Gå til innhold

KjellG

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KjellG

  1. Sjekk «Broene i Königsberg» på Wikipedia.

    oppgaven er uløselig.

    En annen gammel problemstilling: Mange har et «skyvepuslespill». Det er kvadratisk med 15 nummererte kvadratiske brikker og ett tomt felt. Oppgaven er å skyve rundt på brikkene til de ligger i nummerorden. 
    så til problemet: om en tenker seg de 15 brikkene som løse «terninger». En legger dem ned i en ramme i tilfeldig orden. - Vil en alltid kunne skyve dem til komplett nummerorden? 

  2. esoteric skrev (På 17.8.2010 den 13.09):

    Dette er en funksjon som må ligge i telefonen, Netcom har ikke mulighet til og styre ringetonene dine.

    Det er bare delvis rett. Selve ringetonen settes i telefonen, men for å få dette til å funksjonere sømløst, må telefonen få beskjed fra nettet om at innkommende anrop er omdirigert. Dernest må telefonen forstå denne meldingen og velge «Vakttelefon-ringetonen».

  3. Hårek skrev (På 7.2.2020 den 16.13):

    Det er ikke mulig for noe elektrisk utstyr å balansere seg selv på den måten. Men det er mulig å måle forbruket i sikringskapet og sende data til ladeboksen med ekstra utstyr. Er nevnt i denne bloggen, se Lastbalansering.   

    Dette vil jeg ikke kalle lastbalansering, men ladestruping. Systemet måler husets strømtrekk og struper ned ladingen om det blir for mye. Balansering innebærer å justere lastene slik at linjestrømmene blir like. For å kunne gjøre det, må en ev ha en bil med 3 ladere ogkunnejustere disse individuelt. Selv da kan det være vanskelig i IT. 

    • Liker 3
  4. RJohannesen skrev (På 6.4.2019 den 23.05):
    1P4XZQB7 skrev (På 6.4.2019 den 19.34):

    Hva mener du? Der er da definitivt tre faser [der mellomrommet er tiltenkt] med 230VAC tilgjengelig på TN nett. Disse tre fasene er riktignok koblet opp i stjerne konfigurasjon heller som delta, men trefase er det like fullt…

     

    fordelingssystem-tn-spenninger.png

     

    Det er mangel på denne stjernekonfigurasjon i IT-nett som er årsaken til at Zoe/Chameleon ikke kan lade på IT-nett.

    Du får fremdeles bare 3fase 400V og 3 stk enfase 230V mot nøytral.

    «Fase» er et vrient ord, kan bety en spenning, en leder, en vinkel og mye mer. Innen TN er fasespenning spenningen mellom en linjeleder L og nøytralpunktet N mens linjespenningen er spenningen mellom to linjeledere L. I tegningen over ser en mao tre fasespnninger organisert i stjerne og tre linjespenninger organisert i trekant. Faseforskjellen mellom fasespenningene er 120 grader, mellom linjespenningene 120 grader mens faseforskellen mellom en linjespennng og en fasespenning er 30 rader.

    i IT er dette mer vrient, her hsr en masse gammel tradisjon. Imidlertid, om en holder seg til at spenningen over viklingene i en stjernekoblet generator fortsatt er fasespenninger og spenningen mellom to linjeledere, nå 230V, er linjespenning, så blir begrepene like for IT og TN. Forskjellen er at i IT er ikke N fremført og sluttbruker har ikke tilgang til fasespenning i IT. 

    • Innsiktsfullt 1
  5. Nå har regjeringens kontorer vært fordelt over hele byen i 9 år. Hvordan har sikkerheten ved disse kontorene vært håndtert? Er alle bygget som uangripelige bunkere?

    Skal regjeringen være «trygg» må det bygges fjellanlegg under for eksempel Grefsenkollen. Et alternativ vil være å ikke samle alt på én plass, men leve som nå, med distribuerte kontorlokaler.

