Jump to content

DiskusDød

Medlemmer
 • Content Count

  454
 • Joined

Community Reputation

192 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvordan skal de tvinge selgere til dette? Jeeeezz. Store butikker som har et marked i Norge som de ikke vil miste kommer til å ordne VAT on e-commerce. Når mange mindre og store butikker på eBay velger å ikke selge til diverse land, land med 5, 10, 50 ganger fler innbyggere enn Norge, så kommer de til å drite i det norske markedet hvis det blir mye styr. Men siden vi snakker om klær nå, ja, nettbutikkene vil mest sannsynlig registrere seg og betale norsk moms. Her går Virke på en smell, norsk handel sliter allerede og fra 1. April og utover kommer mange til å gå konkurs. Virke skulle aldri åpnet kjæften sin.
 2. Innen EU betaler du VAT i det landet nettbutikken skatter til. Som du sier; de fleste nettbutikker fjerner VAT, men ikke alle. Handler du på eBay fra UK eller Tyskland så er det store sjanser for at du betaler VAT pluss norsk moms når pakken kommer til Norge.
 3. Dette kommer ikke til å skje. Den norske stat kan ikke tvinge nettbutikker til dette. Eksempel på kjøp av klær etter 1. april: Under 3000kr 25% mva på vare + frakt og forsikring + 149kr til posten for forenklet tollbehandling. Over 3000kr 10,7% toll i tillegg og 299kr til posten for ordinær tollbehandling. Du skal ikke betale mva/vat i andre land ved import til Norge, men ikke alle nettbutikker fjerner vat. Da betaler du dobbel mva. Finn en annen nettbutikk ved slike tilfeller.
 4. Jeg har hatt lyst å lære meg å programmere en stund, men pga tidsklemma og latskap har det bare blitt utsatt... Kjøpte inn bøker om Phyton og Raspberry Pi i tillegg til flere Arduino bøker for ett år eller to siden. De har ligget urørt til nå. Har begynt på Arduino for Dummies. Fant ut at programmeringsspråket til Arduino er C eller C lignende. Begynte å lese en bok jeg har fått gratis via Kindle appen, C programming for beginners. Der stod det at man bør lære C før Phyton. Stemmer dette? Er det noen andre programmeringsspråk man bør sjekke når det kommer til elektronikk og styring av komponenter etc?
 5. Har vurdert å flytte over til Nordnet selv etter å ha flyttet fra gjensidige til Storebrand til KLP. Men fornøyd med KLP optimal livsfase. Har økt pensjonskapitalen mer den lille tiden i KLP med like mye som den har økt de siste 2 årene i Storebrand. Og jeg betalte 23kr i forvaltningsgebyr i 2019. Har alt annet i Sbanken, fond og IPS, der går alt i KLP index fond.
 6. Er tilhenger av FOSS. Donerer penger til opensource utviklere. Bruker kun Linux baserte operativsystemer. Arduino er opensource.
 7. Holder sikkert mål. Bedre dokumentasjon og ikke minst støtte til riktig produsent.
 8. Er det ikke Huawei som gir fra seg kildekodene til kundene sine? Fikk ikke England teste utstyret i hue og ræva? Hvorfor skal Huawei spionere på Nokia? De ligger over et år forran de andre på 5G teknologi og har allerede begynt på 6G teknologi. @oppat Har en kineser sølt dressing på skoa dine eller noe siden du oppfører deg krakilsk?
 9. En ting jeg har funnet ut er at når jeg har lekt, prøvd, testet og lært meg diverse med kina elektronikken så kommer jeg mest sannsynlig å kjøpe fra Arduino, Sparkfun og Adafruit.
 10. Fikk to pakker i dag. Den ene ankom 5. februar, ringte til posten før jeg dro fra jobb og lurte på hvor den var. Den var i postkassen min 🙂 Leste de første 40 siden av Arduino for Dummies i går kveld før jeg la meg.
 11. 1. Sagt opp 2. Satt pengene i fond etc 3. Kjøpt næringseiendommer etc. og blitt vaktmester. For å vinne 100mill + må man spille Viking og Eurojackpot, det er 110kr/uke. Starter du å spare de pengene hver måned i fond når du er 22 og til du er 62 vil du ha ca. 1,5mill. på konto. Noe som tilsvarer 6-700k i dagens kroneverdi. Sjansen for at du vinner så mye er minimale og sjansen for at du vinner 100mill er nesten ZERO.
 12. Her er hva jeg synes om "buffer"...
 13. Har kansellert flere ordrer på både ali og banggood.
 14. Hva slags lover? Ingen som tvinger deg å jobbe der du jobber. Du bør absolutt skrive arbeidskontrakt før du sier opp nåværende jobb. Hvorfor vil du ikke si opp før helt i slutten av måneden? Gi beskjed med en gang tilfelle arbeidsgiveren din trenger tid for å finne en erstatter.
 15. Hva ligger du på i dag? I det firmaet jeg jobber for nå ligger mange bas og anleggsledere på 570-600k uten overtid. Du må skatte av av antall km når du kjører hjemmefra og til kontoret deres med firmabil. Er det timesbetalt eller fastlønn? Får du overtidsbetalt hvis du må jobbe uteover kontortid?
×
×
 • Create New...