Gå til innhold

Bigfoot25

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bigfoot25

  1. I dette tilfellet har de ikke oppfordret til noen av de ulovlige handlingene, eller lagt noen premisser for at de ulovlige handlingene skulle finne sted. De har kun oppfordret til bruk av en kommunikasjonskanal. Jeg mener de kriminelle handlingene her, med stor grad av sannsynlighet, ville ha blitt begått uavhengig av denne kommunikasjonskanalen.

    Politiet i Australia gjør mye rart som ansees som ulovlig i mange andre land, men her er jeg mindre bekymret.

  2. Er ikke nødvendigivs slik du beskriver det her, båndbredden de selger er inntil, når det er kobberlijer av varierende kvalitet så kan de jo ikke garantere at alle får 100% (står vel i vilkårene også).

    Når det mye støy på linjen så kan det slå ut på din linje, det kan de da ikke gjøre noe med.

     

    En annen ting det kan være er at ruteren du har er ustabil og derfor syncer dårlig, har selv opplevd at intenoen liker å synce uten å ha noe utstyr koblet til. Når jeg hadde utstyr koblet til ble uploaden noe mbit lavere enn når den fikk stå alene.

     

    Sant alt det du sier her iofs. Men kommer uansett ikke utenom at linja synca konstant på 30/5 i over et halvt år uten problemer. Routeren har aldri vært ustabil på noe vis, og jeg har alltid hatt utstyr koblet på den. Aldri vært problemer med sync etter restart o.l.

     

    Jeg fikk omsider et telefon fra en tekniker hos NGT i går. Han mente også at linja skulle klare 30/5 uten problemer dersom jeg hadde hatt det så lenge. Men han mente det var for mye støy på linja til å få noe raskere enn det. Etter å ha spurt direkte så fikk jeg imidlertid vite at det ikke har vært noen tekniker og sjekka linja/sentralen ute hos meg. De kjørte kun ekstern testing av linja. Hvor nøyaktig slik testing er vet jeg ikke, men hadde jo håpet å kunne få en grundigere forklaring på hva som er problemet, og ikke minst hvor problemet ligger. Støy på linja høres generelt ganske diffust ut.

     

    Men etter resyncen under strømbruddet så ligger jeg iallfall på 30/5 der jeg alltid har vært, og oppgraderinga er annulert. Så da får jeg iallfall det jeg betaler for. Men jeg må si det er skuffende å kun få 5mbit upload på en 680m linje. En linje som tekniker tidligere har målt og konstatert hadde veldig bra signal.

     

    Men alt i alt så må vel problemet kunne sies å være løst.

  3. Da fikk jeg en liten bonus i form av tordenværet i natt! Strømmen forsvant i området her i ca 10 min nå nettopp. Heldigvis så har jeg nettopp koblet routeren på en UPS, så jeg så mitt snitt til å restarte den når strømmen ble borte da alle andre kunder trolig ikke hadde forbindelse. Og, joda, linja synca umiddelbart på 5mbit upload igjen. :)

     

    Er iofs bra det, men det kan jo definitivt tyde på at NGT selger mer båndbredde enn de har kapasitet til, slik at alle kundene får tregere sync hver gang NGT får en ny kunde. Og så skjuler de seg bak "opptil 5mbit" klausulen. :mad: Kan jo ikke bevise det, men skal ta det med teknikeren når han eventuelt dukker opp. Kunne blitt et artig juridisk spørsmål da, når det teknisk sett ikke er umulig å få 5mbit, men at de på grunn av kapasitet ikke vil kunne klare det. Jeg er slettes ikke sikker på om avtalen til NGT vil holde vann i en sånn sak.

     

    Spørsmålet blir jo da eventuelt om jeg skal prøve å få NGT til å oppgradere, men alene så har jeg jo ikke mye å stille opp med. Får eventuelt ta en prat med andre som leverer vdsl her om de har eget utstyr...

     

    Føler meg ikke ferdig med saken, for det er kjipt hvis det er manglende båndbredde i sentralen som gjør at jeg ikke får raskere nett. Men som sagt, det blir jo bare indisier fra min side at det er problemet.

     

    Håper virkelig teknikeren ringer meg FØR han prøver å resynce linja...

