Gå til innhold

XRHOR38K

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av XRHOR38K

  1. En veldig gammel tråd men fortsatt like aktuell.

    Om man sier "ha en fortsatt god dag" eller bare "ha en god dag", så er dette stort sett byttet ut med "Ha en fin dag videre", så tror jeg dette er en generasjonsgreie.

    Selv er jeg innlært som både kunde og tilbyder/selger å bruke "fortsatt", eller bare "en god dag". Det høres bare galt ut med ordstilling en, "en god dag videre".

    Uansett så får jeg ikke noe hang up av slikt. Det er vennligheten, at man har øyekontakt og at man blir sett, som betyr noe. 

    Argumentet om at det ikke er sikkert at hen har hatt en god dag faller vel på sin egen urimelighet da hen kanskje skal oppleve noe vondt senere på dagen. Altså, man kan ikke ta på seg ansvaret for ikke å støte noen med det som er ment som en hyggelig melding.

    Med andre ord, mottaker av ønsket om en god dag har også et ansvar for å forstå det som det er ment og ikke la seg bli krenket over slikt.

     

     

     

     

  2. Dette er vel det vi får vite: Fra Regjerinen.no

    "For at F-35 skal beholde sin teknologiske overlegenhet i møtet med fremtidige trusler vil det internasjonale programmet som Norge deltar i, kontinuerlig oppdatere flyene. Regjeringen la derfor fram et forslag til prosjekt «F-35 oppgraderinger» i vår, som ble vedtatt av Stortinget i juni. "

    Hvorfor du konkluderer med at det blir for dyrt, det vet jeg ikke, men vi har til enhver tid fulgt oppgraderingskravet til F-16 og såvidt meg bekjent er det ingenting som taler for at vi ikke skal utnytte vår nye kapasitet og holde tilbake på oppgraderinger. Hvor lenge og hvor mange fly som trengs ved Luke, Vi har nå 10 fly ved Luke Air force Base og de siste tre skal være der frem til 2023. Det vill alltid være norske fly ved denne basen gjennom hele flyets levetid. Hvor mange vet vi vel ikke, men nok til å fylle behovet for trening.

  3. Kjøper jeg en bil over 600 000 så er det fordi jeg trenger plassen, lasteevnen, rekkevidden og/eller sikkerhet for familien.

    Som sagt er dette en avgift som kun er der for å ta inn skattepenger på generell basis. En ren misunnelsesskatt. Om den er marginalt mer eller mindre effektiv mht miljøgasser, spiller ingen rolle. Dessuten tror jeg at vi har godt av å ha noe, ett eller annet i samfunnet som ikke skal skattes ihjel eller som vi har en gledelig rett på. Vi er ett av få land i verden uten skatt på Lotto-gevinster. Det er liksom lov.

    • Liker 5
  4. Ionity er har noen få lokale stasjoner i Norge og så får vi se hvor utbredt de blir. Det er ikke noe problem at noen fokuserer på kun en del av markedet. De fleste med Chademo lader hjemme og benytter en av mange (ja, de setter fortsatt opp nye ladere med både CCS og Chademo), ved behov. Kan ikke se problemet og det er ikke innen Chademo-segmentet at det blir ladekø. 

     

  5. Complexity skrev (På 2021-7-14 den 17.43):

    Men surt å ikke få ladet i pausen fordi bilen har en ladeplugg som fases mer og mer ut da.. 

    Hadde det enn bare vært adapter å få kjøpt, men det får man ikke.

    Finnes kun adaptere andre veien.

    Nah, så lenge det er penger i det, finnes det Chademo-ladere. Det er i det hele tatt ennå ikke noe problem. Tror heller ikke det blir det de neste 10 åra. I mellomtiden dukker det nok opp alternativer som "re-fitting" av ladeport i bilene, adapter eller andre spissfindigheter. Pr i dag settes det opp nye ladere med begge typer ladere. Den påståtte reduksjonen skjer ikke med det første. 

     

  6. simpelt_tull skrev (På 21.6.2021 den 8.01):

    Bare for å gi deg et nytt blikk på situasjonen;

    -Norge har lenge hatt en mye lavere dødsrate i trafikken enn andre land i Europa. Selv med eldre bilpark.

    -Vedlikehold og sikkerhetsregler bør bli ivaretatt med periodiske kontroller. Bremser varer f.eks. ikke mange årene før de må byttes.

    -Miljøet (og på lang sikt, klimaet) er svært takknemlig om vi reduserer bruk og kast-samfunnet. Biler bør generelt sett brukes mye lengre før de vrakes. Bildet kompliseres av at elbiler slipper ut mye mindre CO2 i sin levetid i forhold til bensin/diesel-biler, men det holder at biler naturlig byttes ut når de har nådd sin levealder. (burde være >20 år). Til info så slippes det ut ca. 11 tonn CO2eq bare det å produsere en Tesla Model 3 (jeg valgte den, fordi det av naturlige grunner er mest data tilgjengelig) https://www.e3s-conferences.org/articles/e3sconf/pdf/2019/62/e3sconf_icbte2019_01009.pdf 

    Tor du trenger å få et nytt blikk på situasjonen også, kanskje med et annet perspektiv?

