Gå til innhold

Bobly

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bobly

  1. GiaMahan skrev (På 30.9.2021 den 11.12):

    Hadde jeg rekruttert så hadde et helhjertet "dette er drømmejobben min" absolutt vært positivt. Bedre det enn noen som bare søker fordi de må, og som antakeligvis vil forsvinne om de får seg noe bedre. Jeg synes det verken er patetisk eller kleint å si, og jeg har sagt og ment det selv før (og det har jo ikke akkurat hindret meg i å få jobb heller).

    Takker!

  2. mickey1928 skrev (1 time siden):

    Jeg syns det vil være helt naturlig å spørre om det. Kjør på! 

    Jo. Fikk tilbakemelding fra dem. De er ikke ferdig med prosessen enda. Så jeg må smøre meg med tålmodighet. Det gjenstår visstnok et par intervjuer, så de er ikke helt ferdig. 
    Takk for hjelpen mickey🥰

  3. Theo343 skrev (28 minutter siden):

    Støtter forslaget om å spørre om videre prosess. Det var derfor jeg spurte om fristen. Om deres arbeidshverdag er som min så får man ofte ikke gjort halvparten av det man hadde på planen pga. ad-hoc situasjoner. Bussiness as usual som det kalles.

    Jo. Fikk tilbakemelding fra dem. De er ikke ferdig med prosessen enda. Så jeg må smøre meg med tålmodighet. Det gjenstår visstnok et par intervjuer, så de er ikke helt ferdig. 
    Takk Theo!🥰

    • Liker 1
  4. mickey1928 skrev (4 minutter siden):

    Det skjønner jeg. Men dette er ikke unormalt i det hele tatt. Med mindre bedriften har et akutt behov for å ansette noen (og da mener jeg ekstremt akutt) så vil andre oppgaver komme i veien for ansettelsesprosessen. Folk blir syke eller glemmer ting. Det er helt naturlig. I min nåværende stilling gikk det tre uker fra intervju nummer 2 (da var vi bare 2 kandidater) til jeg hørte noe mer. På intervjuet fikk jeg beskjed om at "du hører fra oss i løpet av noen dager". 

    Det er umulig å si om du får jobben eller ikke, da man aldri vet hvordan andre kandidater har gjort det. Om du var veldig bra, kan noen andre ha vært helt fantastiske. Men, du kan ikke trekke slutningen at det ikke blir deg basert på at de ikke har spurt om referanser -- som du attpåtil allerede har oppgitt. Det vil være å ta sorgen på forskudd. 

    Hjertelig takk mickey. Jeg melder tilbake når jeg hører noe mer. Men synes du det blir rart om jeg spør om videre prosess? For det sa de ikke noe om.

  5. mickey1928 skrev (13 minutter siden):

    Det betyr jo ikke det i det hele tatt. Du har allerede oppgitt referanser. Det er ikke noen automatikk i at arbeidsgiver spør deg om hvilke av referanse du har oppgitt som kan kontaktes. Jeg hadde gått ut i fra at alle du oppgir kan kontaktes, uten å spørre noe nærmere om dette. Du kan ikke trekke slutningen at du er uaktuell til denne stillingen fordi ingen spurte deg om referansene du allerede har oppgitt. 

    Bare vant til at jeg får et eller annet signal kort tid etter 2.gangs intervju om at de ønsker å gå videre med meg. Type innen ett døgn. Nå har jeg ikke hørt noe på to dager. Og får da en dårlig følelse😔

  6. William_S skrev (1 time siden):

    Dette er grunnen til at jeg ikke oppgir referanser i søknaden, men heller ettersender dem skulle jeg komme så langt. Etter intervju så etterspør de gjerne referanser og så sender jeg SMS til dem og spør - får som oftest svar i løpet av noen få timer, sender det da til  potensiell arbeidsgiver pr epost eller annen kontaktform (hender de vil ha det pr SMS i stedet) 

    Det er problemet mitt. Tidligere har jeg alltid fått forespørsel om hvilke av de oppgitte referansene mine de kan kontakte. Og da har jeg sagt den og den. Denne gangen har de ikke spurt. Og det betyr at selv om testene gikk bra og intervjuet strålende, så er jeg uaktuell😢

  7. Leiferen skrev (22 minutter siden):

    Kommer an på jobb, men man snakker selvsagt med referanser om det er en viktig ansettelse.