  4. Har prøvd reboot xx antall ganger, reset av routeren til fabrikkinstillinger, manuell reconfig av oppsettet, bytte av kabler og alt annet for å utelukke at problemet ligger i min leilighet. Har bestillt en backup router, men har ikke fått den. Uansett tviler jeg på at det er noe galt med routeren. Linja er jo stabil med den syncen jeg får. Er bare så elendig upload.

     

    Når jeg kontakter kundeservice er jeg alltid 99% sikker på at det ikke er feil på mitt utstyr. Og det har heller aldri vært tilfellet de 7 åra jeg har hatt NGT. De har alltid endt opp med å finne feilen i deres nett.

     

    Jeg gidder ikke kontakte support igjen før jeg har en tekniker på døra her. Så tar jeg hele den tekniske biten med ham, og eventuelt ringe til support igjen mens han er her.

     

    Fikk forresten disse linkene av en telemontør:

     

    http://ntnu-mp.ntnu.no:7123/

    http://ndt-bergen.bkkb.no/

     

    Jeg har ikke de beste forutsetninger for å tolke resultatet av disse testene, men her er resultatet fra Uninett serveren:

     

    Kobler opp mot 'ntnu-mp.ntnu.no' [ntnu-mp.ntnu.no/129.241.161.243] for å teste

    Koblet til: ntnu-mp.ntnu.no-- Bruker IPv4-addresse

    Ser etter mellombokser . . . . . . . . . . . . . . . . . Ferdig

    Ser etter brannmurer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ferdig

    Kjører 10 sekunders utgående test (klient-til-tjener [K-T]) . . . . . . . 3.16Mb/s

    Kjører 10 sekunders innkommende test (tjener-til-klient [T-K]) . . . . 27.59Mb/s

    Den tregeste linken i stien mellom din maskin og tjeneren er et 10 Mbps Ethernet-subnett

     

    La merke til en ting her som gikk igjen i bkk testen. Begge to forteller meg at "Den tregeste linken i stien mellom din maskin og tjeneren er et 10 Mbps Ethernet-subnett".

     

    Kan dette bety at NGT har en teknisk begrensning på 10mbit et eller annet sted på linja mi? Jeg synca jo på 9998 de to første dagene, før ting gikk rett vest, så det er jo ikke utenkelig.

     

    Men jeg er ikke sikker på hva resultatet egentlig betyr. Noen andre som gidder å teste sin egen linje der, og si meg om dere får tilsvarende svar? Forutsetter at dere har mer enn 10mbit upload da...

  5. Har du prøvd å bytte kabler mellom uttak og ruteren?

    Hvor i landet bor du?

     

    Jeg bor på Kolbotn/Akershus. Har prøvd tre forskjellige kabler som alle har fungert tidligere. Syncen mot dslam har aldri variert tidligere, hverken da jeg hadde adsl2+ eller Next3mini. Hadde maks hastighet mot dslam bestandig. Problemene oppstod et par dager etter jeg "oppgraderte". Og siden har jeg fått stadig tregere upload... :hmm:

  6. Du er jo (ut frå innlegget) klar over at inn- og uthastighet har ulike frekvensområde. Støyen kan jo påvirke eit frekvensområde, men ikkje eit anna, og slik kan du oppleve det du gjer. Støyen kan vel òg kome frå andre brukarar av linjenettet, og ikkje nødvendigvis vere ved ruteren din.

     

    Tenkte faktisk ikke på det i farta da jeg skrev dette, men det kan du selvsagt ha rett i. Men saken er jo at linja har synca konstant på 29999/4999 helt til den dagen jeg oppgraderte. Og i går fikk jeg dem til å sette linja tilbake til 30/5, med det resultat at linja synca på 29999/3620. Hu som satt på support var dessverre hverken kvalifisert til eller i stand til å begripe noen form for teknisk prat. Hun sa de ikke hadde kapasitet til å gi meg raskere linje og at hastigheten alltid ville variere etter hvor mye trafikk det var på nettet...Hun argumenterte også for at hun selv kun hadde 1500 "ned", og at det deessverre var slik det var. Ikke noe å gjøre med!

