Gå til innhold

Knast

Medlemmer
  • Innlegg

    1 482
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knast

  1. Jeg skal være med å arrangere et ikke-kommersielt fritidstilbud for barn (5-7. klasse) i starten av skoleferien, og vi ønsker å tilby gaming som aktivitet. Her trenger vi litt hjelp!

    Hvilke spill, som spilles for tiden, passer for 5-7. klassinger? (aldersgrense <11 år)

    Finnes det firmaer eller ideelle organisasjoner vi kunne spurt om leie av PCer? Vi kan ikke forutsette at alle har eget utstyr.. Vi holder til på Jessheim men kan hente innen et par timers kjøring.. Har noen f.eks. tips til internettcaféer/gamingcaféer (hvis de fortsatt finnes), som er coronastengt og som kunne vært positive til å leie ut maskiner og switcher?

    • Liker 1
  2. Jeg fant en dings jeg ikke vet hva er da jeg ryddet i kablene. Er det noen som kan hjelpe meg?

     

    Den har monojack-plugg, og saken i den andre enden er ca 6 cm lang og 1 cm bred og 0,5 cm tykk. Ytterst på den ene siden stikker det ut en halv kule. Se bilde:

    post-41797-0-02624800-1366477782_thumb.jpg

  3. Eiendomsretten er ikke mer naturlig enn retten til helse og utdanning.

     

    Jo, og alle rasjonelle menn forstår hvorfor: eiendomsretten står ikke i konflikt med mer grunnleggende rettigheter.

    Eiendomsretten står i konflikt med den sterkestes rett og en "jorden er til for alle"-holdning. Samfunnet er ikke gudegitt, men det er noe mennesket har tilpasset seg til fordi det hadde mange fordeler. Videre har vi tilpasset oss et velferdssamfunn (i vårt land) fordi det gir de fleste av oss en ytterligere trygghet. Velferdssamfunnet krenker biter av eiendomsretten, men eiendomsretten krenker den sterkestes rett.

  4. *Skatten du betaler siker deg pensjon når du blir gammel!

     

    Hvor mye tror du denne pensjonen vil være verdt om staten fortsetter å trykke penger som ii dag? Hvorfor kan ikke folk spare til sin egen pensjon på fredelig vis?

    Pensjonen justeres for inflasjon. Det provoserer meg litt at du bruker uttrykket "fredelig" i stedet for "fritt". Det virker bare som en overfladisk, retorisk måte å stille sitt syn som det mest sympatiske.
    *greit nok vi har bomstasjoner, hvor mye tror du at du måtte betalt hvis bomstasjonene var private?

    Privatisering fører til effektivisering og smartere løsninger. Dette gjør at prisene går ned. Det er fellesskapsløsningene som er dyre, men kollektivister forstår ikke dette fordi de ekstra kostnadene forplanter seg utover hele økonomien, og ikke i form av bompenger på 1000 kr per mil.

    Jeg er helt enig i at det mest ressurseffektive er å allokere på pris, men enkelte kollektive goder er for store for det private. Veier er dyre å bygge, samt strekker seg over store eiendommer. Å bygge en ny vei på 2 mil krever langsiktige brukskontrakter på haugevis med eiendommer i tillegg til byggekostnader som det offentlige i sin maktposisjon kan komme billigere ut av. Og denne veibyggeren kan avtale med sine eiendomsutleiere at de ikke får leie ut til andre aktører. Han får dermed et langvarig monopol på denne veien. Denne veien brukes av kanskje 10000 bilister om dagen, men kapasiteten er mye større. Da blir det i praksis umulig å etablere en ny konkurrerende vei (som atpåtil må gå en omvei grunnet rettigheter). Dette blir sløsing med ressurser og vil føre til et stort samfunnsøkonomisk tap.

     

    En forutsetning for fri privat konkurranse er at det er muligheter for et konkurransemarked, samt at transaksjonskostnadene ikke er alt for høye.

    At Norge er et av de landene det er best å bo i er nettopp fordi vi betaler så mye skatt

     

    Dersom skatt er så bra, hvorfor ikke innføre 100% skatt slik at ALT blir "gratis"? Gratis=bra, er det ikke?

    En del skatter er nødvendige, men skatter bør i minst mulig grad føre til endringer i markedstilpasningene på varemarked, arbeidsmarked, osv. Nå er det slik at vi lever i et (noe begrenset, men fortsatt et) demokrati. Flertallet i Norge ønsker offentlig forvaltning av de mest nødvendige (populære?) tjenester, og dette må finansieres på et vis.

    hvis vi ikke har betalt skatt har vi ikke hatt noen olje da denne har vert privat, altså en person har hatt hele pengesekken for seg selv!

