Gå til innhold

Eriksen23

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eriksen23

  1. Stender skrev (5 minutter siden):

    Man må følge ferieloven. I dette tilfellet skal man ha 25 dager ferie med mindre man ikke har opparbeidet seg feriepenger fra tidligere arbeidsgiver, for da kan man nekte å ta ut feire for de dagene du ikke har feriepenger.

    Det er også mulig at ferie er avviklet hos tidligere arbeidsgiver, og dette blir naturligvis fratrekk for den ferie man kan avvikle hos nåværende arbeidsgiver.

    Det er flere som bryter ferieloven f.eks. ved å ikke ta ut så mye ferie som de skal ved bytte av jobb, men det korrekte er altså 25 dager ferie hvert år selv om du bytter arbeidsgiver.

    Det er arbeidsgiver ansvar og ditt ansvar å sørge for dette. Hvis det er ferie igjen for denne læreren så må nok arbeidsgiver og arbeidstaker lage seg en avtale for når det passer best å ta ut feriedagene. Det er ingenting som heter at du skal ta ut ferie mellom juni og august, det er bare at det er kun i denne perioden du kan kreve minst tre uker sammenhengende ferie.

    Ergo kan jobben pålegge ferie som ikke er sammenhengende hvis de ønsker.

    Hm.

    Men basert på dette så vil altså "alle" nyutdannede lærere ha krav på ferie utover avtalt tid? Med tanke på at mange avslutter utdanning på våren og først får jobb i august. For sommeren deres er jo ikke ferie, det er arbeidssøkende/arbeidsledig.

    Rart i såfall at ingen gjør dette, for har ikke hørt om det før.

  2. Ferieloven definerer at ansatte som begynner i ny stilling innen 30.09 har krav på full ferie. Men hvordan fungerer dette med lærere og lektorer som egentlig skal ta ut all ferien mellom juni og august, hvis de ansettes til høstsemesteret i august/september.

    Er jo kun et problem første året om en ansettes på høsten, men uklart hvordan dette da løses.

  3. Så jeg kjøpte et eldre hus og alt virket ok. Selgeren er en bekjent av meg og vi har en god tone. Boligen er også forsikret i samme selskapet nå som det var i hans eie.(tryg)

    Nå noen uker etter kjøpet åpnet jeg en vegg og ser det er en vesentlig vannskade fra utsiden der som har vart en stund.
    Forsikringsbyrået sier jo da at dette er en gammel skade og jeg ikke er dekket siden det var før min eie. Det jeg lurer på er jo da, er dette dekket av den gamle eiers forsikring? Jeg forstår jo han ikke har forsikring på huset nå, men han hadde jo da dekning når denne skaden skjedde. Dette bekrefter jo og selskapet indirekte når de sier den er for ny nå.

    Tidligere eier har jo kjøpt en vare/tjeneste fra en dato og til en dato. Så kan en da med forsikring få medhold for en tidligere skade selv om han pr nå ikke er forsikret? Det er uten tvil at skaden er eldre, men boligen er forsikret i samme selskap i 20år.


    Jeg skjønner det finnes mulighet for avslag, boligkjøperforsikring etc. Men det jeg er interessert i er dekning for skade.

  4. Zash skrev (6 minutter siden):

    Hva med å skrive som sant er at du ikke vet hvem som var fører? 

    Enig der. Problemer er at brevet er en liste hvor navn og info skal fylles ut, eller da velge avhukk "ønsker ikke å oppgi". Kunne såklart skrevet "ukjent" på navn, men utover det legger ikke skjemaet opp til dette ved fks "ukjent fører" avhukk.
    Så håpte noen hadde erfaring på videre saksgang både da det er usikker fører, og om da fører ofte vil slippe unna boten?

  5. Hei.
    Så jeg har fått et forenklet forelegg i posten på 3000kr grunnet fartsbot i fotoboks. Da jeg var i tvil hvem som kjørte ringte jeg inn og fikk beskjed at dette ikke kunne være meg grunnet kjønn. Det er da 2 personer det kan være, hvilken vet jeg ikke da politiet ikke sender meg bilde, og turen til politistasjonen er i lengste laget for å sjekke.