     

    Ho kalte under hele samtalen upload for "ned" med alt det førte med seg av forvirring. Jeg prøver alltid å forholde meg rolig når jeg snakker med support, men det ble vanskelig i går. Jeg ba om å få snakke med 2. linje support, uten at ho skjønte hva jeg mente. Jeg fikk til slutt overtalt ho til å sende linja til videre utredning. Og jeg fikk det skriftlig at tekniker skulle ringe meg denne gangen. Så får jeg bare håpe de faktisk gjør det.

     

    Epic fail på oppgradering så langt iallfall. :mad:

  7. Hei!

     

    Bare for å klarifisere dette med en gang, når jeg nevner hastigheter i dette innlegget, så er det den hastigheten linja syncer mot dslam med jeg tenker på. Så problemet mitt har ingenting med min bruk av linja å gjøre.

     

    Jeg har hatt Next3 mini 30/5 linje fra NGT siden august i fjor. Hastigheten har vært der den skal og linja var dønn stabil. Men mer upload frister jo alltid...

     

    For et par uker siden valgte jeg derfor å oppgradere til 40/20 linja. Da de skrudde opp hastigheten så havna jeg på 40/10. Hadde håpet på noe mer upload, men jeg har ca 690m til sentralen, så at jeg ikke fikk 20 i upload var muligens ikke veldig overraskende. Mener å ha hørt at hastigheten kan gå forholdsvis fort nedover fra ca 500m+.

     

    Etter to dager rydda jeg litt i kabelsalaten rundt inntaket(ingen kabler ble bytta), og da jeg skrudde på routeren igjen så havna jeg på 40/6. Prøvde å skru routeren av og på igjen, og linja gikk ytterligere ned til 40/5. Etter en runde med support/feilsjekking gikk den enda lenger ned, til 40/3.9. Problemet ble oversendt til teknisk utredning.

     

    Dagen etter fikk jeg en mail der de sa at forsøk på å utbedre problemet ikke lyktes, og at de ikke kan levere next3 hos meg. De mente det kunne være for mye støy på linja, men at jeg kunne få bredbånd på en lavere hastighet.

     

    Og der er jeg nå. 40/3.9 Ikke akkurat den oppgraderinga jeg hadde håpet på. :no: Motivet for oppgraderinga var tross alt økt upload.

     

    Spørsmålet mitt her er hvor sannsynlig det er at støy skal kunne påvirke uploaden min i så stor grad? Jeg har ingen støykilder ved eller rundt inntak/utstyr. Slik jeg ser det så ville eventuell støy også ha påvirket downloaden. Det gjør den tydeligvis ikke, for den syncer konstant på 40 og er dønn stabil. Og i og med at jeg har hatt 5mbit upload dønn stabilt i nesten et år, så er iallfall 3.9mbit som jeg har nå ikke maks av det linja skal klare. Og jeg hadde jo 10mbit stabilt helt til jeg skrudde av og på routeren...

     

    Jeg mener det er tull å påstå at linja ikke kan ha høyere upload. Kapaks sier for øvrig at jeg har 0.6 kabel inn til huset, men inntaket er muligens av dårligere kvalitet.

     

    Kan det være at den høye downloaden begrenser uploaden? Hadde det vært en ide å prøve å få de til å sette linja til 30/1[x] isteden? Mener å huske at de ikke skal påvirke hverandre da det er snakk om ulike frekvenser, men jeg kan ikke nok om det til å uttale meg sikkert.

     

    Kjenner dere til noen andre tilfeller der spriket melllom download og upload har vært så stort? Hva burde jeg gjøre her? Kreve ny utredning av linja? Kan garantere at ingen tekniker har vært hos meg og sjekka linja, for den mailen de sendte meg etter linja ble feilmeldt kom under 24t senere. Har nok bare vært remote feilsjekk på linja.

     

    Ble litt langt dette, men jeg setter pris på innspill. Tror jeg skal pushe på for å få en ny utredning, men er greit med litt "kjøtt" på argumentene før jeg tar kontakt igjen.

  8. Har nå vært inne på siden til Marvell og lastet ned nye drivere (versjon 8.49.2.3). Tror det var noen enda nyere der, men leste på et eller annet forum om en som hadde god erfaring med 8.49.2.3, så da gikk jeg rett på de. Nettet mitt har nå fungert i nesten to timer, så det ser ut til at disse virker som de skal. :) Får heller oppdatere hvis det skulle være for tidlig å konkludere.

