Jump to content

gisse81

Medlemmer
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gisse81

 1. Takk for svar! Den Manleyen så ganske dyr ut, men er det switch som er tingen? I så fall tester jeg ut en Clas Ohlson-løsning først.
 2. Hei. Jeg ønsker å koble min gamle platespiller opp til anlegget jeg har hjemme nå. Opsettet nå er TV og PC koblet til DACMAGIC 100 som videre er koblet med RCA til Sonos-ampen. Sonos-ampen har kun et inngangssett for RCA-kabler, og jeg håpte å kunne gå fra RIAA-forforsterkeren til DACen, da en på DACen kan velge hvilken linje som skal sendes videre. Problemet er at det kun er spdif-innganger ledige på DACen. Dette er mulighetene slik jeg ser det: - Bruke en splitt-RCA-kabel som går fra både DAC og forforsterker til ampen. Er dette mulig, og en god løsning? - Kjøpe en "switch" med source-valg, som monteres mellom DAC/forforsterker og amp. Forslag til produkt? - Kjøpe en forforsterker med digital utgang, hvis dette skulle finnes? - Kjøpe en RIAA med ekstra inngang, slik at jeg kan kjøre signal fra DAC gjennom den, med en felles ledning ut. Finnes dette? Hva tenker dere er beste løsning for å få koblet platespilleren til Sonos-ampen? På forhånd; mange mange takk for hjelpen!
 3. Ja, det vil være en mulighet. Men når jeg får tenkt meg om så vil det vel være mulig å koble med hdmi fra NUC til TV, og få lyden fra TV til Sonos via optisk kabel? Da trenger jeg i så fall en DAC pga at Sonosen kun har rca-innganger. Nei, Sonos kan ikke strømmelyd fra video-streaming slik jeg har forstått. Da bruker en Line In. En kan sende videre lyden fra Line In til de andre Sonos-enhetene om en vil.
 4. Takk for svar! Jeg er litt usikker på om jeg klarer å få lyden fra en film over på Sonos, uten å ha direkte kabel. Avspilling av musikk går fint ved å være tilkoblet nettverket, men lyd fra feks netflix krever "line in" tror jeg. Jeg har ikke lydutgang fra TVen heller, så jeg kan ikke gå fra TV til Sonos. Sonos ampen har RCA-innganger, og jeg ser etter en god måte å koble NUCen til denne, uten å bruke mini-jack til RCA. Må jeg ha en DAC, eller finnes det rimeligere løsninger? Takk for tips angående minne! Der kunne jeg fort gått på en smell. Jeg satser på Dustin ja.
 5. Jeg tenkte å kjøpe meg en Intel NUC I5 4250U, som jeg ønsker å bruke til streaming, lett kontorarbeid, surfing og musikk. Jeg har en Sonos amp og ønsker å koble NUCen til denne. Har dere noen tips til hvordan dette bør gjøres? Her er bestillingslisten: NUC I5 4250U Intel 530 MSATA SSD Intel WLAN 7260 Kingston 8GB SO-DIMM 1600MHZ mini-HDMI Win8.1 Noen som ser noe feil her, eller kan tipse om noe annet jeg bør tenke på? Mange takk for hjelpen!
 6. Hei! Vi skal gifte oss i Lucca i september, og vil dra direkte på bryllupsreise etterpå. Vi har bestilt flybilletter til og fra Firenze, men har ellers fritt spillerom til å reise hvor vi vil. Etter bryllupet har vi 11 dager før turen går hjem fra Firenze. Vi ser nok for oss noen late dager med avslapning, og noen med opplevelser. Jeg håpet å kunne få litt tips og inspirasjon til destinasjoner og opplevelser fra dere reiseglade her inne:)
 7. Dette høres bra ut! Jeg tester det så fort jeg får NASen i hus Takk for hjelpen!
 8. Da er Synology ds212j bestilt, sammen med en Seagate Barracuda® 3TB. Gleder meg til å få testet den ut!
 9. Jo med XBMC kan den spille av 1080p men det blir nedskalert til 720p pga "skjerkortet" i appletv.. Edit Leste faktisk et sted en guide på hvordan du kunne bytte ut "skjerkortet" i appletv for og få true 1080p på den. Men dette må være for de som liker og fikle med hw. Da blir det nok kablet på meg, sånn i tilfelle. Jeg tror ikke jeg skal skifte ut skjermkortet nei, men det går rykter om en ny ATV3 i mars, som muligens vil støtte 1080p. Så jeg tror jeg venter et par uker og ser. rc-marcus: Kan du forklare litt om hvordan det fungerer, og evt hva som vil gjøre det bedre enn feks ATV? Vil jeg være nødt til å bruke en PC når jeg laster ned eller ser på film/bilder? obergeru: Jeg ser at slikt kan være lurere, men jeg er ute etter prefabrikert løsning som jeg vet fungerer. Jeg vil ikke risikere å måtte bruke timevis på å finne ut av ting i stedet for å bare kunne bruke tid til å slappe av Tusen takk for alle svar!
