Gå til innhold

Bent Kyllesdal

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bent Kyllesdal

  1.  

    Men en av ladestasjonoperatørene som også er billeverandør lanserte nettopp biler som rekker 10% lengre per kWh ladet og som lader 50% raskere enn forrige utgave av samme bilmodell.

    Bilenes forbruk er utenfor ladestasjonenes kontroll og dermed fullsteding irrelevant.

     

    Som sagt, dette er ingen merkediskusjon

    Du lurer neppe noen. Alle forstår hvilket selskap du bedriver reklame for her. De fleste forstår også forhåpentligvis at vi ikke kan ha en situasjon hvor hvert enkelt bilmerke skal ha sine egne ladestasjoner.

     

    Teslas oppdreden med proprietære ladestasjoner har sannsynligvis vært satt oss tilbake mange år på å kunne få en god ladeinfrastruktur. Slik det er nå har det vært et ubetydelig marked for hurtiglading siden mesteparten av de langtrekkende bilene har kommet fra et selskap som insisterer på å drive sine egne ladestasjoner med kryssubsidiering fra bilsalget. Jeg har forståelse for at tesla så seg nødt til å ta initiativ tilutbygging for å selge i først omgang, men hadde dette vært gjort via avtaler med tredjeparter og med bruk av standarder hadde vi vært langt bedre stillt i dag. At et privat selskap prøver å legge barriærer for andre selskaper er i.o.f.s. forståelig, så dette er først og fremst en kritikk av at myndighetene ikke kjente sin besøkelsestid og krevde at alle ladestasjoner skal kunne lade alle ladbare biler via en standard ladeløsning som CCS.

    Det er selvfølgelig ikke bra hvis hvert bilmerke skulle ha sitt eget ladernettverk, men du mener vel ikke at Tesla skulle tatt kostnadene med å bygge ut det kraftigste ladernettverket i verden og så latt det være åpent for alle? Når Tesla begynte å bygge ut var det ingen biler som kunne ta den effekten, og det var ingen bilprodusenter som var interessert i å være med Tesla å bygge ut. Tesla har hele tiden sagt at de er åpen for at flere kan bruke deres nettverk. Når ingen hadde interesse, hvilket annet alternativ hadde Tesla den gang enn å bygge ut sitt eget? Det fantes ikke noe annet som ville gjøre elbilen attraktiv på langtur. Jeg vil si tvert i mot det du hevder, uten Tesla og deres Superchargernettverk, hadde elbilen vært langt tilbake. De har gått forran hele tiden og på den måten tvunget den tradisjonelle bilbransjen til å begynne og lage skikkelige elbiler.

    • Liker 6
  2.  

    Når en kunne velge mellom FM og DAB+ her så valgte vi alltid DAB+. Det er bare for sjelden at en fikk inn det "perfekte" FM signalet og lyden var i praksis bedre på DAB+.

     

    Ikke der jeg bor. Droppet DAB og streame heller.

    Du må ha svært dårlige høyttalere eller hørsel hvis du ikke hører hvor kunstig diskanten er og hvor sammenrykket stereolydbildet er på DAB+. FM er klart bedre. Heller litt skurr av og til enn den døde og uengasjerende lyden hele tiden som det har blitt på DAB+. Den er nå etter de fikk tatt fra oss FM, blitt enda mer komprimert.

    • Liker 7
  3. FM er overlegen i lydkvalitet slik som DAB+ har blitt nå. Tragisk at ikke dette med hard koding var mer oppe når en valgte DAB i Norge. Mange av DAB musikkanalene i Norge sender med så dårlig lyd at jeg ikke orker å høre på de. Heller litt skraping av og til enn elendig kunstig diskant og dårlig stereo hele tiden. Bedre med litt skurr enn at en mister all lyd midt i en setning. Hvis DAB liksom var en så stor forbedring, hvorfor tvang de da storbyradioene vekk fra FM. Det var rett og slett et diktatorisk overgrep. DAB er så dårlig at det ikke kunne tåle konkurransen fra FM.

    • Liker 9
  4. Blir interessant å se hvordan dette ender. Det norske markedet for elbiler når trolig en topp i år, for så å falle kraftig de neste årene. Er kun en liten brøkdel av nordmenn som ønsker å kjøpe elbil, men svært mange av dem planlegger å kjøpe elbil i år. Dette fordi det kommer mange nye modeller med bedre rekkevidde.

     

    Nissan har ingen ventetid på nye Leaf, noe som er ganske uvanlig på en ny modell. Det tyder på at produksjonskapasiteten for elbiler allerede er mer enn høy nok. Tvilsomt om det finnes kjøpere til alle VW elbiler.

     

    VW bruker elbilsatsingen for å bedre image etter dieselgate. Jeg tviler sterkt på at de virkelig tror på elbiler. I mange europeiske land er det dyrere å kjøre elbil enn dieselbil, og så lenge en stor del av kraften er kullkraft gir det heller ingen mening.

