Gå til innhold

Zackyo

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zackyo

  1. Hei!

     

    Jeg utdanner meg som IKT-Servicemedarbeider og er på mitt andre år som Lærling. Da tiden går tregt på jobb og fritid, så tenker jeg meg å lære å programmere. 

     

    Jeg så at det er en tråd som har blitt satt som "Sticky", men føler at den er litt utdatert med meninger og innspill fra andre. 

     

    Men for å komme til poenget, så vil jeg lære meg å programmere. Usikker på hva egentlig, men ettersom programmeringen skal være til å få noen flere "egenskaper" på CV og Søknad med tanke på jobb. Tar jeg feil om at det som lønner seg mest i jobb markedet er Java og C++/C#? Usikker på hvordan det Norske IT jobb miljøet er og vil gjerne få ett lite innblikk av hva dere mener.

     

    Tenker å begynne med Java. Er det lurt av meg med tanke på jobbmuligheter seinere? Eller er kanskje C++ eller C# en bedre vei å gå som mitt første programmeringsspråk? Vil gjerne kjøpe bok istedenfor å bruke websider som Codeacademy og Sololearn. Så hva slags bok burde jeg kjøpe meg? Er http://gyldendal.no/Faglitteratur/OEkonomi-og-administrasjon/IKT/Programmering-i-Java noe jeg kan gå for?

     

    Og ettersom jeg bare tar Fagbrev og ikke Høgskole/Universitet, så ser jeg på Finn.no på jobber at så å si alt av jobber "krever" Høgskole eller Universitet. Hvordan får jeg da frem mine egenskaper når det kommer til programmeringsspråk?

     

    Er veldig ivrig og vil gjerne lære meg å programmere noe slik at jeg kan vise det frem til andre  :w00t:

  2. IT / Elektro / Mekanisk vil være sentralt i de neste årene, lurt å bygge på disse.

     

    Samfunnet i fremtiden vil bli automatisert. Så automasjon tenker jeg er en god retning å ta.

     

    Så tenker dere at jeg må gå mer skole å få en høyere utdanning?

    Er veldig usikker på hvor stor lønnsforskjellen er på kun fagbrev og bachelor i første året på jobb (Startlønna til både en med Fagbrev og en med Bachelor grad)

  3. Hei!

     

    Skal ta fagbrevet til sommeren som IKT-Servicemedarbeider å lurer litt på hva som er lurest for meg å gjøre med tanke på seinere liv. 

     

    Jeg lurer først og fremst om lønn. Hvor mye kan jeg se for meg som startlønn etter fagbrev?

    Er lønnings forskjellen stor hvis jeg evt tar Bachelor innen IT? Jeg har litt lyst til å programmere, men da må jeg gå 4 år med skole. Så hvor stor forskjell er det på startlønna på IT Fagbrev og IT Fagbrev + Bachelor?

     

    Og er det mulig for meg med kun Fagbrev å få bedre stilling enn bare IKT-Servicemedarbeider (Support)?

     

    Trenger litt innspill på hva som er lurest for meg å velge. Jeg trives med det å hjelpe andre, men tror at jeg også vil trives med å programmere applikasjoner, websider o.l

     

    Vil gjerne vite hva dere tjener/tjente første året som IKT-Servicemedarbeider og IT Programmerer og hvor dere jobber :wee:

  4. Hei! Jeg skal sette opp en Risiko- og tiltaksanalyse på en oppgave som handler om brann og tyveri. Jeg vet ikke hvordan det skal settes opp og hva som skal være med når jeg tar en Risiko- og tiltaksanalyse. Spørsmålet mitt er; Hva skal man ha med i en Risiko- og tiltaksanalyse? Finnes det en mal?

     

    Det hadde vært ganske fint om noen kunne ha hjulpet meg med å lage en bra mal ved å gi meg stikkord som skal/burde være med i en Risiko- og tiltaksanalyse :wee: 

  5. Hei! Jeg har noen spørsmål som jeg lurer på, og vil gjerne få konkrete svar på spørsmålene mine :wee:

    Gjerne skriv det så utfyllende som mulig :yes:

     

    Hva er LDAP/AD og hva brukes det til?

    Hva er TCP/IP, og hvordan fungere den?
    Hva er en SVITSJ og hvordan fungere den?

    Hva er en HUB og hvordan fungerer den?

     

     

  6. SATA er bare kommunikasjonen mellom disk og PC. SATA har tatt over for PATA, som var en bred flatkabel. 

     

    FAT brukes bare på små disker, dvs minnepinner og kort. Det er et gammeldags format som egner seg dårlig for dagens disker. Man bruker NTFS med Windows. 

    Tusen takk for hjelpen! Men hvorfor kaller man FAT for FAT32? Er det pga det kun funker på 32 bits systemer?

×
×
  • Opprett ny...