Gå til innhold

olavgund

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olavgund

  1. On 12/9/2020 at 4:50 PM, Øyvind J said:

    Noen som vet hva som kan være galt? Forhandler har tilbud meg 6000,- og sette ut hengerfestet i fast stilling

    Fant du noe mer ut av dette? Hva kosta det deg til slutt? Har samme problem med mitt hengerfeste -står pr nå ute fast. Hadde en periode hvor det ikke gikk ut...  Har en Alltrack 2014 model, antar at det ikke er noe reklamasjon å hente hos Møller.

  2. Hvordan ville dere stillt dere til om film/musikkbransjen hadde betalingsmulighet ("amnesti") for dine nedlastinger? (revolusjonerende tanke jada:))

    Ville ikke dere akseptert å betale en symbolsk sum ($0.5-$1?) for å få se siste episode av f.eks Dexter? Kvaliteten er jo ikke DVD, og kostnadene med distribusjon er jo fraværende så det kan ikke være all verdens pris heller.

    Jeg tror ihvertfall at "bransjen" burde startet i den enden istedenfor å "straffe" folk når de ikke alternativer å tilby.

    Et veldig enkelt tiltak hvor de også ville sett potensialet i dette "nye markedet"...

    Er jeg på bærtur nå? Vet at jeg ville gledelig ha gjort det så lenge løsningen var enkel og ikke uforholdsmessig kostbar.

  3. Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

     

     

    ... Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

     

     

     

    Hvilken krets hører kondisen til? Antar at du har forska på det og resonert deg fram til om det er relevant i forhold til opplevd feil. Noen kondensatorer har minimal innvirkning på kretser, men det vet du sikkert.

     

    Hvis jeg skulle rense min mobil etter fuktskade, hadde jeg brukt rikelig med "vigon" og plassert den så i et varmeskap eller en pose med ris i 3+ dager. Vi bruker vigon for å rense mye rart inkl flussrester. Meget effektivt middel.

     

    Edit pga:Skriveleifer.

     

    Nei det er nok bare en avkoplingskondensator og minimal innvirkning :) Sjekket ikke kretsen noe nøyere, kan det ha vært en Motorola krets? Satt helt i fronten v/blits og kamera. Du ser såvidt logoen. Poenget mitt var mer at det kan være andre feil på kortet enn denne ene..

    Uansett, jeg renset opp mellom banene med flussmiddel og en fin pinsett. Blåste bort rester og lot det lufttørke under en vifte noen timer (flussmiddelet lå åpent til). Skrudde den sammen igjen og den fungerte.

    Sitter likevel med en dårlig følelse av at dette ikke er riktig av Samsung og at telefonen umulig kan eller skulle ha tatt skade av den ene hendelsen... Vel-vel.

     

    Takk for tipsene! Jeg skal ta ta det med meg. Selv bruker jeg Silicagel til å tørke opp større ting, men ris er jo også veldig bra! Vigon har jeg ikke hørt om -skal sjekke det ut!

    Mvh Olav

  4. Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

     

     

    ... Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

     

     

    Her er den løse kondensatoren:

    https://dl.dropbox.com/u/5059430/Samsung/Samsung3.jpg

    Dere kan se at det manger loddeøre på venstre kant. Men mangler det også en kondensator på den 4.plassen? Det er totalt en rekke på 8 kondensatorer hvorav den 4. "mangler"... Hadde ikke stusset på det haddet det ikke vært for at den første er løs.

     

    Her kan dere se at den faktisk ikke er loddet på venstre kant (vil ikke bevege for mye på den så den løsner på høyre kant):

    https://dl.dropbox.com/u/5059430/Samsung/samsung.wmv

     

    Ikke helt som det skal være!

  5. Det finnes jo telefoner som faktisk tåler litt vann. Sikkert en god ide å velge en slik om man oppbevarer den fuktig innimellom.

     

     

    Jeg skjønner :) Men det er forskjell på ørken, strand, badstu, dusj, svømme og dykke... Min erfaring er at S3 tåler ørkenen -på natta når det er svalt :hm: Forbaska synd siden telefonen var så vanvittig bra ellers. Men hva hjelper det når den ikke kan brukes?

    • Liker 1
  6.  

    Håpe dette var til hjelp lykke videre.

