Gå til innhold

nilsjohanole

Medlemmer
  • Innlegg

    244
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilsjohanole

  1. Hørbar lyd i en svitsjet kraftforsyning vil (bortsett fra vifter) normalt komme fra MAGNETISKE komponenter; spoler og transformatorer.

    Magnetiske krefter er langt større enn elektriske, dessuten er kjernene gjerne delt i to av produksjonshensyn. Disse halvdelene vil kunne bevege seg innbyrdes og gi lyd. I en påkostet PSU vil slike trafoer være impregnert i vacuum for å dempe lyd. Den lyden vi hører er i prinsippet den samme som vi hører fra en transformatorkiosk...

     

    At lyden er hørbar tyder på at reguleringen går i s.k. "burst mode" dvs at noen sykler blir hoppet over. Vi får da frekvenser nede i hørbart område. Det skjer gjerne når PSUen er lett belastet. Lyden kan være en høyfrekvent tone eller en form for hvisling. Begge varianter kan være slitsomme, spesielt for unger og dyr.

    Fra mine Seasonic PSUer har jeg aldri hørt slike lyder. :-)

  2. Legg merke til at Microsoft prøver seg på samme kjøret som da de "oppfant" Windows. På den tiden var det både DEC-Windows og X-Windows på markedet. Allikevel klarte MS å få verden til å tro at MS-Windows er "the one and only", og de historieløse tror at dette er noe MS har funnet opp.

    Nå prøver de seg igjen: "Home Server"!? For det første er produktet ubrukelig så lenge det ikke engang er i stand til å ta vare på filer. For det andre finnes det diverse skuddsikre "home servers" som ikke koster noe som helst! Hvem i huleste er så dumme at de bruker pengene sine på noe slikt??

    Når det gjelder språkbruken så må det da være lov å kalle slike produkter "hjemmetjener". Det kan da ikke være så plagsomt å bruke sitt eget morsmål...

    Foøvrig kjenner jeg folk som kaller et visst OS for både "vindus" og "fønster" :grin2:

  3. Ikke for å klage på denne guiden, men at den venstre likeretteren på side 5 blir brukt i "high-end" produkter tviler jeg sterkt på ettersom det er en halvbølge-likeretter (+ en uvirksom diode)... Tør jeg gjette på at det mangler 2 dioder i tegningen?

     

    mvh

     

    Tor

     

    Den venstre likeretteren er riktig; det er en halvbølgelikeretter med friløpsdiode.

    Den brukes i omformere av typen "forward" siden disse er halvbølge omformere.

     

    Forøvrig er artikkelen(e) så fulle av faktiske feil at jeg lurer på om hr. Nilsen har skjønt hvordan en svitsjet strømforsyning egentlig virker??? Han burde kanskje ha konsultert en dreven utvikler før han publiserte artikkelen?!

  4. Det største problemet med Microsoft's operativsystemer er at hver mulige feil som blir oppdaget er en flott unnskyldning for Linux-miljøet til å fremheve kvalitetene til et produkt som ikke har noe med saken å gjøre i det hele tatt.

     

    Linux og Windows kan ikke sammenlignes, og grunnen til det er enkel:

     

    Man har valget mellom fleksibilitet og brukervennlighet. Man KAN IKKE få begge deler i like stor grad, det gjelder både Linux og Windows.

     

    Hvorfor i all verden er det et problem for deg at det finnes bedre, endog MYE bedre alternative OS til en hjemmeserver?????

     

    Er du en av de som er betalt for å være M$"faanboy"?

  5. Finnes det (har det noengang eksistert) noen som lager dårligere OS en Microsoft??

    Dette spørsmålet har jeg stilt meg jevnlig siden første gang jeg fikk en PC på pulten for over 20 år siden.

    Svaret har hele tiden blitt: Nei det finnes ikke.

    Tja, dette er vel ikke akkurat første gangen noen har brukt en 'Microsoft-tråd' for å hevde alle andres OS-produsenters overlegenhet. Å påstå at Microsoft lager verdens verste operativsystemer er omtrent som å hevde at Gillette lager verdens verste barberhøvler. Når man først har klart å oppnå en markedsandel på nærmere 95% så har man uansett gjort noe riktig. Men det vil alltid være en hard kjerne som aldri offentlig vil innrømme at de liker noe majoriteten liker. Akkurat som musikkanmeldere som alltid klare å hoste opp en 10-15 favorittband som ingen noensinne har hørt om. Føler kanskje det samme er i ferd med å skje med Apple nå som de begynner å få litt kunder. Den dagen Linux (om noensinne..) blir såpass bra at det blir utbredt så kommer nerdene sikkert til å vri oppmerksometen mot noe helt annet igjen. Ingen tviler på at Linux (med flere) kan fungere like bra som Windows for dem som virkelig gidder å sette seg inn i det, men det er selvfølgelig der problemet ligger. For å få en Linux-maskin til å fungere som en HomeServer-maskin så må man ha mer kompetanse enn datakortet.

