Gå til innhold

Lars-Erik Dahle

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars-Erik Dahle

  1. Etter litt forskning har jeg kommet fram til følgende:

     

    VLC bufrer generelt for dårlig til å lese filer fra delte mapper på nettverket, dette gjelder både PC og mac, men er særlig tydelig på mac, fordi CPUene er svakere. Til Mac funker MPlayer og QuickTime helt greit med høye buffersettinger, og til PC funker Windows MP ganske bra med default setting.

     

    Fikk PC-laptopen min tilbake fra service i dag, det er en Pentium M 2Ghz Dothan med 1GB ram, den spiller video fra delte mapper nesten uten problemer, så det ser ut som at CPUen på avspillingsmaskina har ganske mye å si. Den stasjonære maskina mi er en dual AMD Athlon XP 2400, så den tåler en trøkk den også, men den viser omtrent de samme dårlige avspillingsegenskapene i VLC som macen.

     

    Jeg skal ta kontakt med VLC-teamet for å høre om det er mulig å legge inn en buffersetting som gjør at filer fra delte mapper leses i større chunks.

     

    En irriterende ting med QuickTime, forresten, er at du må betale 250 kroner for Pro-versjonen hvis du vil ha avanserte funksjoner... som å vise film i fullscreen! Helt utrolig...

  2. Kahuna: Det stemmer bra med mitt regnestykke. DVD skal vel kreve ca. 7-8 Mbit, maks 10, og DivX/XVid er jo komprimert for å spare plass og båndbredde.

     

    Oppdaget en interessant ting: Så langt har jeg brukt VLC som mediaspiller både på Mac og PC, men jeg sjekka ut Windows MediaPlayer på desktopmaskina mi, og videoen streamet feilfritt. Har bare brukt VLC på macen, siden du ikke trenger å laste ned kodeker ved siden av og fylle harddisken med alskens småting, men nå må jeg prøve noe annet.

     

    Er det noen som har peiling på VLC, hvike settinger jeg må tweake og hvordan? Eller hjelper det å laste ned XVid og DivX-kodeker, så VLC kan bruke dem i stedet for sine interne?

     

    Eller må jeg rett og slett gå over til Windows Media Player på mac også? :cry:

  3. Serveren har bare USB 1, men iflg. USB-specs skal det være mer enn nok båndbredde i USB 1 til 10/100-nettverk - så sant det fungerer i praksis, da...

     

    Et par ting jeg kan prøve som jeg ikke har prøvd:

     

    Strekke kabel mellom routeren og den stasjonære maskinen og streame fra den

    Streame fra den interne harddisken på serveren for å sjekke om FireWire-tilkoblingen er for treig

    Slå av alt annet som bruker båndbredde og systemressurser på serveren (emule, itunes)

     

    Har vel egentlig en smørbrødliste av ting å sjekke ut her, er det noen andre som har erfaring med samme type ting, slik at jeg slipper å lete i blinde?

     

    Er spesielt interessert i om Linux gir bedre ytelse, evt. om det finnes et program som tilrettelegger filene for streaming.

  4. Jeg har satt opp en server i kjelleren, mest med tanke på nedlasting og iTunes-deling, men tanken var også å dele filmer og musikkvideoer over det trådløse lokalnettet, slik at jeg kan streame filmene mine til TV-en på laptopen min.

     

    Dette funker ikke helt optimalt slik oppsettet mitt er nå. DivX- og Xvid-filer må stoppe opp og bufre med jevne mellomrom, noe som gjør oppsettet ubrukelig til filmtitting.

     

    Jeg er klar over at hardware-løsningen min ikke er helt optimal, men etter å ha regnet på båndbredden i alle ledd, kan jeg ikke se at det burde være noe stort problem heller.

     

    Er det noen som har noen generelle tips om deling av video på hjemmenett? Finnes det noen endringer jeg kan gjøre i windows, er det bedre å bruke linux, finnes det et dedikert mediaserverprogram som gjør streamingen stabil? Sånne ting.

     

    Oppsettet mitt nå er skikkelig MacGyver: Selve servermaskina er en gammel laptop med en AMD Duron 700 CPU og 768 MB ram. Den har verken LAN eller FW innebygget, og bare 10GB disk, så jeg har satt inn et FW-kort (cardbus) som mediadisken står koblet til, og hele herligheten er koblet til 3com-routeren min gjennom et USB-nettverksadapter (kabel, ikke trådløst). Maskina kjører XP Pro. Mediafilene skal streames til henholdsvis en PowerBook med 11g Airport og en stasjonær PC med 11b (enn så lenge) 3com-adapter.

     

    Mange artige løsninger, med andre ord.

     

    Tips mottas med takk, jeg har tenkt å bestille nytt kabinett/cpu/ram og bygge en ny boks med komponenter jeg har liggende så snart jeg har råd. I mellomtiden, altså: Finnes det noe jeg kan gjøre for å forbedre ytelsen i ståltråd-og binders-oppsettet?

