Gå til innhold

9HHCD1I5

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 9HHCD1I5

  1. Kommentarene oser av komplekser og mangel på kunnskap om DS-merket.

    Da DS 19 gjorde gjennomslag på markedet i 1970-årene erkjente konkurenter at Citroen lå 20 år foran dem både i design og teknologi.

    DS merket er luksusgrenen av Citroen med fremragende fjæring og komfort. Det kommer godt med når tunge batterier skal kompenseres med mer enn bare stivere fjæring (spesielt på høye SUVer)

    " Bare 50 kwt" sies det. Såvidt jeg vet er det i toppsjiktet blant sammenlignbare biler.

    Jeg gleder meg til prøvekjøringen. Tor ?

    • Liker 1
  2.  

    Så flott at Kongsberg og den norske stat atter en gang skor seg på våpensalg til et brutalt diktatur som regelmessig blir beskyldt for heftige brudd på menneskerettigheter og internasjonal lov og rett. Rett og slett en årntli' gladsak.

     

    Spør du meg er verden styrt av en kriminell overklasse som bryr seg kun om makt og penger. Resten er politisk teater for massene.

    Eplekjekke kommentarer.

    Med Norges høye kostnadsnivå hvor énkelt er det å selge noe som helst fra Norge?

    Hvor skal Norge få eksport inntekter som monner etter oljen?

    Hvor mye bidrar DU til i så henseende?

  3. Fint med salgssuksessen til grunderne, men hva betyr suksessen for arbeidsplasser i Norge på sikt. Så langt sier altså FLIR-selskapet at de vil satse på fortsatt drift her, men kan når som helst overføre teknologi og produksjonsutsyr til USA under vignetten America first.

    Synd at Norge er så avindustialisert at ingen norsk bedrift vil eller kan føre dette fine løpet videre. Nå som inntektene og arbeidsplassene begynner å komme selgerne grunderne ut med god personlig fortjeneste, men med en veldig usikker tid for selskapet.

    Tor Løken

    • Liker 2
  4. Hysteriet om at kvinner skal ha størst andel i alt må stoppe.

    Kvinner må slutte å gråte seg til alle fordeler, og begynne å stå på egne ben.

    Hvis det skal gjøres noe mer tvangs-nivellering må formålet være å få flere menn inn på universitetene. Feministene har fått skyve pendelen alt for langt over i nesten alle fag, og servile politikere har gjort det til "korrekt" politikk.

    • Liker 1
  5. Folk snakker om varmepumper som om energien da er gratis. Alt varmepumpen gjør, er å redusere strømforbruket med ca 1/3. Man er like sårbar om det blir strømbrudd, og man er like utsatt for nye effektavgifter.

    Logikken rundt bruken av flisbrennere som miljøløsning er tvilsom: slike brennere genererer nesten like mye CO2 som vedbrenning gjør, og ideen om at det vokser jo opp ny skog som erstatning er en søkt logikk.

    Det som ser ut til å bli glemt i hele diskusjonen er beredsskaps-aspektet: Hvis strømmen går i et par døgn i Oslo, hva skjer da med de par hundretusen innbyggerne som er helt avhengig av strøm for å overleve i en minus 10 graders kulde ute? Uten strøm tilgjengelig er det fare for at tusener av folk vil dø av kulde. Lykkelig er de som da har tilgang på vedovn eller petroleumsbasert oppvarming.

    Men mister vi strømmen da?? For mindre enn to år siden ble store deler av NordNorge lagt i mørke i over ett døgn. Sykehus måtte sende folk hjem, fok frøs, nødnumrene fungerte ikke, tunneller ble satt ut av funksjon, samt en rekke andre potensielt farlige konsekvenser.

    Og det er en rekke andre mulige kilder for strømbrudd også:

    Solens elektromagnetiske effekter har begynt å få innvirkning på følsomme datasystemer. Blir det verre vil det kunne sette styringssystemene for strømforsyningen ut av spill.

    Putins folk satte strømsystemet i Ungarn ut av spill gjennom datanettverket.

    Godt planlagt terrorisme eller annen sabotasje satt inn på 2-3 steder rundt Oslo vil kunne lamme strømforsyningen.

    Evnen blant politikere til å tenke i konsekvenser er sørgelig snever. Løsningen kan være å la offentlige og private institusjoner, bedrifter og privatpersoner beholde olje- og parfinbaserte oppvarmingssystemer, i alle fall for nødssituasjoner. Når landene nedover i Europa får beholde sine petroleumbaserte oppvarmingssystemer, hvorfor skal ikke da Europas nordligste og kaldeste land får beholde dem??

×
×
  • Opprett ny...