Gå til innhold

Kjetil Bøe

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjetil Bøe

  1.  

    Hva er den store fordelen med selvkjørende biler? At vi kan forflytte oss selv med promille?

    Vi liker vel å styre livet vårt så mye vi kan?

    Selvkjørende tog og busser er en ting. Men biler virker mer som en hype i tiden, uten den store nytteverdien.

     

    Alle vinner med selvkjørende biler. En kan redusere en stor mengde biler, reduserer skadde og drepte i trafikken, reduserer vårt avtrykk på naturen, får ned lokal forurensingen (tar elbil som forutsetning her) som tar livet av millioner av mennesker hvert år i verden, skaper et et mer inkluderende og åpent samfunn da ikke alle kjører rundt på egne egotripper osv osv.

     

    Selv om jeg ikke skal late som om jeg ikke kommer til å savne å kjøre bil, så er det vel som alt annet - jeg klager og er skeptisk først, og så med tia blir jeg mer medgjørlig og positivt til det.

     

    Og at mennesker som fronter sine interesser for ukritiske journalister mener noe annet - får være på dem og journalistens regning. De fleste andre av oss ser gjennom dette. Er det noe som er pill råttent er det bilindustrien, som stadig forsøker å finne nye måter på å tjener penger uten etikk, moral eller samfunnsansvar. De sier de mangler data- ja hvordan skal vi skaffe det når en nekter å få samlet dette inn med stadig strenge lover på feltet.

    Et godt poeng kommer dog opp, selv med bildeling må man forsøke å få en viss fyllingsgrad for å effektivisere transport.

    Tror du autonome biler vil føre til mindre trafikk? Det motsatte er vel mer sannsynlig. Tomme førerløse biler som fyller opp veiene på vei til og fra oppdrag.

    • Liker 9
  2. Jeg synes strategien deres er noe merkelig. I stedet for å ta andeler i andre land (som tradisjonelt sett ikke engang har vært interessert i amerikansk hardplast) så prioriterer de å mette et amerikansk marked som kjøper biler uavhengig av om det er incentiver eller ei. Kanskje ikke samme nivå som i dag, men det reduserte salget der borte vil jo dekkes av europeiske sulteforede kjøpere.

     

    Mtp at de kan produsere hele Norges estimerte forhåndssalg på to uker, så skulle en tro at de var interessert i å dytte ut biler i vårt marked litt raskere slik at de kommer inn på markedet før de europeiske konkurrentene. Klarer ikke helt å se at Tesla skal vekke samme begjær når de europeiske bilprodusentene klarer å levere tilsvarende biler fra 2019-2020 av. Det argumentet er da basert på tidligere nevnte argument om at amerikanske bilprodusenter aldri har stått høyt på ønskelistene i Europa. Ford er vel eneste unntak, siden det ansees som et tysk bilmerke i Europa.

     

    Er det rart at de prioriterer hjemmemarkedet, et enormt marked på 17 millioner biler i året?

  3. Mine tidligere biler måtte skrotes fordi "rusten tok dem".

    Ellers hadde jeg kjørt dem til en uopprettelig feil hadde oppstått.

     

    Volvo 144: Tilstand ved kassasjon: 18 år, 150000 km: Bærende konstruksjoner gjennomrustet - hull i dørken...kunne se ned på vegen under kjøring.....Ellers problemfri.

     

    Toyota Tercel: Tilstand ved kassasjon: 30 år, 250 000km. Gjennomrustet karosseri. Rustet hull i bensintank....Ellers problemfri.

     

    Med aluminiumskarrosseri trenger jeg bare kjøpe en bil......Den vil vare livet ut.... Heldigvis for bilfabrikantene er den vanlige bileier opptatt av fornying så det er vel liten fare for at bilsalget stagnerer fordi bilene blir for driftssikre...

     

    Dagens biler har så mye dyrt utstyr at det ikke vil være regningssvarende å reparere dem når de er 15 år gamle eller mer.

×
×
  • Opprett ny...