Gå til innhold

Thorz

Medlemmer
  • Innlegg

    289
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thorz

  1. On 18.2.2024 at 6:54 PM, robertaas said:

    Det finnes andre typer tager som kan brukes med flere typer mobiler.

     

    Riktig.
    Her er det viktig å tenke hvor stort er nettverket som skal drifte taggen man kjøper. Apple sitt Find My nettverk er gigantisk, med milliarder av enheter over hele verden som hjelper å spore taggen din. Jeg er ikke Samsung kunde men vil tro at deres nettverk er også stort og kan gjøre jobben.

    jeg hadde vært mer skeptisk med andre tag merker som Tile eller noe annet. Hvis de ikke kan bruke et av de store nettverker for å spore taggen da er det mindre sannsynlig at man kan få tilgang til lokasjonen hele tiden.

    jeg vet noen av disse andre produsentene kan bruke nettverker som Find My uten å bli direkte solgt av Apple men har ikke en liste nå.

  2. On 17.10.2023 at 8:37 PM, robertaas said:

    For de som av og til sjekker inn bagasje har Samsung akkurat kommet med SmartTag 2. Har allerede god erfaring med SmartTag+, men er på mitt 3. batteri så langt i år. Den viktigste forbedringen er kraftig forbedret batteritid med batterisparemodus slik at man ikke trenger ta ut batteriet for å spare strøm. Man har også forbedret beskyttelse mot fukt og støv ved å gå fra IP53 til IP67. Design er endret for å gjøre det lettere å hekte fast på noe. Noen henger jo disse også i hundehalsbånd. Det er metall i hullet for at det ikke skal slites for raskt. Og det er funsjonalitet for å styre andre enheter fra Samsung. For de som er redd for overvekt er vekten redusert fra 14g for SmartTag+ til 13,75g for SmartTag 2.

    smarttag2B.jpg.5921748737a716e181d4ab2c753a86d2.jpg

    Hvis disse fungerer like bra som Apple AirTag da er det veldig lurt å ha 1 i innsjekket bagasje (ikke heng den ute). Jeg satt en AirTag i kofferten da jeg reiste i desember til Sør America via Miami og det fungerte helt suverent. På vei tilbake ble det veldig kort tid for overgangen i Miami pga. en forsinkelse og kofferten rakk ikke neste fly på MIA. Jeg viste hele tiden hvor den var selv om jeg ikke hadde ankommet til Oslo enda.

    Høy anbefalt å bruke noe slik. Jeg bruker AirTag sjøl fordi jeg har iPhone og Apple Find My nettverk er veldig stort over hele planeten, noe som garanterer at du alltid får se hvor kufferten din er.

  3. 6 hours ago, :utakt said:

    Optikere selger noe som ser ut som små våtservietter. Tynt papir satt inn med noe sprit. Jeg er miljøsvin og bruker slike. 

    Gir brillene en kjapp spyl i vasken med lunkent vann hvis det blir for ille. 

    Jeg kjøper slik også. Ganske lett å ha med seg og fungerer på alt, ikke bare på brillene. Jeg bruker dem for å rense elektroniske utstyr som mobiler, klokker og mange andre små enheter med skjerm, fungerer veldig bra!

  4. Vi er fullvaksinert og skal til Sør Amerika og Karibien denne sømmeren, en reise vi har utsatt i flere år allerede. Deler av Sør Amerika ber om negativt PCR-test når man reiser fra Europa.

    Har vært å sjekke prisen på Fit-to Fly test+attest og de er ekstrem dyre! PCR-test i Tromsø hos private aktører koster nesten 2000kr!

    Er alle slike tester på samme prisnivået? Kjenner dere noen måte å finne en rimeligere valg?

  5. On 1/8/2022 at 12:41 PM, Iki said:

    Hva med en NAD D3020 v2

    https://www.hifiklubben.no/nad-d3020-v2-forsterker-med-bluetooth/nadd3020v2bk/?q=nad d3020

     

    Kombinert med noen dali spektor (om du skal handle alt på hifiklubben)

    Klipsch r-51

    Eller kanskje tilogmed triangle? 

    https://www.lydglede.no/stativhoyttalere/384-1526-triangle-borea-br03-stativ-og-bokhyllehoyttaler-par.html#/138-hoyttalerfarge-hvit

     

    Selv hadde jeg nok heller gått for et par aktive, noe slikt som tannoy gold 7, kali lp-6 osv.