     

    At MS Home Server har noen barnesykdommer er en annen ting; hvilke operativsystem har fungert 100% prikkfritt fra dagen det ble lansert?

     

    WHS med Media Center hadde vært genialt, med en Xbox 360 under tv-en.

    Tja, for min egen del så er jo halve vitsen med en hjemmeserver at den kan gjemmes bort. Ikke minst siden den (som i mitt tilfelle) inneholder en haug med harddisker og tilhørende vifter som summer som et jetfly på tomgang.

     

    Hvilke andre "SERVERE" har du hørt om som korrumperer filene dine??????

  6. Finnes det (har det noengang eksistert) noen som lager dårligere OS en Microsoft??

    Dette spørsmålet har jeg stilt meg jevnlig siden første gang jeg fikk en PC på pulten for over 20 år siden.

    Svaret har hele tiden blitt: Nei det finnes ikke.

     

    Da er det bare å sette i gang og lage noe som er bedre!

     

    Det var akkurat det Linus Torvalds gjorde..

    og folka hos Digital Research, SGI, Xerox, DEC, APPLE, IBM osv osv.

  7. Merkelig at 95% av pc brukerene velger å sitte på et (som dere ser det) så elendig operativ system, som ikke duger til noe, og som får daglige virus problemer (Pussig at jeg ikke opplever virus mer enn hvert annet år selv?)...

    9634769[/snapback]

     

    Du har fulgt dårlig med i timen når du tror at alle PC-brukere har mulighet til å velge.

    Eksempler:

    Statsansatte i Norge: Sitter med MS-programvare; BASTA!

    Kommuneansatte i Norge: Sitter med MS-programvare; BASTA!

    SkoleNorge: Sitter med MS-programvare; BASTA!

    SykehusNorge: Sitter med MS-programvare; BASTA!

    StatoilHydro: Sitter med MS-programvare; BASTA!

    OSV

    OSV

    Selv jobber jeg i et firma med over 1000 ansatte hvor alt som ikke er fra M$ er FORBUDT! Til og med OPERA!!

    HVEM BESTEMMER?

    Hørte jeg noen si korrupsjon? :hmm:

  8. Hvorfor utvikler slike tråder seg alltid til et reneste vekkelsesmøte for linux?

    Dette er en diskusjon ang WHS, ikke om hva man kan gjøre med en linux distro.  Misjoneringen kan dere ta HER.

    9321342[/snapback]

    De fleste produkter her i verden bør tåle sammenlikning med tilsvarende produkter.

    Det bør jo være interessant for de aller fleste å få vite hvorfor man skal betale XXX kr. når man får et tilsvarende produkt gratis hos f.eks. ClarkConnect.

    Eller??

  9. Jonepet:

    Innlegget ditt inneholder endel faktiske feil:

    - Du har rett i at tilbakekoplingen ofte skjer via optokopler (vi trenger 3000v isolasjon).

    Men optokoplere er IKKE kjappere enn transformatorer, de er billigere og ganske treige. Meg bekjent er det ingen delay i magnetisk kopling, delayen skyldes evt. dum signalering. Forøvrig er induktive komponeneter (spoler og transformatorer) usedvanlig pålitelige.

     

    -Du skriver at man seriekopler kondensatorer på primærsiden på grunn av pris.

    FEIL: man seriekopler to 200volts fordi PSUen kobler inngangstrinnet som spenningsdobler når den går på 115V nett.

     

    Ellers er du inne på noe vesentlig: Hvor kjapt et power regulerer: Dette er det INGEN testere som måler, og de fleste tester av power for PC anser jeg derfor som verdiløse.

    Hadde transientresponsen blitt målt ville man oppdaget hvorfor noen powere er årsak til håpløst ustabil PC. Spesielt i disse tider hvor belastningen springer voldsomt ("POWER NOW" osv. osv.).

×
×
  • Opprett ny...