Gå til innhold

CallValley

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CallValley

  1. Du får svar i starten av Juli hvis du ikke er egnet. Hvis du er egnet får du ingen mail. Jeg fikk mail i fjor 05.07.2018. Da står det at du ikke er egnet, og hvorfor. Også får du en dato hvor du kan ringe de og få utdypet begrunnelse for avslaget. 

     

    Det gir mening. Det betyr at jeg med sikkerhet ble funnet egnet da jeg søkte i 2017. Noen som har kjennskap til om slike opplysninger blir lagret - altså at man har blitt funnet egnet ved tidligere søknadsår? Jeg forstår selvsagt at man må gjennom denne delen, som alle andre, men det virker jo litt merkelig at man plutselig kan bli funnet uegnet om han har kommet gjennom tidligere? Uansett, krysser fingrene for at dette skal gå veldig bra uansett. :-) Man jo må bare se på det som en uformell prat, være ærlig med seg selv, og vise hvilken person man faktisk er. 

  2. Tror dere det blir på samme måte som i fjor med innkallingen? At man først får en infomail om hvor tid man kan melde seg opp til opptaket, eller blir det mulighet for å melde seg opp allerede når mailen kommer?

     

    Husker i fjor så kunne man sitte klar på en nettside og vente på å melde seg opp.

     

    I henhold til informasjonen på skolens nettsider, er det slik det foregår i år også, ja. Det er derfor jeg synes det er litt merkelig at vi trolig skriver 06. mai før den første mailen dukker opp. Så sent var det ikke forrige gang jeg søkte i 2017. 

  3. Litt off topic her nå, men har grublet en del over dette lenge. Hvordan stiller egentlig PHS seg i forhold til skader under utdanningen? Si at man skulle være ekstremt uheldig å brekke en arm eller å få en skulder ut av ledd, og være satt ut av all fysisk trening i 6-8 uker. Er det slik at man potensielt sett kan miste studieplassen, eller blir slike ekstraordinære tilfeller tatt hensyn til sånn at man får utsatt eventuelle fysiske arbeidskrav? Har selv hatt skulder ute av ledd tidligere, og vet av erfaring hvor lang tid slike skader kan sitte i. Noen som har noen tanker eller erfaringer rundt denne problemstillingen? 

  4. Noen spørsmål angående all dokumentasjon som skal sendes inn innen 20. mars. 

     

    Fastlegen min var fullbooket til etter 20. mars, så fikk heller time hos turnuslegen. Av henne fikk jeg fylt ut både del 1 og del 2 av legeerklæringen. Så kom vi til del 3. Da sier hun at hun ikke kan ta hørselstesten (audiometri), og at jeg må få gjort det hos en spesialist. Greit nok det.

     

    Fikk gjort spirometri undersøkelsen, hvor hun fylte inn riktige tall på selve erklæringen, men fikk ingen utskrifter på det utenom det. Det samme gjelder synskravet. Hun gjorde en enkel synstest på meg, krysset av på at jeg oppfyller kravene og signerte. Holder det med det? Eller trenger jeg å ta en synsundersøkelse hos optiker og legge ved attest fra optiker? I likhet med spirometrien, så fikk jeg ikke noen utskrift eller vedlegg av fastlegen annet enn det hun krysset av/skrev på selve legeerklæringen.

     

    Nå fant jeg en privatklinikk som utfører audiometrien relativt billig. Holder det da med å bare legge ved resultater av det, og la feltet på selve legeerklæringen stå tom?

     

    Driver og stresser noe fælt, så setter pris på alle svar!

     

    En ting mange her kanskje ikke er klar over, er at audiometri kan gjennomføres på de aller fleste helsestasjoner. Disse er det flust av i nær sagt alle kommuner og PHS godkjenner testene da de gjennomføres av sykepleiere med videreutdanning (helsesøstere). Jeg gjorde dette både i 2017 og i år, og siden det er kommunalt, koster det så og si ingenting. 

  5. Til de av dere som eventuelt ikke har lest denne og drømmer om beredskapstroppen. Inspirerende og interessant lesing, men du verden for et brutalt krevende opptak - og et nåløye som er usannsynlig trangt for de aller, aller fleste. Men når det er sagt, ingenting er umulig, og jeg drømmer selv om å forsøke meg på dette en gang. Det er uansett viktig å være realistisk, og det eneste som står i hodet mitt nå er å faktisk komme seg inn på skolen. 

     

    https://www.politiforum.no/filer/Politiforum/Dybde/Beredskapstroppen/beredskapstroppen.html

  6. Det er lurt med litt livserfaring før man begynner i etaten. Det er mye dritt, og man skal takle litt av hvert. Hadde ikke gjort noe å skru opp aldersgrensa litt.

