Gå til innhold

alpha547

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alpha547

  1. Har Arlo baby-cam, og er en av de dårligste jeg har testet, mye pga. programvare/app. Til tross for gode test-resultater rundt om på nettet.

    1: Du kan kun være innlogget et sted. Når du tar opp iPad eller logger inn på PC, så blir du logget ut fra andre enheter. De påstår at dette er sikkerhet, men det tar lang nok til før du blir logget ut, til at du rekker å opprette en ny administrator-konto ?

    2: Rett som det er, får jeg beskjed om at grensen for antall pålogget er nådd, selv om jeg bare har en fast enhet som er pålogget nå. Ble paranoid, byttet passord, osv... Men har konkludert med at det er en bug.

    3: Web-løsningen bruker flash som det nevnes.

    4: Kamerabilde i app henger ofte. Bruker lang tid på å koble seg opp, osv...

    Har nå 8 kamera på Ubiquiti, som er helt annen kvalitet + lokal lagring. Har ikke regnet pris på Arlo sin løsning, men når jeg skulle gå for et merke, så regnet jeg på bl.a. Nest og Ring (antar at Arlo ligger i samme priskategori). Disse kom ut på 21.392 kr og 16.964 for mitt oppsett (over 3 år). Ubiquiti med G3 kamera kom på 8.889 kr (inkl. Cloud key, men ikke PoE-adapter og nettverkskabel). Litt ekstra jobb med å dra kabel, men fordel med at jeg slipper å ødelegge WiFi hjemme på at kamera skal streame Full HD/4K opp til skyen i enhver tid.

  2. nomore skrev (14 timer siden):

    Ambulanser bruker ikke Google Maps. Så når selv de kjører feil så viser bare det at de underliggende kartdataene fra Statens Kartverk er feil - og da vil også Google Maps slite. 

    Hva de bruker har jeg ikke peiling på, han nevnte bare at ambulansen hadde kjørt feil dit pga. Google maps.

    Statens Kartverk er riktig. Kan være et enkelttilfelle (teknisk feil) hvor ansatte har brukt mobiltelefon, ikke vet jeg ? 

  3. Rørvikveien 544, Stadsbygd er et lite forsamlingshus hvor jeg bor. Tydeligvis peker alle nummer på Rørvikveien, som er 1,3 mil lang, til samme hus. Spurte han som bodde akkurat der om han fikk mye besøk... Joda, han fikk hele tiden besøk av håndverkere, ambulanser og det som var ?

    Ellers eksisterer ikke min adresse i Google maps i det hele tatt, den gaten er vel 2-3 km lang. Var kanskje en av de siste som fikk adresse etter kravet kom, men det er jo 2-3 år siden. De er jo lagt inn av kartverket i kommunen. Det betyr vel at det går noen år mellom hver gang Google oppdaterer adressene sine - eller så får de adressene fra en eller annen dårlig tredjepart. Alle andre karttjenester fungerer fint, både små og store karttilbydere.

    Dette skapte problemer for Spotify Family. Fikk ikke verifisert at vi bodde på samme plass. Etter mye klaging frem og tilbake med Spotify support, fikk jeg nesten beskjed om å flytte eller dra til et sted som eksisterte i Google maps for å verifisere mitt hjem, noe som strider litt mot poenget.

    Har prøvd å sendt inn henvendelser til Google på dette flere ganger, men de har vel en eller annen automatisk tjeneste som går, hvor de ikke endrer mye kode pga. noen få adresser i Norge. Konklusjonen min er i alle fall enkel, ikke bruk Google maps om du ønsker å finne frem ?