    - Norge har fått lav dødsrate på grunn av at politikerne retter opp/har rettet opp veger med midtdelere, satset på firefelts vei og rette strekninger der man unngår møteulykker. Det er fortsatt mye igjen å hente her. Eldre bilparker som ikke følger nyere standarder slipper ut skadelige gasser. Skulle man kolliderere, så er krasjsonene i bilen svakere år for år pga rust og materialtretthet. Nye biler er alltid bedre. 

    Vedlikehold kontrolleres ved EU-kontroll. Det fungerer. 

    Å redusere bruk og kast er bra. Sirkulær økonomi må i større grad inn i blandingsøkonomien vi har i dag, MEN det er visse ting man ikke spiller på akkord med. Det er hvor sikker familien din skal være i baksetet. Å kjøre en Citroën 2CV var kult i 70-åra, men det var ei likkiste av en bil. En bil som har kjørt på norske saltede vinterveger over 10-12 år bør snarest ut av vegen, om det ikke er utført betydelig anti-korrosjonsarbeid på den eller at den har stått ubrukt på en love ett eller annet sted. Teslaen din har vel en del aluminium, noe som er bra mot rust. Det viser vel at nyere biler er bedre enn eldre biler mht sikkerhet?

    En familier på to voksne og tre barn trenger en litt annen bil enn en ensom svale som kjører Tesla. Nissan Leaf er en god bil, men for liten for en familie av størrelse. Innslagspunktet for moms kan godt etableres men godt over 600 000. Det mener jeg. 

    • Innsiktsfullt 1
  7. Kahuna skrev (1 time siden):

    Den kommer helt sikkert med ryggekamera men siden det ikke er påbudt på nye biler i Europa vil jeg gjette på at du må opp et hakk på utstyrsnivå før denne modellen får det.

    Ryggekamera blir lett nedgriset ja, med mindre det er beskyttet. Har sett VW-modeller hvor kameraet ligger under logoen og vippes ut når bilen settes i revers, funker aldeles glimrende i følge en kamerat, han har aldri hatt behov for å vaske ryggekameraet. Det er også mulig å ha en dyse med spylervæske der, BMW har det på noen modeller.

    Det høres ut som en grei løsning, men du har nok rett i dette med utstyrsvarianter og pris etc. 

    Uansett, etter kjøp av ny bil så handler det seg om å tilpasse seg til bilen, ikke bare at bilen skal passe til deg. Slikt tar litt tid og etter en stund så venner man seg til det utroligste. 

  8. Reg2000 skrev (11 timer siden):

    Sliter du med mobiliteten pleier NAV å være behjelpelig med ulike hjelpemidler.

    Når det er sagt er det svært vanlig å flytte flere ganger i livet når man er i ulike faser av livet. Man flytter til en annet sted for å studere eller få jobb. Man flytter ut av byen for å få et større sted mer egnet til å ha barn. Og ikke minst er det vanlig å flytte når man blir dårligere til beins, og det gjør man uansett hvor man måtte bo i landet.

    Ironien i ditt innlegg målt opp mot det jeg snakker om er overveldende (humrer for meg selv).

    Min oldefar drev med hestedrosjer i Kristiania, senere Oslo. Mine besteforeldre omgjorde stallene til drosjegarasje for bil og drev dette til langt inn i 50-åra. At det kommer noen yngre som hopper av sin el-sparkesykkel og mener at folk som blir eldre eller syke kan flytte ut ut av byen fordi den ikke er beregnet på ulike livsfaser, er litt spesielt. Er du sikker på at det er slik byer bør være for mennesker? Kun for studenter og yngre friske? Kan det være at man med enkle midler kan tilrettelegge for flere løsninger enn sykler og å presse biler ut av byen med økonomisk kostnad som kun noen kan håndtere? 

    Forøvrig vil jeg si at din kommentar om NAV, mobiltelefon og ulike hjelpemidler er nedlatende og direkte dum. Denne diskusjonen handler om noe som ligger litt utenfor det å la hensikten hellige middelet. 

    • Liker 1
  9. tommyb skrev (3 timer siden):



    Jeg har, på grunn av praktiske og økonomiske årsaker, ikke funnet meg en elbil enda. Men i og med at jeg hiver inn rullestoler og enda større hjelpemidler i bilen hver uke, har jeg likevel forståelse når du sier at bilen er en forutsetning for hverdagen. Jeg tror bare ikke det går an å fortette byer over tid uten at det går ut over de som bor der, spesielt de som har bodd der lenge. Folk presses til å flytte utover før eller senere. Gjerne i forbindelse med livsfaser.

    Selv synes jeg du skal holde på bilen din lengst mulig. God økonomi og mindre forbruk. Min VW fikk plutselig rep.kostnader på nær 60 000 kroner, så det ble innbytte i stedet. Uansett, slik du argumenterer kunne vært løsningen på så mangt. Ingenting er støpt i fjell og å arbeide for dynamiske samfunnsløsninger innen byfortetning blir viktigere og viktigere. Byer er kanskje kun fremtiden for studenter og første del av ens karriere? Kanskje skal man ikke forvente at alle, eller noen,  skal kjøre inn til sentrum. Dersom man hadde kvittet seg med arroganse og bli mindre opptatt av å ha rett, så finnes løsningene ett eller annet sted i samhandling og felles ideer.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...