Gå til innhold

whom

Medlemmer
  • Innlegg

    2 570
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av whom

  1. Hva er så spesielt? Er det ikke bare en måte å synkronisere det lokale minnet til flere enheter via nettet?59 dollar for en "minnepinne" med en liten programsnutt?

     

    Ingenting revolusjonerende

     

    Samtidig er det kanskje mer spesielt at programsnutten er så liten og brukervennlig med inkluderte apper? Der en tidligere har måttet konfigurere en server til å gjøre jobben, så kan en slippe dette. Først og fremst vil det være nyttig for dem som allerede ikke har satt opp en server, slik jeg ser det.

     

    Et annet spørsmål: Hva om én av diskene ryker, har de tenkt på backup? Evt. raid.

     

    Edit: de skriver at ved kjøpe av flere "plugs" blir dataene synkronisert seg imellom.

     

  2. Sikkert ikke noe dumt tiltak.

     

    Men kanskje er det behov for å få ting litt klarert?.

    Som 'Drygolin' har vært litt inne på her..

     

    - Du søker folk til å maile deg som finner (velutviklede) jenter i alderen 13-17 år tiltrekkende? Noe aner meg at innboksen din kan bli ganske full.

     

    - om det gjelder personer som bare finner nevnte aldersgruppe som pirrende, da ville jeg sett saken annerledes. Det er kanskje dem som faller innenfor legningen 'pedofil'?

     

    I forhold til psykisk lidelse har du et interessant spørsmål. Håper bare, for din og undersøkelsen sin skyld at du lar spørsmålet forbli et spørsmål\hypotese og ikke en konklusjon før du begynner å granske.

    (Se Vitenskaplig metode)

     

    Lykke til med undersøkelsen.

  3. Når vi snakker om Guds eksistens som sannsynlig eller ikke- kan jeg linke til artikkelen Ateismen Anthony Flew har skiftet mening

    - Han legger også ut sine teorier eller påstander som grunner sannsynligheten for Guddommelig eksistens.

     

     

    Her er så en artikkel rundt trosforsvar som jeg quoter nedensfor.

     

    Vi har tidligere sett på at prinsippet med allmektig god Gud og at ondskap finnes ikke er forenelig.

    Det kan vi ikke påstå så skråsikkert fra verken kristen eller ikke-troendes side, blir min påstand - pga. vår begrensede mennesklige innsikt. Ja, det er et paradoks at vi ikke vet allting, det er derfor vi har en kristen tro.

    Som Paulus brev til Romerbrevet påpeker:

    Rom8

    24 For i håpet er vi frelst. Et håp vi alt ser oppfylt, er ikke noe håp. Hvordan kan noen håpe på det de ser? 25 Men hvis vi håper på noe vi ikke ser, da venter vi med tålmodighet.

    Argumentrekke mot en god Gud:

    1. En god gud ville gjort alt i sin makt for å utslette det onde i verden.

     

    2. En allmektig gud kan gjøre alt han vil.

     

    3. En god og allmektig gud kan ikke ha moralsk gode nok grunner til å tillate ondskap i verden.

     

    4. Kristne hevder Gud er både god og allmektig.

     

    5. Kristne hevder at det onde finnes i verden.

     

    6. Derfor tar de kristne feil, siden en allmektig,god gud ville hatt makt og vilje til å utslette det onde, og har ingen grunner til å ikke gjøre det.

     

    Problemet er at nå når logikken endelig holder, har vi tilført et premiss som ser veldig vaklende. Hvis et argument skal være gyldig, må hvert enkelt permiss være mer sannsynlig enn det motsatte. Desverre har vi absolutt ingen måte å vise at P(3) > 0.5. Sannsynligheten mener jeg er ca akkurat dette: P(3) = ?. Altså er det umulig å vite. Siden dette handler om et metafysisk plan som er mye høyere enn vi noen ganger kommer til å komme, har vi ikke noen måte å diskutere det på. I et kristent livssyn tror vi at Gud har åpenbart oss tilstrekkelig informasjon, men ikke nødvendigvis full informasjon. Vi kan derfor ikke hevde at vi har nok informasjon, for ikke å snakke om intelektuell kapasitet til å vurdere om P(3) > 0.5 eller ikke.

