Gå til innhold

Hallgeir Jensen

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

Innlegg skrevet av Hallgeir Jensen

  1. 10 minutes ago, The Avatar said:

    Du har heilt rett. Munnbind beskytter både mot smitt, og kan bidra til å hindre at andre blir smitta av deg.

    MEN, for å få denne effekten så må munnbindet brukast rett. 
    Folkehelseinstituttet fråråder bruk av munnbind fordi dei fleste bruker munnbindet feil slik at munnbindet ikkje har effekt eller i verste fall deg meir utsatt, og fordi bruken av munnbind kan gi ein falsk tryggheit som gjer at folk blir sløvare med dei vanlege forhandsreglane.

     

    For at munnbind skal være effektivt så må det fyrst og fremst sitte rett på, det betyr blant anna at ein skal brette ut munnbindet etter at ein har satt det på.
    Det er heilt avgjerande at ein ikkje påfører smitte frå fingrane og til innsida av munnbindet der ein då med høg sannsynlegheit vil puste det inn. Tilsvarande må ein være bevist på at når munnbindet fyrst er på så skal ein ikkje røre det før du skal ta av munnbindet. Munnbindet skal ikkje brukast så lenge at det blir fuktig og dermed gode vekstvilkår i munnbindet, det er ikkje anbefalt å bruke munnbindet lengre enn ein time om gongen.

    Når du tar av munnbindet så er det viktig å ikkje røyre sjølve munnbindet ettersom det kan utsette deg for smittefare. Det er i tillegg viktig å vaske hendene godt etterpå. Munnbindet skal kastast på ein slik måte at ikkje andre kan kome i kontakt med det å påføre seg sjølv smitte.

    Sjølv om du bruker munnbind så er det viktig å ikkje gløyme at du skal hoste inn i armkroken som med vanleg hosting.
    Det verste du gjer dersom du står saman med andre og må hoste med munnbind er å snu deg vekk. Når du hostar så er trykket så stort at lufta (med eventuell smitte) bles ut på sidene. Dersom du ikkje får til å dekke til munnen før du hostar (eller får til å trekke det på god avstand) så er det faktisk betre å hoste rett mot folk. Altså heilt motsatt av det som er naturleg å gjere utan munnbind.

     

     

    Det du for all del ikkje må gjere er å ha eit munnbind som du går rundt med heile dagen, som du tek av med skitne fingrar (som kan være smittespreidarar) før du igjen tek på det same munnbindet.

    Takk Avatar, dette var et bra svar!

    Angående det å hoste i albuen så har jeg en annen variant, nemlig trekke genseren opp til pannen og hoste inn i den. Vil tro smittepartiklene blir mindre eksponert for andre som berører meg da. Har forøvrig gjort det lenge før jeg hørte om Corona.

  2. 4 minutes ago, Trontron said:

    Munnbind har noe effekt men den er trolig liten. De er mot støv, ikke mot gass eller dråper.
    Skaff deg heller en 3M helmaske i 6000-serien. Da driver du ikke med å ta deg i øynene heller hvor du like fullt kan bli smittet.
     

    Så du mener at man tar seg mer til øynene fordi man bruker maske? Bruker stadig støvmaske i forbindelse med pussing, både sånn enkel papir/tøyfilter-bind og proff helmaske, men kan ikke si jeg klør eller tar meg mer til øyene for det. Unntaket må være om jeg pusser i tak og støv daler ned i øyene.

    • Liker 3
  3. Hei folkens!

    Ser at det ikke anbefales å bruke munnbind m.t.p Cororana smitte i Norge til tross for at det tydeligvis brukes i alle(?) andre land.

    Begrunnelsen er bl.a at folk tar seg mer til ansiktet, og ser også en ekspert sier følgende: "Og hvis du da går med masken for å beskytte deg mot viruset, vil det kunne ha motsatt effekt ved at viruset fanges mellom munnen og masken og du kan bli lettere smittet faktisk." 

    For meg høres det litt merkelig ut at ikke et munnbind (som filtrerer godt) vil beskytte deg både mot å bli smittet, og evt. spre smitte om man allerede er smittet.

    Hva mener dere?

    • Liker 2
  4. Her svarer jo trådstarter selv på spørsmålet allerede i første innlegg: "Firefeltsveien går "tvers igjennom"/rett fram."

     

    Altså følger man feltet man er i og bytte av felt medfører en vikepliktsituasjon. Høyre inn=høyre ut, venstre inn=venstre ut.

    Jeg føler meg ganske trygg på at forsikringsselskapene ville tolket det omtrent slik også.