     

    Takk Konrad! Etter å ha lest om en lignende Galaxy S2 over så tror jeg også at rengjøring trolig vil fikse biffen. Ser at en annen som har senket sin S3 i vann har samme feilsymptomene.

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1457395

    Tegn på en svakhet ved hw spør du meg...

    Da starter jeg nok renselsesprosessen. Skal komme tilbake til hvordan deg går.

    • Liker 1
  7. Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

     

     

    Hmm... Du sier selv at du var ute i et kraftig regnskyll, telefonen ble duggvåt og du fikk kort tid etter dette problemer med den. Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

     

     

    Telefonen var 1mnd gammel så det kan ha vært tilfeldig at feilen oppstod "rett etter"... Jeg nevner også en løs komponent som ikke kommer av litt regnvann! Nei jeg regner ikke med å komme så mye lenger, men bør ikke en telefon tåle dette?!? Det er egentlig det essensielle spørsmålet? Den har tross alt ikke vært senket ned i vann... Jeg synes det er for dårlig -for et produkt jeg ellers var 100% fornøyd med. Mulig at jeg er kravstor, men ville det ikke vært normalt å forvente at mobiltelefonene er sprutsikre? De er jo tross alt ment til å bruke utendørs.

    Jeg hadde iPhone i nesten 4år som jeg jogget med og utsatte for laaangt større påkjenninger uten noen problemer...

  8. Det er fruktskade, les bruksanvisningen, ikke at du bør trenge det da dette er allmennkunnskap. Butikk og produsent har loven på sin side. Slutt å være vanskelig kunde for ting du fucker opp selv.

    Spørsmålet er todelt: det første er om ikke et produkt som er ment å brukes utendørs(?) skal tåle å ligge i en jakkelomme under et regnskyll? Det andre er om det faktisk er feil på hw og ikke fukt som er problemet! Loddinger løsner ikke av litt fukt... Og det hvite støvet? Regnvann? :nei:

  9. Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

    Hei, jeg hadde hatt min S3 i knapt en måned da jeg ble overrasket av en kraftig regnskyll med telefonen i jakkelommen. Når jeg kom i hus 10min senere var telefonen "duggvåt" fordi jakken var blitt våt. Det slo meg aldri at dette kunne medføre noe skade. Et par dager senere oppdaget jeg at lyden ble "boblete" og støyfull. Det hjalp ikke særlig med handsfree. Etter litt ble lyden "bedre"; dvs støy men ingen "bobling".

    Jeg leverte den til service (Deltaservice) og de konkluderte med at den var "væskeskadet" og ikke reparerbar. Jeg klaget på dette da jeg mener at den eneste gangen den har vært i kontakt med væske var denne ene gangen -noe jeg mener en telefon bør tåle. Jeg har hatt mange telefoner uten en eneste (væske-) skade og de har jeg behandlet langt mindre forsiktig enn jeg gjorde med denne splitter nye S3'en.

    Klagen ble avvist både av CDON og Samsung -de henviser til Deltaservice og at fuktindikatoren her slått ut. De viser også et bilde av hovedkortet og noe hvitt "støv" som ligger mellom komponentene. Fikk i dag tilbake telefonen mot 363,- og jeg åpnet den og kikket på hovedkortet under mikroskop. Fant stedet med "hvitt støv" og påførte flussmiddel for å rense opp i det håp om at det er dette hvite støvet som forårsaker støyen. Brukte en fin nålpinsett som jeg skrapte forsiktig med mellom komponentene og oppdaget en kondensator med bare en lodding. Den er tydlig løs uten at jeg har forårsaket dette. Begynner også å lure på hva dette "hvite støvet" er for noe da jeg ikke lenger har tro på at det er fra fuktinntrengning. Noen forslag? Det sitter ganske fast og løsner kun når det skrapes. Har mistanke om at det er hardware feil og ikke pga fukt. Er litt i villrede hva jeg bør gjøre videre: Skal jeg fortsette renseprosessen og gå over loddingene (er sivilingeniør i elektronikk og har flere års erfaring med hw-utvikling og har avansert utstyr til dette), eller bør jeg ta klagen videre?

    Er det andre som har opplevd totalhavari på sin Galaxy S3?

    Er takknemlig for innspill!!

