Gå til innhold

Ace Rimmer

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ace Rimmer

  1. Har bygd pc til svigers med rester av min gamle pc, men naa melder problemene seg...

    Foerst klikka maskina pga. varm cpu (99 grader ifoelge BIOS). Jeg aapned maskina og fikk festa kjoeleren (ocz vendetta) og temperaturen er igjen normal.

    Men neste problem er masse striper (se vedlegg) paa skjermen og bluescreen om jeg ikke starter i safe mode.

     

    Er d ganske enkelt skjermkortet som har tatt kvelden? Maskina funka perfekt hjemme. Skjermen til svigers har kun vga saa jeg maatte bruke et dvi/vga-adapter om d har noe aa si.

     

    Specs:

    Vista 64-bit

    Nytt (billig) kabinett og psu fra Pixmania

    Asus P5K

    Radeon 2900XT

    1TB WD green disk

    4gb ram

    dvd-rom

    Intel E8400 cpu

    post-41485-0-25718700-1314220593_thumb.jpg

  2. Kan ikke gi noen erfaringer med gode verksted i Trondheim siden jeg skrur for det meste selv, men de gangene jeg har vært på verksted har vært på Snapdrive Tiller.

     

    Hold deg unna Snapdrive Tiller, så er det sagt.

     

    Hvis du klarer å få bilen på Sluppen i dens tilstand så kan du jo bare ta en naftest i stedet.

    1400,- for medlemmer og da får du vite det meste som er feil på bilen driftsmessig, og da har du noe å legge fram til den som vil kjøpe bilen også sånn at du kan forsvare prisen din og slipper en prutekrig.

     

    Da får du bare vite hva som trengs å fikses på bilen da, det blir ikke fiksa.

     

    Takk for tipset! Vi tauet bilen til Snap Drive Sorgenfri så veien er kort til NAF. Har vurdert naf-test tidligere, men det koster sikkert 2-3K for oss ikke-medlemmer.

  3. Skifte girkasse høres litt komplisert ut når jeg kun har erfaring med å bytte lyspærer og luftfilter :(

     

    Skal få Snap Drive til å feilsøke skiten og gi meg en pris, men kanskje det lønner seg å selge den som den er til noen som vil reparere den? Hadde håpet å selge den for 40-45K. Er en 2000 modell ja, med 1.6L bensinmotor.

     

    En som sier at Snap Drive ikke er bra og det stemmer sikkert. Noen som kan anbefale et verksted i Trondheim? Hva med Alltid Service på Sluppen?

     

    Virker som Primeraen bestemte seg for å legge inn årene når den så at jeg erstattet den med en splitter ny Skoda Octavia 1.4 TSI DSG :)

  4. Min 11 år gamle Primera slutter ikke å overraske i neg. forstand. Har nettopp brukt 5K på ny abs-sensor og lagt den ut for salg da vi har kjøpt nybil. Primeran har derfor stått parkert ca 3 uker.

     

    Problemene startet i dag da jeg skulle kjøre en tur med den. Flatt batteri. Har heldigvis en bratt bakke like ved p-plassen så jeg prøvde å trillstarte den. Fikk god fart og heiv den i andre gir. Men ingen respons fra motor. La også merke til at turtallmåleren bare rista litt. Merkelig.

     

    Fikk tilkalt fattern og fikk starta bilen med startkabler uten problemer, men når jeg skulle kjøre så kom d bare en rar slipelyd når jeg slapp ut clutchen. Ingen framdrift. Vi taua den ned til Snap Drive siden vi har null peiling på bil.

     

    Har hatt bilen i seks år og aldri hatt problemer med clutch/gir tidligere. Hva kan være problemet og hva kan det koste å reparere? Hørte en lav skranglelyd når jeg ble taua....

  5. Hei!

     

    Irriterer meg litt over min 11 år gamle Primera som jeg skal selge nå snart. Saken er at ABS-lampa lyser oftere enn den ikke gjør det.

    Har hørt at salt tar knekken på sensorene, men siden ABS virker innimellom så er de vel ikke helt ferdige? Er det noe jeg kan gjøre som ikke koster skjorta? Hjelper det å spyle med høytrykk rundt bremsene for å fjerne evt. skitt på sensorene?

  6. Noen som vet hvordan ssd yter på de nye hovedkortene med P67-chipset? Jeg har en 3 år gammel pc med en 4 mnd gammel Intel 160GB Gen2 SSD og er veldig sugen på å oppgradere til Sandy Bridge. Og siden mitt nåværende HK ikke støtter AHCI så regner jeg med at disk-ytelsen vil bli betraktelig bedre med P67. Eller?

     

    Og er det forresten bare å formatere på samme måte som om disken er en snurredisk når jeg installerer win7? Jeg mener å ha lest et sted at SSD'er bør "resettes" innimellom.

