Jump to content

18QNHMTV

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 :)
 1. Teknisk Ukeblad burde sende en stor takk til Cicero for deres faglige klargjøring. "Landvind er vindturbiner som står på landjorda, enten i fjell-, skogs- eller kystområder. Havvind er turbiner på havet." Tusen takk til TU som lar oss lese dette gratis.
 2. Det er noe ensidighet i dette innlegget til Steffen Syvertsen, lobbyisten fra Agder Energi. Norge er jo kjent for elektrisk produksjon av stål, aluminium og ferrolegeringer mv. koks blir fortsatt noe brukt til reduksjon, men hydrogen er nå i ferd med å erstatte koks. Rockwool blir også produsert med elektrisitet. Syvertsen fremstiller Norges prossessindustri som "u-landsproduksjon". Yara samt noen andre har en vei å gå, men vi har bedrifter som er verdensledende når det gjelder klimavennlig produksjon. Ikke glem Hydro, Elkem, Celsa og Vale m.fl
 3. Sier som Vidar Theisen, det er i vestfinnmark det er verst. Tesla har vist vei både når det gjelder elbil og lading. Tesla har derfor blitt et hatobjekt i Norge.
 4. Luft-til-luft-tanking vil øke rekkevidden til F-35, uttalte generalmajor Tonje Skinnarland som er sjef for Luftforsvaret. Nå forsto også jeg hensikten med luft til luft-tanking, stor takk til generalmajoren. Kommer godt med når stormakten Norge skal på utlandsoppdrag.
 5. "Den Norske teknologien, som Teknisk Ukeblad tidligere har presentert, har fått navnet EREX. Den er allerede i bruk i Norge, Belgia, Danmark, Sveits, Sverige, Nederland og Finland, og skal kunne kutte opp mot 30 prosent av strømforbruket til de spanske togene." Hvor mange norske arbeidsplasser har denne teknologien skapt ?
 6. "750 000 millioner mennesker bor i Europa" skriver du, med en slik befolkningsøkning siste året har vi helt klart et alvorlig problem. Troverdigheten blir også litt frynsete. "Da kan Norge bli et utstillingsvindu for løsningene på klimakrisen, og leve godt av det." Med verdens høyeste kostnadsnivå blir det en smule kostbart, vi hadde 100% fossilfri elkraft allerede for 40 år siden. Vi har ikke kull- eller gasskraft å kutte, og etter global målestokk vil kostnaden til vår reduksjon av CO2 bli vanvittig høy. Tar vi med oljeproduksjonen får vi en naturlig reduksjon ved stengning av utgående oljefelt. Elektrisk produksjon av olje gir en stor reduksjon av CO2 som burde kunne regnes som en reduksjon av CO2 for Norge. Utenfor vesteuropa skjer det lite. Det virker som om det motsatte er tilfelle. For hver kilo reduksjon av CO2 i Europa kommer det 100 ganger mer fra Kina, India, Indonesia og midtøsten m.v. Det er vanskelig å forstå hysteriet i Norge, vi utgjør 0,7 promille av verdens befolkning og skal frelse verden? Parisavtalen gir de største forurensningslandene anledning til å fortsette som før, vår innsats i denne sammenhengen reduserer da til ingen ting. Jeg blir forvirret av dette, men prøver å være optimist.
 7. Jeg trodde ikke noen kunne få skup-prisen med å benytte copy paste, men dette må jo være et fortvilt forsøk fra TU. Dette er VG/ DB stoff selv om det er omtalt i Ing.dk. Lite givende.
×
×
 • Create New...