     

    Håper norske politikere snart slutter å sløse bort titalls milliarder av kroner i året på elbilfordeler. Det er fullstendig meningsløs bruk av våre felles midler, som bør brukes på kollektivtrafikk, helse, utdanning, omsorg osv.

     

    Nevn meg et land hvor strømmen er så dyr at det er billigere å fylle diesel? Selv i USA som har null avgifter på fossilt drivstoff og høye strømpriser er det billigere å lade en stor Tesla.
    • Liker 4
  5. Dette er noe av det mest latterlige jeg har lest på lenge. Kaste bort penger på å få noen prosent mindre NOx på de dagene det ikke er et problem. Det er jo i den mørke årstiden på kalde isrike dager at NOx er et problem. Dessuten så fjerner det ikke alle de andre problemene med forbrenningsmotoren. Nei, da er det bedre å bruke disse pengene på insentiver som vil fase ut dieselmotoren enda fortere.

  6. At denne mannen fra eksospartiet nummer 1 skal sole seg i glansen fra Musk er kvamlt. Hadde vi hatt FrPs bilavgifter, hadde ikke elbiler solgt mer enn i Tyskland. Det er jo pga.de høye bilavgiftene FrP alltid har vært i mot, som gjør at elbil blir så billig i Norge. Nå har også denne fosilelskeren Ketil Solvik Olsen gjort store tunge eksosbiler over 100 000 kroner billigere. Det undergraver elbilsaget.

  7. Dette er fullt mulig. Det er hvor mye vi flyr som bestemmer om dette blir lønnsomt. Vi flyr som vi skulle være 40 millioner inbyggere i Norge. Flyruter som Oslo Trondheim og Bergen er for lengst erstattet av slike tog i Europa. Norge er mer enn rikt nok til å ta investeringen, og med flerbruksbanekonsept vil vi kunne ha mange stopp og bra lønnsomhet. Problemet er at vi ikke har politikerne som tør å ta fra den fosilavengige flybransjen dette markedet.

    • Liker 3
  8. Lurer på hvor lange ventelister det blir på denne bilen.

    Når GM taper penger ($9000) på hver bil som leveres så frister det neppe å produsere flere enn de må.

    Kilde:

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-30/gm-s-ready-to-lose-9-000-a-pop-and-chase-the-electric-car-boom

    Hvis de taper penger, hvorfor selger de den da enda billigere? Kan din kilde ta feil? Eller pleier bilprodusenter å selge enkelte bilmodeller med tap for å erobre nye markeder?

    • Liker 1
  9. Enda flere kjøretøy med forbrenningsmotor, kun 10 elbusser og så med minde battei enn en Tesla. Når kommer de skikkelige elbussene vi ble lovet? Forøvrig finnes det ikke noe miljøvennlig biodiesel, den forbrennes i en forbrenningsmotor som har eksosrør, altså lokale utlipp, i tillegg til det tvilsomme CO2 regnskapet til biodrivstoff.

    • Liker 3
  10. De fleste europeiske land innser at hydrogen fra overskuddskraft er fremtiden. Danmark har kuttet alle elbilsubsidiene og satser kun på hydrogen. Hydrogen fra overskuddskraft er mye mer miljøvennlig og brukervennlig enn elektrisitet. Elbiler er tullebiler for middelklassen med carport og lademulighet.

     

    Danskene har idiotiske politikere som er i lomma på fosilbransjen, heldigvis er vi ennå mer fornuftige i Norge. Når tror du det kommer en hydrogenbil med bagasjeplassen, forbruket og ytelsen til Tesla Model S? I 2050, eller aldri.

    • Liker 1
  11. Nå må dere fosilhoder slutte å komme med denne kullkraften, den fases stadig ut over hele Europa. Vet du i så fall hvor mye skitten strøm som går med til å rafinere olje til den diesel eller bensinen du har på fosilbilen din? Du kan kjøre langt med elbil bare på den strømmen, så kommer leting, pumping og frakt i tillegg. Slutt å drit dre ut med å komme med slik uvitenhet. Hele den Norske bilparken plus fergersamband som egner seg for batteidrift kan fint drives med Norsk ren strøm.

  12. Jeg er ikke sikker på om dette er et sjakktrekk fra de ansatte i VW. For bilprodusentene er det som oftest en fordel å stå fritt til å kjøpe den beste teknologien på markedet, spesielt innenfor batterier hvor utviklingen går fort.

     

    Ellers vil det jo være en fordel for VW å ha færeest mulig ansatt innenfor batteriproduksjon, slik at det blir færre å si opp den dagen de legger ned elbilproduksjonen.

     

    Drivstoff laget av avfall og overskuddskraft er fremtiden, elbiler er bare tull.