 10. Ja det ser ganske greit ut å få til. ATV virker ut til å ha mange fine egenskaper Bør NASen og ATVen være kablet mot hverandre, eller fynker det greit å streame?
 11. Handl3vogn: Takk takk! XBMC ser veldig bra ut. Jeg satser på at ds212j og Apple TV er kompatibelt da, og at det går forholdsvis greit å sette det opp:-) Phyltre: Er dette en løsning hvor en bruker PCen ofte? For det er jeg ikke det jeg vil ha. Det må være sømløst, og kunne styres fra mobil eller nettbrett. Det kan være sammenlignbart med styringen av Sonos ved hjelp av iPad.
 12. Flott, takk for det. Den skal jeg sjekke ut Jeg har også vurdert å kjøpe meg en stasjonær PC,og bruke den som mediasenter, men har funnet ut at det er en løsning som jeg beskrev at jeg ønsker. Men jeg bør muligens revurdere..
 13. Hei! Jeg trenger hjelp til å velge ut riktige komponenter til oppsett av et hjemmenettverk med mediasenter. Det jeg ønsker er et brukervennlig oppsett, hvor hovedbruken vil være nedlasting av diverse media direkte til en NAS, og avspilling av dette, via en mediaspiller, på 42"tv i stuen. Det skal også kunne sende musikk til mitt Sonos-anlegg. Jeg ønsker å kunne styre/laste ned direkte med iPhone/iPad, og å slippe å laste ned og sette på filmer/serier via en PC. Jeg har selv funnet frem til Synology DS212j som en potensiell NAS, da den virker svært brukervennlig, kan ha greit med lagringsplass, har flere fine funksjoner (som feks direkte nedlasting av torrents), og er ganske rimelig iforhold til alt dette. Jeg ser også for meg en løsning med NASen knyttet direkte til en jailbreaket Apple TV eller en Boxee Box, men er usikker på hva som vil være det beste og mest brukervennlige. Jeg trenger trolig også en ny trådløs router, da den gamle jeg har er av den enklere typen. Flott om jeg kan få noen tips her. Som dere sikkert ser er dette ganske nytt for meg, og jeg ønsker et sømløst, brukervennlig system som er lett å koble opp og lett å bruke. Flott om dere kan hjelpe meg med tips til komponenter som vil passe min bruk, og kanskje gi litt tips om hvordan det settes opp. På forhånd tusen takk!
 14. Hei:) Jeg lurer på om dette anlegget er verdt å kjøpe for 3500 kr, som er prisen jeg fikk forhandle. Annonsen gir ikke informasjon om modell, men noen av dere har kanskje øyne for slikt? TVen er ikke så viktig med for meg. Det er lydanlegget jeg trenger. http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18650201 Anlegget er nesten fem år gammelt.
 15. En PM med invite hadde vært midt i blinken på en fredag. Noen som har? Lønn i himmelen vet du!
 16. Nå har jeg drevet etter invites i flere dager. Det hadde vært stort å få en invitasjon på PM. Alla tidars!!
 17. Hei, jeg sitter med programmet "G-PROG beskrivelse" og lurer på hvordan man får automatisk summering av de enkelte postene, slik at det står nederst på siden. Fra før vet jeg bare hvordan jeg får sum pr kapittel og pr side. Noen som kan hjelpe meg? Mvh Krister S.
 18. Skal ikke være noe problem, spesielt ikke hvis PCEN ikke er satt i produksjon.
 19. Føler du er litt grinete mot dem som prøver å hjelpe deg. Kanskje ikke så lurt?!?
 20. Hei. Jeg lurer på om jeg må betale toll hvis jeg handler på pixmania.com. De hadde noen stilige bærevesker, til en fin pris. Men det blir fort dyrere med toll. Tenkte kanskje jeg slapp det, da det virker som om det er en norsk versjon av den franske nettsiden.
 21. Ok, sendte ny mail til Dell nå, om fjerning av bloatware. Men finnes det en guide til "clean install" av vista, og installering av drivere, her på forumet?
 22. Nei, har ikke fått de. Jeg trodde at det var med siden det var i andre dell-pcer. Jeg ringte idag for å høre om Dell kunne fjerne det for meg, men de mente nei. Mulig at der ikke er bloatware for det om. Noen som vet sikkert?
 23. Hei, noen som vet om det finnes en guide for hvordan jeg enkelt kan fjerne bloatware fra en Dell Vostro 1700? Må jeg installere hele Vista på nytt eller finnes det enklere måter? Jeg håper noen kan leie meg stille gjennom denne prosessen, slik at jeg ikke driter meg ut. Mvh gisse81
×
×
 • Create New...