     

    John D

  9. Jeg har kjøpt samme hk og jeg har nettopp registrert denne feilen selv. :( Har dessverre ikke rukket å feilsøke noe særlig enda, men jeg skal se nærmere på problemet i morra. Godt å vite at man ikke er den eneste med problemer iallfall. Får søke litt på nettet etter mulige løsninger, og kanskje sende en mail til Asus. Skal poste i denne tråden dersom jeg finner ut noe mer.

     

    John D

  10. Klar platefeil. Skal ta det opp med Verbatim, men tviler på at det kommer noe forunuftig fra dem. :(

     

    Og som vanlig blir det vel sluttforhandler som blir sittende med det økonomiske tapet, dvs oss...

    5070953[/snapback]

    Så ikke at tråden ble oppdatert her før jeg fikk mail av OC-Freak...

     

    Nå skal det sies at dette er første gangen Verbatim har skuffet meg siden jeg begynte å brenne cdr med min første 2x brenner! Og derfor er det trist hvis de ikke tar slike platefeil alvorlig og at det går ut over sluttselger.

     

    Verbatim er jo en leverandør som i aller høyeste grad lever bra på et godt rykte. Lenge var det jo slik at Verbatim=100% kvalitet. Slik er det ikke nødvendigvis lenger. Men la oss alle håpe at dette er et engangstilfelle, og at det ikke blir vanlig med slike feil. Synes vel egentlig det er verre at Verbatim har begynt å selge plater uten Mitsubishi teknologi. Dette må jo skade ryktet deres på sikt.

     

    Må nesten benytte anledningen til å skryte litt mer av Norwaydisk og OC-Freak. Fikk to Verbatim 16X spindler i erstatning, for den ene 8X spindelen samt returporto, tort og svie! Bedre service får man ikke! Hadde ærlig talt vært fornøyd med at de godtok returen og sendte meg en ny spindel jeg. Bare det at de sjekker platene grundig er gull verdt for meg. Ser ikke for meg det på f.eks Elkjøp. Husker jeg var der og klagde på noen cdr en gang. Da tok de og brant en kopi av en audio-cd, satte den i en spiller i butikken og satte den på play. Da den spillte greit konkluderte de med at platene var feilfrie!

     

    Ja, jeg kommer til å fortsette med å handle alle plater hos norwaydisk. Der vet man hva man får, og når ting skjærer seg får man knallservice. De har bra priser, og det lille man eventuelt betaler ekstra for porto får man igjen i trygghet og god service. :thumbup:

  11. Finnes det et program som klarer å fikse opp i slike bilder?

    Nei, det er ikke mulig å reparere slike feil på bildefiler, dessverre. Du kan muligens prøve noen andre gjenopprettingsprogrammer, men det er tvilsomt om de vil klare jobben noe bedre enn GDB. Jeg har brukt DIY I-Recover et par ganger, og har klart å gjenopprette minst 90% av bildene mine. Men det blir nesten alltid noen bilder som får slike feil du beskriver. Dette skjer fordi bildene ligger på sektorer som er skadet eller fordi bildene er overskrevet av nye filer. Som sagt er det dessverre ingenting å gjøre med det. :(

     

    I etterpåklokskapens ånd kan kanskje backup være noe å tenke på fremover? :yes:

  12. Kan man forvente mer seriøs oppfølging av en leverandør  :thumbup:

    Nei! Og derfor har jeg heller ingen problemer med å skrive slikt på et åpent forum før jeg tar kontakt med dem. Kan jo være det var et kjent problem, og da er det ikke nødvendig å plage dem unødig. Men har sendt mail nå så da blir det en 'orning slik OC-Freak alltid lover - og ikke minst holder gang etter gang! :thumbup:

  13. Men hva mener du med at din BenQ 1620 er særdeles kresen?

     

    Min brenner kan finne på å spytte ut resultater som det der selv på plater som i utgangspunktet skal være bra. Ifølge andre med samme brenner iallfall. Har f.eks testa en spindel med Sony.D11 eller hva de nå het, og fikk tilsvarende drittresultater med dem. Trodde lenge at brenneren min var defekt eller noe, men den får jo til å brenne enkelte plater. Men de må være av god kvalitet. Jeg har ikke funnet et eneste billigmerke som funker bra på denne brenneren. Derfor har jeg slått meg til ro med at den kun liker Verbatim MCC og Taiyo Yuden plater.