  4. Her fikk gutten iPhone når han var 5 år.

    1. Vi bor ute i distriktet og er en del på hyttetur som er langt ute i ingenmannsland.

    2. Litt over middel engasjert i teknologi, så alt i huset styres av smarttelefon (lys, dører, klima...)

    Før i tiden hadde man fasttelefon og foreldre hadde en dum mobiltelefon. Var man f.eks. på tur, kunne man ringe med den dumme telefonen om det skjedde noe - for det var jo eneste den kunne gjøre. Telefonnummer husket man i hode fra å ha tastet de på fasttelefonen. Nå er fleste telefoner forskjellige og sperret med alt av pin-kode til kryptering. Prøve å lære en 5-åring hvordan ringe nødnummer på min mobil, uten å faktisk gjennomføre samtale og trene på det - er jo meningsløst.

    Etter mye dialog med andre foreldre som hadde kjøpt dumme telefoner til barna sine, så var konklusjonen deres enkel... Den lå alltid igjen i skuffa hjemme. Så da falt valget på en telefon som han faktisk bruker, husker og ønsker å ta med seg.

    Man har foreldrekontroll for å bestemme hvilke app-er som kan brukes, samt regulering av tidsforbruk. Så fra leggetid til utpå ettermiddagen er det stort sett kun ringing som fungerer.

  5. Jeg kommer innimellom på at jeg ønsker å se gamle serier. Enten for å se de opp igjen eller serier jeg ikke rakk å se en gang i tiden. F.eks. Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

     

    Da gikk jeg på justwatch for å søke opp serien og fant den ikke (dårlig søkemotor), så jeg valgte å Google. Da fant jeg den faktisk på justwatch: https://www.justwatch.com/us/tv-show/terminator-the-sarah-connor-chronicles. Den gangen var den ikke tilgjengelig på noen streaming-tjenester, så jeg valgte å kjøpe serien. Men da fikk jeg melding om at denne ikke var tilgjengelig for kjøp i Norge... 10 år gammel serie!!

     

    Dette er ikke første gang jeg har gjort en intensiv jobb for å betale for et produkt, uten at jeg får lov.

     

    Jeg har også kjøpt flere filmer gjennom bl.a. Plejmo, som ble lagt ned og dermed mistet jeg tilgang til innhold jeg hadde betalt for. Apple er flinke med norsk informasjon, men når man kjøper f.eks. en barnefilm, så finner man ut at man mangler norsk lydspor. Microsoft er flinke på å ha norsk lydspor tilgjengelig, men der får man ikke sett på Apple TV. De tilbyr en "Movies Anywhere"-løsning, men den er visst kun tilgjengelig i USA. Når on-demand og interessen øker, og ungdom blir mer teknisk oppegående, så velger de naturligvis enkleste vei til mål :-)

    • Liker 2
  6. Dette er vel stort sett samme konklusjon som NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) (rapport på bestilling av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD)). Også Texas A&M International University, Statens medieråd i Sverige, Royal Society og 4 andre statelige eller uavhengige rapporter.

     

    Myten om at spill fører til agressivitet kommer stort sett fra USA i følge flere av rapportene. Ofte på bestilling av politiske aktører som er imot våpen. Enkelte av de var vel beskrevet som så dårlig at de knapt kunne kalles forskning eller rapport.

  7.  

    [...] hvor det nesten ser ut til at man kan behandle denne type "akademikerøyne" med dataspill (ironisk nok). Så det må nok sikkert skilles litt på hva man faktisk gjør på skjermen.

    Virker for meg som om hun snakker om en litt annen type "effekt", mer av typen hva man klarer å se/oppfatte. I tillegg nevner hun som eksempel noen som spiller 5,10 eller 15 timer pr. uke (altså "bare" ca. 1-2 timer/dag i snitt).

     

    Mens artikkelen virker til å mer fokusere på "fysisk effekt" på selve øyet og/eller hodet, og resultatet av at øyet mer eller mindre konstant fokuserer på samme avstand over noe jeg antar er en del timer sammenhengende tid, dag etter dag (selv om artikkelen ikke spesifikt nevner noe om dette; det står bare "lenge").