     

    Det kan virke som om du trenger en leksjon i økonomi.

     

    Denne personen som fant et oljefelt ville ikke hatt noen "pengesekk" før han skapte tusenvis av arbeidsplasser ved å bygge en plattform som kunne pumpe oljen opp. Deretter måtte han finne noen som ville kjøpe oljen. På denne måten ville det skapes tusenvis av arbeidsplasser på rafinnerier, bensinprodusenter osv. Disse måtte også finne noen å selge produktene sine til, og konkurrert om å levere billigst og best produkter til deg og meg.

    Å påpeke at noen trenger en leksjon i økonomi er nok et tomt retorisk utsagn som setter deg i en bedreviterposisjon. Jeg synes ikke det er positivt at du gjør dette for å endre forutsetningene for debatten.

     

    Jeg synes staten forvalter oljerikdommen vår godt. Forvaltningen kommer folk flest til gode. Og hvem ville vært villig til å ta risiko på oljeboring uten garanti? Hvem skulle forvaltet eiendomsretten til havområdene? Dessuten er det et etisk aspekt ved å bruke av en ikke-fornybar naturressurs. Oljen forsvinner så fort vi bruker den og vi tar derfor bort mulighetene til fremtidige generasjoner ved å bruke det nå.

     

    I et kapitalistisk samfunn vil din egen verdiskapning gi deg tilgang på stadig flere og bedre varer og tjenester. Og ingen blir rike før de faktisk gjør noe for andre.

     

    I motsetning til denne fredelige tilværelsen, er du tilhenger av et samfunn hvor de som har mindre skal bruke makt til å konfiskere verdiskapningen til de som har mye. Ikke bare er det umoralsk, men det hemmer også verdiskapningen og motvirker dermed intensjonen din.

    Er grunnleggende enig.
    Med private hovedveier kan den private nekte personer å kjøre på veien

     

    Med private sko kan skobutikkene nekte personer å kjøpe sko! Hvorfor ser vi ikke det? Fordi ingen skoprodusenter eller butikker er så fuckings dumme!

    Som forklart tidligere: forutsetningene for konkurranse er vilt forskjellige med antall tilbydere og etterspørrere, og med transasksjonskostnader og risiko.

     

    pengene forvaltes så godt som mulig

     

    Du tror altså at mine penger forvaltes bedre av byråkrater enn av meg?

    Det var ikke akkurat det som ble sagt, men staten trenger penger til noen nødvendige funksjoner, og noen av pengene må du bidra med.
    Pøser vi oljepengene ut i markedet vil vi få en uønsket inflasjon i Norge. Og hvor mye regjeringen bruker avhenger av hvor vi ligger i konjunktursvingingene.

     

    Konjunktursvingningene skapes av offentlige inngrep i økonomien, ikke minst rentestyring. Keynes er død.

    Keynes er død, men hans ord består (i stor grad). Å bruke mye oljepenger innenlands vil hvertfall i en økonomi som Norge har, føre til en stor svekkelse i konkurranseutsatt sektor.

    Viktigst av alt: Mest effektiv blir økonomien med et skattetrykk på 0%, eller så lav skatt som mulig for å finansiere rettsstaten. Offentlig pengebruk fører til sløseri og feilinvesteringer fordi politikerne og byråkratene bruker ANDRES penger uten at det nødvendigvis er foretatt noen grundig analyse av hvorvidt investeringen er god eller ikke. Folk tvinges til å betale for ting de egentlig ikke ønsker. Dette er oppskriften på å redusere levestandarden i samfunnet.

    Mener det uthevede i beste fall er upresist.

  5. Wow, jeg føler virkelig at den 25% ekstra skatten kommer meg til gode. Derimot har Norge noe Australia ikke har. Australia så blir ikke folk "syke" 25 dager i året og de har ikke haugevis av sosialklienter og andre trygdete. I Australia har de ikke masse unødvendige statlige programmer uten formål og i Australia verdsetter de velstanden man får fra folk som jobber mer enn 40 timer i uken, fordi de har lyst. I tilegg velger Australia å ta inn innavandre som faktisk bidrar til økonomien deres.

