Gå til innhold

Windsofmarch

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Windsofmarch

  1. Gjest 3c5bc...8f1 skrev (18 minutter siden):

    Jeg brakk ankelen i går tidlig. Jeg dro rett ned på legevakten, her tok de røkenbilder som viste et brudd. De måtte dra litt i ankelen min for å sette den riktig igjen, og trodde jeg måtte operere. Etter at både legevakten og sykehuset hadde sett på bildene fant de ut at jeg ikke trengte å operere. Jeg har nå fått på en stor gips, og skal tilbake for nye bilder om 6 dager. Da kan jeg enten få ny lik gips, operere eller en gå gips. 
     

    Jeg er russ og dette skjedde 2 dagene i russetiden, lurte dermed på om det har noe å si om jeg tråkker litt på den nå? Eller om jeg burde vente til etter sjekken. Evt om jeg kan ødlegge noe ved å tråkke på den nå? 
     

    lurer også på om jeg får en gå gips hvor lang tid det tar før jeg kan gå litt på den? Noen som har noen erfaringer?

    jeg klarte å halte på benet rett etter bruddet og hadde ikke noe vondt annet enn når jeg tråkket på den.

    Anonymous poster hash: 3c5bc...8f1

    Hei! Videre behandling spørs på hvor i ankelen bruddet er. Siden de dro i ankelen, bør den ikke belastes før du kommer tilbake på kontrollen, iom at ankelen kan være ustabil. Normal gipsetid er 5-6 uker, men igjen dette varier med type brudd.

    Blir nok en hinkete russetid på deg

  2. Problemet er vel ikke at vi spiser kjøtt, men at dagens kjøttindustri står for en stor del av klimagassutslippene, i tillegg til å være svært skadelig for jorden og landbruket.

    Så i stedet for å dytte i seg kjøttdeig, pølser og kjøtt av elendig kvalitet, er det mer fornuftig både for helsen og miljøet å spise kjøtt sjeldnere, men da av bedre kvalitet. Grass-fed kjøtt har hatt det bedre, er en viktig del av å et regenerativt landbruk og er langt mer næringsrikt.

    • Liker 3
  3. Igjen lemper FHI og Helsedirektoratet på med tiltak uten noen form for redegjørelse av kost-/nytteeffekt, eller evidensgrunnlag forøvrig.

    Det at intensivavdelingene går i knestående av 5-15 innlagte corona-pasienter er utelukkende politikerne og helsebyråkratene sin feil, som over mange år har bygd ned sykehuskapasiteten til fordel for "effektivisering".

    • Liker 1
  4. Simen1 skrev (2 minutter siden):

    Hadde man sagt til helsearbeidere på sykehus i UK, USA, Italia, Spania osv at vi sliter med sykehuskapasiteten med så lave smittetall som Norge her nå, så ville de jo blitt helt forferdet. WTF er det vi driver med?

    Dette er politisk bestemt. Her er samme overlege som melder om for liten kapasitet på Ahus i 2019. (https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/50kk0e/vi-har-for-mye-aa-gjoere-ahus-er-overfylt-naa-maa-helseministeren-og-sto)

    Jeg kan ikke forstå det på annen måte enn at det er for mange inkompetente folk uten noe form for eierskap til det de driver med, som sitter i disse helseforetakene og i ymse helselederstillinger.

    • Liker 4
  5. aomt skrev (På 1.3.2021 den 16.48):

    Nei, statistikken er ikkje slik. Eg har aldri hevdet at eg kommer med noe statistikk og det er ikkje poenget med posten heller. Poenget er at det er veldig enkelt å se kor mange dødsfall skyldes covid/vaksine. I alle fall for alle som har LITT mellom ører, men det finst selvfølgelig untakk da.

    Det er dessverre slik at det gjøres svært få medisinske obduksjoner av døde, koronasmittede pasienter i Norge, så det er svært vanskelig å si hvor mange dødsfall som faktisk skyldes covid/vaksine. En grunn til det er at det nesten ikke finnes sikre nok obduksjonssaler i Norge, selv ikke på OUS (!).

    • Liker 1
  6. Igjen settes det i gang tiltak uten noe faglig begrunnelse annet enn "det er summen av tiltak som teller". Den psykiske helsen til barn og unge er på bristepunktet, og de velger å begrense ytterligere for en populasjon som tilnærmet ikke dør eller blir syke av viruset.
    Arrogansen til FHI og Helsedirektoratet er vemmelig, men likeledes typisk norsk.

     

    • Liker 3
  7. Morromann skrev (29 minutter siden):

    Hehe; hadde det vært meg tror jeg nesten jeg hadde blitt fristet til å løfte pekefingeren og si "du; Teknisk Museum er DEN veien".

    Jeg mener, diskett, det er så 90-talls.:rofl::rofl:

    Det brukes daglig faksmaskiner i helsevesenet, det finnes ingen tilgjengelig legemiddelliste og programmer må rebootes flere ganger per vakt for å i det hele tatt fungere. I 2021. 🤷‍♂️

    • Liker 4
  8. DaniNichi skrev (59 minutter siden):

     

    Ekspertenes kritiske corona-dom: − Alvorlig bekymret

    Ekspertene peker på at smittetiltakene fører til store konsekvenser, usikkerhet, fare for svekket tillit – og at vi skulle vært bedre rustet og må lære av det.

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/nA4VyB/ekspertenes-kritiske-corona-dom-alvorlig-bekymret

     

     

     

    Kalager har vært og fortsatt er en av de få fornuftige stemmene i COVID-mediakjøret. Helsedirektoratet og regjeringen synes jeg virker altfor selvsikre i sine vurderinger. Kost-nyttevurderinger er fullstendig fraværende.
     