    Ja, litt vanskelig å tolke dette :-) For det står i artikkelen at det ikke gjelder skader, men forstyrrelser - og at en av problemene er uklart syn på langt hold. Hvor vidt dette da skyldes selve øyet eller hjernens oppfatning er uklart. Ut fra foredraget i videoen, så virker det jo som at man får bedre syn på langt hold ved å spille action-spill, dette i tillegg til effekten som du nevner. Så vi trenger nok helt klart mer forskning på dette området.

  8. Jeg blir litt forundret over at man publiserer artikler som dette basert på utsagn fra en person/optiker, uten å referere til noe mer forskning på at dette faktisk skyldes skjermtid.

     

    Personlig tror jeg nok det skyldes skjermtid, men å trekke denne konklusjonen blir litt den letteste veien når man leter etter årsak til et problem.

     

    Vi mangler nok en del forskning her enda og det er visst flere studier på gang. Så langt har man f.eks. Daphne Bavelier i denne TED talken: https://youtu.be/FktsFcooIG8, hvor det nesten ser ut til at man kan behandle denne type "akademikerøyne" med dataspill (ironisk nok). Så det må nok sikkert skilles litt på hva man faktisk gjør på skjermen.

  9. Hvem bruker panelovner? Har ikke folk hørt om varmepumpe? Jeg bruker snitt 17kwh per m2 ila året for oppvarming. Nattsenking og varmeovner er tull. Viktig å isolere hus.

     

    Blir dyrt med varmepumpe på alle rom :-) Spesielt på deler av huset hvor man kun trenger frostsikring i forhold til f.eks. vann. Varmepumpe har som oftest nedre temperatur på 16 grader, som blir i overkant litt mye.

    • Liker 1
  10. Visste ikke engang at det var en familieplugin i GTA V. Er det en slags mod eller er det innebygd?

     

    Det er en mod: https://www.gta5-mods.com/scripts/family-friendly-free-roaming. Var ikke helt enkel å få lagt inn, men gikk til slutt :-) Kan justere på en konfigurasjonsfil om hvor voldelig ting skal være, alt fra bilkrasj, til våpen og drap. Jeg satte kun på bilkrasj. Ble litt unaturlig at man kjører gjennom andre biler. Men kjører fortsatt bare rett gjennom fotgjengere da :-) Så skrudde jeg på slik at bilene blir ødelagt når man krasje, for da ble det ikke så morsomt å krasje.

     

     

    En 6 åring skal ikke sitte inne og kaste bort tiden på å flytte piksler. Han må ut og leke, få rørt masse på seg. Inaktivitet fører til fedme, og fedme er den nye folkesykdommen!

     

    Både og enig i dette utsagnet. Men har jo ingenting med dataspill og tråden å gjøre i den forstand. Man blir like overvektig av å bare sitte i ro, uansett om det er spill, TV eller andre ting. Fordelen nå er vel at e-sport endelig har blitt mer akseptert, både i Norge og ute i verden. Det betyr at det er større fokus på fysisk trening for best mulig reaksjonsevne i spill. Jeg har selv møtt "data-nerder" som trener hardt fysisk for å prestere best mulig i spill. Dette ser også de mindre barna opp til. Flere fotballklubber som har startet med e-sport nå, har mye av samme treningen som fotballspillerne.

     

    Her hjemme har vi skogen like inntil husveggen. I sommer har vi bygget stall og 6-åringen har fått seg ponni, så det blir mer enn nok av fysisk aktivitet. Når kvelden kommer, mener jeg det er bedre at man slapper av med et spill og bruker hodet - fremfor mye av de hjernedøde TV programmene som går :-)

  11. Husk at det er anbefalt aldersgrense. Møtte en gutt på 9 en gang som spilte GTA V

     

    Min 6-åring spiller GTA V... Riktig nok med familieplugin på :-) Så for det om man spiller voldelige dataspill, så kan man fjerne ganske mye av det voldelige. GTA er et fantastisk spill med en stor verden man kan "roame i", kjøre bil, båt, helikopter, osv...

     

     

    Ja - hva vil du frem til?