     

    Merk deg at dette ikke er snakk om å bruke mysterie som et argument. Dette er ikke et mysterie i den forstand at det er urasjonelt, men heller at vi har ikke noe grunnlag til å avgjøre det.

     

    «Smak og se at Herren er god! Salig er den mann som tar sin tilflukt til ham» Sal 34,21

    - legg ned egen stolthet et øyeblikk og Forsøk å tro og les Guds ord. Se om det ikke er noe annet bak ordene som møter deg. Sterkt kan jeg anbefalle NT bok 4: Johannes-evangeliet

  4. Når vi snakker om en Bibelsk kristelig Gud

    - Må vi legge Bibelen som premiss, fordi det er den eneste kilden vi har til ham.

    - Grunnen til at kristne har hele Bibelen, også Det Gamle Testamentet som kilde - er gjennom at vi tror på et sant Ny Testamente som forteller om Jesus - en som gikk god for Det Gamle Testamentet. Min tro jeg i min personlige relasjon til Jesus Kristus, en som har gitt meg fred, ro og noe større å leve for.

     

    Når du RWS straks avferier Bibelen som kilde, kutter du også premisset som denne tråden er startet på.

     

    - Premisset er at Bibelen er Gud ord, inspirert av Gud - og når vi snakker om Gud må vi ha til grunnlag hva Gud sier om seg selv.

     

    - Fri vilje - en Illusjon; våre valg er en konsekvens av arv og miljø.

    - For at vi skulle kunne påstå dette med sikkerhet, måtte vi (ved bruk av den vitenskaplige metoden) kjent til hele menneskets DNA, i tilegg til miljøet. Skulle vi vite alt om miljøet, måtte det også innebære universet, som vi regner som uendelig. Så da melder spørsmålet seg; hvor mye vet vi egentlig av livets gåter? - og i all det uvisste, kan det ikke hende at det finnes en Gud?

     

    Diskusjonen om Fri vilje er forsåvidt et veldig omdiskutert emne. Vi har også en 8 siders liten sak om spørsmålet Her. For ordens skyld hadde det kanskje vært greit og tatt den saken utenfor.

     

    Nå til hva tråden angår.

     

    - At Gud forutså alt i sin allmakt er ikke et kristnt syn jeg deler. (Men her strides også mange kristne). Jeg mener at Gud i sin allmakt, valgte å deligere bort noe av den. Det er nettopp det han gjorde når han gav oss Den frie vilje. Hadde Gud utslettet all ondskap og negative konsekvenser av våre valg, ville vi også, sånn rent logisk sett, mistet vår frihet til å ta valg

     

    Et spørsmål som så ofte melder seg er:

    Hvorfor Gud venter med å komme igjen?

    Bibelen taler om Guds tålmodighet - altså, at han med god grunn venter - for at flere skal nå Himmelen enn fortapelsen (Om det er tilfelle, tror jeg Gud har bedre forutsetninger enn oss for å tippe) 2. Peter 3, 9b: "Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse."

     

    Tankekors (OT)

    Omvendelse - skjer når vi tror på Jesus og får dermed del i Guds frelsergave uavhengig av våre prestasjoner)

     

    Tro

    Det er noe alle gjør, det er også noe vi velger å gjøre blir min påstand.

    - Enten tror du med sikkerhet at det ikke er en Gud - Ateisme

    - Ellers tar du ikke stilling, på grunn av at du ikke vet - Agnostiker

    - Ellers så velger du å tro på en uhåndgripelig Guddom som frelser.

     

    - For og sette det litt på spissen, vil jeg si at jeg finner det mer rasjonelt å tro på en FrelserGud som gir evig liv enn å ikke gjør det - Hva taper jeg på det om jeg skulle ta feil, blir min ummidelbare tanke og hva har jeg å vinne?

    Jeg vil også sammenligne det med et bilde med Tog - som et bilde på livet.

    - Vi er alle på et tog med høy fart mot et stup\døden - men ingen vet når.

    - Det blir påstått at om vi går av ved neste stopp, freles vi fra den sikre død

    Vi reagerer forskjellig - enten blir vi på toget eller så tar vi den beste sjansen vi har, går av og inn i troen på Kristus Jesus

    - Min oppfordring ihvertfall. :)

  5. Det jeg synes er interessant på den biten, er når du møter en klar fiende. En som ikke er fra ditt land eller en fiende av familien etc, etc. Da tror jeg ikke lenger vår innebygde godhet fra småsamfunnene trer inn, eller våre naturlige instinkt trer inn.

