Gå til innhold

APZ171RW

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av APZ171RW

  1. On 10/30/2022 at 1:55 PM, Anonlos123 said:

    fortalt på karriereveiledning at jeg burde studere historie

    Om du tar et søk på ledige stillinger på Finn, nøkkelord "historie", så finner du minst tre jobber som kanskje kan passe for en med høyere utdanning i historie. Søker du "historiker" kommer det opp en stilling i et treårig prosjekt hvor de leter etter en kandidat med gode kunnskaper innen kommunal historie og arkiv. Til sammenligning er det minst 1000 stillinger som sykepleier og kanskje dobbelt så mange ingeniørstillingener. Jeg sier ikke at alle bør eller kan være sykepleiere eller ingeniører men det er kanskje mer fornuftig å velge en utdanning som legger til rette for å få seg en viss grad av forutsigbarhet i arbeidsmarkedet. Om man virkelig brenner for noe er det jo selvsagt mulig å lykkes innen mye ymse i dag, folk som studerer de merkeligeste ting ser jo tilsynelatende ut til å overleve de og, men du bør være inderlig klar over at det kommer til å bli utfordrende. Hva er alternativene dine? Har du forsøkt å sette opp en liste og et system som rangererer aspektene ved de ulike valgmulighetene? Noen faktorer som du allerede er inne på, jobbmuligheter, varighet på studie, hvor man må dra for å studere, om man kan ta hele utdanningen samme sted, hvordan man skal finansiere studiene, kostnad/gjeld/lønnsnivå, hvor man ønsker å bosette seg på sikt, ambisjonsnivå, evner, støtte fra familie, osv.osv.osv.

  2. Sverger til Microsofts ergonomiske tastatur. Favoritten var Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000. Synes ikke den nye versjonen er like bra men veksler mellom det, og det trådløse Sculpt Ergonomic Desktop på de forskjellige arbeidsstasjonene mine. Sculpt er det som blir med på reiser og jeg liker godt den løse numpad'en.

  3. 1 hour ago, thomst said:

    Men får det ikke helt til å fungere, jeg har ikke fått satt VLAN ID til 10

    Ja da funker det ikke. IP-adressen du får tildelt der (WAN IP 10.214.96.xxx) er en lokal adresse (du kan kjenne de igjen på at de starter med 192./172./10.), det vil si, "lokalt" i dette tilfelle betyr i Enivests "indre" nettverk, og som ikke blir rutet videre til internettet. Du må få definert at tilkoblingen skal være til det virtuelle lokale nettverket (VLAN-et), som tildeler deg den riktige ruten videre. Og det er VLAN 10. Har ikke peiling på Asus men hvis du ikke finner noe alternativer i GUI'et, så må du kanskje inn og konfigurere det via kommandolinjen (hvis det er en mulighet for det), eller gjennom å modifisere en eller annen konfigurasjonsfil.

  4. Enivest har monopol på kablet internettforbindelse her vi bor og leverer maks. 600/600 for 1059,-/mnd.

    Vil man ha Telia TV-boks har de en bundle med 600/600 for 1457,-/mnd eller 400/400 for 1158,-/mnd.

    For øvrig er minstepris på kablet internett (100/100) på 629,-/mnd. TV for 499,-/mnd, Teliaboks 49,-/mnd og opptak 99,-/mnd. Ryktet på bygda sier at TV aldri fungerte skikkelig og folk har derfor RIksTV eller andre løsninger.

    Vil man også ha fasttelefon blir det 49,-/mnd i tillegg til eventuell bundle eller internettabb.

  5. 2 hours ago, Budeia said:

    Dr Pablo Campra har gjort tilsvarende funn, og har i tillegg funnet en router under mikroskopet. 