    Det jeg lurer på er jo da hvis jeg sender tilbake et slikt brev må en fylle ut fører, eller krysse ut "ønsker ikke å oppgi fører". Er det noen som har erfaring med sistnevnte og om de forfølger alle slike saker eller om de lar de være pg arbeid og beløpets størrelse.

     

  6. Har brukt denne routeren en stund. Har liggende en 4-5stk av P8702N V2 routere da jeg har likt de god først med CD og så telenor. 

    På min stasjonær har jeg stående en Asus AC68 v A1 i bridge mode, og denne henter så hastighet på 340-360 fra Zyxel routeren gjennom et par vegger og kanskje 8 meters avstand. Sånn sett fungert bra.

    Eneste aberet jeg har med zyxelen er at den rebooter ofte. Noen ganger er dette defekt power andre ganger er den muligens defekt? Så jeg hadde stående en annen asus 68U E1 og satt den inn som primær istedenfor for å teste. Skal i teorien være en langt bedre router med 2x1000mhz kontra zyxelens 2x400mhz. Til tross for dette var den langt under hastigheten til zyxelen til min stasjonære. 

    Snodige greier. Skulle gjerne hatt noe custom firmware på denne zyxelen for virker sånn sett veldig bra, når den er stabil.

  7. Så i min søken etter vidvinkel kom jeg på at jeg på et tidspunkt fikk et gammelt kamera av min onkel, et Minolta XG-1.

    I denne sekken lå det mange objektiver, er det noen som kan gi litt info om disse, og eventuelt om de idag er brukandes på canon, nikon etc eller mest er curiositeter?

    1. Minolta MD rokkor 45mm 1:2
    2. Minolta MC tele converter 2X-5
    3. Vivitar 28mm 1:2.8 MC close focus wide angle (ø49mm)
    4. Soligor  80-200 1:4.5   Zoom+Machro (ø55mm)

    Utover det 2 blitser.
    Nissin 26M og en Saba VL2.

  8. Hei.
    Så jeg har 2 eldre kameraer men har ingen vidvinkel. Vurderer dermed om det er smartest å kjøpe ny/brukt vidvinkel eller bare ny kamerapakke med vidvinkel. Kameraene blir kun brukt til å ta innvendige bilder, så trenger dermed ikke mye ekstra. Ser dermed etter et ok vidninkel til et av disse kameraene, eventuelt en blits. Trenger ikke være det mest proffe, men gi gode bilder for utleie av boliger. Eventuelt da anbefalt nyere kamerapakke med vidvinkel om de er for gamle?

    Har et Canon rebel XTI(EOS 400D) og et Nikon D70. Vil tro førstenevnte er det beste av de 2 eldre kameraene.

    Har liten til ingen kamera kunnskap, trenger bare noe som fungerer :)

  9. Jeg vil plombere TVen, men er redd lisensen endres til skatt innen ett år slik at jeg ikke sparer noe på det. Er det noen som følger med på saksgangen rundt TV-lisensens omlegging på stortinget, og kan si noe om hvor lenge man kan forvente status quo fortsetter? Jeg holder en knapp på at alle stortingsrepresentantene stemmer imot en universell tv skatt. ;)

     

    Og er man GARANTERT å få fritak fra lisensen hvis man plomberer?

    Man er garantert så lenge lovverket ikke endres. Fks nå er jo snart fristen for ny periode og ingen lover ligger klare. Så de som plomberer nå er jo garantert å slippe de 1515kr som kommer. Og siden ny lov neppe kommer midt på året da det krever bred politisk enighet så sparer du "garantert" 3031kr. Og ikke overraska om det blir mer.

     

    Jeg var veldig i tvil selv siden det har vært så mye frem og tilbake i media, men brukte Slipplisens AS våren 2017 og betalte 1190kr.  www.slipplisens.no

    De fiksa det kjapt og greit  hjemme hos meg og vært veldig happy, spart nå 3 perioder så ca 4.500kr og forventer å spare mer. Sånn jeg ser det så er de eneste som ikke sparer de som bare venter, og håper politikerne skal fikse det for de.

    • Liker 1
  10. Er riktig at setter du bort tven og den ikke er i bruk kan du bli fritatt. Men hvis du da oppdages at tven er i bruk, får du fornyet lisens og gjerne og tilbake i tid.