     

    Men hvis du alikevel hjelper dette mennesket, så er det helt klar en god handling, men ikke logisk. Og jeg tror dette ligger i oss, selv om det ikke fra naturens side er naturlig.

     

    Men jeg kan være med på at, rent vitenskapelig, er en slik teori vanskelig å godta. Jeg bare synes den i mange tilfeller strider i mot naturen, som f.eks, evolusjonen. Sterkeste rett osv.

    På debatten - Hvordan kan vi forklare at vi velger (determinert) å gjøre godt mot våre fiender, uten at det gagner oss selv?

     

    Må stille meg på Vegardla side her.

    - Saken har også blitt omtalt som "Det Godes problem"

  6. Du må ikke være diger hvis du skal bli god i fotball? Hva er det for noe tull? Vet ikke hva han heter, men det finnes da en lynrask fyr med bodybuilder lår som er ganske god.

    Det er din relative styrke som betyr noe.

    Det er en grunn til at fotballspillere flest ikke er av bodybuilderisk størrelse, for å si det sånn.

  7. Fant ut alle greiene igår;) Gjennomførte første treningsøkt med programmet, la inn litt hoppetau hopping og noen forskjellige hurtighetsgreier på slutten ute:)

    Høres veldig bra ut. Husk at for å trene hurtighet må øvelsene gjøres så raskt og eksplosivt på veien opp som mulig ;)

    Ellers ønsker vi deg god trening - Viktig å variere så du ikke går lei. Å finne deg en treningspartner kan være en god ting.

  8. Du har helt rett i at man ikke bør trene for

    'hypertrofi' (bodybuilding') i forhold til fotball. Noe helt annet hadde det vært om det gjaldt amerikansk fotball, av åpenbare grunner.

    Er du derimot liten og spinkel er veien å gå: spise mer. Overskudd av energi + styrketrening er formelen på økt masse.

     

    For å trene hurtighet, skal alt av øvelser gjøres eksplosivt. Det vil si - så raskt som du overhodet klarer.

    Siden du ikke vil bli større, tar vi sikte på å trene det nevrale muskelsystemet (CNS). altså, det vi egentlig gjør er å trene hjernens mulighet til å aktivere muskelenheter (eksplosiv høyreps-trening), samt øke antallet motorenheter i muskelen(tung trening).

     

    Hurtighet trenes altså først og fremst gjennom Eksplosiv høyrepstrening og tung lavrepstrening.

    Gode pauser mellom settene er uansett viktig - minst 3 min.

    Har du ikke trent styrektrening aktivt mer enn halvannet år, vil jeg ikke anbefale 'tung lavrepstrening'. Det vil si en form for trening med repetisjoner under 4. Har man ikke trent lenge, er sjansen stor for at teknikken ikke sitter og skaderisikoen på harde belastninger høy.

     

    Uansett tror jeg det er lurt du begynner med kun 'eksplosiv høyrepstrening' til å begynne med.

     

    Et enkelt, men effektivt program kunne være å kjørt et fullkroppsprogram 1-4 ganger uka (etter hvor mye tid du har)

     

    Husk: minst 3 min pause mellom settene for å være utvilt.

    - For å spare tid, kan det være lurt å kjøre 'superset' (google).

     

    Utførelsen av øvelsene: så raskt du klarer 'opp', mens stanga senkes sakte ned.

     

    -Knebøy (20x3 reps (varier med frontbøy)

    -Benkpress (20x3 reps) (varier med manualer)

    -Markløft (20x3 reps (varier med kabelroing)

    -Skulderpess (20x3 reps) (varier med manualer)

     

    Og for å spessielt fokusere på hurtighet foreslår jeg at du kjører spensthopp og Hurtig-intervalltrening ved siden av.

     

    Hele kroppen; både bein, legger, rygg og skuldre er viktige i fotball.

     

     

    Teorien min har jeg hovedsakelig hentet Fra boka "Periodization Training For Sports" av Sturla Ompa. Anbefales.

