Gå til innhold

Zeorsd

Medlemmer
  • Innlegg

    1 116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zeorsd

  1. Hehe, jada, bare gjorde et pragmatisk poeng.  :tease:

     

    Edit: Alle Q9FN skjermene jeg har sett til nå, har svært mye dirty screen effect spesielt i lyse scener og menyer. Er det noen her som har oppdrevet et eksemplar uten?  :hmm:

     

    Begge jeg har hatt har i alle fall hatt en god del. Tenker at dette ganske enkelt er hvordan disse er..

     

    Diskuterer med meg selv om jeg skal bruke angreretten og heller gå for en OLED. Har testet tven litt mer, og virker som det først og fremst er sportssendinger, spesielt ishockey men også fotball, hvor man vil merke dette.  Kan ikke se det har den helt store betydningen for filmer, sånn utenom feks Supervention 2 som igjen er sport.

  2. Takk for forslag begge to!

     

    Du er sikker på at du har tatt av den syltynne plastskjermen som ligger over? Dumt spørsmål, men har lest at folk er misfornøyd med TV helt til de fant ut at de overså den. Om det er slik på Samsung vet jeg ikke..

     

    Jeg tror ikke det er det, tok av plastfilmen som har noen kraftige kanter. Med mindre det er ytterliger en film under tror jeg ikke det er dette som er grunnen

     

    Hei.

     

    Jeg har selv 65" og ser mye fotball VM på den, og det er ikke noe "dirty screen effect" for meg(i motsetning til tidligere TVer jeg har hatt). Før du returnerer, prøv å slå motion innstillingene av(inkludert LED motion). Hjelper dette på problemet?

     

    Hadde av motioninnstillingene, men sjekka også eco-menyen og skrudde av funksjonene der. Det er mulig dette hjalp noe, og DSE er ikke spesielt ille mot hvite bakgrunner, men jeg ser fortsatt noe i fotballkamper, som gjør at jeg enda vurderer å levere den tilbake.

     

    Jeg er også fortsatt bekmret for det lyse/skjoldete feltet i midten. Man kan nesten ikke se det når tven er på, men i visse lys når skjermen er sort kommer dette fram. Ingen andre som har sett noe sånt?

  3. Hei! Har kjøpt denne tven, men lurer på om jeg har fått et mandags-eksemplar (eller om LCD ikke har kommet så langt som anmeldelsene skal ha det til) Opplever at det er mye dirty screen effect. Jeg ser det veldig tydelig mot lyse bakgrunner, men også mot sportssendinger, feks panorering i fotball (vm-kamper). Når skjermen er av er det et stort felt på midten på 20-30cm som i visse lys ser "oljete" ut, men ser ikke så mye til dette når tven er på. Noen andre som opplever det samme? Vurderer å levere denne tilbake, men lurer også på om jeg har vært uheldig her eller ikke...

     

    EDIT: Dette er 65" som skal ha minst problemer jf. kommentarer over.

  4.  

     

    Hei!
     
    Jeg har en situasjon hvor jeg er usikker på om angreretten gjelder:
     
    Den aktuelle butikken har både nettbutikk og fysiske butikker. Kunden har vært i fysisk butikk og fått informasjon og en for tilbud (informasjon om hva aktuelle valg vil koste) Kunden går så hjem og bestiller varen på nett (eller telefon, også spørsmål om dette blir noe forskjell) Varen er møbel som kan tilpasses både med moduler, stoff og annet. 
     
    Det er flere momenter som gjør dette vanskelig å bedømme. Vil dette telle som fjernkjøp? Butikken kan hevde at kunden har vært i butikken, og at bestillingen er en forlengelse av dette, spesielt siden tilbud er gitt i butikk? Tilpasset produkt etter kundens spesifikasjoner gjør meg også usikker. Det er gjort mange personlige valg er som jeg forstår kan gi unntak. Vil dette være tilfellet her? Og har det noe å si om det sendes epost eller ringes inn? Antageligvis er det betaling v/ faktura som vil gjelde her.

     

     

     

    Det høres ut for at du har bestilt en vare som produseres etter ordre og at dette ikke er vanlig postordresalg. Ring butikken å hør om du får lov til å kansellere ordren (og hva det vil koste deg å kansellere).

     

    Takk for svar, men jeg tenker på hvilke muligheter man har etter at varen faktisk er levert? 

  5. Hei!

     

    Jeg har en situasjon hvor jeg er usikker på om angreretten gjelder:

     

    Den aktuelle butikken har både nettbutikk og fysiske butikker. Kunden har vært i fysisk butikk og fått informasjon og en for tilbud (informasjon om hva aktuelle valg vil koste) Kunden går så hjem og bestiller varen på nett (eller telefon, også spørsmål om dette blir noe forskjell) Varen er møbel som kan tilpasses både med moduler, stoff og annet. 

