Gå til innhold

A6KJO0M8

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av A6KJO0M8

  1. Simen1 skrev (15 timer siden):

     De burde bygge rene elbiler (~50 kWh batteri, ~100 kW lading), med plass til en liten (20~40 kW) eksosmotor for rekkeviddeforlengelse, som opsjon, gjerne ettermonterbar, eller en som er mulig å leie for en hyttetur eller bilferien. Bare å plugge inn eksosmotoren ved behov. I land med Autobahn bør nok rekkeviddeforlengeren opp i rundt 40 kW, mens i Norge bør det holde med 20 kW, selv opp de verste fjellovergangene, så lenge navigasjonssystemet er bevisst på kjøreruta slik at batteriet kan være godt ladet når man starter stigningen.

    Dette er en interessant vinkling og faktisk sånn som jeg ser på fremtiden for El og hybride industrien . Tror kanskje dagens hybride biler er en slags flopp som vill forandre seg til rene elbiler med en mindre generator drevet av fosilt eller hydrogen drivstoff . Ser for meg at fremtiden vil bestå av enten rene elbiler eller elbiler med rekkeviddeforlenger . Men vanskelig å spå . Ingenting er vel mer uforutsigbart som elbilindustrien i dag . Med jevnlige  sjumilsteg i utvilklingen . Samt stadige rykter og nyheter om nye og bedre batterier.                     Spennende er det uansett uansett ? 

    • Liker 1
  2. Dette er nok ikke Lifepo4 kjemi. De sammenligner jo batteriet med  litium-jernfosfat-batterier som bare er et annet navn for Lifepo4.     De skriver at batteriet tåler mye mer fysisk mishandling en Lifepo4 og ikke minst NMC  , uten  å utvikle varme. Det er jo et godt tegn.        Men det som er interessant er enegitetthet . Og det står det lite om . Pakkes langt tetter en Lifepo4 . Ok . Sier jo noe . Men Lifepo4 har en energitetthet på pluss minus 100Wh/kg , og NMC  rundt 200Wh/kg  . Så det er fortsatt langt igjen . 

  3. Dette er jo bare tull. Så lenge de ikke klarer å levere bedre en NMC batterier som de fleste Elbiler bruker i dag. Vil de ikke bli særlig mye brukt. Bedre en Lifepo4 batterier er jo ikke mye å skryte av. De er vel omtrent de svakeste batteriene i Lithium familien. Om en de sikreste. Lithium jernfosfatbatteri er det samme som Lifepo4. 

     

×
×
  • Opprett ny...