     

    Akkurat dette spillet har 'veiledende aldersmerking' til 12 år, som du så fint kaller det.

     

    Og når et spill har anbefaling på minst 12 år, fra en fag-instans som jobber med nettopp dette, må det jo være lov å nevne dette i en kommentar uten å bli nærmest hudflettet!

     

    En av mine første tanker som slo meg, var faktisk også dette med alder – håper han er flink til å separere spill og virkelighet, og ikke tar med seg momenter over i 'real life'. Husk; han er bare seks år. Hvor moden var du i den alderen? Jeg var iallefall ikke særlig moden, og selv om all dataspill selvfølgelig bare er lek på en skjerm, så bør vi være forsiktige med å simplifisere eller skyve bort alle problemstillinger. 

     

    Men foreldrene kjenner sitt barn best – og kanskje akkurat denne gutten evner å håndtere dette helt fint.  :) Allikevel snodig at journalisten ikke tok med en eneste setning angående denne problematikken..

     

    Når du tar et dypdykk i setting av aldersgrenser, så vil du se at mange aldersgrenser også settes ut fra vanskelighetsgrad. Eksempelvis så finner du masse ikke-voldelige spill med aldersgrenser fra opp til 12 år. Samme gjelder også brettspill.

     

    At journalisten ikke tok for seg denne problematikken er vel for at den er ikke eksisterende. All forskning og konklusjon, også i Norge, har konkludert med at dette er et ikke-problem. Det finnes noe skremselspropaganda i media, men oppfordrer deg til å faktisk lese de forskningsrapporter som finnes dersom du er interessert :-)

     

    Det viktigste er nok god dialog mellom barn og foreldre. Samme om det er dataspill, cowboy/indianer eller vannkrig.

    • Liker 1
  12. Jeg er enig i at man burde ta tak i mobilbruk på skole, men disse forbudene er jeg svært skeptisk til. Når jeg gikk på barne- og ungdomsskole, så var det stort sett forbud mot alt som var populært – uansett om det var pokemon, tamagotchi og mobiltelefoner mot slutten. Er det en ting jeg fant fort ut, var at så snart skolen forbyr en ting, så dukker det kjapt opp noe nytt.

     

    Men hva er egentlig en mobiltelefon i dag? Den brukes jo ikke til å ringe og/eller sende SMS med. Hva skiller en iPhone og en iPod touch? Hva med mobilklokker? Smartklokker? Nettbrett? Snapchat-briller? Smartbriller?

     

    En smarttelefon er førstevalg i dag. Det er ingen som kjøper en gammeldags taste-telefon lengre. Jeg vil nok tro at smarte klokker og briller vil bli ganske vanlig i nær fremtid.

     

    Hvor skal grensen gå på hva skolene skal forby? Om 90% av brillene i fremtiden får smart-teknologi, skal man forby barna å benytte briller?

     

    Jeg tror nok utdanningsministeren må tenke seg om en gang til, og heller få teknologi inn i skolene. Barna burde lære når det er tid for å bruke mobiltelefonen (og alt annet av teknologi), og når de ikke skal bruke den. Dette er viktig for når de skal ut i arbeidslivet!

    • Liker 1
  13. Enig med de fleste her. Programmering på skole handler ikke bare om å skrive programmer som 1000-vis skal bruke, men kunnskapen om å håndtere et "verktøy".

     

    Et verktøy som kan hente, sammenstille og behandle data er ganske viktig i vår tidsalder - både privat og på jobb. Skulle man være så heldig å lage et bra verktøy som 1000-vis bruker, så ja... da er jo det en fin bonus :-)

  14. Jeg husker tiden hvor det faktisk venner publiserte direkte innlegg på FB. Man gikk inn, så fikk man se siste oppdatering fra vennekretsen etter kronologisk rekkefølge.