    Det går ikke an å ukritisk sammenligne slike beløp. Ofte er det forskjell i næringsstruktur og demografi som utgjør forskjellene, og ikke statens prioritering. Sykelønnsproblemet er nok litt spesielt i Norge. Kanskje kommer det av for gunstige trygdeordninger, kanskje er nordmenn mer syke, kanskje har vi for strengt oppsigelsesvern, kanskje er fagforeningene i Norge for sterke. Jeg er med på at Norge kanskje drives ineffektivt og at vi har en lite bærekraftig trygd- og pensjonsordning (hvertfall med tanke på veksten i antall eldre vi kan vente oss).

  6. Hei!

    Jeg lager et program som skal kopiere innholdet fra flyttbare lagringsmedier over til lokal disk, og skulle gjerne kunne lage registerdata om mediene samtidig som de kopierer/venter på å bli klart.

     

    Eks; jeg har en mp3-cd med et artistnavn utenpå. Jeg putter inn cden, trykker på en startknapp og maskinen venter på at mediet skal bli lesbart, for så å kopiere det over (det er spesielt å vente på at en CD skal bli klar til lesing som er tidkrevende). Derfor vil jeg kunne få opp en ny form med data om innholdet, der jeg kan skrive artistnavnet inn + noe annet data mens jeg venter.

     

    Nå har jeg lagt ventpamedie() før registrermedie.Show(). Da er ikke tekstboksene i den nye formen skrivbare før mediet er klart. Finnes det noen smart måte å løse dette på? Om threads er løsning så har jeg prøvd, men er ganske uerfaren så kanskje jeg bare gjorde det feil, så ta gjerne med en eksempelkode :)

  7. Liten kreativ (men ikke veldig god) løsning på henting av variabler fra en fil med valgfri seperator (her ",". "\n" kan brukes om man vil separere med linjeskift):

    			{
    			FileInfo fi = new FileInfo(@"c:\bane\mål.txt);
    			StreamReader sr = new StreamReader(fi.OpenRead());
    			string config = sl.ReadLine();
    			string param = "";
    			int teller,start,slutt = 0;
    			while (config.IndexOf(',') >= 0)
    			{
    				param = config.Substring(0, config.IndexOf(','));
    				start = config.IndexOf(',')+1;
    				slutt = config.Length-start;
    				config = config.Substring(start, slutt);
    
    				if (teller == 1) _var1 = param;
    				if (teller == 2) _var2 = param;
    				//osv
    					teller++;
    			}

  8. har du prøvd å bruke ReadBlock() eller ReadToEnd()? bare for å ha noe å sammenlikne med ytelsesmessig, så søkte jeg nettopp gjennom bibelen (30 383 linjer) etter en frase, og det tok 5ms. Så noen tusen linjer burde gå rimelig fort å søke gjennom hvis det er gjort riktig.

    Det er noe kode inni loopen også, så muligens dette som sakker. Den bruker ca 15 sek per MB med tekst.

    while ((line = file.ReadLine()) != null)
                   {
                       if (counter == 0)
                           forstelinje.Text = line; //Plukker ut første linje
    
                       sistelinje.Text = line; //Skifter ut sistelinje-boksen med aktuell linje
    
                       if (line == "")
                           tomme++;//Teller tomme linjer
                       counter++;//Teller linjer
                       if (line.Length >= 3)
                       {
                           if (line.StartsWith(_forstetegn))
                               _ind1++;
                           if (line.StartsWith(_sistetegn))
                               _ind2++;
                           if (line.Length > 120)
                           lengdefeil = true;
                       }   
                   }

    -ind1 og ind2 teller forekomster av _forstetegn og _sistetegn som det må være like mange av (kontrollerer dette etter loopen)

    -ellers så er det litt klønete den måten jeg fyller inn sistelinje.text på - den er til en hver tid den siste leste linja. Finnes det mer effektive måter å plukke ut den siste på?

     

    -og et helt annet problem: mellom hver fil jeg analyserer vil jeg tømme en temp-mappe, men noen ganger står det at en fil er i bruk. det er bare mitt program som bruker filen, så hvordan jeg hindre at den er med i en aktiv prossess? Nåværende kode for dette:

                foreach (string file in System.IO.Directory.GetFiles(_mappe+@"tmp\", "*.*", SearchOption.AllDirectories))
               {
                   File.SetAttributes(file, FileAttributes.Normal); //Fjerner evt skrivebeskyttelse
                   File.Delete(file);
               }

  9. Du kan også sende script til ftp.exe med GetInputStream på Process klassen som gjør at du slipper å lage midlertidige filer (som jeg synes er en veldig grisete fremgangsmåte)
    Se der ja! Flotte greier, da lærte jeg enda noe nytt! :D

     

    Enda et spørsmål: programmet mitt må søke gjennom hele ascii-filer på jakt etter en frase på 3 tegn som befinner seg i starten av linja. Jeg benytter meg av streamreader og en while-løkke som sjekker hver enkelt linje for substring(0,3) == minStreng. Med en tekstfil på noen tusen linjer er dette noe treigt. Finnes det en raskere måte å gjøre sånt på?