  5. Jeg har akkurat kjøpt meg PowerBook, og jeg er rimelig happy med å ha "switcha" fra min gamle PC-laptop. Har opplevt få problemer, og ting funker bra. Men en ting med programvaren er utrolig irriterende, og gir meg lyst til å levere tilbake hele maskina:

     

    Hvorfor i all verden er iSync begrenset til åtte uker når man synker kalenderelementer fra iCal? Jeg er musiker, og har nå begynt å booke jobber langt inn i 2006, og denne jobblista har jeg behov for å ta med meg på mobilen. Jeg har en SE K750i som synker helt fint med iSync, men på grunn av denne begrensningen er kombinasjonen PowerBook/telefon helt ubrukelig.

     

    Jeg har lett i diverse forum og nettsider (macosxhints etc.) uten å finne noen fiks for dette. I 10.3 var dette mulig å fikse, men Apple har endret arkitekturen i iSync slik at denne fiksen ikke lenger er mulig.

     

    Jeg hadde delvis skjønt Apple dersom de prøvde å selge et proffprogram for synking, og derfor hadde lagt inn begrensninger i gratisprogrammet (jfr. GarageBand, iMovie etc.), men jeg har ikke klart å finne noe annet synkeprogram som kan synke med iCal. Jeg har også lagt merke til at iSync ikke støtter USB-synk med Sony Ericsson-telefoner, så USB er ingen option... med mindre det finnes en hack som muliggjør det, da.

     

    Er det noen som har noen tips? Finnes det et bra synk-program som kan hjelpe meg? Er Entourage en mulighet? Prøver så langt jeg kan å styre unna MS-produkter, men kan gjøre unntak for dette...

     

    Alle tips mottas med takk!

     

    (Har forresten vært i kontakt med Apples kundeservice, de visste ikke om problemet, og kunne ikke hjelpe meg med det annet enn å bekrefte etter ti minutters ventemusikk at det var en begrensning i iCal. Så der.)

  6. Jeg har en gammel maskin som jeg har putta inn litt reservedeler som jeg hadde liggende i for å få den litt opp i ytelse. Har doblet rammen fra 256 til 512, har satt inn en 80GB-disk, og nå titter jeg på prosessor.

     

    Spørsmål:

     

    Vil denne prosessoren (Celeron 1.4GHz FCPGA) fungere med dette hovedkortet (ASUS TUSL2-C)?

     

    Ser på ASUS-siden at den støtter Celeron opp til 850MHz, men ser også at den støtter P3 Tualatin på 1.2+, kan det være at Celeron-støtten stopper så lavt fordi Celeron stoppa på 850MHz sist gang de oppdaterte infoen på siden for dette hovedkortet?

  7. Kjøpte en 3Com Router/aksesspunkt 11g med tilhørende USB-adapter, og det fungerer veldig bra.

     

    Når jeg derimot prøver å bruke min CNet 11b USB dongle (som har funket fint på min gamle 3Com 11b-router) på det samme nettverket er det ikke like rosenrødt.

     

    Jeg får opp SSID på laptopen, men kan ikke koble til nettverket.

     

    Finner ingen innstillinger hverken i router-oppsettet eller CNet-programvaren for 11b/11g-kompatibilitet, regner med dette har noe med saken å gjøre.

     

    Har dere noen erfaringer med CNet/3Com? Bør jeg bare kjøpe en tilsvarende 3Com USB-sak?

     

    Alle svar mottas med stor takk!

     

     

    Mvh

     

    Lars-Erik

  8. Kortet det er snakk om er et RME Digi96/52 profesjonelt lydkort. Kortet krever en konstant båndbredde tilsvarende 52 kanaler i 24 bits/96KHz, dvs. ca. 15 MB/sek., noe som er ganske mye, selv for et så kraftig kort.

     

    Det som overrasket meg mest var ikke at lydkortet krevde så mye båndbredde, snarere at S-ATA-kontrolleren ikke lot det være igjen snaue 13% av PCI-bussen til andre ting.

     

    Jeg har kontaktet Gigabyte med forespørsel om en BIOS-oppdatering eller en utility som begrenser S-ATA-kontrollerens båndbreddebruk. Skal holde dere oppdatert.

  9. Jeg satte opp et system for studiobruk basert på et Gigabyte GA-7N400 Pro2-hovedkort, og installerte S-ATA-disker (ikke RAID) med friskt mot.

     

    Alt fungerte fint helt til jeg begynte å teste ut audio-ytelsen. Avspilling av audiofiler var helt ubrukelig, masse ulyder og støy. Etter en lang natt fant jeg ut at S-ATA-kontrolleren på dette kortet går gjennom PCI-bussen, noe som ikke bare begrenser S-ATA-kontrollerens båndbredde til 133, men som også legger beslag på det meste av PCI-bussen slik at PCI-intensive lydkort som det jeg brukte ikke får den båndbredden de trenger.

     

    Er det vanlig å koble S-ATA gjennom PCI-bussen? Kan noen anbefale et liknende hovedkort hvor S-ATA går rett i southbridge?

     

     

    Lars-Erik

×
×
  • Opprett ny...