     

    Kjørefeltene går rundt i sirkel, ikke "tvers igjennom".

    • Liker 1
  5. Jeg mente ikke at man skifter felt ved å kjøre rundt og rundt - bilen skifter felt når den kjører av. Så hvis en kjører ut i venstre felt har den vikeplikt for de som evt befinner seg der.

     

     

    Vet ikke om jeg helt skjønte denne? Mener du at om man ligger i høyre (ytre) i rundkjøringen og plasserer seg direkte i venstre felt på veien etter rundkjøringen skal vike for noen? I tilfelle hvem? Må være om det står biler rolig i venstre felt (f.eks kø) da eller?

  6. Pusher 50:

     

    I følge trafikkreglenes paragraf 6 (Svinging) punkt 3 kan du godt plassere deg direkte i venstre felt etter rundkjøringen. Forøvrig står det også (i punkt 1) at du i god tid skal kjøre inn i høyre felt ved svinging til høyre (enhver utkjøring av en rundkjøring er en høyresving). Så om skal man følge trafikkreglene bør man egentlig forlate rundkjøringer fra høyre felt.

     

     

    § 6.Svinging
     
    1. På kjørebane med to eller flere kjørefelt i kjøreretningen skal kjørende i god tid kjøre inn i feltet lengst til høyre ved svinging til høyre. Ved svinging til venstre skal kjørende i god tid kjøre inn i feltet lengst til venstre.
     
    2. Ved sving til høyre skal det kjøres så nær høyre kant av kjørebanen som mulig.
    På tovegs kjørebane skal det ved sving til venstre kjøres så nær midten av kjørebanen som mulig.
     
    3. Ved sving inn på kjørebane med to eller flere kjørefelt i kjøreretningen kan det kjøres inn i det av feltene som passer best.
     
    4. Kjøretøyer som kommer fra motsatte retninger, kan svinges til venstre for hverandre.
    • Liker 1
  7. Det har sine fordeler.

    Ingen svart arbeid, med mindre du bytter tjeneste for tjeneste.

    Ingen simple tyveri av taxisjåfører eller bussjåfører, o.l.

    Ingen tiggere.

    Jeg gleder meg til et kontantfritt samfunn.

     

    Tror ikke de som ikke er "digitale" gleder seg (f.eks eldre). Hvordan skal de gjøre opp seg i mellom? Bare pent lære seg bruke en smartmobil og Vippse?  Folk bør sette seg litt bedre inn i konsekvenser med et kontantløst samfunn.

  8.  

     

    Er det ikke slik at alle enheter har et IMEI nummer? Har de oversikt over hva slags enhet som brukes ved hjelp av IMEI nummer?

    Kort svar, ja og ja ☺. Derfor klarer også operatører selv ved kun en melding sende deg akkurat de rette innstillinger til din mobil. Les mer på norsk Wiki med å Google imei

     

     

    Ok, takk. M.a.o. liten vits å putte sim-kortet i en 4G ruter da.

  9.  

    Er det definert på en konkret måte noe sted hva "kun til bruk på egen mobil" betyr for noe? Det er jo helt åpenbart at folk som har bruk for fri data ønsker å bruke det til mer enn kun det som vises på mobilskjermen. Hva er vitsen med å rope om fri data, samtidig som man med svært diffus ordbruk stenger for det man bruker slike abonnementer til?

     

    Er det brudd på vilkår å sende til chromecast? Hvordan skal de oppdage det?

    Er det brudd på vilkår å videresende data til andre enheter? Hvordan skal de oppdage det?

    MAC adresse og en del annet når data sendes over WiFi. I tillegg måten datatrafikk oppfører seg på når mobilen brukes som ruter.

    Foreløpig har ikke norske leverandører brydd seg om man lar telefonen være ruter til andre enheter. Det er ikke noe problem å strupe det...

     

     

    Er det ikke slik at alle enheter har et IMEI nummer? Har de oversikt over hva slags enhet som brukes ved hjelp av IMEI nummer?

  10.  

    Folkens, alle dere som er for det kontantløse samfunn, Vipps osv. Hvordan skal de eldre som ikke er digitale klare seg. Skal de liksom kjøpe bare kjøpe seg en smartmobil og lære seg det eller? Selv om man er 80 år?

     

    Ja.. Alle skal tvinges til å bruke Apple eller Google jævelskap.

     

     

    Ja, det en del hjernedøde mennesker som tror at alle fikser det digitale samfunn.