     

    Du kan selvfølgelig kjøpe tv på et annet navn, men risikerer da også overnevnte.
     

    Plombering av tv er ofte det enkleste. Vi brukte som tidligere nevnt www.slipplisens.no som gjorde dette hjemme hos oss. Kjapt og enkelt utført.

     

    Det har forøvrig ingenting å si hva huset har av tilgjengelige kontakter og innganger. Om det så er på en fjelltopp uten strøm, telefon eller andre kabler så vil det kreves lisens så lenge du er innenfor dekningsarealet.:   
    http://www.ntv.no/dekning_sok.asp?mid=150
     

  11. Heisan.

    Kom idag over annonser på finn fra et selskap som virket rimelige. De Holder vist til nær gardermoen, og ser ut til å ha vært i drift siden 2012. Selger også nybil ser det ut som.

    Hele greie virker likevel noe merkelig med tanke på hjemmeside, bilder etc. Er det noen som kjenner disse?

    Eventuelt om noen vet hvordan å kjøpe fra en ikke merkeforhandler vil påvirke mva fradrag og garantier?

    http://www.bilin.no/

    https://www.finn.no/b2b/vanused/search.html?orgId=1596096229

  12. Lønner seg sånn sett å plombere så du slipper ja.
    Vi brukte www.slipplisens.no for noen måneder tilbake, og betalte da mindre for plomberingen en 1/2 pris av NRK-lisensen. De kom hjem til oss, kjapt og enkelt :)
    Så hvis du plomberer før fristen 01.07(som vi fikk smertelig erfare ifjor) så vil du kanskje betale mindre for plomberingen en NRK fakturaen som kommer disse dager. Så sparer med en gang. Kan gjøre som "The avatar" sier over her og vente på kravet, det tenkte vi ifor. Problemet vårt var bare at når vi først fikk det kravet var det etter fristen for plombering og vi måtte betale for et halvt år helt frem til 31.12 uansett :(

  13. Det er ingen "cam del" i en TV. CAM er kortleseren som settes inn i TV-ens CI-spor.

     

    Det som er spesielt med TV-modellene som Elkjøp selger til Canal Digital satellitt er at de har software som er tilpasset og godkjent av CanalDigital og har satellitt-tuner.

    De modellene som er godkjent for Canal Digital kabel har software som er tilpasset og godkjent av CanalDigital og har "vanlig" tuner.

    Nesten alle TV-er som selges i Norge er godkjent av Riks-TV, men det kan dukke opp noen ukjente merker som ikke er godkjent.

    Ok, men når du da sier satelitt tuner som du henviser her til elkjøp så er det da et fåtall av tv ene på markedet?

    Mens de aller fleste vil passe til get/riks tv/canal digital cabel?

     

    Men når vi da snakker om den cam en. Hvis vi overfører dette til en dekoder. Da vil vel kortet være den dekodende delen her, som tolker signalet og gir kanalene til tven?

  14. Hvis det er snakk om kabel-TV (Canal Digital) eller bakkenett (RiksTV) så bruker du i den vanlige antennekontakten. Hvis det er snakk om parabol (Canal Digital eller Viasat) så kobler du til F-pluggen (skru) som er merket satelitt.

     

    Kort og godkjent CAM får du (normalt) fra leverandøren.

    Okey. Så da er altså begge kontakter i bruk!

     

    Men er det så at cam delen for bakkenettet er i så godt som alle tv er, mens muligheten for cam på F-pluggen foreløpig kun har hatt få modeller?

     

    Fks ser du her på elkjøp, er jo utvalget veldig begrenset i forhold til hele tv utvalget de har. Jeg regnet med disse var de som du nevner kobles til F-pluggen?

    https://www.elkjop.no/cms/canaldigital-godkjent/tv-er-godkjent-for-canal-digital-satellitt/?&ref=2blir1

  15. Heisan, generelt spørsmål.

    Lurte på en sak før, dette med IDTV. Jeg finner ikke ut av er hvilken kontakt i tv en jeg skal koble til!

    Er det den vanlige koaks kabeen (tuner/antenne) eller er det skrukontakten som er merket satelitt?

