Gå til innhold

jolieber

Medlemmer
  • Innlegg

    190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

jolieber sine prestasjoner

25

Nettsamfunnsomdømme

  1. Temperaturen er over det som er normalt for tilsvarene pc-er tror jeg, vanlig temperatur i nettbrowsing ligger på ca. 50-60 grader (70-75ish grader under korte perioder der pcen jobber hardere) for CPU og 45-50 for GPU mener jeg, men temperaturen er ikke uforandret fra det som har vært vanlig tidligere.
  2. Hei. Jeg har nylig begynt å oppleve at pc-en min har begynt å skrante, i form av hakking/stutring når jeg f.eks. spiller total war, og noen ganger til og med når jeg skriver i nettleser eller scroller opp og ned i nettleser. Jeg har installert windows på nytt fra scratch, (men kopierte tilbake appdata foldere og personlige filer fra annen harddisk) men det hjalp ikke. Jeg har også slettet nettleser-extensions jeg nylig har lagt til, og det endret heller ikke på noe. Noe som får meg til å tenke at det er noe hardware-relatert. Håper noen her har noen tips de vil dele om hvordan jeg bør gå frem for å finne ut av hva som er feil, rekkefølge på feilsøking, verktøy osv.. F.eks. er det lurt nå å gå til innkjøp av komprimert luft?
  3. Hei har hatt pc-en på verksted, og de gjorde noen endringer i biosen, og det gjorde pc-en noe kjøligere, men den ble mer ustabil og låser seg ganske ofte. Jeg gikk derfor inn i biosen og satte PPT limit til 125 W og curve optimizer til all cores, negative og 10. Dette gjorde at pc-en faktisk ble varmere når jeg kjørte spill. Er det noen som kan gi meg noen som har greie på hva som er passende PPT/EDC/ETC limits, og er det noe jeg overser som gjør at pc-en faktisk ble varmere da jeg la inn underclocking-innstillingene? Som dere skjønner har jeg utrolig lite greie på dette her...
  4. Hei. Hver gang jeg har tatt kjøleribben av CPU-en for å bytte kjølepasta har det vært kjølepasta spredd utover hele flaten.
  5. Ok. Jeg synes opp mot og noen ganger 90 C er litt mye, særlig når jeg nå har satt på curve optimizer og PPT limiter. I tillegg så må en jo også legge inn i beregningen at absolutt ingenting av dette var nødvendig tidligere, ikke to nye kabinettvifter heller. Pc-en har alltid vært over gjennomsnittet varm, men ikke som nå. Selv om jeg ja forstår nå at det kan være softwarerelatert. Jeg tar på ca en ert. Altså en grønn kokt ert Ja, det er det som er merkelig, alt det jeg har gjort har hatt veldig liten effekt. Skjermkortet avgir ikke så mye varme, den er sjelden over 60 C, for jeg spiller ikke så mye grafikkintense spill.
  6. Nå har jeg satt inn en ny frontvifte 140mm og en ny utblåservifte på toppen, helt i bakenden. Det har ikke forandret noe. Jeg har nå to frontvifter, en i bunnen, en bak og en oppe bakerst, alle 140 mm. Ingen forandring på CPU temperatur. Har også på curve optimizer på negativ og -15, og PPT på 125 W. Allikevel så er jeg over 80 C flere ganger når jeg spiller Football manager 2021. I Total War Attila har jeg mellom 80-90 C under kamper.
  7. Det er jo bedre enn å få brent i stykker cpu-en. Samtidig er det trasig å ikke kunne bruke cpu-en fullt ut, og det er jo ikke slik at dette har vært et vedvarende problem, ihvertfall ikke på det nivået det er nå. Tror jeg må vurdere å ta den til den lokala pc-sjappa for å la de se på den og evt. levere det de mistenker er galt til produsent kanskje. Men om de ikke finner noe så må jeg nesten forsøke på dette.
  8. Hvor mye vil det påvirke CPU-ytelsen når du setter PPT Limit til 125 da?
  9. Hei igjen. Jeg forsøkte å undervolte CPU-en via BIOS. Måtte sette PBO til avansert instilling i MSI BIOS for å få tilgang til curve optimizer. Satte så på "negative" og 15. Pc-en har ikke krasha etterpå, men den er heller ikke blitt ett hakk kaldere. I windows er den faktisk varmere enn før virker det som, under stress.
  10. Men pc-en min er sikkert i snitt 20 grader varmere under stress nå enn tidligere, og blir fort varm av ingenting. Og endring av rpm fra 1200-1500 endret ingenting. Det er mulig at viftekonfigurasjonen ikke er ideell. Den har filter, så det kommer ikke inn så mye støv som det ellers ville gjort. Viftene er fine. Takk for tipset med vifte i toppen, jeg skal se over om dette kan la seg gjøre. Takk for tipsene. Jeg vurderer å kjøpe flere vifter å installere, en til i front og en i topp, om det lar seg gjøre. Den støvblåsetingen så veldig interessant ut, ser de selger den på Jula, så kanskje jeg må ta en tur dit. Ja, vurderer jeg nå å bestille to nye vifter, en til front og en i topp. Er det viktig å ha samme merke og type vifte på alle kabinettviftene? Takk for tipset om undervolting. Skal sjekke dette opp mer og se videoen! 👍 Ja, har Ryzen Master installert og ser at det er mulig å tukle med det der.
  11. Det er det samme kabinettet jeg har hatt hele tiden, men ja, kanskje det kan være at dette er et problem i utgangspunktet og at det forverrer seg veldig nå i varmen? Jeg kan ingenting om undervolting og det greiene der, så har ikke turt å prøve på det. Det hjalp fint lite med høyere rpm på CPU-vifta. Tok vekk low noise adapterne på viftene slik at max rpm gikk til 1500, men det hadde 0 effekt.
  12. Det er Akasa Thermal compound 455. Men det er egentlig ikke så viktig, for det er den samme jeg har hatt hele tiden. Ja jeg vil si problemet har oppstått eller jeg har lagt merke til det mer hvertfall de siste ukene, så mye at jeg tenker det er noe galt, men leiligheten min er kanskje 2 grader varmere nå enn ellers på året. Skjønner at det er mye som kan spille inn her, hehe. Men det er kanskje lurest å levere pcn på et pc-verksted, så kanskje de kan få det avklart. Nå har jeg byttet kjølepasta og skrudd på enda en gang, nå nettopp, men merker ikke noe forskjell. BIOS har jeg forresten ikke oppgradert. Jeg vet ikke om jeg har PBO, men jeg vet at jeg har sett tv-serier fra HBO på pcn den siste tiden. Kanskje det er noe der, hmm... Nei, fra spøk til halvor, jeg har sjekket om jeg ved en feil hadde surra meg inn i noe overclocking greier, men det hadde jeg altså ikke. Ikke PBO eller noe.
  13. Nå er jeg helt overbevist om at noe har skjedd. Jeg startet opp Civilization 4, som jeg spilte mye en periode i vår, og som tidligere har maks ligget på 60c, men nå var CPU-en konstant på over 80c.
  14. Ok, skjønner. Ja kanskje det er noe slikt som har skjedd.
×
×
  • Opprett ny...