Gå til innhold

Øystein Hansen

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Øystein Hansen

  1. Tja, med solcellepanel og stor batterikapasitet fra brukte elbilbatteri bør forbrukere kunne redusere behovet betraktelig. Om jeg ikke tar helt feil fungerer solcellepanel best ved lave temperaturer. Selv her i Tromsø, med 2 måneders mørketid skal det på grunn av midnattsolsommerstid, være mulig å sterkt redusere kjøp av strøm. Men om det er nok til å bli nettoeksportør TIL kraftselskapene, er jeg usikker på.

  2.  

    Hvordan kom dette seg inn forbi brannmur, og hvorfor tok ikke anti-virus det?

     

    Fordi dette var en ny variant som også var kamuflert som en godkjent digitalt signert fil, som gjorde at den fikk en ny signatur som de fleste AVene ikke hadde noen måte å detektere https://msandbu.org/norwegian-hydro-affected-by-ransomware-attack-lockergoga/ kom nok mest sannsynlig forbi epost filter sammen med at noen gjorde endringer i AD for å kunne spre det videre ut

    Ja, og kan ikke være en god ide å nekte alle komprimerte (og ekseverbare) filer i epost (attachment-blocking)?

  3. Problemet med android apper på telenor og canaldigital er de ikke funger med kina mobiler, fordi sikkerheten er ikke god nok.

    Hvis ikke kunne alle sett på tv. også utviklerne.

     

    Jepp. Stemmer det. Har en Xiaomi selv og svaret fra kundeservice er at de ikke vet:

    "Vad tråkigt att vår app inte fungerar på din telefon i nuläget. Jag hade gärna gett information kring när det kommer bli möjligt att använda vår app med denna modell, men tyvärr vet vi inte om och när det kommer fungera. Förhoppningsvis kommer det att funka i framtiden men som sagt vet vi inget mer specifikt. Jag kan tipsa om att vår strömmingtjänst även finns på surfplatta via appen och på dator via vår hemsida."

     

     

    Ha en fortsatt trevlig dag.

    Med vänliga hälsningar

    Kundeservice

    Canal Digital Norge AS

  4. Det er et par personvernprinsipper som er hellige:

    - Forholdet mellom lege og pasient

    - Forholdet mellom advokat og klient

     

    Noen saker er rimelig åpenbare:

    - Statens etater har et bunnløst arsenal av grunner til at de skal vite absolutt alt om borgerne

    - Personvernbehovene til Staten er minimale

    - Tillatelser for krysskobling og alternativ bruk av informasjon fra offentlige registre er en "slippery slope" og det er ingen grunn til å tro at det er noen som har en bremsepedal til å regulere farten

     

    Jeg fikk nylig en henvendelse addressert til meg fra forskere på bakgrunn av informasjon fra det offentlige som jeg karaktiserer som sensitive. De ba om mer sensitiv informasjon.

     

    Men det er klart, mastersyken eller skal vi si Ph.D-syken må ha mat.....

     

    Det er nok ikke personopplysninger, men helseopplysninger som er inteeressante

  5.  

    Er ikkje rart når bedriftene vil ha 5 årserfaring plus master

    Akkurat - inntrykket jeg får fra folk jeg kjenner som søker jobb er av at rekruttering for det meste gjøres av HR-folk (eller eksterne firmaer) som skriver svada-annonser, filtrerer hardt på utdannelse (og sertifiseringer), og ikke gidder å svare på innsendte søknader. Vi har ikke sett noe til denne påståtte desperasjonen etter folk.

    Så egentlig kan man si at det største problemet er mangelen på kompetente HR-ansatte/headhunterfirma?

  6.  

    Vet ikke om jeg er så gira på å kjøpe brukte komponenter fra minere. Sliter hardt på komponentene, spesielt GPU, å mine.

     

    Når du miner er strømbruk den eneste utgiften din. De fleste grafikkort er mest effektive mellom 50 og 70 prosent strømbruk. Derfor underclocker og undervolter de fleste minere som miner i stor grad kortene sine betydelig.

     

    Strømbruk og varme er hovedgrunnene til at komponenter ryker. Det er klart at mining 24/7 er værre enn å ikke mine 24/7, men når man tar i betraktning at kortene som regel er mye kjøligere og får mindre strøm gjennom seg enn tilsvarende kort brukt til gaming, er det nok ikke nødvendigvis noen særlig forskjell mellom kort brukt til mining og kort brukt til heftig gaming.

    Er disse komponentene produsert som forbruker-komponenter eller Enterprise-komponenter?

    Enterprise-komponenter er produsert/konfigurert for å gå 24/7. Jeg vet ikke, men tror ikke forbruker-komponenter er produsert med tanke på samme bruksmønster, og vil være særdeles skeptisk til å kjøpe disse brukt.

×
×
  • Opprett ny...