    Kombinert med en billigere forforsterker.

    Yamaha Wxc-50, pro-ject maia.

    Takk for svaret!

    NAD D3020 v2 ser fantastisk ut, slik størrelse passer perfekt, vet du om man kan bruke den phono inngangen som en vanlig "line" inngang for tilkobling av en datamaskin via RCA? Jeg har behov for 2 analoge innganger.

    Pro-ject maia den 1. versjonen har faktisk alle inngangene jeg trenger, og det ser ut at prisen var i min budsjett da den ble reviewet i 2014 her http://www.audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/1336-review-pro-ject-maia-the-audiophile-compact-amplifier, den er til og med en forsterker og man kan koble den til passive høyttalere, men synd at det ser ut til at det ikke selges i Norge lenger, ikke fant den på Finn.no heller.

    Fant bare 1 plass hvor de selger forsterkere fra Pro-ject, her har de MaiA S2 på 6690kr. Ser litt på den dyreste siden synes jeg https://www.neby.no/pro-ject-audio/100562/pro-ject-maia-s2--sort-kompakt-integrertforsterker.

    Yamaha Wxc-50 har kun 1 analog inngang så den dekker ikke behovet jeg har av 2.

  6. Takk for svarene.

    Grunn for at jeg skrevet det om de 2 aktive inngangene var at det var en kjekk funksjon på mine gamle XD4, spesielt som skrevet for å slippe å manuell bytte mellom de 2 analoge lyd kildene (jeg bytter ofte bruk mellom de 2 PC-ene koblet via analog) men dette er ikke et punkt som skal begrense min avgjørelse, jeg kan gjerne bruke en forsterker som ikke tilbyr dette uten problem.

    Jeg er mere opptatt på å finne den riktig kombinasjon av forsterker og høyttalere for behovet jeg beskrevet.

    Igjen, takk for hjelpen her.

     

    On 1/6/2022 at 2:46 PM, oldboy said:

    https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=243566217

    Hva med denne? Den har riktignok ikke RCA innganger, men det løser du ved å bruke nettverket til å koble til den? Mener den har støtte for blåtann også. 

    Takk. Veldig fin størrelse, men de 2 analoge inngangene er viktig for min bruk.

  7. 10 minutes ago, xClaymanx said:

    Jeg kjører i dag et par Argon bok høyttalere som var aktive, men den interne forsterkeren daua, så da gikk jeg til verks med loddebolten og gjorde de passive. Dette parrer jeg med en haugammal technics forsterker som går fra RCA til 3,5mm til pc'en.

    Eneste minuset er at jeg synes forsterkeren kunne til nød vært noe mindre, men sånn er det med den saken.

    Har kikket på Hifiklubben etter noe lignende du ser etter og mindre forsterkere koster gjerne en del. Billigste var vel rundt 6k.

    Men helt klart at en dedikert forsterker går over aktivere høytallere.

    Har vært på HiFiKlubben og så på noen aktive Argon Forte A5, de hadde kun 1 RCA inngang så det var for begrensende til behovet. Jeg ser at en forsterker gir meg flere muligheter fremover og mulig bedre lyd.

    Takk for innlegget.

  8. Hei!

    Trenger hjelp med en ny lydsystem.

    Her er de punktene spurt i den festede tråden:

    Pris (Maks budsjett):
    8000kr
    Romstørrelse:
    4.5x2,8m = ~13m2
    Stereo eller surround:
    Stereo. Kjekk med mulighet for 2.1
    Bruk (Musikk eller film-hva slags musikk?):
    Både musikk og film. Jeg er glad i bass. Rock, metal, elektronika, latin (har mye bass som hip-hop)
    Bosted (Lettere å anbefale brukt utstyr):
    Tromsø.


