Jump to content

jolieber

Medlemmer
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Håper det er greit om jeg skriver i denne tråden i stedet for å opprette en egen tråd. Bare lurer på: er det vanlig med temperatur i "idle" på 42-50 grader i balansert strømmodus? Jeg ser andre steder at det skrives om en temperatur på 37 grader, men jeg får kun det i strømsparingsmodus..
 2. Jeg har selv en 5900x med samme kjøler, og temperaturen her hopper opp i over 70 grader ved innlogging til windows og sporadisk også ellers. I strømsparingsmodus ligger temperaturen på rundt 37 grader når pcn bare står og går uten at jeg gjør noe, mens den hopper og danser mellom 42-50 når jeg setter den i balansert strømmodus. Har byttet kjølepasta to ganger, uten at det har hatt noen effekt. Vet ikke om det er som det skal være eller om det er noe som er riv ruskende galt.
 3. Takk for tilbakemeldinger. Har noen oppfølgingsspørsmål/kommentarer: LMH1: Hvilke kabinettvifter og CPU-vifte ville du anbefale foran de jeg har? Svein M: Bra tips om gummifester, det skal jeg sjekke! Skal også sjekke det med PWM. Det er vel i BIOS?
 4. Jeg har nylig satt sammen en stasjonær pc og opplever at det er en del ulyd i viftene. Har ikke helt funnet ut av hvilken vifte eller hvilke som er problematisk(e), men mistenker at det er snakk om både den ene Noctua CPU-viften, som er NH-D15, og en eller flere av kabinettviftene av type Noctua NF-P14s-redux 1200PWM. Jeg har noen spørsmål jeg håper noen kan svare på: Er det andre som har erfaring med at disse viftene kan gi summelyd eller ujevn lyd, eller i det hele tatt være problematiske ift. lyd utover selve lyden av luft som går gjennom viften? Har noen tips for hvordan jeg kan fikse det, eller bør jeg reklamere? Har jeg i det hele tatt grunnlag for å reklamere på dette grunnlaget? Må jeg i såfall levere kjøleribben sammen med CPU-vifta dersom jeg skal reklamere CPU-vifta? Er det generelt problematisk å reklamere kjølevifter, og da spesielt når man forholder seg til nettleverandører? På forhånd takk til den/de som eventuelt svarer.
 5. Jeg kjøpte Gigabyte Geforce RTX 3080 Gaming OC 10GB til 12.900,- hos netonnet, uten store forventninger om kompensasjon i det hele tatt, og ihvertfall ikke uka etter, som det ble. Det klaffet bra, men jeg har problemer med ulyd fra kabinettet, men det er en annen sak.
 6. Jeg satte sammen ny pc for noen dager siden, og i begynnelsen så var det kun vanlig viftelyd som jeg hørte, men nå etter noen dager har det dukket opp en lyd av noe som kan minne om en slags vibrasjon, at noe er løst eller ikke er festet godt nok. Er det noen som opplever det samme og har tips til hva jeg kan gjøre?
 7. Dudeliduu, takk for tipset om SSD, det må jeg sjekke! R5 kabinettet har jeg allerede kjøpt, så der er det ikke noen vei tilbake. Vet at R5 er et noe eldre kabinett, men det var på tilbud og har fått høre gode skussmål om det fra folk som har/har hatt det. Håper at jeg ikke får problemer med bredden på kabinettet, men i flg. det jeg har sjekket skal dimensjonene passe akkurat. Betryggende å høre at lignende opplegg passer i Fractal Meshify 2.
 8. Hei, jeg har plukket disse delene via Pcpartpicker: nypc_v1 - Ryzen 9 5900X 3.7 GHz 12-Core, GeForce RTX 3080 10 GB GAMING OC, Define R5 ATX Mid Tower - PCPartPicker Vil en pc med disse delene passe sammen ? Er det plass til et så stort skjermkort i dette kabinettet sammen med en noctua NH-D15 CPU-vifte? På forhånd takk til den/de som evt. skulle ha innsikt i dette.
 9. Takk igjen Complexity, dette hjelper mye for en som har begrenset peiling på strøm, volt, watt osv ift. hardware.
 10. Også; bør jeg ha UPS, og i så fall, hvilken bør jeg velge? Har valgt å gå bort i fra 3080 kort inntil videre pga. den foreløpig høye prisen, så dette er konfigurasjonen jeg ser for meg: jolieber - Saved Part Lists - PCPartPicker
 11. Takk for tilbakemeldingen. Må bare spørre: hvorfor anbefales det 850w hvis det går helt fint med 750w? Har det noe med ansvarsfraskrivelse å gjøre ift. garanti osv?
×
×
 • Create New...