  11. Hvem mener dere har rett her, Jan Ivar eller politi?

     

    https://www.f-b.no/nyheter/trafikk/politi/e6-jan-ivar-fikk-bot-etter-a-ha-kjort-forbi-politibil-pa-hoyre-side-det-blir-ikke-aktuelt-a-betale/s/5-59-1055655#am-commentArea

     

    EDIT: Glemte at artikkelen krevde abonnement, her er teksten:

     

    Jan Ivar Vernfelt (74) mener han ikke gjorde noe som helst galt da han ble stoppet av politiet på E6.
     
     
    Det var 30. august i fjor at Jan Ivar Vernfelt fra Røyken kjørte i sin varebil på E6 i Sørum. Dette er hans forklaring på det som skjedde før han ble stoppet av en sivil politibil:
     
    Jeg kjørte i høyre fil og fulgte bare trafikken. I høyre fil gikk det raskere enn i den venstre. Foran meg så jeg bremselys i den høyre filen jeg kjørte i. Jeg la meg da over i den venstre filen, med god klaring til bilen bak meg i den venstre filen, forteller 74-åringen til Romerikes Blad. 
    Sekunder senere ser Vernfelt blålys i speilet.
    Jeg legger meg over i høyre fil igjen og inn på veiskulderen. En politibetjent river opp døra og spør meg «Vet du hva du gjorde? Du kjørte forbi fra høyre fil.» Jeg ble perpleks og skjønte ikke at jeg hadde gjort noe galt. Politimannen ga meg en bot på 5.200 kroner. Den nektet jeg å betale! Jeg synes dette går altfor langt, sier 74-åringen fra Røyken. Ord mot ord. I april må han møte i Nedre Romerike tingrett etter å ha nektet å vedta forelegget.
    Vernfelt er tiltalt for overtredelse av Vegtrafikkloven §31, første ledd, jf. §4, jf. Trafikkreglene §12 nr. 1 – for å ha kjørt forbi annet kjøretøy, uten at dette skjedde på venstre side. I tiltalen heter det:
     
    «På E6 i Sørum kjørte han varebil, og kjørte forbi til høyre for sivil politibil, og la seg rett inn foran den sivile politibilen som kjørte i venstre felt».
     
    Det stemmer jo ikke! Jeg kjørte ikke forbi. Trafikken gikk bare fortere i høyre fil enn venstre! Dette er maktmisbruk fra politiets side. Jeg har kjørt uten anmerkninger i 54 år og gjorde ikke noe feil i denne saken. Jeg kommer ikke til å gi meg, sier Vernfelt.
     
    TRAFIKKREGLENE
    DETTE SIER TRAFIKKREGLENE:
    § 12.Forbikjøring
    Forbikjøring skal skje til venstre. Likevel skal følgende gjelde:
     
    Når forankjørende svinger til venstre eller tydelig forbereder slik sving, skal forbikjøring skje til høyre.
    Forbikjøring av forankjørende eller stillestående sporvogn kan foregå til høyre.
    Er trafikken så tett at kjøretøyene opptar alle kjørefelt i kjøreretningen og kjøres med en fart som er bestemt av kjøretøyet foran, kan kjøretøy i ett felt kjøre forbi til høyre for kjøretøy i annet felt.
    Kjørende i kjørefelt som er forbeholdt bestemte trafikanter, kan kjøre forbi til høyre for kjøretøy i annet felt.
    Kilde: Lovdata.no
     
    Ifølge Vernfelt var ikke den sivile politibilen utstyrt med kamera. Dermed blir det ord mot ord i Nedre Romerike tingrett i april.
     
    Noen ganger er det lov. Politiinspektør Olav Markussen hos Utrykningspolitiet kan ikke kommentere denne konkrete saken, men sier at den generelle regelen er klar:
     
    Det er forbudt å kjøre forbi i høyre felt. Og det er ikke lov å veksle mellom høyre og venstre felt for å komme raskest mulig frem, sier han.
     
    Men når det er sagt; Det er rom for unntak og skjønn:
    Når trafikken er tett kan høyre felt flyte raskere enn venstre. Da er det lov å ligge i høyre felt og passere biler i venstre. Generelt er nok politiet tilbakeholdne med å gi forbikjøringsbøter i slike tilfeller, mener han.
  12. Det viser seg at det de fleste av oss har antatt, at en rundkjøring er to felt i sirkel ikke nødvendigvis stemmer - i denne rundkjøringen er det jo tydelig markering som går fra utenfor og gjennom rundkjøringen uten avbrudd i to retninger:

     

    Det er ledelinjer. Kjørefeltene går rundt i ring.

×
×
  • Opprett ny...