Gå til innhold

Jack Johnson

Medlemmer
  • Innlegg

    332
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Jack Johnson

  1.  

    Kjører han frem og tilbake mellom 2 punkter? Komisk at Ionity sine ladere er vesentlig kjappere enn Tesla`s egne. Det virker som han kun bruker Ionity? Har han folk som kobler til og starter laderen på disse 2 plassene også?

     

    Tesla sine ladere er jo en del år gamle etterhvert, så det er jo ikke veldig komisk. Skal dog begynne å fase inn de nye etter sommeren om jeg forstår det rett og de gamle skal justeres opp til 200kW? Men akkurat nå er det jo litt "kjipt" at en må til Ionity for å få full pupp, absolutt! 

    250kW :)

  2.  

     

    Haugneland er kritisk til at statsrådene ikke tallfester hvor mange hurtigladere som trengs, og mener de heller ikke svarer ikke på kjente utfordringer som hindrer nok utbygging av ladere.

    Ville gjerne fått tallfestet hva disse forslagene som elbilforeningen fremlegger vil koste staten/kommunene.

    Vil nok spare AS Norge milliarder i helseutgifter i årene som kommer. Med tanke på nedgangen i lungesyke og krefttilfeller

    • Liker 2
  3.  

    CO2 skal du ikke være så bekymra for. CO2 er ljug fra politikere for å kunne avgift-og skattebelegge. Luftforurensing som gir problemer er metan og karbonmonooksid, og til en langt mindre grad, nitrogen. Et tonn metan tilsvarer ~34 tonn CO2. Og la oss bare huske at kjøretøyer pumper ut CO, ikke CO2, men det er jo så mye enklere å klage på/skattelegge CO2, som alle levende vesener puster ut.

    Meen, CO2 blir nok aldri et problem, Når tundraen tiner så kan vi risikere at kjempemengder med metan frigjøres, så burde det løse overbefolkningsproblemet.

    Nei altså, spørsmålet er kun relevant fordi dette er barnet til Mr. The Mission. Det er alltid litt forstyrrende når menighetsmedlemmer er knallharde forsvarere av doble standarder. Det er jo helt OK og grønt at Lord Elon flyr privatjet på korte strekk hver eneste dag, så hva har litt romsøppel å si?

     

    Nei takke meg til fiber og landbaserte radiomaster. Hadde en satset på den måten å bygge infrastruktur på så ville en lagt grunnlag for å montere solceller i stort mon i forbindelse med disse prosjektene og dermed gitt folk mer enn bare liksomraskt internet.

    Tilbake til skolebenken med deg...

    Landbasert og fiber fungere ikke i store deler av verden.

    • Liker 3
  4.  

     

     

    Bare for å ha nevnt det. Jeg kommer til å skaffe meg elbil, men til den dagen kommer da det er like raskt og effektivt å tanke strøm som fosiler, samt rekkevidden øker, egner de seg kun som bil nummer to for svært svært mange som ikke er bosatt i verdens navnle-lo, røkkla i sør-øst. Da hjelper det lite at kommuner som Oslo skal forby diesel kjøring i byen med krimminalisering av normalt oppegåendes mennesker utført av maktkåte smådjevler for å opnå noe som folk flest kaller for musepissing i hav.

     

    Det er helt ok at man skal tilrettelegge for elbil, men tenk nå i det minste på hva dere gjør.

     

    tull å tøys, bilen er klar hver morgen og har lang nok rekkevidde for de aller fleste. Folk bare tror elbil ikke er noe for dem, mens de som kjører elbil ler når de hører det. At men må lade en halvtime innimellom på langtur er ett problem for noen men de fleste digger det da de sparer ett lass av penger. 

    Den har ennå ikke kommet som stasjonsvogn, med tilhengerfeste, samt at det kun er rikmannsleketøyet Tesla, som kun har nok rekkevidde, om man skal utføre andre oppgaver man fint kan gjøre til fots, med sykkel, eller bussen.