    Det er det jeg også tenker. Har vel ikke vært borti å bli ansatt uten referansesjekk tidligere. Og det er derfor jeg lurer på om det er å anse som avslag egentlig, når de ikke etterspør referansene? 

  8. mickey1928 skrev (3 minutter siden):

    Jeg ville ikke tatt det så tungt. De fleste er klar over at ansettelsesprosesser kan ta lang tid. Og referansene dine vil vel stort sett klare å svare for seg selv om de ikke har forberedt seg på det. Det er forøvrig heller ikke helt uvanlig at arbeidsgiver sier seg fornøyd bare du oppgir referanser, altså at de bare sjekker at du faktisk er villig til å oppgi noen.

    Takk kjære deg. Hadde jeg ikke fått så gode vibber på dette intervjuet, hadde jeg nok ikke tatt det så tungt heller. Føler at det er litt dårlig gjort å ikke gi jobben etter den opphausingen av meg og to gode intervjuer og tester. Jeg får bare krysse fingrene. Sukk😵💫

  9. mickey1928 skrev (10 minutter siden):

    Nå må du puste med magen her. De har da ikke avvist deg på noen som helst måte. Du har oppgitt referanser i søknaden din allerede. At de da går ut i fra at det bare er å kontakte disse er da helt naturlig. Her ville jeg bare ha ventet. 

    Du har rett. Men problemet er bare at jeg søkte denne stillingen i juni. Og det er 4 måneder siden jeg varslet mine referanser at jeg søkte denne stillingen. De vil vel bli overrasket om de nå plutselig får en telefon. Evt. vil jeg ikke varsle referansene igjen og så får de ikke tlf. Det er mega-flaut.

  10. Vel. Da var jeg på 2.gangsintervjuet. Poenget var å gå igjennom testene. Fikk beskjed om at jeg hadde scoret litt over gjennomsnittet. Ble veldig positivt overrasket over det. De hadde i forkant spurt om jeg hadde hatt en sånn test før. Jeg svarte ja, og at det hadde gått veldig bra da. 
    Jeg føler at de sa at jeg gjorde det over gjennomsnittet bra, for at jeg ikke skulle bli satt ut. Intervjuet gikk kjempebra. Ble nesten satt direkte inn i stillingen. Spurte om lønn og fortalte at hvis jeg får jobben så må jeg ikke bruke denne stillingen som umiddelbar springbrett til de andre stillingene i virksomheten. Svarte at jeg vil bruke tid på å bli spesialist i det jeg holder på med, så ingen umiddelbare planer om å bytte jobb. 
    Men så, når intervjuet var ferdig, så spurte de ikke om referanser. Da ble jeg helt satt ut på vei ut. Skjønner ikke hva alt dette betyr. Burde vel ha spurt om referanser, selv om de er oppgitt i søknaden? 

  11. PosteMonopolet skrev (13 timer siden):

    Jeg ble en gang testet med oppgave i programmering på 2. gangs intervju, gikk ikke så veldig bra, og jeg fikk ikke den jobben.

    Tror ikke det går for min del heller. Får vel bare gå på 2.gangs. De vil jo anse meg for å være en bavian. Og det er kjipt 

  12. The Avatar skrev (På 16.9.2021 den 14.32):

    Om du har hatt problem med å sende inn svar så bør du ta kontakt med kontaktpersonen.

    Kor mykje evnetesten betyr er veldig avhengig både av kva test du har tatt, kav stilling du har søkt på, og ikkje minst kor mykje den som intervjuer/tilsetter velger å støtte seg til evnetesten.

    Eg har ein generell skepsis til at slike standariserte testar gir eit betre vurderingsgrunnlag enn ordinært jobbintervju med tilhøyrande CV og karakterutskrift. Einaste staden eg har forståing for at ein brukar slike testar er dersom det er så mange kvalifiserte søkarar at ein må finne på ein test for å kunne klare å sortere ut nokre av søkarane. Eller dersom ein har komt så langt i tilsettingsprosessen og har to veldig like kandidatar der ein treng ein "tie-breaker" for å skille kandidatane.

    Jeg tror faktisk ikke at det er mange kandidater. Og at de bruker disse testene for å bekrefte inntrykket. Men jeg er skikkelig dårlig på å gjenkjenne figurer. Og det triste er at jeg kalles analytikeren, av mine tidligere sjefer😢

×
×
  • Opprett ny...