Jump to content

Johannes Brodwall

Medlemmer
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 :)
 1. https://no.wikipedia.org/wiki/Poes_lov "Poes lov postulerer at dersom en ikke kjenner forfatterens intensjoner, er det vanskelig eller umulig å skille mellom ekstremistiske meninger og en parodi på ekstremisme"
 2. @hekomo Man bør tenke seg om hvilke data man gir til hvem, både staten og private. Og så bør man vurdere hvor godt tjenesten som oppbevarer dataene er sikret og være bevisst på at det er ikke sikkert databehandler klarer å oppbevare dataene trygt, spesielt når det er en ny tjenesten. Det er to tanker. :-)
 3. @The Avatar: Du har rett i at dette er problematisk når staten overvåker mer enn nødvendig selv når alt går som planlagt. Legg til i dette muligheten for at en nyetablert tjeneste med egeninnrømte mangler i prosess for sikker utvikling har feil som kan utnyttes av tredjepart. Dersom etterretning fra en fremmed makt klarer å utnytte en svakhet i denne umodne tjenesten kan de for eksempel finne plasseringen til en politisk motstander med asyl i Norge eller statsministeren (dersom hun ikke løy under lanseringen av appen)
 4. @gavekort Det stemmer, jeg var ironisk. Forsøkte med på en liten "hook" ?
 5. @omnithunder: smittesporing er gjenstand for Metcalf's lov på steroider. Dersom jeg hadde startet å lage en app i konkurranse med FHI hadde jeg enten kastet bort tiden eller sådd forvirring
 6. @Rasjonelt: Om Sopra Steria hadde fått utviklet appen hadde betydd lite for meg personlig. Jeg er programmerer, ikke selger eller eier, så jeg driter i pengene. Når det er sagt hadde jeg gladlig stilt opp med egen tid og laget en bedre app enn det de fikk til.
 7. Det stemmer at den norske appen har to formål mens de internasjonale har ett. Samtidig så sier DPIA til FHI at analysesystemet og anonymiseringen i dette ikke er ferdig ennå. Jeg har ikke funnet dokumentasjon om hvordan det skal funke. Når det gjelder innsamling av persondata for kontaktsporing sier European Data Protection Board at det ikke er nødvendig og ikke anbefalt.
×
×
 • Create New...