  7. Slo på maskina i går og det kom et høyt smell samtidig som sikringen gikk. Åpnet maskina og koblet fra mine dyrebare disker og slo den på igjen. Kom et gnistregn fra psu'n inni maskina og sikringen gikk igjen. Dette var en Mist 500W kjøpt for 1 år og 11mnd siden, tror den er R3. Dette var nesten på dagen ett år siden forrige gang en av mine Mist500W tok kvelden.

     

    Er det usunt for psu'er å stå på kurser uten jording?

    • Liker 1
  8. Fikk mitt XFX 5870 fra Komplett i går og det er et par ting som plager meg litt. Når maskina starter og viser bios-info så blinker og flimrer bildet voldsomt. Flimringen fortsetter når windows vista booter, men alt er heldigvis som normalt inne i windows. Hva er det som skjer her? Bruker DVI, men skal prøve med HDMI når jeg får tak på en kabel.

     

    Fikk også 5870(Powercolor i går), og det samme skjer hos meg. Blinker/flimrer i en slags grønnfarge når bios-info vises.

     

    Bruker LCD-TV, 37". Samme skjer på både DVI og HDMI.

     

    Det er ikke så farlig, men er litt plagsomt.

     

    I går fikk jeg også grønn skjerm med tilhørende blinking og flimring. Merkelig at det plutselig blir bra når velkomstbildet til vista kommer. Tok en reboot sent i går kveld og da var bildet som det skal være så kanskje det har "ordnet seg"? Kanskje 5870 på spilles inn. Jeg er likevel redd for at det er en bug med skjermkortet.

     

    Flere som har erfart det samme?

  9. Fikk mitt XFX 5870 fra Komplett i går og det er et par ting som plager meg litt. Når maskina starter og viser bios-info så blinker og flimrer bildet voldsomt. Flimringen fortsetter når windows vista booter, men alt er heldigvis som normalt inne i windows. Hva er det som skjer her? Bruker DVI, men skal prøve med HDMI når jeg får tak på en kabel.

     

    Det andre er at jeg installerte folding@home med driveren, men når f@h starter får jeg beskjed om at "GPU is not supported or you need a current driver". WTF? Jeg har nyeste driver. Støtter ikke folding@home 5870???

  10. Ja, med den løsningen du snakker om der, så behøver du ikke bytte ut høres det ut som:)

     

    Eg blir pent nødt til å bytte når huset skal pusses opp. Og det er eg egentlig glad for. Får et mye mer stabilt strømnett i huset og man er med flere jordfeilbrytere godt forsikret mot strømbrudd. I dag kan vi jo risikere at vi er borte en helg, også har strømmen gått på fredagen. Tror ikke det er så kult å åpne fryseren og se all maten ødelagt...

     

    Hva mener du med at jordfeilbrytere gjør deg godt forsikret mot strømbrudd? Vil ikke en jordfeilbryter kutte strømmen om en jordfeil oppstår? Jeg hakke peil så jeg må bare spørre :)

  11. Sjekket dette ut selv for vel 2 uker siden. Vi har et gammel sikringsskap, med sikringer som må byttes ut av og til. Denne har 7 kurser. Vi hadde en elektriker fra Otera på besøk (han skulle sjekke en sikring som oppførte seg ltitt snålt), og han hadde med et prisforslag på nytt sikringsskap med 8 kurser. Dette skulle han ha 9975 kr (inkl arbeid) for.

     

    Da får alle sikringene en jordfeilsbryter, som gjør det vesentlig lettere enn dagens versjon, hvor vi kun har en (som dekker hele systemet). Nivået på sikringene blir også høyere, slik at den tåler med bruk av strøm.

     

    Vet ikke om dette hjalp deg så mye, men litt på vei kom du;)

     

    Edit: Må også legge til at eg bor i enebolig, sånn i tilfelle det betyr noe siden du bor i leilighet

     

    Takk for svar! Det er alltid kjekt å høre andres erfaringer. Vi har ingen problemer med at sikringene går så jeg tror vi beholder skapet som det er. Vi har fjernvarme og dermed ingen ovner som står og trekker mye strøm. Men vi har lagt varmekabler på badet nå så derfor ble det litt snakk om sikringsskapet. Kompisen min har lagt opp ny kurs med ny sikring/jordfeil.

     

    If it ain't broke, don't fix it. Eller hur?

  12. Maskina mi døde helt plutselig på tirsdag etter å ha stått på ca 10 min. Den hadde en 500w mist, første versjon. Tror den strømforsyninga er 5 år gammel. Det skjedde ingenting når jeg trykka på power-knappen, ingen vifter startet. Det som var litt sært er at det grønne lyset på hovedkortet lyste så det var tydelig at det var strøm i maskina.

