Jump to content

18QNHMTV

Medlemmer
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 :)
 1. "De skal også se på de sentrale interessemotsetninger. Alle kraftutbygginger kommer med en pris. Det skjedde også da Ap bygget ut vannkraften. Men kraftutbygging er helt nødvendig, sier Persen." Nå har vi fått vite at det var AP som bygget ut vannkraften i Norge. Vi kan vel da forvente at AP vil bygge ny vannkraft, vind- og solkraft for å sikre strømprisen i Europa. Videre skal hele Norge nå få permanent strømstøtteordning. Hvilken regjering kan finne på noe verre enn å sette hele befolkningen på permanent stønad?
 2. Hva med å få Melkøya opp å gå, det ville blitt en betydelig gasshjelp til Europa. Equinor sluntrer unna med vedlikeholdet og renseanlegget brant opp. Penger å spare på vedlikehold gir bonuser til ledelsen. Det koster milliarder i reperasjoner. Og slik går nu dagan.
 3. Er ikke dette mye av det samme, skutt ut med artilleri og med rekkevidde på 150 km. Nammo presenterte det første ramjet-artillerikonseptet i 2018, og har utført hundrevis av tester for å validere designet og redusere risikoen for løsningen vår," sa Morten Brandtzæg, konsernsjef i Nammo. "Vi er sikre på at vi er klare til å fullføre utviklingen, integrere ramjetfly i artilleri- eller missilkonsepter og støtte allierte væpnede styrker med nye kapasiteter." Dette virker billigere og kan produseres av norsk industri.
 4. Det er jo MC-førerne som står for støyen som plager oss i boligområdene og det kan være riktig ille. Og så bruker Sintef tid på å bedre forholdene for de som står for den verste støyen. De vil kanskje råde oss til å bruke hjelm med intercom når vi sitter på terrassen. Jeg har forstått det slik at det er krav til hvor mye en motorsykkel kan støye, men politiet bryr seg i iallfall ikke. Lovløse tilstander spør du meg.
 5. Fra en artikkel i Finansavisen, innholdsmessig 10 ganger bedre enn TU. Norge burde brukt penger på å kjøpe seg inn i dette prosjektet. Rolls-Royce SMR Én modulær reaktor fra SMR har kapasitet til å generere 470 megawatt (MW), som tilsvarer effekten av mer enn 150 vindturbiner på land. Genereringen er konstant og en reaktor har en levetid på minst 60 år. En enkelt reaktor vil kreve omtrent 10 prosent av plassen til en tradisjonell reaktor, og kunne produsere nok energi til rundt en million husholdninger. Forretningsområdet SMR er ventet å generere 40.000 jobber regionalt i Storbritannia innen 2050 og generere 52 milliarder pund
 6. «De høye energiprisene står nå øverst på EUs politiske dagsorden. Kommisjonens langsiktige svar er å bygge ut mer fornybar energi som erstatter import av gass. I dag importerer EU-landene 90 prosent av all gassen de bruker.» Strømforsyningen fungerer ikke når det ikke blåser og sola skinner jo ikke om natten. For å hindre energikrise i framtiden vil derfor EU bygge mer vind og solenergi. Det skal også satses på hydrogen som er en energibærer. Dette blir en fest for energileverandørene og krise for abonnentene i Europa. Norsk gass blir bare viktigere for Europa samtidig som EU vil si nei til gass. Her er det noe som ikke stemmer.
 7. Gjennomsnittsprisen i dag er 89 øre selv om prisen fra kl. 23-24 er 15 øre, det er bare å juble. Gjelder NO1, NO2 og NO5. NO4 25 øre
 8. Teknisk Ukeblad burde sende en stor takk til Cicero for deres faglige klargjøring. "Landvind er vindturbiner som står på landjorda, enten i fjell-, skogs- eller kystområder. Havvind er turbiner på havet." Tusen takk til TU som lar oss lese dette gratis.
 9. Det er noe ensidighet i dette innlegget til Steffen Syvertsen, lobbyisten fra Agder Energi. Norge er jo kjent for elektrisk produksjon av stål, aluminium og ferrolegeringer mv. koks blir fortsatt noe brukt til reduksjon, men hydrogen er nå i ferd med å erstatte koks. Rockwool blir også produsert med elektrisitet. Syvertsen fremstiller Norges prossessindustri som "u-landsproduksjon". Yara samt noen andre har en vei å gå, men vi har bedrifter som er verdensledende når det gjelder klimavennlig produksjon. Ikke glem Hydro, Elkem, Celsa og Vale m.fl
 10. Sier som Vidar Theisen, det er i vestfinnmark det er verst. Tesla har vist vei både når det gjelder elbil og lading. Tesla har derfor blitt et hatobjekt i Norge.
 11. Luft-til-luft-tanking vil øke rekkevidden til F-35, uttalte generalmajor Tonje Skinnarland som er sjef for Luftforsvaret. Nå forsto også jeg hensikten med luft til luft-tanking, stor takk til generalmajoren. Kommer godt med når stormakten Norge skal på utlandsoppdrag.
×
×
 • Create New...