    • Liker 1
  9. qualbeen skrev (5 minutter siden):

    Hvem selger man til, mtp at de har stengt for kjøp? 

    Velger jeg å selge, så må jeg jo nesten ha en motpart - som kjøper.. 

    Er det kun småsparere som blir hindret fra å kjøpe? At f.eks hedge funds kan kjøpe om de ønsker? 

    🤔

    Så det som skjer her nå er at hedgefond seg i mellom driver prisen ned.

  10. aomt skrev (1 minutt siden):

    Det er heilt utenkelig å oppleve slike manipuleringer til finansmarkedet. Det er tross alt snakk om 2021, USA, Europa. Free-trade, liksom? Free speech?

    Ein forventer slik i NordKorea. Eg skjønner det er mye penger på spill og mange rike kan komme til å blø penger, men Bidden burde blande seg inn og la det frie markedet spille ut fritt!

    Historisk sett har Biden vært en uhemmet "corporatist". Jeg er forøvrig helt enig med deg; dette er vemmelig og bekrefter igjen at mannen i gata egentlig ikke har så mye å stille opp med.

    • Liker 1
  11. DaniNichi skrev (20 minutter siden):

     

    Folk får da tåle høre hva de faktisk er og det er stor forskjell på kreftsyke og en som velger ikke gjøre en damn shit med sin sykelig overvekt, bare lire av seg noe sånt er helt lavmål.

     

     

     

    Drøye 70 % av voksne i Norge er overvektige. Det er selvsagt ikke bare å "slanke seg". Overvekt er styrt og påvirkes av både genetikk, epigenetikk og miljø.

    Til trådstarter: Lidelse vil treffe oss alle før eller siden, men å være sykelig overvektig tilnærmet garanterer deg et fremtidig liv med elendig livskvalitet, og selvsagt en tidlig død. Ta kontakt med legen din!

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  12. Det er ingen som vet når det er "best" å gå inn i markedet. Hvis du har lang sparehorisont har det i utgangspunktet lite å si om markedet er ustabilt når du kjøper deg inn. Jeg ville holdt meg unna enkeltaksjer; har man lite erfaring, er det bare en oppskrift på pengetap.

    Hva med å dytte mesteparten inn i et globalt indeksfond og et teknologifond (blackrock eller DNB teknologi for eksempel). Vil du spekulere, så ville jeg ha undersøkt ARKG.

  13. justus skrev (5 minutter siden):

    Hei,

    Jeg skal begynne å handle aksjer og ETFer for min personlige økonomi nå på nyåret.

    Jeg har 300K satt av til dette, planen min er å sette 90% i ETFer og 10% i utvalgte aksjer.

    Hvilken platform bruker folk og hva anbefaler dere? Jeg har DNB bank, men har sterkt vurdert å f.eks åpne konto på Nordnet. Tar gjerne imot hjelp og tips.

     

    Jeg bruker Nordnet. Mobilappen er ikke spesielt bra, men fortsatt langt bedre enn DNB sin.

    • Liker 1
  14. Dette tråden synes jeg bærer preg av å være et ekkokammer, hvor forsøk på å argumentere bla. for at noen av restriksjonene er helt evidensløse, blir øyeblikkelig kalt konspirasjonsteorier. Mette Kalager, professor på OUS, mener nedstenging av treningssentere er ubegrunnet; er dette også konspirasjonsvås?

    Økonomiske konsekvensene av disse tiltakene er jævlig skremmende. For å ikke snakke om den sinnsyke mengden plastavfall som produseres i disse tider.

    • Liker 5
  15. Implementering av Akson i Danmark ble en fordyrende katastrofe. Hvordan skal Norge få det til bedre? Jeg har tilgode å møte på et eneste dataprogram innenfor fastlege- eller sykehussektoren som fungerer bra. DIPS for eksempel brukes på de fleste sykehusene i Norge og er det minst intuitive søppelet som finnes. Hvorfor skal det være så vanskelig å få til noe som er nkelt å bruke og øker effektiviteten?

    • Liker 1
  16. G skrev (1 time siden):

    Åh, ja nå mistenker jeg ihvertfall ikke noen dobbelbruker </sarkasme>

    Forbehold om et hederlig unnskyld dersom du er en unik diskusjon.no-bruker som støtter The Great Barrier Conspiracy.

    Barrington-deklarasjonen har helt klart problematiske sider, men jeg forstår ikke hvordan dere kan være så bombesikre på at regjeringens tilnærming er den beste og eneste måten å løse dette på. 

    • Liker 1
  17. Pc Lynet skrev (8 minutter siden):

    Gratulerer du er en av de som ikke forstår noen ting. Vi stenger ikke ned for å redde de over 70 år. Vi stenger ned for å redde alle. Løper pandemien løpsk vil mange flere enn de på 70+ stryke med. Sykehus fullt.

    https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/weebdd/belgias-helsevesen-paa-randen-av-kollaps-vil-skje-om-ti-dager

    Det er en god del eksperter som er uenige med deg, uansett hvor hyperbolsk du måtte ordlegge deg; jmf Barrington-deklarasjonen. Det jeg argumenterer for er at tiltakene som av- og pålempes annenhver uke har ofte et svært tynt evidensgrunnlag. Tilnærmet ingen smitte har forekommet på restauranter, men det Oslo nå gjør er å de facto stenge ned hele restaurantbransjen. Å gå ut med brask og bram at hvis ikke "tiltak X" implementeres vil smitten øke, er ofte helt uberettighet.
     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...