    Mvh Olav

  10. ...Dette nye kameraet fra Panasonic har 3 CCDer, men hver av dem er kun på 560k punkter... noe som er langt fra HD. Selvfølgelig kan ting forbedres litt med pixelshift og slikt, men... :hmm:

     

    Panasonic har lansert det de kaller verdens minste 3CCD-videokamera med HD-kvalitet.

     

    Les mer

     

    De benytter tre CCD'er, hver på 560k punker, en til hver av fargene Rød, Grønn og Blå (RGB). Disse "settes sammen" på følgende måte -pixel for pixel, linje for linje:

     

    GRGRGR...

    BGBGBG...

    GRGRGR... osv

     

    En ser at Grønn brukes dobbelt så mange ganger som Rød og Blå. Derfor kan en gjenskape et 1920x1080 bilde (3x 560kpix + 560kpix=2Mpix)

     

    Men for å få et ordentelig bilde må de enkelte fargene kombineres for at bildet skal bli naturlig (se http://en.wikipedia.org/wiki/Demosaicing). Her kommer bildebehandlingen inn i bildet. Om dette gir et "true" 1920x1080 punkts bilde med 24bits oppløsning i hver pixel kan diskuteres, men slik gjøres det ihvertfall og slik fungerer de aller fleste kameraer. Og ditt digitale (farge) fotoapparat på 6Mega pixel gjør akkurat det samme -lureri med antall Mpix? Kanskje, men ser en på den totale bildekvaliteten så har en en felles plattform for å sammenligne og sette tall på oppløsningen. Og når en vet at det gjøres tilsvarende for SD videokamera, ja da vet en at oppløsningen på HD kamera er mange ganger bedre -relativt til SD. Om kvaliteten blir bedre avhenger av mange andre faktorer...

     

    Appropos; sort hvitt kamera gir deg "true" oppløsning da de detekterer lysintensiteten i hver pixel. De gjør ikke noe piksel-triksing for å få pikselverdien. Et 2mega piksel gråtone kamera gir deg derfor like bra eller bedre oppløsning som et 6Mp fargekamera når det kommer til detaljer og konturer.

     

    /Olav

  11. Tror dette skjer hos de fleste og at ikke vi skal henge Chess for dette. Mobilforsikring holder jeg meg unna etter over(!) 3år med Telenor/Gjensidige og min 3100 for en del år tilbake. På en ridetur mistet jeg telefonen ut av lomma pga det ble et hull, fant den igjen morgenen etter -knust. Dette var på en avstengt grusvei hvor kanskje bare 1-2biler hadde kjørt i mellomtiden. Gjensidige spurte meg mange (uskyldige) spørsmål og kom frem til at at telefonen var å regne som tapt og ikke ødelagt under "plutselige ytre omstendigheter" pga tiden mellom mistet/funnet (ca 12t). Prøvde å argumentere for at skaden måtte ha skjedd i fallet og ikke etterpå (fall fra over 2m med fart, mot steiner, kanskje hesten tråkket på den?). Det ikke stod noe i forsikringsavtalen om definisjoner om tapt/mistet og hvilke tidsrom som lå til grunn.

     

    Jeg hadde betalt forsikring på denne i 3,5år og følte meg ganske lurt på denne snikformuleringen av mistet. Samtidig måtte jeg betale abbonement + forsikring i de 4(!)mnd det tok med saksbehandling og anke fordi jeg måtte det hvis forsikringen skulle gjelde. Skiftet telefonselskap i sinne, men i ettertid var det nok Gjensidige og ikke Telenor som var den stygge ulven. Derfor mener jeg at en bare bør holde seg unna forsikringsselskapene.

     

    Veldig mange spekulerer i å forsikre telefonen sin for så å få igjen penger for den når de blir lei den, og når vi vet at det som betales ut må kreves inn 2ganger (saksomkostninger, kostnader med administrasjon) vil den gjennomsnittlige forsikringstager ende opp med å betale inn penger til "snikerene". Er en smart så tar en forsikringspengene og setter de på en egen forsikringskonto som en kan ha i bakhånd når/hvis et uhell skjer. Dette er ihvertfall tilfelle der forsikringpremien er relativt høy sammenlignet med hva det koster å kjøpe forsikringsgjenstanden (som telefon, motorsykkel, kamera etc.) og hvor lang levetid gjenstanden har (en får som oftest ikke igjen hele summen når den har vært brukt).

×
×
  • Opprett ny...