     

    Jeg starta feilsøking og prøvde en annen 500w mist (modulær) som jeg rappa fra stue-pc'n. Da starta maskina heldigvis. Jeg åpna den gamle mist'en for å se på de mye omtalte kondensatorene, men kan ikke se noe galt. Mulig at en kondensator buler littegrann.

     

    Det jeg tenker på nå er om dette er noe som kan repareres? Kan man lodde på nye kondensatorer så blir den som ny? Anyways, hvis noen vil prøve så kan de få den gratis. Men 5 år er kanskje godkjent levetid når den blir utsatt for strømhungrige komponenter :)

  13. Det var ganske enkelt for lite kjølevæske. Jeg var sikker på at det lyste en varsellampe når nivået ble for lavt, men så feil kan man ta. Stakk innom Alltid Bilservice etter jobb og de fylte opp med kjølevæske GRATIS. Gikk visst med 2-3 liter. Skal følge med framover nå om nivået synker igjen. Jævlig kjipt om det lekker.

     

    Takker for alle svar!

  14. Jeg er en relativt fornøyd eier av en 2000 Nissan Primera 1,6 liter personbil. Men i dag tidlig skjedde det noe merkelig.

     

    Jeg kjørte t/r Trheim-Værnes og oppdaget tidlig at temperaturmåleren på dashbordet sto på rødt. Det har jeg aldri sett før. Vanligvis står pilen på midten under kjøring. Nå sto den helt til høyre, altså på det røde. Etter noen minutter så gikk pilen sakte men sikkert tilbake mot midten og stoppet der den vanligvis ligger, for så å sakte gå mot høyre igjen. Sånn fortsatte måleren å gå fram og tilbake under hele turen. Min første tanke er da at sensoren er defekt. Men jeg er ingen ekspert så for alt jeg vet er dette et typisk symptom på at noe i bilen synger på siste verset.

     

    En annen ting jeg har lagt merke til i det siste er at turtallet går litt opp og ned når bilen går på tomgang. Selv om AC er avslått. Det er "nytt".

     

    Alle teorier mottas med hjertelig takk!

     

    Div info om bilen: Står i oppvarmet garasjekjeller, skiftet olje i fjor sommer (w5/30 castrol?), brukes for d meste til korte kjøreturer, skiftet kjøleveske sommeren 2007.

     

    Peilet olje i dag og det så bra ut. Det er egentlig det eneste jeg kan gjøre selv :)

  15. Har akkurat bygd ny HTPC med følgende komponenter:

     

    Coolermaster alu-kæbbis

    MIST 500W PSU

    Phenom 9350e cpu

    Asus MA3-H/HDMI HK

    4GB OCZ DDR2 RAM

    1TB WD HD

    Sunon HDMI v/1.3 kabel 2meter

    Vista Home Premium 64bit

     

    TV'n er en Sony 46" W4000K LCD.

     

    Jeg installerte Windows og alt gikk glatt.

    Jeg installerte Catalyst driverne og satte oppløsninga til 1920x1080 60hz og alt så meget bra ut.

    Så installerte jeg driverne til onboard lydkortet og restarta. Nå forsvinner bildet når windows starter loading.

     

    What to do? Søkte litt rundt og jeg er ikke den eneste som har støtt på problemet, men jeg fant ingen løsning. Jeg har fått bilde i Safe Mode, men etter å ha slått av pc'n med svenske-knappen en del ganger nå så vil ikke Safe Mode funke lenger heller.

  16. Jeg har nettopp oppgradert til hk og cpu som du prater om og jeg hadde ingen problemer. BIOS kjenner ikke igjen cpu-modellen før du oppgraderer til bios versjon 0902.

     

    Før jeg installerte windows oppgraderte jeg BIOS med hk's innebygde bios-flash utility. BIOS 0902 hadde jeg på forhånd lagret på en minnepinne. Det funket på første forsøk. Enklere kan det ikke gjøres!

     

    Vista Premium 64 bits kjører stabilt som fjell :)

  17. Jeg har en pc med Vista ultimate, og en med Home premium.

     

    Jeg ønsker å fjernstyre den med Home på, fra den med Ultimate. Men jeg får ikke kontakt! Får bare feilmelding This computer can't connect to remote computer.

    Får ikke koblet til noen av veiene.

    Det er kun Vista Busniess og Ultimate som kan fjernstyres med Remote Desktop, så her må du nok finne deg ett annet verktøy.

    Vista Home kan fjernstyre andre maskiner med Remote Desktop, men kan ikke bli fjernstyrt.

     

    Er dette virkelig fakta? Jeg kjører vista premium på min desktop og vil fjernstyre kona sin laptop som også kjører vista premium. Jeg får bare feilmeldinger..

     

    Kan ikke skjønne at Remote Desktop bare skal funke med Bussiness og Ultimate! :hmm:

×
×
  • Opprett ny...