Gå til innhold

Soale

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Soale

  1. Hei, har en sak;

    Jeg er utleier og da leietaker skulle flytte ut er det mugg og fuktskader på vaskerom pga kran som har stått å lekket i en lengre periode. 

    Vi er uenige om hvem som skal gjøre hva, i følge kontrakten skal leietaker vedlikeholde kraner- og det har ikke blitt gjort her. Men er det riktig at leietaker skal utbedre alt sammen? Vannskader, mugg osv. Hva kan jeg kreve?

  2. Hei, 

    jeg er uføretrygdet og kan ikke bevege meg hjemmefra men har funnet en måte arbeide på likevel.

    Jeg har dannet et AS hvor jeg beregner omsetning på 20.000,- pr mnd med utgifter som

    -leie av lokaler 3000,- (til meg selv) Regnskapsfører 2500,- Varekostnader 4200,- osv totalt skal det gå i 0,- hver mnd med inn og utgifter og lønn som er 0,4g grunnbeløp, altså det jeg kan tjene før uføretrygden blir redusert.

     

    Men er dette forsvarbart til Nav? Jeg er redd for å gjøre noe feil men samtidig må jeg opp i en viss omsetning for å kunne arbeide på denne måten.

     

    Noen erfaringer. tips og råd her? 

    Takker så mye på forhånd.

  3. Du skriver at du er forsikret. Hva har du av utgifter som forsikringsselskapet ditt ikke har dekket? Det er kun utgifter som 1) ikke er dekket av forsikring, og 2) kommunen er erstatningsansvarlige for som kan kreves dekket av kommunen.

     

    Ja, forsikringen dekket innvendig skade, men ikke utvendige. Så dreneringen og egenandel er utgifter jeg har hatt ifbm dette. + Ny trapp, platting og plen. 

  4. Hei, jeg lurer på om noen kan hjelpe meg litt på vei her..

     

    Huset mitt ligger i skrånende terreng og en sommer da det regnet oppdaget jeg store vanndammer på plenen min. Jeg har leilighet i underetasjen og advarte derfor leieboeren om hun om at hun måtte følge med, og i løpet av noen dager kunne hun se vann på gulvet. Jeg måtte drenere og bygge opp på nytt de berørte rommene. Jeg fikk dekket innvendig, men ikke utvendig.

     

    Forsikringsselskapet mitt søkte om regress pga mistanke om at kummen på oversiden av veien ikke tok unna vann, men fikk avslag. Og da jeg snakket med ansvarlig på kommunen sa han det var oppgjort mellom forsikringsselskapene og avgjort.

     

    Pga div omstendigheter ble kun halve huset drenert det året og neste halvdel drenert året etter. Og da ble det gravd fremfor denne kummen såpass langt ned at vi kunne se mengder vann komme frem fra under muren der kummen sto. Jeg har filmet alt og de er virkelig en liten bekk som sildrer rett på huset mitt. Oppdaget også da at en del av bærebjelkene på huset var fuktskadet, og måtte byttes.

     

    Jeg ga beskjed til kommunen og de kom å byttet ut kummen. Det viste seg at hele kummen var knust. Så jeg tok kontakt med samme person og ba om å få se avslaget, da viste det seg at det var han selv som hadde avslått. På bakgrunn av "ikke bevis nok". Men nå har jeg altså sendt inn video. Og purret på flere gangen. Og det begynner nå å bli et år siden. 

     

    Så, jeg lurer på; er det noen andre instanser som kan hjelpe meg ifb med denne saken? Hvordan går man frem for å bli hørt? Hva er mine muligheter til å få kompensasjon? Hva er sjansene mine og hva kan jeg gjøre?

     

    Takker på forhånd for innspill i saken.

    • Liker 1
  5. Hei, jeg har vurdert å starte et aksjeselskap og drive hjemmefra. Det skal brukes til litt forskjellig; import, utleie av salongutstyr (Skjønnhetssalong) også skal jeg jobbe litt selv her hjemme med ca 10 % stilling hvor jeg tar ut lønn. Ikke store greiene men det blir mest ryddig å gjøre det via AS.

     

    Jeg lurer på om noen har forslag på hva slags private "goder" jeg kan betale ut ifra firmaets konto uten å betale skatt? Feks leie av rom /kontor i eget hus? Hvordan er det med bil? Jeg vet om jeg skal ha firmabil må den kun brukes i arbeidssammenheng så det blir for lite bruk for det ikke sant? Kan jeg leie ut min egen bil til meg selv feks? Leasing? Noen andre ting? På slutten av hvert år kan man ta ut utbytte, blir det regnet som kapitalinntekt?