    Funksjoner forsterker:

    • Innganger:
      • Minst 2 analoge innganger (RCA eller 3.5mm).
      • Minst 1 Optisk
      • Bluetooth (helst v5)
    • Fjernkontroll: Kjekk å ha, men ikke nødvendig hvis kontrollene er lett tilgjengelig.
    • Utgang til sub: Kjekk å ha
    • Størrelse: Jeg har en del plass til forsterkeren på bordet men leter etter noe kompakt, ikke så stor som en vanlig hjemmekino forsterker.

    Funksjoner høyttalere:

    • Størrelse: De skal plasseres på et skrivebord så de kan ikke være gulvstående, ellers tenker at det er ok med woofers i rangen mellom 5" til 6,5"
    • Lytteavstand: Mesteparten av tiden 1m men opptil 3m når de blir spilt høyt.

     

    Leter etter nytt lydanlegg til mitt hjemmekontor. 

    Jeg hadde et par Cerwin Vega XD4 (https://www.amazon.co.uk/CERWIN-VEGA-XD-Active-Monitor-Inch/dp/B00KH3MQAW) som jeg var fornøyd med i 7 år, men den høyre døde for noen mnd. siden.

    Bestilte da et par Edifier R1280DBs (https://cdon.no/elektronikk/edifier-edifier-r1280dbs-bluetooth-computer-speakers-brown-p58035547) aktive høyttalere, men de var svake, både bass og volum var ikke som jeg forventet så jeg returnerte dem.

    Jeg har tenkt å kjøpe en forsterker + passive høyttalere men hvis noen anbefaler aktive høyttalere som dekker behovet kan jeg vurdere det.

    Valgfritt: En av de tingene jeg likte best fra mine gamle XD4 var at begge de analoge inngangene var aktive samtidig så jeg slapp å måtte bytte hele tiden mellom dem og kunne bruke dem med 2 kilder samtidig. Kjekk å ha men ikke nødvendig.

    Å ha mulighet til å utvide til en subwoofer etter på hadde vært perfekt.

    På forhånd tusen takk.
     

  9. 25 minutes ago, Feilhode said:

    https://no.coolshop.com/produkt/playstation-5-console-825-gb-ssd-nordic-playstation-5-pulse-3d-wireless-headset-midnight-black-max-1-per-customer/239Y5N/

    Kjøp denne! Den blir sendt fortløpende, selv om det står "ikke på lager". Alle som har kjøpt denne her kan godt si at den har blitt sendt i løpet av 1 dag etter lagt ordre. 

    Hvordan er garantien hvis kjøpt hos dem? Har veldig lyst på PS5 men er skeptisk på kjøp online hvis en butikk ikke har solid garanti. Har hatt en del problemer med konsoler / kontrollere tidligere og på Xbox siden har servicen alltid vært bra via Elkjøp og andre butikker innlands.

  10. Poster dette som info til alle som muligens opplever samme problem jeg opplevde igjennom flere ÅR på Xbox One. Jeg fant ingen hjelp på nett eller MS support, heldigvis fant jeg sjøl svar og situasjonen ble endelig løst:

    KONTROLLER SOM FRYSES

    Jeg har en Xbox One X

    Problemet var tilfeldig, det kunne være uker uten noe feil for å plutselig få den flere ganger samme dagen og deretter flere dager uten feil igjen. Det var en mareritt å problemsøke dette.

    Hva skjedde?

    En god del av mine XB1 kontrollene plutselig fryste under spilling. Det skjedde med flere modeller, spesielt med de siste vanlige MS hvite. Kan ikke huske at det skjedde med Elite (merkelig nok). Kontrollerne fryste og re-synkroniserte seg etter hvert med boksen, noe som tok mellom 30sek til 2min. Man kunne tvinge synkronisering på nytt ved å trykke å holde Xbox (lys) knappen i kontrolleren for flere sekunder.

    I starten trodde jeg at dette var skapt av mitt USB hodesett (Astro A20) men etter mye testing begynte ved prøv å isolere feilen fryste kontrolleren også uten at hodesettet var koblet på.

    Situasjonen var så ille at jeg sendte boksen til MS for support. De returnerte den etter 1 mnd bare med en fabrik reset da de ikke fant noe feil med den. I denne perioden brukte jeg et utlånt Xbox og problemet skjedde der også.