     

    Spør hvis det er noe mer du lurer på.

    God trening!

  9. Altså, du må gå ned ytterligere i vekt. Sit-ups er lurt å fortsette med for å bevare og øke volumet på magemusklene.

     

    Husk å prioriter proteinrike matkilder for å bevare mage- og generell muskelmasse gjennom vektnedgangen.

     

    Fisk (også fet fisk, ettersom fiskefett er bra for formen) og skalldyr i alle former

     

    Linser, bønner og erter

     

    Egg

     

    Magre melkeprodukter (f.eks skummet melk, lettyoghurt, Mager Kesam og Cottage Cheese)

     

    Magert kjøtt, som en del viltkjøtt

     

    Kylling og kalkun

     

    Proteinpulver, f.eks melkeprotein og soyaprotein

  10. Heihei.

    Kort sagt: spis mindre, tren mer, gjenta til du er fornøyd!

     

    Som du kanskje har hørt før; desto dårligere utgangspunkt du har, jo større resultater vil du få.

    Ligger noe i det. Målet ditt er en bedre kropp. En drøm du deler med "et knippe" av folk rundt om i vårt Norges land ;)

    - Legg deg kortsiktige og langsiktige mål med kroppen.

    Og da gjerne belønn deg selv (som en annen hund) med en 'treat' når målet er i boks (Ny DVD?). På kortsitkig plan, kan du notere deg: midjemål, antall armhevinger, tidtagning rundt ei løype eller annet prestisjéfyllt og pulserende.

    Gå for det!

     

    Dessverre må jeg meddele deg at Midlertidig slanking\trening ikke funker (såkalt jojo-slanking). Straks du legger om livet tilbake slik du lever nå, vil du etterhvert bli "den samme slasken" ^^,

    Nøkkelen til suksess er en 'livsstilforandring', der gode trenings- og kostholdrutiner blir en del av livet ditt. Up for it?

     

    Noen få kortfattede råd angående kosthold:

    1. Bytt ut høyenergi karbohydratkilder med moderat-lavenergi kilder (Gl-tabell. Google it)

    2. Spis mer magert kjøtt, fisk, melkeprodukter og proteinkilder

    3. Bytt ut eller reduser det usunne fettet med sunt fett.

    4. Hold deg i aktivitet hver dag. En rask gåtur er bedre enn ingenting

     

     

    Når det kommer til treningsbiten, er mitt beste råd å kombinere kardio (sykling, jogging, løping, gåturer++) med styrketrening.

     

    Sjekk ut linkene for litt lettfattelig teori:

     

    - Iform - Den beste dietten

    - Iform - spisekick og søtsug på diett

     

    Og til inspirasjon - Treningsprogrammet som skuespillerne i 300 utførte: Iform - The 300 Workout Kanskje du kan prøve deg på en mild form for dette?

     

    Lykke til!

  11. Har du det ikke på papiret, kan du det ikke, heter det.

    sertefiseringer og sånt er da en rask måte å få dokumentert dine kunnskaper.

     

    Et spm fra meg. Står ovenfor valget av Høyere utdanning etter vidergående nå. Har ikke nok matte til å bli ingeniør, men det finnes bechlorlinjer som ikke krever mer enn Generell Studiekompetanse. (Eks. IT og Inf. systemer).

    Er det slik at slike linjer, som sistnevnte ikke verdsettes nevneverdig i jobbmarkedet?

  12. Et genialt framkomstmiddel egentlig, så snart jeg fikk dreisen på bremsene.

    kjøpte et par til 70% rabatt på intersport.

    Finnes det et billig sted for kjøp av bremseklosser på nettet. De forsvinnet fort.

    ER det Salomon du har?

    ER bremsene du bruker grå eller svarte?

     

    Hvis det er salomon bremseklosser så er de dyre og vanskelige å få tak i. I hvertfall i forrige sesong. Jeg bremser med hjulene, lær deg det!

    Nå er sesongen inne for å finne frem skøytene igjen :)

     

    Men trenger forstatt bremseklosser, liker ikke tanken på å slite på hjulene.

     

    Finnes det typen 'universal'-bremseklosser? Skøytene jeg har er av typen Crazycreek med grå klosser? Noen som vet om noe brukende?

×
×
  • Opprett ny...