     

    Det er flere momenter som gjør dette vanskelig å bedømme. Vil dette telle som fjernkjøp? Butikken kan hevde at kunden har vært i butikken, og at bestillingen er en forlengelse av dette, spesielt siden tilbud er gitt i butikk? Tilpasset produkt etter kundens spesifikasjoner gjør meg også usikker. Det er gjort mange personlige valg er som jeg forstår kan gi unntak. Vil dette være tilfellet her? Og har det noe å si om det sendes epost eller ringes inn? Antageligvis er det betaling v/ faktura som vil gjelde her.

  6. Forstår virkelig ikke at denne kvalifiserer til 10/10. Jeg skjønner at det er visse aspekter som 800mhz, engelsk språk i enkelte menyer og dårlig tilgjengelighet/støtte som dere mellom fingrene på, men telefonen har jo andre svakheter som dårlig samtale lyd, middelmådig kamera og ikke vanntetthet. Dette bør trekke ned og dette er virkelig ikke noen perfekt telefon. Jeg ville også lagt til en viss skepsis når det gjelder sikkerhet for dette merket men det er en subjektiv vurdering.

     

    Ja, telefonen er kul som konsept, synes skjermløsningen er veldig stilig og tror dette vil bli standard etter hvert - Samsung/apple har grunn til å være skuffet over å ikke ligge i front her. Svært god batteritid er også veldig bra og noe som fortjener positiv omtale. Men, dette er første gang på lenge jeg er virkelig skuffet over tek.no som anmelder, her hadde jeg forventet mer, eller rettere sagt mindre (ca 8/10)

    • Liker 7
  7. Bump her, håper noen kan hjelpe meg med å finne ut hvorfor jeg har fått lisenskrav og jeg er lisenspliktig:

     

    Fikk i dag brev fra nrk, men krav om betaling av lisens. I følge de, har en fjernsynsdistributør meldt at jeg har abonnement. Dette stemmer ikke, om vi snakker om vanlig TV-abonnement. Det eneste jeg personlig er abonnement av er TV2 sumo, netflix og Viaplay, alle nettløsninger. Disse er slik jeg forstår ikke lisenspliktige? Jeg er for tiden på flyttefot, men bor i begge tilfeller i hus hvor det bor andre med TV, som betaler lisens. Jeg benytter ikke dette utstyret, og bruker kun min egen PC'skjerm til å se på nett-tv fra nevnte leverandører. Er jeg da lisenspliktig? (Jeg benytter ikke NRK nett-tv, men hadde dette hatt noe å si?) Jeg kan ikke forstå hvor dette kravet kommer fra heller, jeg aktiverte forsåvidt nylig hem fra Norge og dette kan være registrert på noe vis- men ikke av NRK direkte. Jeg aktiverte også nylig Viaplay abonnementet mitt - kan dette være grunnen?

  8. Hei, håper dette er greit sted å spørre etter dette: Ser for tiden etter en rimelig DAB+ radio med klokkeradiofunksjon. Ser at det finnes en hel haug man får kjøpt på Clas ohlson osv, men ser ofte ut til å være av svært tvilsom kvalitet og ukjente merker. Noen som har noe tips eller erfaringer? Jeg ser altså etter noen billig, som funker til alarm og 10 min med radio hver dag, ikke noe fancy, men ikke udugelig kvalitet heller.

  9. Er for tiden på jakt etter nytt nettbrett, og valget står for øyeblikket mellom to:

     

    Asus MeMO Pad FHD 10: https://prisguiden.no/produkt/asus-memo-pad-fhd-10-me302c-193065 ca 2700kr

     

    og

     

    Sony Xperia Z https://nettbutikk.telenor.no/Nettbrett/sonyxperiatabletzlte#subscription=81272710&binding=81392713 fås hos telenor til 3200kr og det er da med 1GB i mnd i år inkludert!

     

    Sistnevnte ser ut som det beste valget, men det som gjør meg usikker er at Xperiaen ikke kommer med IPS skjerm. Noen som vet om Asus har bedre skjerm? Jeg bryr meg ikke om innsynsvinkel, heller bra om den er begrenset i noen tilfeller. Det viktige for meg er at den er best mulig å lese på. Selv om jeg planlegger å bruke den til flere ting, vil et viktig bruk være å lese/markere i PDF'er el. og dermed er det vitkig at skjermen er så "rolig" som mulig, se feks forskjellen mellom IPS og tidligere teknologier type gamle LCD'er.

