Jump to content

3VOEADCN

Medlemmer
  • Content Count

    66
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

54 :)
  1. Det de fleste burde vurdere er hybridbiler. Helst ladbare (litt avhengig av din økonomi). Verden har ikke nok råstoff til å lage batterier til el-biler overalt. Til hybridbiler trengs bare ca en femtedel av batteristørrelsen til en el-bil. Likevel spares 90% av utslippet dersom man er flittig nok med ladingen (dvs dersom besinprisen er såpass mye dyrere enn strømprisen). Hvis vi for personbiler kan velge mellom 100 millioner elbiler eller 500 millioner hybridbiler i verden så vil hybridene gi mindre utslipp.
  2. Kan det virkelig stemme at forbruket på Tesla Y var 570 Wh/km? En sommertest med bilen viste et forbruk på 142 Wh/km. I nevnte sommertest (Bjørn Nylands test på https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V6ucyFGKWuSQzvI8lMzvvWJHrBS82echMVJH37kwgjE/edit#gid=735351678 ) var riktignok ladetap, vintertap og forvarming ikke tatt med. Men likevel, fire ganger mer!?
  3. At Tesla prioriterer egne biler betyr trolig at de ikke vil åpne for andre på stasjoner som ofte har høy pågang. De kaller dette en prøveordning for å samle erfaring. De kan også finne på å prisregulere dette, å gjøre det enda dyrere for andre f.eks. slik at andre bare i nødsfall vil lade der. Mange muligheter.
×
×
  • Create New...