     

    Regner med jeg blir hardt angrepet av "Tesla-menigheten" nå, men svenskene og finnene ler av oss nordmenn som kaster bort penger på elbilsubsidier. Selv holder de på å bygge opp en superlønnsom eksportindustri med BTL-drivstoff, og de kutter CO2-utslipp mye billigere og mer effektivt enn oss. Eksosen fra BTL-drivstoff er også relativt enkel å rense, slik at lokalforurensing ikke blir et problem.

     

    http://www.tu.no/artikler/denne-containeren-kan-lage-bensin-av-solenergi-luft-og-vann-hvor-som-helst-i-verden/364139#cxrecs_s

     

    http://www.tu.no/artikler/her-far-vindmollene-penger-for-a-skru-seg-av/358610

     

    http://www.tu.no/artikler/ny-fornybar-diesel-gagner-bade-miljoet-og-motoren/275952

     

    Enda en som tviholder forbrenningsmotor akkurt som hestefolket ville holde på hest og kjerre da bilen kom. Jeg vil like å se hvor bra rensingen i praksis er i Norsk vinterkulde. Det er vi i Norge som kommer til å le av Svenskenes store feilinvesteringer som f.eks den store dieselmotorfabrikken i Gøteborg. Alle som har plass til å parkere bilen, kan også lett få mulighet til å lade.

    • Liker 2
  13. Her var det like mye idiotisk om kullkraft i Europa som vanlig. Selvfølgelig bare for å få bedre samvittighet for å kjøre fossilbil, men det blir ikke mer sant forde. Fornybarandelen i Europa øker for hver måned. Selv med den energimiksen de hadde i Europa for 5 år siden er det bedre for miljøet å bruke elbil, tar en med lokale utslipp er regnestykket enda mer i elbilens favør. Fosilhodene har jo sin egen agenda for å spre falsk og utdatert informasjon om batteier og strøm. At batteriene liksom bare skulle vare i 4 år er nok en ubegrunnet påstand. Hvorfor påstås slikt, selfølgelig fordi fosilhodene har sin egen økonomiske agenda. Om folk dør av NOX fra dieselpurkene deres betyr tydeligvis ikke noe. Hadde det gjort det hadde de kanskje vært litt mindre skeptisk til ny og ren teknologi.

  14. I en fremtid med svært ustabil kraftproduksjon trenger vi hydrogenfabrikker for å stabilisere strømnettet. De kan produsere mye når strømprisen er lav, og stoppe produksjonen når strømprisen stiger.

     

    Lademulighet er stort sett noe som kun middelklassen med enebolig og carport har tilgang til, derfor er elbiler uegnet for folk flest.

     

    Svenskene satser på å være uavhengige av fossilt drivstoff innen 2030, de satser på biodrivstoff fra avfall. Det betyr at Sverige kommer til å redusere CO2-utslippene mye raskere og billigere enn Norge som satser på komplett idiotiske elbiler som kun passer for en brøkdel av befolkningen.

     

    La meg ellers få slippe tullete argumenter om lokalforurensing. Moderne biler på biodrivstoff forurenser helt ubetydelig!!!

     

    Hydrogen er en veldig ineffektiv måte å lagre energi på. Stabilisering av strømnettet gjøres effektivt med batterier. Produksjonen av slike batterier er alt i gang.

     

    Biodrivstoff er i alle fall et blindspor. Det er ikke tull at det fører til nesten like mye lokal forurensning. Til og med hydrogen er bedre enn biodrivstoff. Batterielbilen har kommet for å bli, og den kan brukers av alle bare folk er villige til å endre litt på sine vaner. Alle har strøm og alle kan få installert strøm det de har sen parkert om natten. Det må bare vilje og tilrettelegging til i borettslag og sameier.

    • Liker 1
  15. Uasett om denne motoren skulle fungere som de ønsker, er en ny forbrenningsmotor det siste vi trenger i det 21.århundre. Elmotoren og batteri er løsningen. Hvis de klarer å lage en motor som kan slå elmotor og batteri på virkningsgrad, støy, vibrasjon og utslipp, da har de virkelig gjort noe bra. De kan aldri lage en forbrenningsmotor som kan gå timevis inne i en lukket garasje uten et en dør av å være der.

  16. Håper ikke dette blir en sovepute for Høyre og FrP regjeringen nå som det endelig er planlagt elektrifisering av Trønderbanen. Vil de klare å lage kraftige nok hydrogenlok til alle godtstogene? Hvordan vil brenselcellene takle vinterkulda i Nord Norge? Hydrogen blir aldri effektivt, men det er bra med alt som kan få bort de illeluktende utslippsbombene som diesellok er i dag. I Norge hvor vi har ren vannkraft er elektrifisering med kjøreledning det beste. Forøvrig skjønner jeg ikke hvorfor noen ennå refererer til Euro 6 dieselmotorer. Testene er jo bare en vits og sier ikke noe om utslipp i den virkelige verden.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...