     

    Men så testet jeg altså disse... :no:

     

    Skal sende mail til Norwaydisc.

  14. Hei!

     

    Har en særdeles kresen Benq DW1620 Pro. Jeg bruker derfor kun Verbatim MCC eller Taiyo Yuden plater. Har hatt god erfaring med både MCC 003 og 004 de siste månedene. Ingen feilbrenninger overhodet, og gode scans.

     

    Jeg bestillte derfor nylig et par nye spindler fra norwaydisc for da vet jeg hva jeg får. Trodde jeg. Jeg kjøpte blant annet en Verbatim +R, 8x, 25CB med mediekoden MCC 003. Disse har funket bra tidligere.

     

    Jeg ble derfor ganske forundret da jeg foretok en scan av et par plater i dag:

    02.png

    Har ikke sett så mye PIE siden jeg testa Optodisc! Svært, svært skuffende!

     

    Testa så en til for å se om det kunne være et engangstilfelle:

    03.png

    Nope, dette var ikke mye positivt må jeg si. :(

     

    Bare sånn for å ha noe å sammenlikne med så er dette en scan av den siste plata fra forrige spindel:

    01.png

    Ikke kjempebra, men godkjent i aller høyeste grad i forhold til den nye spindelen.

     

    Jeg har ikke gjort noen endringer i hardware eller software mellom disse brenningene. Kan også legge til at spindelen med Verbatim +R, 16x 25CB, MCC 004 som jeg kjøpte samtidig fungerer kjempebra. Samme gamle kvalitet med Verbatimplatene med mediekoden TY02 også.

     

    Jeg har forøvrig brukt Nero 6.6.0.8 på disse platene, og alle platene er brent på 8X. Kan jo oppgradere selvsagt, men den versjonen har jeg sikkert brent 50 plater med uten problemer. Inkludert et par plater med MCC 004 og TY02 i dag. Testa også nyeste DVD-Speed for å se om det gjorde noen utslag, men grafene ble identiske.

     

    Jeg må derfor spørre: er det normalt med så til de grader store forskjeller i kvalitet på plater fra Verbatim? En ting er at man kan få plater med andre mediekoder, men så store forskjeller innen samme platetype og mediekode? Da gir jeg snart opp alt som har med DVD-brenning å gjøre. Blir jo billigere å kjøpe harddisker til backup i lengda. :thumbdown:

  15. Noen som vet hva som skjer med studentprisene nå, for nå er faktisk studentprisen jeg betaler dyrere enn vanlig pris.

    Jeg betaler 498,- for 4200/600 (5180/704) mens du kan få 4500/600 til samme prisen.

    Ditt abonnement vil selvfølgelig bli oppgradert til 5500/600. Men om du synes at du klarer deg med 4500 linja så er det nok bare å ringe til kundeservice, så "nedgraderer" de linja di til 4500/398,- :) Det er en pest å stå i telefonkøen til kundeservice, men de pleier å være greie å ha med å gjøre når man endelig får svar.

     

    Jeg har selv samme linje, men betaler kun 398,- nå. Da den gamle studentavtalen med UIO gikk ut i fjor høst forhandla jeg meg nemlig greit fram til den prisen mot at jeg fortsatt skulle være kunde ut bindingstida. Nå får jeg 5500/600 til 398,-/mnd. Ikke meg imot ;)

  16. For de som lurer på hvilken båndbredde de får:

    Hmm, mulig jeg er teit, men den tabellen gir ikke meg noe klart svar iallfall. Jeg har Delta 4200, og det finner ikke jeg noe sted blant de tidligere hastighetene. Men skjemaet har jo en del feil tydeligvis. F.eks så er uthastighet på tidligere 4000 linja oppgitt til 300, noe som åpenbart skal være 600. Men iallfall, jeg regner med at de har ment tidligere hastighet 4200 -> 5500. Og det er jo veldig bra.