    Da problemet skjedde kunne kontrolleren fortsette å fryse i jevne perioder (etter bare noen minutter) inntil du tok strømmen fullstendig av X-boxen.

    Som sagt MS kunne ikke hjelpe, jeg sendte flere rapporter til dem via web og fra selve dashboard uten hell. Ble medlem av Xbox Insiders program bare for å se om en der kunne hjelpe meg men nei.

    På en tilfeldighet etter å prøve å isolere problemet fjernet jeg den eksterne hard disk jeg hadde brukt igjennom flere år uten noe problemer for captures (brukt den siden 2015 på min gamle Xbox One Elite og med Xbox One X siden lansering). Harddisken ble sjekket flere ganger i Windows og Mac uten at den viste noe feil, brukte verktøy fra fabrikanten for dette samt andre spesialiserte test-tools, ingen av dem viste noe problemer med disken. SMART verdiene viste ikke heller noe rart med disken.

    Hard disken som var i bruk var SEAGATE BACKUP FAST USB3 4TB BLK. Det som er spesielt med denne disken er at den er i virkeligheten 2 disker kombinert i en hardware RAID0. Dette gjør at disken er mye raskere enn en vanlig USB3 eksterne harddisk (fra de modellene som ikke krever strøm). Disken trekker strøm via selve USB kontakten. Jeg bestemte å brukte den på Xboxen da jeg testet med andre USB3 disker jeg hadde og kunne merke noen veldig små forstyrrelser under game-load, spesielt da jeg testet med loading av Gears 4 med musikken på introen. Med denne disken var det ingen forstyrrelser i lyden, men andre kunne jeg høre litt hakking i akurat en sted av introen, veldig lite men merkbar. Jeg har siden denne tiden flyttet brukt av disken fra game storage til video capture.

    Xboxen jobbet ok i flere uker uten harddisken koblet opp, men jeg er avhengig av å ha capture disk på så jeg koblet den på nytt. Problemet returnerte etter noen dager.

    Jeg bestemte da å skifte harddisken uansett for en annen som var koblet til min Mac, selv om selve disken viste ingen problemer. Den nye disken var fra samme leverandør men en annen modell: SEAGATE BACKUP PLUS PORTABLE USB3 4TB BLUE. Denne disken har ingen RAID på den, det er bare en rent 4TB disk. OG DA...

    ENDELIG LØSNING!

    Etter den nye disken ble satt i brukt for ca. 2 mnd siden har jeg ikke hatt 1 frys (banker på bordet her ?).

    Den disken som var problematisk under Xboxen sitter glad og problem fritt på min Mac nå og det er null spor av feil med den. Det må være noe kompatibilitetsproblemer mellom nettopp denne modellen og Xbox.

    Håper dette hjelper noen her som opplever det samme. Jeg har funnet 0 info om dette over hele internett (Google, Reddit, MS forums, you name it).

    • Liker 2
  11. 10 kg fett tilsvarer 70 000 kcal, noe som tilsier at du skal ligge i et daglig underskudd på 16-1700 kcal. Det er altfor mye! Bestem deg heller for å gå ned 0,5 kg per uke(maks 1 kg, men anbefales ikke), så får du gjort det på en sunn måte i samme slengen.

    Spørsmål: Hvorfor er det ikke anbefalt å gå ned 1kg per uke? Jeg har gjort det uten problem med bruk av MyFitnessPal appen for å telle kalorier. Jeg er bare nysgjerrig, det ser ut som at du kan om dette temaet.

  12. Hei

    Altibox (kun internett) 1000/1000 her.

    Etter mange år med dårlig internett har vi endelig fått aktivert fibertilgang 1000/1000mbps med Altibox.

    Mitt oppsett i de siste 3 år har vært en Netgear R7000 (AC1900) router bak en ADSL modem satt i bromodus fra Nextgentel. Alt fungerte utmerket men internettlinjen var ikke noe utfordring til denne routeren.

    I går etter at Altibox aktiverte hjemmesentralen (FMG) kjørte jeg tester med trådløs og kabel til min hjemmepc. Alt fungerte som forventet med hastigheter på 940/940mbps med kabel.

    Jeg satt FMG i bromodus for å bruke min Netgear router men ble veldig overrasket med at jeg når kun 520/480mbps når jeg kobler meg via routeren med kabel (FMG (LAN3) → Netgear R7000 → PC).