     

    Eller er det forskjellig kort typer(b og c etc) så begge kan benyttes avhengig om man har parabol eller kabel tv?

    Finner ingen standard på dette, og leverandørenes sider er veldig vage.

     

  16. Heisan.

    I desember skulle jeg selge bilen min og fant ut jeg kunne få bytta girolje på min game 2004 toyota yaris verso.
    Så i manualen den tok både gl-5 og gl-4 og gikk på lokal butikk. Ikke snøring på girolje så spurte og fikk med meg 2 liter hjem. Fikk bytta og bilen har gått bra en stund. Men nå når det ble ned mot -10 grader har ny eier ringt og sagt det er problemer. Det har kommet en lyd fra girkassa og den hopper ut av gir. Fikk også selv teste og det var utrolig vanskelig å få satt den i gir!

     

    Kikka så på olja jeg hadde fått og var 80w/90 mineralisk olje. Har forstått det i ettertid å ha snakket med kyndige folk at jeg nok burde hatt tynnere olje og minimum halvsyntetisk!

    Kan gire nå som sagt men ikke alltid den vil inn i gir og kicker tilbake litt når en har giret. Bilen har dermed gått greit siden nyttår, men de siste rundt 1,5 milene har det vært ulyd i kasse med eskalerende problemer. Er det stor sjangs at kassa er død, eller vil det med rett oljeskift normalt løse problemet?
     

  17. Hei.

     

    Lurer litt på dette med kostnadsføring av utgifter. Jeg har alltid gått utifra at kostnadene må være relevante til driften, men er det slingringsmonn?

    Jeg har 2 firmaer innen henholdsvis eiendom og tv reperasjon. 
    Samtidig holder jeg på med en større oppussing av en bolig. Dvs regninger fra rørlegger, snekker elektriker etc. Denne boligen skal etterhvert leies ut via eiendomsselskapet og tenker dermed at kostnadene er relevante dit uten problem.

    Det jeg gjerne skulle fått til var om disse kostnadene kunne være relevante til tv reperasjonsfirmaet da jeg har mer overskudd i dette. Selskapet det dreier seg om er registrert på samme adresse som pusses opp, men usikker på om dette hjelper.
    Er det noen måte å få dette til utover eventuelt å låne penger fra et selskap til det andre?

     

     

  18. Hei Netflis.
    Du må betale 0kr i medieavgift(nrk lisens) med plombert tv. Dette forutsetter at du ikke har en norsk dekoder i bruk.

    Virker som det er endel missforståelser så skal prøve å hjelpe med en avklaring på småting.

    1. NRK lisensen får man med AKTIV mottaker i bruk. DVS en uplombert tv eller en dekoder. Hvis du dermed plomberer tv og ikke har dekoder så slipper du lisens. Eller bor i fks borettslag med tv-signaler inkludert, så kan du legge dekoderen i skapet og plombere tv og slippe lisens.

    2. NRK får beskjed når du kjøper tv eller får tilsendt en dekoder. De vet derimot ikke om en dekoder fks er i bruk.

    3. Lisensen skal endres, men det har de sagt siden 2008. I våres 2016 sa mange det samme og droppet å plombere, de har betalt over 4000kr i lisens i vente på denne endringen. Pr nå kommer endring tidligst 2019 og kanskje enda senere da TV2 skal ha deler av potten, og først skal det politisk behandles. Så fremdeles tusenlapper å spare på plombering istedenfor å vente.

    4. Det er fullt tillatt å se på NRK via apple tv på en plombert tv uten å betale lisens.(ironisk nok)


    Ellers kan tv plomberes av Slipplisens AS i ditt hjem.  www.slipplisens.no
    Avdelinger i Agder, Telemark, Rogaland og Trøndelag med planer om utvidelser. 

     

  19. En nintendo WII kan en nå få for bare 2-300kr. Den kan enkelt og gratis modifiseres så den spiller Wii spill, gamecube spill, N64 spill, super nintendo spill, nintendo 8 bit spill, gamboy spill, atari spill m.m Alt direkte fra hardisk med mulighet å få tak i spill online!

    Snes mini er et kult konsept men før eller siden havner den også på loftet. En wii er så sett mer fleksibel og lar deg spille omtrent alt du ønsker.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...