     

    Utover dette virker Telenor sitt tilbud som et røverkjøp! Noen meninger? Noen som har erfaringer med å lese en del på nettbrett? vet Kindle er en løsning men da det virker upraktisk og bergenser bruk helt...

     

    Edit: fikset prisguide :)

  10. http://www.1st4footballtickets.com/english-premiership-tottenham-hotspur-vs-liverpool-tickets/london-14048.html

    Dyrt, men alt går som regel hvis en vil betale for det.

    Google tickets tottenham vs Liverpool så finner du mange sider og selskaper som tilbyr billetter.

     

    Sett en del av de ja, men denne kampen er vel ikke i salg engang enda, og jeg tenkte meg at man kanskje kunne melde seg inn i medlemsskap-opplegget og kjøpe derfra? (sitter forsåvidt litt inne, hehe)

  11. Om man går for kontantkort først, kan man få det på ca 15 minutter ved å gå i en telebutikk. Blir billigere litt billigere med vanlig abonnement når man bytter over til det, som man kan gjøre når man får bankkonto. Uansett: Min erfaring er at det er langt billigere enn i Norge, også med kontantkort.

  12. Synes det er dårlig at Lånekassen bruker så lang tid, ja de legger om til nyt system, men spesielt for oss i utlandet mener jeg det er uholdbart, siden vi ofte ikke får endelig svar på opptak før langt ut i Juli. Er også andre dimensjoner på støtten, siden skolepenger er inkludert. (utbetalingene kan være 3 ganger så store som typisk norsk student) Like fullt som jeg synes Lånekassen er en svært god ordning, er systemet håndteringen ikke moderne nok, tydeligvis.

  13. Enig i at den ser ut som maksimalt for penge i prisklassen, ihvertfall på papiret. Merket har jeg ikke de beste erfaringer med.

     

    Uansett, telefonen er nå mottatt og i bruk. Personen som bruker den er fornøyd, og jeg må si at selv om den ikke er den mest imponerende telefonen rent hvis man ser på spesifikasjonene, så må jeg si den er føles som et kvalitetsprodukt, og den gjør det bra på de fleste områder. Batteritiden er god. Kameraet er som forventet ikke det aller beste men det duger.

     

    Når dette er sagt så er det kun til den prisen jeg vil være fornøyd, og dette er vel også egentlig en utgående modell, som blir erstatte av bla. HTC one mini og Desire 500.

  14. Er helt enig der, bruk det som en løs guide. Er absolutt langt flere Oxford og Cambridge som er gode, og bare så det er nevnt så mener jeg top 10-20 er veldig bra (og lenger ned). Men, jeg ser poenget ditt utover dette også, og det er klart man må se på mye annet også. Eksempelvis finnes det rangeringer innenfor fagområder, og en del ellers gode/dårlige universitet kan ha spesielt sterke/svake avdelinger. Det viktigste er studietilbudet, men universitetets rykte og rangering er relativt viktigere enn i Norge. Litt av poenget med å studere i utlandet er også å styrke CV'en, og å få noe mer enn det typisk får i Norge, og det gjør man lettere på et universitet med et godt rykte. Når det er sagt kan man sikkert ha kjempeflotte studier på svakere rangerte steder, og dårlige på velrenommerte.

  15. (Men om du ikke bor i en bolig av studentsamskipnaden kan det å skaffe seg en bolig bli relativt dyrt, men det kommer jo selvfølgelig ann på standarden)

     

    Bolig kan være både billigere og dyrere enn å bo i Norge. Såvidt meg bekjent er tilsvarende "studentsamskipnadens" boliger på campus, altså en del av universitetet mange steder, men dette gjelder ikke overalt. Det er vanlig å bo slik først, og senere flytte sammen med folk du blir kjent med til privat opplegg. Uansett er det mye som Norge kostnadsstigning, kanskje litt billigere om man er bevisst. Andre nødvendigheter er ofte billigere, feks er mat og kostnadsnivået lavere. Skolepenger er helt klart den store forskjellen, og er du så heldig at du får støtte hjemmefra så er det jo veldig greit :)

     

    Eneste som da kan nevnes er at det er betydelige forskjeller i Storbritannia, om moren din har gått på Oxford så kjenner hun også til hvor betydelig skolens rangering kan være viktig. Jeg vil igjen slenge ut en påstand å si at dersom man ikke kommer inn på et som er rangert forholdsvis høyt (enten totalt eller fagområde) så er det mindre fordel å dra. Top 30 (av totalt 125ish) på et par av rangeringene finner man her: https://en.wikipedia.org/wiki/Rankings_of_universities_in_the_United_Kingdom Er selvsagt mer man ser på i vurderingen, men tenker at ideelt sett vil man inn på et på top 10, og ihvertfall top 30. sikert enkelte uenige her :p

