Gå til innhold

Paradoksalt

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Paradoksalt

  1. En egenvekt på over 2,5 tonn stiller jo noen spørsmål både ved hvor miljøvennlig en slik bil er og hvor smart/god konstruksjonen egentlig er.  Men et annet spørsmål som aldri stilles i artikler om nye biler er hvilken levetid som kan forventes. Det være seg bensin-, diesel-, hybrid- eller elbil.  Om karosseriet ruster, elektronikken er dårlig beskyttet mot saltvann, eller konstruksjonen så komplisert og lite servicevennlig med skyhøye delepriser at bilen skrotes etter 12-13 år, så er det både tragisk og en betydelig miljøutfordring. Spesielt kan man jo argumentere for at er dette tilfelle med elbiler der energieffektiviteten er svært høy. Men man skal også være kreativ i matte for å få en positiv miljøeffekt av å bytte ut en brukt fossilbil med en nyere som veier 200kg mer og har 0,05l/mil mindre forbruk. Media har stor makt. Dersom de begynte å sette fokus på levetiden til nye produkter, biler såvel som vaskemaskiner, så ville vi på sikt forhåpentligvis se en forbedring fra produsentene her. Nå synes de å produsere etter et prinsipp om planlagt foreldelse og svinedyre reparasjoner som skremmer mange kjøpere fra å beholde bilen utover garantitiden og heller kjøpe en ny. Det er trist, feil og veldig lite miljøvennlig.

    • Liker 4
  2. Litt off-topic, men hvorfor er det ingen som benytter bakprojeksjon? Greitt nok at det krever litt ekstra av bygning og innstallasjon, men når skjermen er satt på plass i veggen, så har man bra sortnivå tilogmed i en opplyst, hvitmalt stue og man slipper støy og varme fra prosjektoren siden den står i et annet rom. Har forsøkt å selge en slik 100" skjerm i 2 år på Finn helt uten respons. Har brukt en slik daglig i mange år og er kjempefornøyd. Er konseptet for ukjent?

  3. Det hadde vært fint å fått debattert den store elefanten som kalles produktlevetid. Når bilene får 90% virkningsgrad som følge av elektrifisering, så er det ikke lenger noe poeng i å bytte de ut etter få år av hensyn til nyere og bedre teknologi med mindre utslipp. Men absolutt ingen, fossil-, hydrogen- eller elbilprodusenter tar opp dette aspektet i et miljøperspektiv. Det samme gjelder egentlig de fleste konsumentprodukter; det snakkes kun om energiforbruk i drift, aldri om ressursbruk i produksjon fordelt på forventet levetid.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...