     

    Nå er min Facebook full av "Topphendelser" som jeg ikke forstår noen ting av. Topphendelsene er typisk at en venn jeg har, har kommentert eller likt f.eks. et innlegg til noen jeg aldri har hørt om. Mange av disse vennene har jeg aldri hatt noen interaksjon med på FB heller.

     

    Tok en kjapp test hvor jeg gikk gjennom mine 40 første topphendelser nå. 5 av disse var direkte innlegg av mine venner, men ingen nære venner. 9 var sponset innlegg. 5 var venner som deler eller reklamerer for bedrift eller organisasjon. Resterende 21 innlegg bestod av en eller annen handling til fjerne og ukjente personer, hvor fleste har jeg aldri hatt kontakt med på FB.

     

    Facebook har forsøkt løst dette med at man kan sortere på "Siste hendelser", men den spretter av en eller annen årsak tilbake til Topphendelser. I det siste har jeg også vært ekstremt flink til å fjerne venner, slumre enkelte, velge at jeg aldri vil se sider og lignende. Men FB har på en måte bestemt seg for at jeg skal ha X antall nye innlegg hver dag - så mer jeg forsøker, jo fjernere blir innleggene.

     

    Mye av dette kan være at største del av min vennekrets allerede flyktet fra plattformen, så da er det kanskje litt vanskelig å vise relaterte innlegg. Jeg tror nok grunnen til at mange flykter er at FB har blitt en plattform for politikk og reklame - og ikke en sosial plattform for venner som det en gang var.

     

    Jeg har aldri likt snapchat, så det er litt synd å si det - men der har man kun sine nære venner. Slik at man får de oppdateringene som faktisk er interessant. Men virker også Snapchat beveger seg farlig mot å bli en reklamekanal.

     

    Jeg tror det verden kunne ha trengt nå, er en god sosial plattform som har vært open source.

    • Liker 8
  15. Discord er fint, for mainstream spillere. Kompetativt sett så er discord det siste jeg kommer til å bruke, la inn ren mumble server og det tok 0,3% av server cpu. Teamspeak 3 tok 13% cpu kraft å har 13ms i forhold til discord med opptil 80ms (Ja vi snakker fiber).

     

    Er det 80ms latency på Discord du mener? Hvor ser du denne? Jeg vet at det foreligger en request hos Discord for å vise dette, så klarer ikke helt å finne ut av hvordan du finner dette? Om du mener du bruker 80ms latency når du spiller med Discord, så må du heller justere ned bitrate eller velge annen server lokasjon. Discord skal i teorien ikke bruke mer enn Teamspeak, med mindre du spiller av YT-video i Discord-chatten eller lignende.

  16. Er det så smart å dynge på med masse uprøvd og hackbar elektronisk leamikk? I dag skal alt som heter inovativt stemples som smart, og dette uttrykket er nå så utvannet at det har passert grensen til usmart! Godt utprøvde systemer i kombinasjon med enkle løsninger er det beste, da det fremdeles er slik at "dersom noe kan gå galt, så vil det gå galt"! Et godt eksempel på usmart er såkalte "smartmålere". Hvor smart er det å installere systemer som er så rigide at e-verket kan finne ut når man går på do på natta? "Jeg har ingenting å skjule" hører jeg stadig vekk om vårt allerede Orvelske (1984) samfunn. Problemet med denne påstanden er at man ikke vet hvem som er i andre enden, hvem som ender opp med alle dataene! Så når man om et par år går på do tre ganger i løpet av natten, så kommer en drone flygende med et testsortimang av inkontinensprodukter!

     

    Jeg har studert AMS data fra strømmålere, samt mitt eget strømforbruk og det er nok riktig som du sier - man kan omtrent se hvem som gjør hva når. Basert på en enkel graf, så kan du se om noen dusjer, lager mat eller lignende.

     

    Anbefaler deg også å se på https://sense.com/. Denne kan se hvilke duppedingser som bruker strøm i hjemmet. Dersom du har flere ting som drar nøyaktig 1 kW, klarer denne å gjenkjenne hver av de (om det er mikrobølgeovn, varmtvannstank, eller lignende).