    Denne routeren har gigabit porter og de lyser som riktig koblet i gigabit hastighet.

    Hva kan problemet være? Er denne routeren for gammel for å levere 1gbps i et så enkelt oppsett?

    Forslag tas med stor takk.

  13. Heisann!

     

    Prøver å få til å hoste en Doom 3 server, men portene er alltid stengt selv om jeg følger netgear instruksjonene.

     

    Altibox står i bridge mode, så ifølge altibox egne sider skal den ikke ha noe å si for åpning av porter.  Har testet å skru av både firewall og antivirus.

     

    Følger instruksjonene per denne guiden, med porten til doom 3 isteden selvsagt.

     

    http://www.cctvcameraworld.com/netgear-nighthawk-r7000-port-forwarding/

     

    Et spørsmål til deg: Jeg har samme ruter (R7000) satt bak Altibox sentralen (FMG) som er satt i bromudus. Internettlinjen er 1000/1000. Når jeg kobler PCen direkte til hjemmesentralen får jeg 940/940mbps (helt normalt) men når jeg setter sentralen i bromodus og setter opp ruteren (FMG (LAN3) → Netgear R7000 → PC) får jeg kun 520/480mbps med kabel.

     

    Opplever du noe slik med R7000?

     

    Takkes!

  14. Var medlem for en evighet av occultum men fikk en mail på fredag med info om at de må stenge ned tjenesten :(.

     

    Kan dere anbefale en bra tjeneste som har premier og champions league? Slit mye med dårlige nett tjenester før jeg fant occultum. Jeg bruker PC, Mac og iPhone når jeg er ute.

     

    Takkes!

  15.  

    Lg har alerede ødelagt ces gleden ... ingen hdmi 2.1,i 120 frames kun fra Apps eller USB ...

    Bare å vente til 2019 ... folk er pissed på avforums allerede..

     

    Ja det var skuffende.

     

    Satse på at det kommer noen beist av noen spill monitorer under CES. Hadde jo vært helt gull med en 4K HDR 1ms IPS monitor med HDMI 2.1 Og med Gsync/Freesync. Da blir det spill monitor på denne karen ihvertfall :D

    Da er det bare å vente for meg. Ønsker en 27" 4K buet monitor med HDR10 egentlig. Ikke interessert i en TV da jeg spiller på arbeidsflaten.

  16. Hvor mye støy skal Xbox one x lage? En kompis hadde en, og vi hørte en slags kjøleskap lyd fra den ble slått på, som tydeligvis ikke ble spesielt høyere selv om viften spant fortere.

    Leser på nett at mange sier at deres er helt stille, og at den ikke kan høres i det hele tatt når man ikke presser konsollen, men det er ikke det jeg hørte på hans konsoll.

     

    Hvilket støynivå er normalt på Xbox one x når den ikke spilles på? Skal den lage en slik «brummelyd» når den er idle?

    Man kan absolutt høre den når viften starter. Skjer i bolger på min. Jeg har alle spill digital og den kan bråke litt når jeg sitter idle i menyen på f.els. FIFA 18.

    Den ikke plager meg.

  17. Hei!

    Jeg vil kjøpe en ny dataskjerm til å bruke den også med X1X. Har lyst på noe curve og den må støtte 4k og HDR10 (eller HDR10+). Tenker på noe mellom 27" og 30".

    Kan dere anbefale noe etter deres egne erfaringer?

    Takk!

  18. Forsøket? Har du vært i kontakt med Signal? De har satt opp "her kommer fiber"-stolper ved diverse hus et kvartal lenger opp i bakken. Også litt rart at Canal Digital ikke var hos dere da de "tettet et hull" hos oss i Erik Vangbergs gate.

     

    Ja jeg var i kontakt med Signal i februar og de svarte at de ikke kan levere her.

    CD var enda verre. De sa at de kunne faktisk levere her, sendte modem og alt og dagen som installatøren kom sa han at de kunne ikke levere alikevell. Jeg måtte returnere alle utstyrene. De sier at hvis jeg betaler 25.000 kan de grave og gi meg tjenesten her. Helt idiotisk da jeg leier! Vi er 8 leiligheter her i dette huset som sikker håper over med enn gang til uansett som tilbyr oss en bedre linje en de dritte ADSL linjene vi har i dag, men ingen vil montere her. 

