Gå til innhold

Løve

Medlemmer
  • Innlegg

    2 384
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Løve

  1. Jeg tror nok Valve kommer til å tvinge utviklere til å slippe (stor)spill på Linux fremover ved hjelp av forskjellige insentiver. F.eks. at de får beholde en større prosentandel av salgssummen mot at de også lager en Linux-utgave av spillet. Nøkkelen til SteamOS/Linux er nok primært at storspill faktisk kommer på plattformen, og Valve lar det neppe stå og falle på det.

  2. Hvem finansierer utviklingen av TOR?

    Jeg vil at dere kikker litt på det, og deretter tenker dere om på nytt om dere virkelig vil bruke TOR.

    Det er ikke nødvendigvis noen problemer med at myndigheter finansierer slike prosjekter. NSA bidro til utviklingen av S-boksene i DES-algoritmen, og det var mye grubling rundt hvorvidt de bidro til å gjøre det enklere å knekke DES for NSA, eller om de forbedret sikkerheten til algoritmen. Alt tyder på at det faktisk var det siste.
  3. Ikke så veldig merkelig. Personlig ville jeg vel heller gått for en betalt VPN da Tor er så latterlig treigt og ikke alltid helt sikkert.

    Det fantastiske med mange VPN-tilbydere er jo at de bruker PPTP som bruker MSCHAPv2, og som NSA har kunnet knekke siden 2008 (minst). Første offtenlige paperet på hvordan man knekker det ble publisert i 2012, så det er ingen unnskyldning for å tilby det lenger.
  4. USA burde kreve utlevering av kildekode for alt av firmware, drivere og programvare for uavhengig gransking. Det samme burde Kina og alle andre land. Det burde legge et solid grunnlag for tillit.

    Det er jo bakdører i hardware som ikke aktiveres via firmware og. Jeg antar hardware-bakdører blir et større problem fremover nå som programvaren etterhvert begynner å bli vanskeligere å angripe.

    http://www.cl.cam.ac.uk/~sps32/ches2012-backdoor.pdf

  5. La oss bytte ut Illuminati med rosa elefanter: Verden blir styrt av rosa elefanter som har infiltrert regjeringer verden over. Vi kan ikke se dem, men du vet de er der hvis du "leser mellom linjene". Ingen kan bevise at illuminati IKKE styrer verden, akkurat på samme måte som at man ikke kan bevise at verden ikke styres av rosa elefanter. Men utrolige påståander krever ekstraordinære bevis. Bevisbyrden ligger hos konspirasjonsteoretikerne.

  6. Det er ikke snakk om ren nøkkelgenerering, men om direktekommunikasjon sim->mobiloperatør. Dette kjører som Sim-applikasjon i et annet lag av telefonen enn userspace-apps, og er en sikker løsning. Det er på grunn av denne funksjonaliteten bankid på mobil kun er tilgjengelig hos telenor pr. i dag - det kreves installasjon av infrastruktur i operatørens nett. Jeg mistenker at du blander sammen Bankid på mobil med bankid-appen som også er ute nå, og som kjører som app. Jeg er imidlertid ikke spesielt bekymret for app-løsnigen heller da sikkerheten dekkes ved å bruke tofaktor-identifikasjon. Får man et sikkerhetsbrudd som får tak i både passord og engangskode har det ingenting å si hvor engangskoden kom fra, da er slaget tapt uansett.

    Det var BankID-appen jeg siktet til ja, beklager sammenblandingen. Men poenget mitt gjelder fortsatt, siden denne appen gjør det betydelig enklere å få tak i engangskoden til nettbanken. Men tilgjengelighet vinner jo gjerne over sikkerhet, så for de som vil ta risikoen så blir nettbanken enklere tilgjengelig.

  7. Det virker ikke som du er klar over hvordan dette virker. BankID på mobil bruker en nøkkel på simkortet og er antakeligvis den sikreste autentiseringsløsningen man har i Norge pr. i dag.

    Det er jo helt uviktig hvor appen henter nøkler til kryptoen fra. Poenget er at siden appen kjører på mobilen min så kan den observeres av andre apper som også er der. En smarttelefon er ikke et lurt sted å plassere sikre funksjoner av denne typen, og det burde være ganske åpenlyst. En kodebrikke derimot har bare en funksjon, generere en engangskode, og dermed er den mye sikrere.

  8. Gå over til BankID på mobil, og boikott alle banker som ikke har det! DNB og Skandiabanken vet jeg har det i hvert fall. Bytt bank i dag!

    BankID på mobil er en fantstisk dårlig idé til å begynne med. Når programvare på mobilen skal brukes til å generere engangskoder til nettbaken så har du åpnet portalen til en ny verden av problemer. Spar oss for disse lettvinte, usikre løsningene.

  9. Spennende å se på frafallet da, over 50%. Personlig syns jeg slikt er urovekkende, men det er vel helt etter normalen. Bedre at de som er interessert sitter igjen til slutt.

     

    Men syns det er positivt at hw gir disse skolene litt pr også :)

    Frafall er et problem for alle informatikkstudier over hele landet, så det er ikke noe unikt for HiG.

  10. Trivelig å se HiG bli profilert. :) Erik Hjelmås er en kjempeflink fyr som underviser flere av informatikkfagene, blant annet operativsystemer og systemadministrasjon. Dessuten har han vært primus motor bak informasjonssikkerhetsmiljøet og var med å ansatte noen av de første folka, noe som også er kjempeimponerende og burde nevnes.

  11. Nå er ikke det å ha gratis tannpleie det samme som at mennesker som godt kan betale for det ikke betaler mer. Siden de har større betalingsevne betaler de også mer skatt. Poenget her er ikke hvem som skal betale penger til hvem, men at alle som trenger det skal få et godt helsetilbud, uavhengig av om de kan betale for det eller ikke. Svært få er misfornøyde over at de ikke må betale for et sykehusopphold, og jeg skulle ikke tro at det er annerledes for et tannlegeopphold.

  12. Ok, jeg innser at forbud av forskjellige raser ikke ser ut til å ha noen faktisk virkning, og at det heller er andre tiltak som bør brukes. :) Skulle jeg skrevet innlegget i førsteposten om igjen nå burde det nok heller vært sintere på hundeierne og krevd bedre opplæring av dem i stedet. De fleste rapportene ser ut til å konkludere med at bedre opplæring av hundeierne og hundene er den beste veien å gå for å hindre angrep på mennesker. Det er derimot synd at hundeloven ikke ser ut til å bli håndhevet noe strengere, uavhengig av hva som skjer av hundeangrep.

  13. Det er på tide at tannlegeutgiftene kommer under kontroll. Det er ingen som tjener på at folk ikke drar til tannlegen fordi det er for dyrt. At tannlegen plutselig blir dyrere fordi man setter opp prisene er også tull. Her i landet bruker vi mindre av GDP på helseutgifter enn de fleste andre vestlige land, men har ett av de beste i verden, selv om staten tar regninga. Så la oss være litt pragmatiske og se på løsninger som faktisk fungerer, uavhengig av politisk religion.

     

    Derimot burde SV allerede ha gjort dette i løpet av tiden de har sittet i regjering, og det er et ganske lusent valgløfte, hvis det da ikke skal stake ut en retning for valgkampen i 2013 med mer satsing på et bedre helsetilud til flere. Hvis de følger opp med flere og gode "radikale" løfter av denne typen tror jeg de kan gjøre det bedre enn fryktet. En litt fornuftig populisme.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...