     

    Jeg er likevel ikke redd av den grunn. GDPR (Ny EU lov) som kommer nå, sier at du selv skal få kontroll over dine data og hvem som bruker dette til hva. Med andre ord, så må du faktisk godkjenne at data kan deles med noen som skal f.eks. levere produkter til deg basert på dette.

     

    I tillegg er vi på vei til å bli ganske selvforsynte med energi. Når både mitt lille lokale kraftselskap og store selskaper som Tesla mener jeg burde skaffe meg solcelle og ikke selge strøm tilbake, så er vi nok på vei dit hvor du har full kontroll på ditt eget strømforbruk.

  17.  

     

    Da har jeg nok missforstått deg, for det virket som du mente at alt måtte byttes om feks kontroller konket og de var konkurs.

     

    Jeg mente det. En profesjonell elektroinstallatør kan ikke blande utstyr fra forskjellige produsenter, uten at produsentene selv erklærer at det er ok. F.eks igjennom å erklære konformitet til en standard. Om en installatør velger å gjøre det likevel, så tar han på seg hele garantiansvaret alene, og det gir ingen økonomisk mening å ta på seg risikoen for at en gammel installasjon til flere titalls tusen kroner skal virke, for å få seg ett serviceoppdrag på 2-3 timer.

    En privatkunde som er avhengig av en elektroinstallatør for å jobbe på sitt elektriske anlegg vil møte problemer med å finne en installatør som er villig til å ta på seg jobben.

    Jeg skjønner at du kan si hokus-pokus og få to forskjellige merker fungere i lag, på samme protokoll, men det er ikke av profesjonell interesse. Fordi en profesjonell aktør må ha økonomi i dette, og lønnsomheten må balanseres opp mot risikoen. Risikoen som produsent normalt er med på å bære, da for fabrikasjonsfeil på produktet/ene. Bryter du med produsentens monteringsanvining, så sier det poff, der var garantien borte, og risikoen for installatør var betydelig økt. Og tilsvarende er jobben betydelig mindre lønnsom, og betydelig mindre interessant.

     

     

    Som over middels interessert smarthus-entusiast så skjønner jeg egentlig svært lite av hva du snakker om. Det finnes masse sertifiserte protokoller som skal virke på tvers av produsent. Eksempelvis Z-wave som nevnes, som har en vanvittig sertifiseringprosess for at akkurat dette skal fungere.

     

    Jeg kan forstå det dersom firma har blitt lurt til å kjøre proprietære protokoller som er nedlåst som du nevner først, men dette er jo en tankegang fra 80- og 90-tallet. Som dessverre ja, noen få holder fast på enda. Men proprietære protokoller som ikke er standardisert, fra små selskaper i dag, er vel så godt som ikke eksisterende?

     

    Jeg har personlig sittet timesvis å laget en totaloversikt over dagens smarthus-løsninger som jeg tenkte jeg skulle publisere, da dette er en stor "jungel" i dag - men er ikke ferdig med den enda. Den inneholder alt fra protokoller som støttes, pris og mer. Så langt har jeg kommet til 41 smarthus-løsninger, hvor kun 1 benytter proprietære protokoller.

     

    Det finnes jo også i dag en rekke "profesjonelle elektroinstallatører" som faktisk leverer smarthus basert på forskjellige produsenter i dag. Eksempelvis NTE som reklamerer stort for sitt smarthus-konsept nå. De støtter også utvidelse som amazonecho, philips hue, IFTTT, osv... Kanskje de tar på seg et garantiansvar selv, men når man har en sertifisert standard med 30+ alternativer av gateway som leverer samme funksjonalitet, så er jo garantiansvaret minimalt? Blir litt som alle ISP leverandører som leverer en ruter når du skal ha Internett. Blir den defekt etter 5 år, så er den nye en helt annen type, kanskje annen produsent også.

