Gå til innhold

Gaf

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gaf

  1. "at samfunnet unngår unødvendig dyr opprustning av nettet."
    Hvor mye er brukt på å ruste opp nettet hittil. Man får fort inntrykk av at det er lite vedlikehold og opprustning som har skjedd i senere år, bortsett for å gjøre det lettere å eksportere strøm.
    Hvor går nettleien? Er det til den "kontinuerlige driften og vedlikeholdet"?
    Jeg spør fordi jeg ikke vet og det er ikke så lett å klarhet i heller.

  2.  

    Elbil er gammelt og utdatert og vil ikke bli annet enn en norsk flopp. Fredsprisvinneren har allerede gitt klar beskjed om massivt barnearbeid i Kongo og bedt om å stanse utvinning av materiale. Intet ander land enn Norge har hverken plass eller mulighet til elbilene. Om hele verden skulle kjørt på elbil ville der heller ikke være nokk strøm fra rene kilder.

     

    Det er et dilemma med barnearbeid. De sitter på resurser som hele verden er interessert i. Skal vi da nekte utvinning, eller prøve å hjelpe landet med overvinne ulovlig arbeid? Jeg synes fredsprisvinneren er litt barnslig i sin uttalelse.

    Men han mente ikke at utvinningen i seg selv skulle stoppes, men at kjøperne skulle stille krav om og legge til rette for bedre etiske rammeverk. Han presiserte dette når f.eks BMW sa de stoppet alt innkjøp av kobolt fra Kongo. Han sa de heller burde jobbe med utvinnerne og gjøre drastiske tiltak.

    Dette vil selvsagt heve prisen og det er nok derfor kjøperne ikke er interesserte i endringer.

    • Liker 2
  3. Verdt å nevne er også deres demobil med VW Caddy som utgangspunkt. Det er en fleksibel bil. Varetransport/arbeidsbil/persontransport.

     

    Hadde også verdt fint om det hadde vært mulig å lage ordentlige, standardiserte konverteringssett for eksisterende biler som sertifiserte verksteder kunne montert. Mange biler i bilparken som med fordel kunne vært konvertert til elektrisk drift. Ikke så miljøvennlig å skrote alt som eksisterer av bensin/diesel biler. Hva med gjenbruk?

     

    Det virker som de i mange tilfeller bruker det som allerede er av gir og drivakslinger i de demobilene deres. Eller er det også byttet ut? Husker ikke i farta og har andre ting jeg burde gjøre for øyeblikket.

  4.  

    Kan love deg at de ligger under fartsgrensen fordi sjåføren har blitt sykelig opptatt av å presse ned snittforbruket sitt.

     

    Etter mi erfaring er den suverent beste måten å få ned forbruket på å leggje seg bak noko stort. Ein lastebil, buss, bubil eller liknande. Det er meir effektivt enn å senke farten 10-20 km/t.

    Regner med at etterhvert når bilene får en økende grad av autonomitet, så vil det bli tett kolonnekjøring på motorveier, der man skal holde jevnt tempo. Men da kreves det vel kommunikasjon mellom kjøretøyene og en standard for hvordan denne kommunikasjonen skal foregå og det strider vel mot konkurransen mellom de forskjellige merkene... Sporer av der.

×
×
  • Opprett ny...