  10. Problemet kommer av at Path.GetExtension returnerer en string.

     

    Og du looper gjennom hver string i en string; det går ikke.

     

    foreach (string fo in Path.GetExtension(sti).ToString())

    =

    foreach (string fo in string)

    Takk, det var opplagt når du sa det :p Men er det noen måte å kjøre foreach-loop sammen med streamreader på eller er while-løkke den eneste gode løsningen?

  11. Fikk feil på to foreach-looper (de to innerste i codeboxen) uten at jeg kan se hva som er feil..

     

    foreach (string file in System.IO.Directory.GetFiles("c:\\download\\", "*.*", SearchOption.AllDirectories))
    {
    string filnavn = System.IO.Path.GetFileName(file).ToString();
    string sti = "c:\tmp\"+filnavn;
    File.Copy(file, sti);
    foreach (string fo in Path.GetExtension(sti).ToString())
                   {
                       FileInfo fi = new FileInfo(_mappe + "feilformater.txt");
                       StreamReader sr = new StreamReader(fi.OpenRead());
                       foreach (string read in sr.ReadLine())
                       {
                           if (fo != "." + read)
                               dirbox.Items.Add(sti);
                           else
                           {
                               dirbox.Items.Add(@"<Element fjernet (" + fo + @"-fil)>");
                               _feilmelding = _feilmelding + @"Disketten/CD inneholder feil type fil\n";
                           }
                       }
                   }
    }

    Jeg har en mappe c:\download der jeg henter alle filer, kopierer dem til en midlertidig mappe c:\tmp, og legger dem til i en checkedlistbox hvis de ikke har en extension som er angitt i feilfilformat.txt (exe [crlf] bat [crlf] bmp [crlf] osv).

     

    Feilmeldingen er i begge tilfeller "cannot convert type 'char' to 'string'" og den blå underliningen i VS08-ex peker på "foreach".

  12. Sånn sirkus rett fra minnet mitt:

    var client = new WebClient("ftp://ftp.etsted.com", brukernavn, passord);
    client.DownloadFile("minfil.ikke.noe.extension", "C:\Heipådu.txt");

    Merk dog at for hver Dowanload/Upload instruksjon du gir til WebClient, vil den starte en ny ftp session, laste ned/opp og lukkes.

    Derfor er det blitt skrevet andre FTP klasser for .NET som forholder seg åpne. Dette på grunn av at FTP er en high latency protokoll som jeg ikke fatter hvorfor fortsatt er i såpass utbredt bruk.

    Okay, jeg skal prøve det! Ellers så har jeg tenkt ut en provisorisk løsning med å bruke process ftp.exe med argumentet "-s:scriptfil.txt" som jeg setter opp tidligere i programmet. Veldig lite elegant - løsingen min, men bør virke..

  13. Du kan sende filer over HTTP og FTP med System.Net.WebClient, over lokalnettet kan du bruke System.IO.File.Copy.

    Har kommet til dette punktet nå. Jeg skal sende en fil med ftp til et dataset på en unix-server. FTP-syntaksene har jeg klart å google meg til, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å bruke create på noe som ikke ligger i en vanlig mappe men i FTP-rot/KATALOGER.SPESIFIKTDATASETNAVN. Datasettet har ingen filtype - målet er å kopiere ascii-innholdet på kildefilen inn til et katalogisert dataset. Jeg får dette til manuelt ved å gå inn i cmd. skrive:

     

    "ftp serveradresse"

    <innloggingsinformasjon>

    "cd .."

    "put lokaldisk:/kildefil.txt målkatalog.målsett".

     

    Hvordan kan jeg løse dette med FTP? Prøvde som en vanlig FTP-overføring med linjene beskrevet her, uten hell (fikk error 501).

     

    edit:

     

    Jeg tror kanskje problemet ligger i å kommunisere med en unix-basert stormaskin.. Om C# kunne emulere linjene jeg beskrev over steg for steg hadde dette kunne løst problemet.

     

    og: FTP (av MS)

  14. Hvorfor bruker du CMD?

     

    System.IO.Directory.GetFiles() og eventuelt System.IO.FileInfo() skaffer deg en slik liste på en mye enklere måte.