     

    Ellers er jeg medlem av diverse elektro-forum, hvor jeg ser en del diskusjon blant elektrikere om hvilke dimmere som fungerer på hvilke type lys. Feil dimmer skaper flimring, osv.. Akkurat dette er litt utenfor mitt fagfelt i dag, men det blandes tydeligvis produsenter ellers i "dumme" hjem i dag, så hva er forskjellen når det kommer til smarthus komponenter?

    • Liker 1
  18.  

    Har aldri prøvd Popcorn Time, så skal ikke uttale meg så mye om tjenesten og lovligheten rundt den.

     

    Men problemet mitt er at jeg har mest sannsynlig bosatt meg på feil plass her i "Bygde-Norge" (som ganske mange andre). Dersom jeg skal se en film på kino, så koster det meg 504 kr i ferje og bompenger + 100 kr i parkering + 100 kr i drivstoff, for å komme meg til Trondheim kino. En kinobillett koster fra 120 kr og opptil 170 kr. Så skal man kanskje ha popcorn og en brus for nærmere 100 kr. Når det skal koste 974 kr å se en film på kino, så synes jeg ikke det er så rart at en del bruker tjenester som Popcorn Time.

     

    Og nei, jeg bor ikke langt pokkers ute i skogen heller :-) Det er ikke mange minuttene til ting som Rema 1000, Europris, Jernia, Power, Vinmonopolet, 3-4 frisørsalonger, osv... Så har jo det man trenger, men kino er visst for dyrt å drive ute i distriktene.

     

     

    Hvis en liker å gå på kino (eller restaurant, café, teater, konserter eller andre slike urbane ting) så er den ytterste nøgne ø feil sted å bosette seg ja. Dårligere argument for piratnedlasting har jeg sjelden hørt – spesielt siden det som sagt finnes så uendelig mange tjenester man kan betale for.

     

    Jeg hører hele tiden argumentet om dårlig utvalg, men jeg kan ikke huske sist jeg ville se en film og ikke fant den på en eneste av tjenestene som finnes.

     

     

    Jeg har alltid hatt interesse for film og serier - og betaler derfor for Netflix, Viaplay, Sumo, HBO og SF Kids i dag. Kjøper filmer ganske ofte også. Innlegget var ikke ment som et direkte personlig argument for å laste ned ulovlig, da jeg mer eller mindre har sluttet med det etter jeg gikk inn i de voksnes rekker og møtte tidsklemma med hus, jobb og familie :-) Men ja, det er ikke enkelt for stakkars meg å se nye filmer :)

     

    Det er likevel ekstremt mange (spesielt ungdommer) som bor ute i distriktene i dette landet, hvor eneste reelle alternativet er piratvirksomhet dersom de ønsker å se en NY film.

     

    Vi hadde en god bygdekino for lenge siden, som til og med investerte i skikkelige kinostoler. Problemet var at det ble visst for dyrt å kjøpe inn utstyr når filmene ble digitalisert og dermed ble den nedlagt. En annen ting er at bygdekino ofte låner filmer, hvor de kommer lenge etter premierer og vises kun en dag. Skulle nesten tro det ble enklere i en digital hverdag...?

     

    Jeg synes vel det hele er en smule ironisk. Filmbransjen har sære krav og regler for distribusjon. Den norske stat bevilger minimalt med penger til kino rundt i distriktene, og stempler piratvirksomhet som ulovlig i tingretten. Det brukes alt for mye penger og ressurser på heksejakt, i stedet for å komme med et godt tilbud.

     

    Det diskuteres i tråden her at de som benytter Popcorn Time mest sannsynlig ikke hadde vært villig til å betale for filmene uansett og derfor ikke et reelt tap. Nå kan ikke jeg uttale meg om andre steder enn akkurat der jeg bor, men her har det vært mange som er interessert i å betale for filmer, men ikke 1000 kr pr. film.