    Y-blokka kan også deles opp slik at den «utsatte» delen over tunnelen brukes av mindre utsatte personer utenfor regjeringsapparatet. Da blir et anslag mot tunnelen mindre interessant.

    • Liker 1
  6.  

    Regner med det digitale førerkortet da kan brukes som legitimasjon i feks. bank?

    Nå er jo ikke vanlig førerkort godkjent som legitimasjon i bank da...

    Eneste gyldige legitimasjonen vi egentlig har her til lands er jo pass ;)

    Ja, og for å få pass er det nok med — førerkort! Dette er jo en helt tullete ordning. De private bankene innfører defacto passtvang, helt unødvendig.

    • Liker 3
  7. Hvorfor sank HI? Kollisjonen ødela 3-4 vanntette skott. HI er delt i 13 vanntette seksjoner, ca av samme størrelse. 4 ute, 9 igjen. Hule propellakslinger fungerer som digre kanaler fra generatorrom til uskadet girrom. Dette renner fullt. Inn til girrom fører akslinger fra turbinrom og dieselrom. Begge pakkboksene er defekte og megge maskinrom fylles, det er fortsatt 6 vanntette seksjoner! Hele forskipet er «vanntett». 6 seksjoner i åpent vann er for lite, fartøyet vil synke grunnet for liten oppdrift.

    Dernest den store gåten: akterenden, med defekte rom, står på grunn, det synker ikke, det har knapt sunket til denne dag. Forfor sank det «vanntette»forskipet?

     

    Sett fra sofakroken kan en også undres over at en ikke klarte å holde dieselaggregatene i turbinrommet i gang og dermed holde turbin/geneneratorrom fritt for vann, kanskje endog dieselmaskinen. Da ville HI hatt 8 av 13 seksjoner vannfrie. Med hekken trygt på grunn, ville hun vært klar for slep til Haakonsvern i løpet av noen dager. Med skikkelige propellakslinger kunne hun blitt tatt under slep kanskje 10 h etter kollisjonen.

     

    Alle det vanntette skottene synes å lekke som en sil.

  8.  

     

    Finnes ikke en eneste god grunn til at tohjulinger skal bli elektriske. En bensindrevet er bedre på alt.

     

    Ja for støy er jo så utrolig kjekt å høre på i timevis i strekk :)

    Ja faktisk. Min MC har uoriginale potter som støyer en hel del. Det finnes db-killere til, og jeg har det originale langt stillere anlegget også. Men de uoriginale får bli. Uten db-killere. Det ER faktisk sånn en MC skal høres ut. Selvsagt er det ikke alle som forstår det.

    Det er noe av grunnen til at mange ikke kan fordra dette levenet. Ta den på henger og reis langt inn i skogen og ikke plag oss andre.

    • Liker 2
  9. Teksten til to foto i forbindelse med ballasttankene og kontroll av disse er forbyttet. Det øvre foto viser blåseventilen med kontrollarm for manøver og to røde trykkluftrør. Det nedre viser et panel med to «spadehåndtak» malt rød og hvit. Dette er manøverventilene for de to ballasttankene.

     

    Ellers overdramatiseres hvor vanskelig dykking er. Dette forgår omtrent som på alle U-båter. Problemet med trim har de alle. I overflatestilling burde ikke Nautilus være vanskeligere å kontrollere enn en vanlig fritidsbåt, gitt at gass, gir og ror kan opereres fra tårnet.

  10. «Norske elbilkunder er notorisk opptatt av muligheten til å dra tilhenger,»

     

    Flåsete kommentar. ALLE villaeiere rundt meg har fossilbil og hagehenger. En begrensning til 750kg er akseptabelt for svært mange, men 0 kg er for snaut. Avkommet kommer jevnlig og bytter elbilen med dieselen te’n far — inkludert henger.

     

    Har ellers sett video av Leaf som trekker av «trucktrain», så de kan.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...