     

    Men jeg skulle gjerne sett at de økte uploaden mer. Hva med å slå sammen Delta 5500 og Echo linja, og heller kalle det Echo Best Effort? Så kan de heller gi det linja klarer i upload. Er jo uansett bare kr 20 i forskjell på Delta og Echo linja nå, og jeg tror de fleste hadde godtatt en liten prisøkning for en slik linjeøkning.

     

    Hadde bytta til Echo på timen nå jeg, hadde det ikke vært for at jeg som student har rabatten min knyttet til Delta linja. Sukk! (Kommer nok til å ringe kundeservice og spørre om jeg kan oppgradere likevel. Må bare vente til en dag jeg orker å sitte i telefonkøen!)

     

    John D

  17. Heisann!

     

    Jeg skulle nettopp bestille noen plater fra norwaydisc.no, og da jeg kom til kassa valgte jeg Cardia/Visa som betalingsmåte som vanlig. Men denne gangen gikk det skeis. :cry:

     

    Da jeg hadde tastet inn visakortinformasjonen hos Cardia skulle jeg bli sendt over til Norwaydisc igjen for bekreftelse. Jeg ble iofs redirecta tilbake, men ble spurt om å logge på igjen. Da jeg tastet inn brukernavn og passord havnet jeg tilbake i kassakøen, ved trinnet "Forsendelse info".

     

    Så nå sitter jeg her med en bestilling som ikke ble bekrefta og er 1000,- fattigere - trukket av Cardia. :thumbdown:

     

    Har sendt mail til norwaydisc, og jeg regner med at det ordner seg greit. Men siden jeg ikke regner med å få svar i kveld, så lurer jeg i mellomtida på om noen har opplevd noe slikt, og hva dere eventuelt gjorde da?

     

    Mvh,

    John David Petersen

  18. Har hatt en erfaring med en Benq 1620 Pro (Retail), som kanskje er av interesse for tråden.  Kanskje det er noen som da slipper å kaste bort like mange plater før de leverer den tilbake.

    Dette hørtes igrunnen veldig kjent ut. Har også hatt masse problemer med min brenner. Har testa DVD+R og DVD-R fra eProformance + Sony DVD+R. Brenneren funka greit de første 8 platene eller noe, men etterhvert ble det sinnsykt mye feilbrenninger og feilverdiene i cdspeed var helt enorme. Mange av platene funker imidlertid greit etter brenning. Men det føles jo ikke så trygt å lagre noe på plater med 0 kvalitetspoeng i cdspeed...

     

    Jeg lurer egentlig bare på hva man sier til folka i butikken? Kjøpte min på Elkjøp på Carl Berner, og jeg har ikke hatt helt troa på at de finner noen feil på brenneren. Feilen er jo at den ikke skriver/leser platene bra. Har ikke vært så lysten på å få slengt et feiltest-gebyr på 400 kroner i trynet, så jeg har ikke gjort noe med det. Hva mener dere andre om dette? Bør jeg gå tilbake til Elkjøp med brenneren?

     

    Sånn det er nå så har jeg iallfall kasta bort et par spindler med plater :(

     

    John D

  19. Er ikke bare en myte det der...

     

    Jeg har en gammel WD disk på 12.5GB. Plutselig en dag ville den ikke boote etter en restart på et lan jeg var på. Etter å ha latt den ligge ute en time (var på vinteren dette) så startet den uten problemer. Sjekket den grundigere etterhvert, og fant ut at den startet og fungerte fint, bare den kom forbi oppstarten. Den ble jo varm i bruk, men den virket fint helt til maskinen restartet. Det viste seg etter litt mer testing at den måtte ha det kaldere enn 18 grader før den ville starte. Ikke allverdens nedkjøling altså. Men når den først kom i gang så virket alt som det skulle.

     

    Dette er 4 år siden nå, og jeg har fremdeles disken liggende, og jeg får liv i den når jeg har lyst ved å kjøle den ned - hver gang. Kommer til å beholde disken som en kurositet tror jeg...

     

    Og forresten...isspray? Tror ikke jeg hadde valgt den metoden til nedkjøling... ;)

  20. Men når alt var ferdig, og jeg sjekker det jeg har gjennopprettet, så finner jeg jo bare masse filer med ubrukelige filnavn som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med.