     

    Sammenligningen med Popcorn Time er vel kanskje helst i overgangsfasen mellom kino og lansering på DVD/Blu-Ray. Filmene er ofte tilgjengelig med god kvalitet på en piratnettside i det de slutter å gå på kino her til lands. Like vel tar det flere måneder før de blir tilgjengelig via lovlig anskaffelse. Har man en film man har veldig lyst til å se, men ikke kommer seg på kino, så er piratvirksomhet neste mulige alternativ.

     

    Jeg tror nok dette kan være et godt tilbud for mange: http://itavisen.no/2017/08/19/stromming-av-kinofilmer-kan-starte-allerede-tidlig-neste-ar/ :-)

  19. Har aldri prøvd Popcorn Time, så skal ikke uttale meg så mye om tjenesten og lovligheten rundt den.

     

    Men problemet mitt er at jeg har mest sannsynlig bosatt meg på feil plass her i "Bygde-Norge" (som ganske mange andre). Dersom jeg skal se en film på kino, så koster det meg 504 kr i ferje og bompenger + 100 kr i parkering + 100 kr i drivstoff, for å komme meg til Trondheim kino. En kinobillett koster fra 120 kr og opptil 170 kr. Så skal man kanskje ha popcorn og en brus for nærmere 100 kr. Når det skal koste 974 kr å se en film på kino, så synes jeg ikke det er så rart at en del bruker tjenester som Popcorn Time.

     

    Og nei, jeg bor ikke langt pokkers ute i skogen heller :-) Det er ikke mange minuttene til ting som Rema 1000, Europris, Jernia, Power, Vinmonopolet, 3-4 frisørsalonger, osv... Så har jo det man trenger, men kino er visst for dyrt å drive ute i distriktene.

  20. Man trenger over 360 FPS man trenger i CS:Go?

    Tror programvare produsentene har et problem å argumentere for det, da 240 hz skjermer er foreløpig det beste raskeste som finnes det finnes vel bare en skjerm som har det. Ferreste merker over 144 FPS.

     

    Definisjonsspørsmål... CS:GO var et eksempel. Gsync/Freesync har jo kommet for å forhindre screen tearing, så det man merker er når Hz / FPS kommer ut av sync. De færreste har råd til f.eks. G-sync i dag, så derfor kjøper de heller 144Hz freesync skjerm og mater inn med så mye FPS som mulig, slik at det blir veldig lite sannsynlig å oppleve screen tearing.

  21. Hvordan kan i9 være rettet mot gaming?

     

    Selv ryzen 7 1700 er litt for mye for de fleste spill belastes nesten ikke cpu hvis den klokkes til 4 ghz.

    Må spille 4 spill før cpuen blir maks belastet.

     

    For at det finnes fortsatt flere CPU-intensive spill som f.eks. CS:GO. Samt at flere spiller på desktop PC-er uten dedikert skjermkort.

     

    Men delvis enig med deg. Det er alt for mange som ikke har peiling og kjøper high-end CPU-er som sjeldent peaker høyere enn 30%. Enten for at de benytter spill/applikasjoner som kun benytter GPU eller ikke er CPU-krevende - eller for at de har investert i verdens billigste ram som ikke klarer å mate CPU-en.

  22. Hvis man har god nok sampling av strømtrekket vil det være fullt mulig å vite mye om hva du har av utstyr og hva du gjør og når du gjøre det.

    Jepp, bare ved å analysere min egen strømdata, så kan man lett se på grafen når man lager mat, dusjer, osv... Man ser også døgnrytme og mye mer.

     

     

     

    Disse målerne vil få folk til å lade bilen når det er billigst, på natten for eksempel.

    Det er ingen mekanismer i disse målerne som skulle tilsi det.

    Enkelte, som Lyse, har jo valgt såkalte smarte strømmålere. Disse skal ha mekanismer som tilsier dette. Samt at om man får tilgang til dataen selv, så kan nesten enhver smarthus-løsning fra 1000-lappen kunne håndtere dette.

×
×
  • Opprett ny...