Gå til innhold

Bjørn Sivertsen

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bjørn Sivertsen

  1. Et batteri kan brenne, så kan diesel og bensin, herav bensinen er den mest lettantennelige.. Og det tenker man jo litt på ved en ulykke, eller lekkasjer.. (vel, noen gjør ihvertfall d).. Har man sett 40-50L bensin som er sølt utover asfalten under og rundt en bil antenne, så burde det skremme vannet av de fleste..

    Så hvordan går det ann å bli så korka at man frivillig kjører rumdt med et medie som i tillegg til å være ekstremt brennbart attpåtil er komprimert TIL 700 BAR...?!!

    Går noe sånt i lufta ved en ulykke/berging el lignende så kommer det til å drepe alt som måtte befinne seg i sikkert 100m radius..

    For ikke å snakke om disse lastebilene som skal kjøre rundt m svære tanker m 200 bar hydrogen till disse fyllestasjonene . Den dagen en sånn får feks motorbrann i en tunnel...

    • Liker 7
    • Innsiktsfullt 1
  2. Er det enda noen som er medlemer i NAF..?!

    Norges mest tannløse forening..!

    Amcarklubben feks, har gjort mer for norske *bil*ister enn naf og kna til sammen har tenkt på i sine villeste drømmer..!

    Og elbilforeningen har gjort mer på de få årene de har vært aktive enn naf har gjort siden 19 pil og bue..

    Naf burde vært døde siden den gang de la ned kartboka si..

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  3. Bare for å si det med én gang.. Jeg synes rattet er heslig..! Liker det ikke, og kommer ikke til å like det..

    Men.. En gokart har jo knapt 45° utslag til hver side, og dette fungerer helt opp i nesten 300kmt så dette m nervøsitet i høy hastighet tror jeg er en liten rask tilvenning for de fleste..

    Når det kommer til den saken at dette faktisk skal gå ann å bevege selv om servoen dør under fart, på en godt over 2t bil.. så er jeg mer tvilende..

    • Innsiktsfullt 1
  4.  

    Unngår man dette hvis vindmøllene plasseres langt ute på havet? Hvor langt ut flyr havørn og andre typer sjøfugler?

     

    Sannsynlegheita for samanstøt går i alle fall ned (med mindre vindmøllene til havs tiltrekker seg fisk av ein eller anna grunn).

    Vil anta at også havørna primært flyg over land når den ikkje er på jakt.

    Flyvefisk er vel neppe særlig utbredt i nordsjøen...?!

    • Liker 2
  5. Har lyst på ac da jeg syns det fort blir alt for varmt. Men klarer aldri finne ut om en slik vil passe...

     

    Jeg kan ikke huske i mitt over 30 år lange liv å sett et hus med skyve vinduer i norge slik som de er på film i usa.

     

    Alle vinduene vi har åpnes med gløtt på toppen, eller som ei dør, å da bare antar jeg at en slik enhet vil ha liten til ingen effekt?

     

    Evt har noen installert i et vanlig 'norsk' vindu? Funker det?

     

    Det beste for oss her på berget er å koble slangen til en ventil på veggen.. Om man har da.. ? Ellers blir det bare masse luftlekkasje og dårlig effektivitet..

  6.  

    Det er vel rimelig selvforklarende at biler som ikke er typegodkjent for hengerfeste har et svakere karosseri......  :hmm:

     

    Igrunn ikke, bilmodeller som leveres både med symaskinmotor og bilmotor har samme strukturelle styrke. Likevel er mønsteret gjerne at bilmotorutgaven kan trekke henger, men symaskinmotorutgaven ikke kan trekke henger.

    Den eneste logiske forklaringen jeg kan se, er at symaskiner ganske enkelt ikke er egnet for bildrift.

    Idiot...

    • Liker 4
  7.  

    Og brann i det elektriske anlegget.

     

    Om ein oppnår det same med å vippe over ein brytar på målaren så er det jo ei grei løysing. Eigaren får lagt det meste spenningslaust og Elhub får dataene sine.

    Det er ikke en fysisk bryter i ordet rette forstand, man bryter strømmen elektronisk omtrent som man bruker fjernkontrollen for å slå av teve'n og man har blitt fortalt at det ikke er godt nok når man reiser bort så derfor er det nok mange som heller slår av hovedsikringen.

    Feil! Det ER en fysisk bryter i ordets rette forstand.. I form av en kontaktor, el rellé om du vil.. Blir ikke mer fysisk enn dette. Eneste som står igjen m spenning er den delen av måleren som sender data til selskapet..

    Bare prøv, så vil du høre kontakten slå ut..

    • Liker 1
  8. Hvorfor i allverden skulle noen ville ønske å kjøpe en tung bil m 150hk, som koster nesten like mye som en dieselbil å fylle, hvis du klarer å finne en plass hvor dette er mulig..

    Når du kan få en Tesla m 400hk, tung riktignok, men m atskillig lavere tyngdepunkt, og som du kan fylle hjemme for to kr mila, eller GRATIS på superladerene..?!

    • Liker 8
×
×
  • Opprett ny...