     

    Takker for svar:)

  6. TAKK for raskt svar, helt supert.

     

    Jeg har godt grunnlag og tverrfaglig utredning for diagnosen og historikken er på plass. AAP regler er endret og at syke nå må motta sosialhjelp er resultat av den nye regjeringen! Helt forkastelig!

    Jeg mangler for å legge inn uføresøknad at legen skal skrive at jeg er varig ufør, for det klarte ikke den forrige legen skrive. Han sa han ikke visste når jeg ble frisk, hvilket jo er sant. Men for guds skyld..... Han sa forøvrig også at han ikke kunne se på meg at jeg var syk og at jeg var hyggelig og blid. Han ble raskt byttet ut for å si det sånn. Og jeg har nå sluttet å være hyggelig å blid. Fått ny og bedre lege og vi er på vei.

     

    Men uansett, takk for innspill ang AS. Jeg har drevet tidligere. Mener at jeg kan eie så mange selskap jeg vil uten at Nav kan si noe på det? Om jeg kan eie et selskap som leier ut til et annet, er det for mye krøll i den prosessen jeg skal inn i? Jeg tviler på min egen arbeidsevne over tid, men jeg vil gjøre N O E. Tar imot flere forslag og innspill om noen har:)

  7. Hei, mulig denne skal under "jobb og utdanning" men har en situasjon jeg klør meg i hodet på og Nav er så diffuse og klarer ikke svare meg tilstrekkelig. (Det er vanskelig å si, det kan jeg ikke svare på osv.)

     

    Saken er den, at jeg har vært under arbeidsavklaringspenger (AAP) i 7 år, prøvd meg i lav stilling på arbeid hele 6 ganger men ender opp med forverring HVER gang og blir syk over flere måneder i etterkant (Har cfs/me). Etter nye regler kom ble det stopp i AAP og jeg skal søke uføretrygd. Kronglete prosess fordi jeg må ha dokumentasjon som sier jeg aldri vil bli frisk, selv om man KAN bli friskere på cfs/me. Midlertidig uføretrygd finnes nemlig ikke. Så det vil ta tid før vi er helt ferdige. Men nok om det.

     

    Jeg mottar mellomtiden laber sosialhjelp, men det har nå dukket opp en ny mulighet for meg. Jeg har blitt tilbudt å leie et behandlingsrom midt i sentrum til en rimelig penge (5000,-), som jeg kan videreutleie og gjøre hva jeg vil med. Hvis jeg kan jobbe la oss si 1 time på morgenen og 1 time på kvelden og ha det fritt nok til å flytte kunder om det skal være nødvendig, så er dette etter min vurdering nok til at jeg kan holde sykdommen i sjakk og tidvis øke på de periodene jeg har overskudd. Jeg står mellom å søke 80 eller 100% uføretrygd avhengig om jeg kan klare dette eller ikke.

     

    Jeg har tenkt leie ut rommet til en annen selvstendig terapeut som vil jobbe fulltid (feks 4000,- pr mnd) slik at jeg bare betaler feks 1000,-, tatt i betraktning mengden jeg blir å jobbe.

     

    Spm er;

    1. Dersom jeg oppretter AS og tar ut lønn i 20% stilling, vil grunnlaget til uføretrygden bli regnet utifra dette? Vil jeg da miste det grunnlaget jeg har fra før (som er ganske ok)? Vil de ta 20% grunnlaget og resterende 80% utifra en grunnsats..?

    2. Kan jeg opprette AS og bare ta inn en leietaker til uførestyret er asastyrt OGSÅ begynner jeg jobbe? Dvs da beholder jeg det grunnlaget jeg har pr nå og da får jeg en fot innafor på dette lokalet til jeg er klar. Kan Nav si noe på det?

    3. Jeg har advokat på saken til å klage på avslaget på AAP, hva om jeg får igjen dette? Har det noe å si da at jeg har et AS?

     

    Jeg vurderer å drite i hele greia for det blir for komplisert for meg med alle lover og regler, men vil så svært svært gjerne komme meg ut av denne vonde sirkelen som har pågått i mange år! Så prøver en runde her, om noen har svar vil jeg bli veldig takknemlig.

  8. Altså, er situasjonen her at de hadde leiligheten for seg selv når de var der, men de ikke ville bruke den fordi den hadde blitt brukt tidligere?

    Takk for svar!

     

    Situasjonen er at en representant for firma booket for disse 2 som skulle leie rom, når de kom så de at det faktisk bodde noen der, det var mat i kjøleskapet og leker i stuen. De følte det ble for privat å skulle bo på den måten. Her har representanten ikke informert nok HVA slags type leieforhold det var (Type airbnb, bo i privat bolig)

     

    Og kriteriet var som sagt at dersom de skulle leie skulle vi kunne være der på dagtid.

     

    Har de krav på at jeg betaler ut hele leien..?

×
×
  • Opprett ny...