     

     

     

    Forstår ikke hvorfor kan ingen levere fiber på Forsøket i Tromsø. Vi får ikke coax enn gang her!

    Sliter med gammel ADSL fra 20 år siden hjemme og det som irriterer mest er at brannstasjon og politistasjonen som sikker har fiber er rett rundt hjørnet!

     

    Du er nok ikke alene om å irritere deg over det. Tror mange har gått over til 4G i området bare for å få litt hastighet. Men da får man jo en kvote å forholde seg til.

     

    Chill med optill 500 fra canal digital på sørsiden av øya  :wee:

     

     

    Ja 4G er ikke dårlig, men det med kvoter er en dritt. Jeg bruker mye ila måned og mobil bredbånd har helt idiotiske grenser enda i Norge.

  19.  

     

    Uten ekslusiver er det ingenting som differensierer konsollene. Skjønner ikke hvorfor enkelte ser dette som problematisk.

     

    Produsentenes mål er å selge konsoller, hvordan skal de klare dette uten ekslusiver? Uten eksklusiver hadde Nintendo lagt ballen død for årevis siden.

     

     

    Det skal bli spennende å se hvordan det vil gå fremmover for Microsoft og Xbox One X. Og Xbox er jo et eksempel på at mange velger den konsollen dem foretrekker selv om den ikke har like mange eksklusive spill. Nærme 30 millioner. Nå har PS4 solgt vesentlig flere konsoller. Men jeg lurer på hvor stor forskjellen hadde vært om Microsoft ikke rotet det til for seg selv i starten...

     

    Helt enig! Om MS hadde ikke rotet hele greien i starten hadde ikke forskjell vært så stor mellom XB1 og PS4.

     

    I dag velger jeg XB1X over PS4P fordi:

    • Selv om man uten tvil finner noen fantastiske eksklusive titler på PS (Naughty Dogs spill f.eks.) blir opplevelsen på multiplatform spill mye bedre på Xbox One X. Jeg vet at vi må vente for at konsollen blir lansert men alt peker på at studiene skal virkelig utnytte kraften i den nye X oppgaven fra Microsoft. Å spille i 4k eller høyere FPS blir bare herlig!
    • Den tekniske løsningen bak Xbox Live er mye bedre enn Playstation Network. Jeg spiller mye med folk som befinner seg i Nord og Sør Amerika og XB Live tjenesten er flawless.
    • PS4P har ikke klart å vise potensialet Sony lovte. Ca. 1 år etter lanseringen ser jeg ikke noe som tiltrekker meg mot Sonys sterkeste konsollen. Playstation VR er bare tull og spillene de tilbyr for deres virtuelle løsningen er inntil nå uinteressant for meg.
    • Mine kompiser jeg liker å spille med har Xbox One.
    • Sony sine digitale spill er region sperret. Jeg sparer mye penger med Microsoft pga. nettopp dette.
    • Liker 3
  20. Etter en reddit post om hvordan Sony sine bedritne reklameringsrettigheter er så på trynet at Xbox ikke engang kan nevnes med navn i reklamer og bare har blitt lista opp som "other platform", så har hele Xbox One subredditen nå blitt renamed til OTHER PLATFORM  :rofl:

     

    Hahahaha!!!  :rofl:

     

     

     

    Lefdal har også, spørs om det er samme lager? De hadde jo flere igjen når Elkjøp var "utsolgt" sist..

     

     

    Har nettopp lagt bestilling på Elkjøp jeg!  :dribble: :dribble: :dribble:

  21. Ønsker man å ha kontroll over noe som 100 lange passord eller mer på en trygg måte må man bruke noe som Keepass, Lastpass, 1pass eller lignende verktøy. Det er bestandig en vist risiko med bruk av såne verktøy, men det er bare tull å tenke at man kan ha kontroll over så mange unike og lange passord på egen hånd på en trygg måte hvis du ikke er Johnny Mnemonic.

×
×
  • Opprett ny...