  16. Kan tilføye litt:

     

    - Mange steder krever også to akademiske referanser, det kommer an på hvor og hvordan du søker

    - Hvordan man skriver en god PS er det mange ulike meninger og metoder for. Det finnes mange guider, maler, forslag og råd om man søker litt. Noe av det aller viktigste er at man unngår alt av stavefeil og grammatikkfeil, og skriver god engelsk. Ellers gjelder det å være bevisst på hva man ønsker å si og hvordan man vil fremstå. Det er sentralt å få skrevet mye om seg selv, men samtidig være kort og fokusert.

    - Du må sjekke med universitetet eller organisasjon ang. IELTS/TOEFL. Det tar som Mladic never en stund å få resultatene, vanligvis 13 dager. Enda mer problematisk er det å få tatt testen. En må ofte melde seg på i god tid før, og den tilbys kun noen få steder.

     

    Du sier du egentlig hadde tenkt å begynne på NHH, men i stedet vil til Storbritannia. Selv om du mener det som et uttrykk vil jeg kommentere "hvorfor ikke": Selv om studie i utlandet og Storbritannia kan anbefales, så har man noen ulemper. Først og fremst er det økonomiske ulemper som utmerker seg. De aller fleste universitetene har forholdsvis høye skolepenger. Som det har vært diskutert flere ganger her hjelper lånekassen noe, men en får nødvendigvis mer i lån. Det er også mindre mulighet for, og dårligere betalt, å jobbe på siden av studiene. Jeg vil begrunne denne påstanden i et generelt strammere arbeidsmarked, og lavere lønnsnivå. Kanskje er NHH, som ikke koster skolepenger, et bedre alternativ. Jeg kjenner ikke mye til NHH, men mener de har muligheter for utveksling. Sier ikke at "dette bør du gjøre", men er greit å være klar over mulighetene en har.

  17. Dette med 90% = A mener jeg er tull, da INGEN jeg vet om fikk over 90% innenfor de fagene jeg studerte, selv om det sikkert er mulig om man studerer feks realfag.

     

    Hvordan jeg har forstått systemet:

     

    I Norge har man valgt "snilleste gutt i klassen" og lagt seg tett opp til ECTS: http://en.wikipedia....S_grading_scale

     

    En får da et system som skal fungere ca slik:

     

    A 10% outstanding performance with only minor errors

    B 25% above the average standard but with some errors

    C 30% generally sound work with a number of notable errors

    D 25% fair but with significant shortcomings

    E 10% performance meets the minimum criteria

     

    Systemet, slik det tolkes av en del engelske universitet blir noe sånt

     

    1st (70%+) = A

    2:1 (60-70%) = B

    upper 2:2 (55-60%) = C

    lower 2:2 (50-55%) = D

    3 (40-49%) = E

     

    Men, så enkelt er det heller ikke. For det første, er det nok en større andel enn 25% som får 2:1. Er man kjent med det norske systemet vet man at det kan variere stort fra fag til fag hvor mange som får de ulike karakterene. I noen fag får "ingen" A, i andre får alle bedre enn C. En skal også huske på at en først og fremst er opptatt av totalt karakter i det britiske systemet, altså en "1st degree". å få minst en grei 2:1 blir sett på som helt nødvendig for å få en grei jobb innenfor mange fagfelt. Jeg tror en kan komme unna med noe svakere totalt sett i Norge, altså ett snitt noe over C. Dette kan også komme litt av jobbmarkedforskjeller.

     

    Uansett kan en ikke oversette direkte, og det kan være store forskjeller fra fagfelt til fagfelt og universitet til universitet. Jeg tror på generell basis at en finner en del inflasjon (altså mer enn totalt 35% på 1st og 2:1 eller A + B) både i Storbritannia og Norge, igjen varierende. Er kanskje andre her som kan supplere ytterligere med deres inntrykk rundt dette.

    • Liker 1
  18. LG ser bra ut, mye for pengene i alle fall, litt skeptisk til LG, blant annet pga oppdateringer som ikke har kommet til tidligere modeller. Tviler ikke på at man ikke får bedre under to lapper.

     

    Galaxy S3 er et alternativ men den er litt dyr enda dessverre, siden prisklassen er under 2000kr.

     

    Ingen som har erfaringer med HTC one SV?

×
×
  • Opprett ny...