    Jeg sa at det var for eksempelets skyld.. Jeg skal bruke cmd til å sende filer til en MVS-server. Til det bruker jeg et program "send" som ligger i system32-mappa og er tilrettelagt for cmd, men det er godt mulig at man kan sende det på andre måter.. Isåfall tar jeg gjerne imot forslag :)

  15.             System.Diagnostics.Process p = new System.Diagnostics.Process();
               p.StartInfo.FileName = @"CMD.exe";
               p.StartInfo.RedirectStandardOutput = true;
               p.StartInfo.RedirectStandardInput = true;
               p.StartInfo.UseShellExecute = false;
               p.StartInfo.WorkingDirectory = "c:\\";
               p.Start();
               p.StandardInput.WriteLine("@echo off");
               p.StandardInput.WriteLine("dir");
               p.StandardInput.WriteLine("exit");
               string result = p.StandardOutput.ReadToEnd();

    De aktuelle "writelinene" skal ikke brukes, men bare tester med dem.. Når jeg gjør det på denne måten får jeg alt for mye output:

     

    Microsoft Windows XP [Versjon 5.1.2600]
    © Copyright 1985-2001 Microsoft Corporation
    
    c:\>@echo off
    dir
    Volumet i stasjon C er uten navn.
    Volumserienummeret er 1234-1234
    
    Innhold i c:\
    
    01.07.2009  10:45             1ÿ024 .123
    23.01.2009  12:18    <DIR>          123
    29.10.2008  17:29                 0 AUTOEXEC.BAT
    24.06.2009  17:08    <DIR>          c8c005fb3d94de8b25
    29.10.2008  17:29                 0 CONFIG.SYS
    29.10.2008  17:36    <DIR>          Documents and Settings
    15.07.2009  13:37    <DIR>          Download
    01.07.2009  11:53    <DIR>          123
    29.10.2008  17:40    <DIR>          Intel
    04.03.2009  11:29    <DIR>          Ny mappe
    14.11.2008  12:13    <DIR>          123
    14.07.2009  14:53    <DIR>          Programfiler
    29.10.2008  17:43    <DIR>          SWSETUP
    05.02.2009  10:17    <DIR>          123
    15.07.2009  03:01    <DIR>          WINDOWS
                  3 fil(er)            1ÿ024 byte
                 12 mappe®  31ÿ509ÿ807ÿ104 byte ledig
    exit
    

     

    Hvordan skreller jeg bort alt annet enn dir-listen?

  16. Du må loope gjennom GetFiles, ikke bruke ToString() på den.

     

    foreach (string file in GetFiles(...))

    ListBox1.Items.Add(file);

    Tusen takk! Eneste problemet nå er de dir-egenskapene jeg ønsket meg.. Searchoption.AllDirectories gir feilmelding selv om jeg er logget på som administrator.. Må jeg lage en løkke til som kjenner igjen alle mapper for så å søke i alle dem også?

     

    Edit: Løste det med AllDirectories.. Problemet var at jeg brukte c: som root og da fikk jeg ikke tillatelse, og med tanke på hvor mange enkeltfiler som ligger på maskinen var nok det like greit..

  17. System.IO.Directory.GetFiles(path, "*.*", [ett eller annet].AllDirectories);

    TextBox1.System.IO.File.ReadAllText(path); //evt RichTextBox

    System.IO.File.Copy(fromPath, toPath);

     

    Dette er tatt fra hodet, så det kan være feilstavinger, men Intellisense hjelper deg med det.

    Den eneste outputten jeg får på dette er "System.String[]".. Hva gjør jeg galt?

  18. Jeg har et lite prosjekt i C# der jeg nå vil kunne lese innholdet på en hel CD, få listet opp alle filer uten mapper (i ledetekst ville jeg skrevet dir d: /A-d /S /ON /B), kunne forhåndsvise disse ved å klikke på filnavnet i lista (ascii/txt-filer, er web-browser en mulighet?) og markere dem med skift + museklikk og trykke på en knapp for å kopiere de markerte filene til en lokal mappe. Noen forslag på løsninger? Er ganske ny innenfor programmering så utdyp gjerne det dere sier til noe jeg kan forstå ( :innocent: )..

     

    Jeg er litt batch-script orientert så jeg kan bruke dir-kommandoen over, sende det til en tekstfil og åpne tekstfilen i C#-prosjektet om C# kan kalle eksterne script. Men dette er kanskje uansett litt tungvint?

×
×
  • Opprett ny...