     

    Du har et godt poeng her. Da jeg søkte første gang som 19-åring i 2017 følte jeg meg klar som et egg, men innser i dag at det skjer mye på to år. Selv om 21 år heller ikke er noen alder å snakke om, merker jeg at et halvår med studier i USA, en praktisk rettet bachelorgrad i Norge, samt arbeidserfaring innen en krevende bransje det siste året har betydd mye for meg. Absolutt verdt å tenke over for dere som nærmest søker rett fra videregående. Ikke bare handler det om å bli bedre kjent med omgivelsene, men det handler vel så mye om å bli bedre kjent med seg selv. 

  7. Jepp, det må du. De fjernet vel gjensøkerordningen etter inntaket av studenter i 2017. Personlig synes jeg det er greit at det ble fjernet. Mtp det fysiske så kan kroppen forfalle nokså bra på et helt år.

    Tror uansett at du ikke skal stresse all verden om du er blitt funnet egnet tidligere. Jeg satser på at det går fint for min egen del!

    Da var det som jeg trodde. På den andre siden stresser jeg ikke med verken opptaksprøver eller egnethetsvurdering, men ser heller på det som en formalitet man må gjennom. Gleder meg!  :)

  8. Det er veldig stor forskjell. Kan ikke sammenlignes.

     

    Var selv gjennom opptak i 2017, og kan bekrefte at forskjellen er enorm ja. Oaaphs er imidlertid inne på noe når det kommer til viljestyrke på denne øvelsen. Jeg må ærlig innrømme at kondisjonen min ikke var all verden før opptaket for to år siden, og at en liten tur på mølla føltes blytungt bare uker i forveien. Under løpetesten var jeg derimot så ekstremt innbitt og proppfull av adrenalin at den ble bestått med god margin. Husker ikke hvem jeg har hørt det fra, men det sies jo at når du er helt i kjelleren, og ikke har èn prosent mer å gi - da er du halvveis.  :)  Noe å tenke på. 

  9. Stiller i år med 59,8 poeng etter alle tillegg, og er nok det levende eksempelet på at man alltid skal følge drømmen sin, selv om halve slekta mener jeg heller burde studert jus. Er av den oppfatning av at man bør velge det man er best personlig egnet til, kontra hva som star på vitnemålet. Det er jo bare tall, og sier lite om deg som person.  :hmm:

  10. Vedrørende synskrav. Vet at synskravet ble endret fra 2016, ved at linser ble godkjent, og at også briller ble godkjent fra 2017. Finner imidlertid ingen informasjon om dette nå på PHS sine hjemmesider. Der refereres det kun til forskrift om førerkort, klasse D. Noen som vet noe om det har blitt foretatt noen ny endringer her? Ble brått litt bekymret da jeg er relativt avhengig av linser i hverdagen (nærsynt, ca. -1,5 på begge øyner. 

  11. Hei!

    Har bestemt meg for å bli politi, og har noen spørsmål i forbindelse med dette.

    1. Lurer på om noen vet om det finnes noen unntak for kravet om at man må ha hatt lappen i minst 1 år? Fikk lappen nå nylig, og har veldig lyst til å søke meg inn til opptak 2019. Klarer selvfølgelig vente 1 år til, men er ekstremt motivert for å bare sette i gang da jeg har hatt en del år uten studier etter videregående.

    2. For 2 og et halv år siden gikk jeg i samtaleterapi pga mye trøbbel med familie, og ble diagnotisert som deprimert. Ser på phs sin side at man ikke skal ha gått i behandling innen 3 år før opptak. Har ikke hatt noe tilbakefall siden dette, men vil phs se på dette som negativt i personlig egnethettesten likevel?  

     

    På forhånd takk for svar :)

     

    Kravene rundt førerkort er nok dessverre absolutte, og lite du kan få gjort noe med. Når det gjelder eventuelle tidligere diagnoser, anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med opptakskontoret. 

  12. Hvilke gode og svake sider har andre her?

    Regner med jeg får det spørsmålet på intervju, og er faktisk litt i tvil om hva jeg bør svare her. Jeg er klar på at en av mine svake sider er at jeg ikke alltid evner å tenke like kreativt, men usikker på hvor positivt det i det hele tatt er om jeg nevner dette. Uansett er det viktig å fremlegge noen svake sider. Om man ikke er kritisk til seg selv, ryker man i denne vurderingen, tenker jeg. 

  13.  