    Festlig! Googlet han der Dr Pablo, og ut i fra det jeg forstår er en fjær altså blitt til en ruter, og det tok ikke mer enn et halvt år! Fjøra var i dette tilfellet en påvisning av grafittoksyd. Doktoren selv opplyser saken til reuters i juli i fjor, og det blir enda mer komisk:

    Quote

    He obtained what he himself described as non-conclusive results after studying one vial. He said the vial was purported to contain a dose of the Pfizer-BioNTech vaccine but said it had come to him by a messenger service and acknowledged that the vial’s origin was unknown.

     

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  6. 52 minutes ago, Selfuniverse said:

    Jeg ville anbefalt alle å ikke ta noen (flere) vaksiner til at vi har fått avklart om dette er virkelig eller ikke. Vi kunne jo eksempelvis opprettet ett uavhengig team her i norge som kunne undersøke selv.

    All honnør til andre her på forumet som først linket til dette temaet.

    Dette er virkelig! Tidligere har det også blitt avslørt tilsvarende i Moderna, ref. artikkel hos BBC. I følge tanten min er det 5g-rutere fra Bill Gates. /s

    Nå bor vi i et fritt land, så du skal selvfølgelig få anbefale hva du vil, uavhengig av hva slags grunnlag eller forutsetninger du har for det. Vi er alle eksperter her på internett, kun i kommentarfeltet på VG kan de mer enn oss. Jeg personlig vil heller anbefale at folk anbefaler folk å søke informasjon hos helsevesenet når det kommer til helserelaterte spørsmål. FHI har jo sine anbefalinger men fastlegen din kan gi mer spesifikke svar på spørsmål om vaksiner og andre medisinskfaglige problemstillinger, skreddersydd til din personlige helsesituasjon.

    Selv har jeg tatt tredje dose fordi jeg trenger vaksinepass, og fordi de to første gikk helt problemfritt. Ellers hadde jeg egentlig tenkt å vente til de fikk kokt i hop en ny saus som er skreddersydd for de nye mutasjonene. Jeg lurer også på om jeg skal få meg en influensevaksine nå, og jeg tenker etter hvert å ta oppfriskning på alt jeg fikk i barnevaksinasjonsprogrammet og som kan/bør friskes opp.

    • Liker 1
  7. 1 hour ago, peterjohn said:

    hot water

    Using water is a terrible idea! If the temperature difference is large you may end up with a cracked windscreen. We normally brush off the snow from the drivers door, get in and start the car, put on the fans/heating on full blast then get to work with a plastic ice-scraper. First you brush away the snow then you scrape the ice off with something like this or this. Regularly getting the snow off before it melts and turns to ice is a great way to save time in the morning.

    • Innsiktsfullt 1
  8. Produksjonsprofilen ser typisk sånn ut, der P_3 representerer maksimal prosesseringskapasitet på plattformen "platåproduksjon":

    produksjonsprofil-for-oljefelt.png.7bde1561445319115907702a2a6bd08e.png

    Etter noen år med full pupp begynner trykket i reservoarene å synke og man havner over i "haleproduksjon", P_4. Gass- og vanninjeksjon så kan man tyne ut mer.

    P_2 er gjerne også delt i "trinn", der man faser inn flere og flere brønner.

  9. Vanskelig å si noe konkret uten å se hele konstruksjonen og hvordan bjelkene skal lastes men 3,2 meter er ikke noe voldsomt spenn. Begrenset hvor mye last du klarer å få på det. Har vanskelig for å forstå at "etasjen virker å ha seget" men det kan jo selvfølgelig "flekse" mer. Samtidig er jo konstruksjonen selvfølgelig svekket, unødvendig mye. Det er en uting å drive å tukle med bærende elementer men ofte må det jo bli sånn. Byggforsk har noen anbefalinger som bør følges. En "kan" ta hull i senter av bjelker men diameteren skal være mindre enn halvparten av bjelken (198mm? -OK), og det skal være plassert minst to ganger bjelkemålet ut fra opplegget (2 x 198mm? -IKKE OK). En bedre løsning hadde vært å ta hullene lenger ut, med større mellomrom.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...