    Som feks "l!m#n)q+.t'u" og "%p2%''%.+%c"

     

    Hva gjør jeg med disse?

    Tja, tror ikke du får gjort stort med de, dessverre. Men da lurer jeg på hvordan du fikk frem disse filene? iRecover lager jo først en liste over alle filoppføringer den finner på disken. Da jeg skulle gjenopprette fra min disk så gikk jeg gjennom denne lista over filoppføringer og valgte ut de filene som jeg hadde "mistet". De fikk samme filnavnet som de hadde i utgangspunktet da de ble gjenopprettet, men mappene de lå i var bare en masse vilkårlige tall.

     

    I lista over filoppføringer så finner man ofte en haug med oppføringer av den typen du beskrev med masse uforståelige tegn. Kan det være at du har prøvd å gjenopprette ALLE oppføringene etter at iRecover scannet disken? Det er som regel lite hensiktsmessig å gjenopprette filer som du ikke kjenner igjen filnavnet eller filtypen på. Gjenoppretting av disse filene kan også gå bra, men det er jo nesten klin umulig å finne ut av hva slags filer det har vært i utgangspunktet. Så selv gidder jeg ikke gjenopprette oppføringer med ukjent filtype og navn.

     

    Hvis absolutt alt du gjenopprettet ble slik du beskrev, til tross for at du hadde merket av for logiske og forståelige filnavn etter diskscanningen så vet jeg ikke hva som har skjedd. Men de filene du fikk frem er iallfall nesten garantert ubrukelige. :cry:

     

    John D

  21. Vi har UiB-avtale med NGT, vanlig Delta 2600 linje til 499 i måneden, er det ikke merkelig at UiO skal ha bedre avtale enn UiB.. ??  :hrm:  :thumbdown:

    Sånn helt prinsipielt så er det ikke noe rart om UIO skulle ha bedre rammevilkår enn UIB, for det er flere studenter ved UIO, og det er derfor en større avtale. Men dette er da ikke tilfellet?

     

    UIB har da alltid hatt bedre avtale enn UIO. Det er først nå at UIO har fått samme avtale som UIB har hatt i årevis. Betaler du 498,-/mnd for linja gjennom UIB-avtalen så tror jeg du har betalt for mye. Da jeg sjekket for to år siden kostet det 398,-/mnd gjennom UIB iallfall. Usikker på hvor lang bindingstid det var...

     

    http://www.nextgentel.no/avtaler/uib/

     

    Betaler du 498,-/mnd nå så ville jeg tatt kontakt med UIB/NGT asap! Eneste muligheten for at det ikke er noe galt er om du har løpende kontrakt uten bindingstid. Løpende kontrakt har jo sin absolutte fordel det også, men du må jo se det selv hva du er tjent med.

     

    John D

     

     

    PS: Til alle andre: jeg er fremdeles interessert i å få vite mer om overgangen til den nye UIO avtalen. Dersom det er flere som har fått høyere regning denne måneden så post gjerne i denne tråden.

  22. Har vært i samme situasjon, men da var det diverse feriebilder og konfirmasjonsbilder o.l. som ble borte. Disken var formatert og repartisjonert, XP installert på nytt, samt at en del programmer var lagt inn. Prøvde GetDataBack, men jeg fant ingenting med det. Så prøvde jeg et lite program som het iRecover:

     

    http://www.diydatarecovery.nl

     

    Med det programmet fant jeg filtabellen til den forrige installasjonen, og jeg klarte å få tilbake ca 85% av det som var antatt borte. Resten av filene ble korrupte da jeg gjenopprettet fordi de var overskrevet med nye data. Men jeg ble da iallfall tilgitt av svogern som var godt fornøyd med 85%...

     

    Er en klar ulempe at maskinen har vært i bruk i to uker før du prøver å gjenopprette, da det er større sjanse for at data er overskrevet. Men ikke gi opp før du har forsøkt. Tekstdokumenter tar ikke stor plass, så du skal være maks uheldig om akkurat de sektorene der de lå er overskrevet.

     

    Lykke til iallfall!

     

    John D

×
×
  • Opprett ny...