    Er det noen som har vært på opptak i Trondheim, og som kan si litt om hvordan det var? Rekkefølge på testene? Mange som strøk? Hvor mange var det i pulja di? Hvor lange pauser var det?

     

    Har opptak nå på tirsdag, og grugleder meg helt fatalt!

     

    Jeg har vært! Det var veldig god stemning, ingenting å grue seg for! Rekkefølge: undervannssvømming > dykking > 100 meter > bom > benk > løping. 

    Vi var bare 9 stk, men tror puljene som regel er mellom 20-30. Var den aller første pulja her i Trondheim, dagen etter 17. så den var nok ikke så fristende. Pulje nummer to den dagen tror jeg var på 26. De var 16 stk igjen når alle testene var gjennomført. På min pulje var det to jenter som røk på bom, dessverre. 

    Vi hadde den lengste pausen etter svømminga. Den var på 25-30 minutter tror jeg, og da skulle vi dusje og fylle på med energi før styrkedelen (hvis vi ville). Nå var jo vi usedvanlig få, så alt gikk nok litt fortere. Vi fikk gå fra bassenget når vi var ferdige med alle testene, så du kan være heldig/uheldig der også. Synes det var helt greit at det gikk litt fort mellom slagene jeg da! 

     

    Lykke til på testene! 

     

    I Oslo var vi vel rundt 25 stk i min pulje. 3-4 som røk, de fleste i bassenget tror jeg. Ellers ble vi rådet til å ikke bruke mer enn 5-6 minutter i dusjen/garderoben før vi måtte bevege oss mot styrkerommet. Jeg tok meg imidlertid en god del bedre tid, kanskje 15 minutter, da jeg følte det var helt nødvendig for å få igjen pusten. Men vi er jo forskjellige, helt sikkert mange der ute med hakket bedre kondisjon enn meg p.d.d.  :)

  14.  

    Var i pulje 2 i Oslo i dag. Instruktørene ga oss applaus da det var, i følge de, første gangen ingen hadde strøket på noen av øvelsene i bassenget. Fikk ikke med meg at noen strøk på styrke eller løp heller.

     

    Dere som fortsatt trener kan være litt obs på at vi fikk streng beskjed om at på løpetesten så skulle bakhodet berøre gulvet når vi gikk ned på rygg, altså ikke bare skuldrene. Viktig å trene på riktig teknikk når man skal ned, sparer man 1sek per gang på dette er det snakk om 36sek (for gutta) og det er en del :)

     

     

    Har du noe lur teknikk på det der? Foreløpig tenker jeg å "falle" med lite demping på vei ned så jeg sparer energi ^^

     

    Har vel ingen konkrete teknikk-tips i forhold til hvordan du bør gjøre det. Ting går så fort at du omtrent ikke rekker å tenke over det engang. Jeg bare kastet meg ned på ryggen og nærmest dunket hodet nedi matta. Ble litt stressa i starten da jeg fikk advarsler om at hodet måtte nedi. 

     

    Ellers vil jeg bare råde deg til å ikke starte altfor hardt. Det gjorde jeg nemlig, og fikk brekninger allerede etter to minutter. Ikke spesielt behagelig. Reduserte da tempoet noe og løp de resterende minuttene med konstant tilbakemelding om at jeg lå ca. 15 sekunder foran. Var dog helt ferdig etter 6 minutter og hadde nok helt opp mot maxpuls. 

  15.  

    Noe helt annet. Noen som har erfaringer fra Anker Studentbolig i Oslo? Fikk kontrakttilbud om hybelleilighet i Storgata der idag, og er litt i tvil om jeg skal takke ja eller nei. Leser på diverse forum at mange har negative erfaringer derfra. 6000/mnd er også en relativt stiv pris, selv om boligmarkedet i hovedstaden generelt ikke er av det billige slaget.

    Hørt mye forskjellig om de. Ville nok prøvd å få bolig fra SiO først, men er kanskje ikke mulig å vente med Anker til evt. svar der?

     

    Riktig det. Må svare innen 2 dager. De har imidlertid en ordning om at en slipper unna med et gebyr på "kun" 1000 kr dersom en avbryter kontrakten innen to uker før innflyttingsdato. Om jeg skulle få tilbud fra SiO innen den tid, vil jeg selvsagt prioritere det og heller ta det gebyret. 

     

    Noen som vet om man får en pekepinn på hvordan en ligger an etter egnethetsvurdering? Eller er det slik at man ikke aner noen ting før opptaket 20. juli? Karakterene mine er nemlig gode nok, så det hadde jo vært greit å vite før den tid. 

×
×
  • Opprett ny...