosialister hadde forstått økonomi så ville de ikke vært sosialister.

    Kommunisme har ingen plass i den moderne verden.

    tannlege.png

    • Hjerte 2
  14. lada1 skrev (1 time siden):

    Jeg er for saktmodig til å forstå svaret. Ja eller nei?  Det offentlige betaler uansett dersom ingen andre gjør det? Har hørt at i USA risikerer man bunnløs gjeld dersom det offentlige eller aktuelt hospital må legge ut for behandling, men man lar ingen dø av blindtarm-betennelse. Sånn i utgangspunktet.

    USA er ikke et foregangsland når det kommer til helsevesenet, hverken det private eller offentlige i så måte.

    Det er merkelig for meg at du som ikke ville latt noen dø av blindtarmbetennelse føler du er nødt til å betale staten for å redde dette mennesket i stedet for å gi han pengene selv. Når du spytter inn 10 kr i det offentlige, så er det ikke slik at denne tieren kommer urørt frem til personen med blindtarmbetennelse. Denne tieren skall gjennom et gigantisk nettverk med offentlige insitusjoner hvor alle skal ha sin del av kaka. Personen med blindtarmbetennelse er heldig om han får et kronestykke når tier'n din er fremme.

     Kan du forklare meg hvorfor du føler at dette er eneste måten å hjelpe denne stakkars personen?

    Du kan jo hjelpe Lena Kristin Olsen med å betale for behandlingen for hennes arvelige tannkjøttsykdom? Merk at hun ikke får hjelp av sosialiststaten vår og at du kan gi henne pengene direkte. (Vi trengte virkelig operahuset).

    https://www.aftenposten.no/kultur/i/b1x7k/rapport-operaen-vil-koste-17-milliarder-paa-40-aar

    https://www.gofundme.com/f/lenas-dental-treatment

    • Liker 1
  15. lada1 skrev (37 minutter siden):

    Betyr det at dersom du ikke har råd til helse-forsikring i Singapore så må du dø av blindtarm-betennelse (hvis ingen private hjelper deg)?

    Vi lever da vitterlig ikke i det 17. århundre. Dersom man ikke betalte 50-70% av inntekten sin i skatt hvert år, så skal det være høyst fortjent å dø av noe så idiotisk som å ikke kunne betale for en helseforsikring.

    Dette forusetter jo også at du ikke er troverdig for noen andre betalingsformer som måtte eksistere og at du ikke har noe familie eller venner som kan hjelpe deg...

  16. bshagen skrev (3 minutter siden):

    Maguire hopper jo opp flere meter bak og vinner jo hodeduellen? 

    Hvis det der er frispark så skulle altså Maguire hatt straffe dersom han hadde hold hendene nede og latt forsvarsspilleren rygge inn i han! Pokker med det mest latterlige jeg har sett hittil fra VAR. Det der er mål 999 av 1000 ganger!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...