    Men verden går vel framover, også der..men til da...

    Tesla er ikke rikmansleketøy.. Fosilbiler er rikmansleketøy

    • Liker 3
  5.  

    Kan noen stille spørsmålet hva som vil skje når en feilmontert ventil ombord på en hydrogenferge får denne til å gå i luften midt i påskeutfarten? Da mens den akkurat har lagt til kai på den siden som også lagrer hydrogen på land?

     

    Med hydrogen er det alltid et spørsmål om når og ikke hvis.

    Så du mener at det går hydrogenferger til fyllestasjonen på Sandvika ? siden du spør de som er ansvarlig for fyllestasjonen i Sandvika.

     

    Og det er alltid et spørmål om når, når styrter neste fly, når brenner neste elbil, når kommer neste kartong med sur melk, når kommer neste dumme kommentar, etc.

    Er jo snakk om Hydrogen.. Så dumt er poengene hans ikke...

    • Liker 6
  6.  

    Tesla Autopilot kan vel beskrives med:

    Nivå 4 - Høy automasjon: Som nivå 3, med unntak av at systemet på egen hånd vil kunne treffe tiltak dersom føreren ikke reagerer. Det kan for eksempel være å stanse bilen.

     

    Tesla FSD er vel det nærmeste man kommer et "katta i sekken" kjøp de siste årene.

    Nevnte ikke FSD, men autopiloten. Den gjør alt i Nivå 4 beskrivelsen. FSD er ikke lansert enda. Kommer nok ganske snart. De har vel over en halv million biler som tester/programmerer FSD funksjoner idag? Ingen andre har kommet så langt

  7. "sikrer bedre luft i byene"

    Akkurat som om luften i byene blir så mye bedre ved bruk av elbil kontra bensin.

     

    Ja.. De blir det. Prøv med ett eksperiment i garasjen din.. Start motoren på bensinbilen og steng garasjen mens du er inne. Gjør så eksperimentet på nytt med elbil.. Eller... Du kan jo ikke det siden den rene bensin lufta vil ha drept deg

    • Liker 6
  8. Det er blank løgn at elbiler ikke har behov for oljeskift! Tesla må skifte girolje hver 15 000 km, og det er både dyrere og hyppigere enn vanlige biler. Tesla har også store og dyre problemer med drive unit, og batteriene må skiftes mellom 100- og 150 tusen kilometer. Dette har vært gjort i ALLE langtester av Tesla jeg har lest! En drive unit koster rundt 150 000 kroner og skifte, batteri koster over 300 000 kroner å skifte. Tesla har riktignok utvidet garantien til 8 år på gir og batteri, men etter det kan det bli svært dyrt å eie en Tesla.

     

    Batteriene i Nissan Leaf er ofte alvorlig svekket etter 5-6 års bruk, samtidig som kapasiteten er langt under en ny elbil.

     

    Elbiler spiser også bremser fordi de brukes altfor lite, og det er VELDIG dyrt.

     

    Tesla skifte girolje hver 15000? ??? Har kjørt 167900 med den gamle Tesla'n uten ett eneste oljeskift. Kun bremsevæske

  9.  

    Her er det bare til å "gønne på"

     

    Med all offshore-kompetanse vi har, så burde vi klare å bli verdensledene på dette. Mineraler på havbunnen er en gigantisk industri.

    App, app, app... her kan det være habitat for sjeldne og utrydningstruede fisk, koraller og annet.  Så først må nok "Gunnerus" på tokt !

    https://www.t-a.no/nyheter/article9829311.ece

     

    Hvem vet om det skjuler seg habitat for sjeldne sommerfuglfisk, salamanderkrabber eller dragehodekoraller der nede ?

    Kan sikkert utvikle en App også som sjekker om det er utrydningstruede fisk..

×
×
  • Opprett ny...