Jump to content

Teknisk1

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 :)

Recent Profile Visitors

563 profile views
 1. Unskyld uttrykket, men dette er bare tøv. Bevisste faktafeil fra en som burde vite bedre, men ønske å villede (veilede). Anbefale å bli medlem av Facbook-gruppa "Klimavenner for atomkraft". der finnnes det mye bra fakta. Blant annet at ingen døde på grunn av Fukushima smeltet ned, som beviser at kjernekraft er trygt. Noe som ofte foreksles av at tusenvis døde av tsunamien, At det er sinnsykt dyrt å rydde opp etter er helt riktig.
 2. Lås inne alle som lider av aldersomssvakhet, isoler alle som er i risikogruppen, gi dem mat på døra og la alt ellers gå som vanlig. 78% av døde i Italia var over 70 år og 80% var menn. Korona = pensjonistsykdom (stort sett). Hvor mye penger skal vi bruke på pensjonister og hvor mye skal vi ta hensyn til syke pensjonister? Isoler dem inntil resten av befolkninhgen er immune eller vaksine er tilgjengelig..
 3. Raskeste måte å gjøre over 60% av befolkningen imunne er å holde skolen åpne, som i Sverige og England. Deretter vil den ikke kunne spre seg videre. Eneste som oppnås ved å isolere befolkningen i Norge, er at det tar lengre tid før vi er immune. Og barn opplever det omtrent som influensa (bortsett fra enkelte med alvorlig immunsvikt som også kan dø av influensa). Statistikken fra Italia viser at 87% av de døde er over 70 år. Korona forsvinner ikke, den er kommet for godt, og muterte varianter kommer fra Kina neste år og neste år osv.
 4. Tull mog tøys. Her har reaktøren glemt alt som heter kildekritikk. Det er ikke akseptabelt å ukritisk bruke en undersøkelse som er bestilt for å få en forhåndsbestemt resultat. Northconnect burde på tilsnakk med flat hånd for å spre villedende informasjon.
 5. Det gjettes på hva som er årsaken! Spør de reisende, de sitter med svaret. Uten å vite årsaken er denne undersøkelsen lite verdt. Det er mulig det er tungvint å betale, det tar tid, og spiser opp det lille som ble spart med å ta toget.
 6. Hydrogenbiler = Hybridbil - egentlig en elbil med påhengt hdrogentank og brenselcelle for å lade batteriet underveis. Bare en god ide om batterier er ekstremt dyre, men batteriprisene har har sunket som stein og skal videre nedover. Et tapt prosjekt, god bedring til Toyota..... Eneste håp må være å satse på lastebiler og langtransport, hvor batterier blir for tunge.
 7. Merkelig ulogisk sammenheng. Det insinueres det at menn har lavere moral og er vesentlig annerledes enn kvinner. Ikke ulikt det kjønnsforskere ofte skriver. Samfunnet består av kvinner, menn, utviklingshemmede, homofile, trangsynte, egoiste osv. Å bare bruke grupperingen kvinner/menn er tøv. Heldigvis finnes det moderatorer (bl.a. journalister) som gjør grovsortering. Dessverre er det mange svært aktive raringer på nett som vil dra en robot i feil retning. Med litt feil algoritme vil den tro på alle konspirasjonsteorier, for eksempel at jorda er flat. Roboten Tay var svært nyttig for å se hvor lett en robot kan lures, mye lettere enn menneske...som også lar seg lure.
 8. Riktig moment krever smøring av hjulmutter/skrue. Da glir gjengene lett og det et bare å gi hjulvinna fart to-tre ganger. Like raskt som muttertrekker. Og så dra til med riktig moment, eller sånn passe hardt hvis du er vant til å skru. Billigere enn bruk av muttertekker, men hvis det er fordi det er gøy å bruke muttertrekker, så løp å kjøp.
 9. Å sammenligne nye og gamle (Tjernobyl) atomkraftverk er bare tull, det er forskjellige typer anlegg. Gamle atomraftverk bør stenges for godt, men det er en annen diskusjon. Artikkelen tar for seg nye atomkraftverk, som har lite avfall og er trygge. 81% av verdens energiforbruk kommer fra på kull, olje og gass (https://energiogklima.no/klimavakten/fossilavhengigheten/). Noe av dette kan erstattes av sol og vind, men på vindstille dager må atomkraften gjøre jobben. Det er ingen alternativer som kan gi tilsvarende mye energi. Sett pengene på atomkraftaksjene.
 10. Forsjon går ganske bra frammover nå takket være bedre datamaskiner, superledere, plasmafysikk, og kunstig inteligens. Derimot er det en gående vits i fusjonsbransjen at det er alltid 10-15år framm i tid siden 60 tallet.
 11. Hvis de ikke likte fonten og utseende kunne de jo bare laget et nytt skilt hvor de fikset de feilene. Teknologiby er jo en identitet man absolutt ønsker. Edit: virker som de har alt på stell.https://www.tu.no/artikler/kongsberg-er-og-vil-fremdeles-vaere-teknologibyen/466407
 12. Glemte vedovnen..... Om de er selvforsynt med ved betyr det at de brenner opp huset.
 13. Sikkert fin hobby, men selvforsynt er vel å strekke det....... Er vel ikke så selvforsynt med litiumbatterier og "spesielt strø" til doen? Eller skruer og verktøy til reparasjoner, eller vannrør om det skulle ryke ett. I tillegg tar de opp alt for mye plass i en overbefolket verden. God bedring.
×
×
 • Create New...