Gå til innhold

fenstrat

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fenstrat

  1. Hei.

     

     

    Jeg har en 2009-modell Ford Mondeo. For litt tid siden sluttet A/C å fungere. Når jeg slår på A/C kan jeg høre en veldig svak type risle-lyd. 

     

    Hvordan kan jeg gå frem for å feilsøke dette selv? Jeg kan svært lite om bil, så blir det for teknisk må jeg antakeligvis ha den inn på verksted. 

     

    På forhånd takk for tips. 

     

     

  2. Hei.

     

    Jeg har to laptop'er med HDMI-utgang jeg ønsker å koble til samme DVI-monitor. Er det noen adaper jeg kan bruke som tar i mot to HDMI-kilder og sender output til DVI, og som jeg kan swiche hvilken HDMI-input som skal være aktiv?

     

    Kanskje en KVM-switch som f.eks. https://www.komplett.no/product/620294/datautstyr/periferiutstyr/usb-hubkvm/kvm-switch/aten-cs692-2p-usb-hdmi-kvm-switch kunne vært veien å gå, for denne kunne switchet på hvilket HDMI-signal som skal gå videre til monitoren, men hvordan kan jeg jeg i tilfelle koble de to HDMI-kildene til èn DVI-input?

  3. Hei.

     

    Jeg hadde tidligere en Sony Smartband SW10, som var ment å skulle vekke meg i lett søvnfase. Den var designet slik at jeg ikke kunne slumre, kun slå av vibrasjonen. Typisk gjorde jeg dette i søvne, og sov videre inntil vekkeklokka ringte.

     

    Hadde klokken vært designet slik at jeg bare slumret den når jeg trykket på klokken, ville den nok hatt mer effekt. (Snur man på det kan man kanskje si at når den begynte å vibrere på et tidspunkt jeg var i såpass dyp søvn at jeg ikke våknet lett av vibrasjonen, fungerte den kanskje ikke helt etter hensikten)

     

    Er det noen klokker på markedet nå som har en bedre vekkefunksjon enn jeg beskriver over? Ønsket funksjonalitet er altså at den vibrere når jeg er i en lett søvnfase, lar meg slumre vibrasjonen ved å trykke på klokken, men at jeg ikke får slått alarmen helt av i halvsøvne (det beste er at om jeg må bruke mobilen for å slå av alarmen).

     

     

  4. I och med att elbilar ökar både i tillverkning, efterfrågan och försäljning så tror jag också att det lär dyka upp "piratförsäljare" även av denna typ av batterier. Typ BILTEMA som har konkurrerat ut många av de etablerade biltillverkarnas bildelar. Så jag tror man tryggt kan köpa en 2 år gammal bil och förvänta sig att när batteripacket är förbrukat kunna köpa ett nytt på den "öppna" marknaden om några år när det är dags för byte. 

     

    Godt poeng. Takk for svar!

  5. Jeg vurderer å kjøpe meg en brukt 2015-modell elbil, kanskje Nissan Leaf, og undersøker litt rundt hvilke feller jeg muligens vil kunne gå i. Et potensielt problem er at det ikke vil finnes kompatible reservedeler, fordi Nissan vil ønske å prioritere nyere modeller. Så la oss si at batteriet trengs å skiftes om pluss minus 7 år. Er det grunn til å tro at dette vil by på problemer?

  6. Plukker opp igjen denne tråden. Har gått i ett her med småbarn og jobb, så har ikke engang fått fulgt opp tråden her.

     

    Takk for mange gode svar hittil! Har fått endel interessant innspill. Ser ut til at det vil ta noen måneder før vi får gått i gang med faktiske innkjøp, men nå har jeg i alle fall litt info å gå på.

     

    Utover selve NAS'en er det vel type disker jeg må tenke på. Her har jeg ingen erfaring, så jeg kunne tenke meg å unngå de verste nybegynner-fellene. Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe disker til en NAS-løsning?

  7. God erfaring med Synology. De har et godt utvalg i forskjellige prisklasser. Operativsystemet er identisk på alle (DSM) og du velger selv hvor avansert du vil systemet skal være. Ønsker du kun tilgang over NFS eller SMB så kommer det nesten satt opp ut av boksen.

     

    Hvor mye lagringsplass trenger du, fordelt over hvor mange disker?

     

    Har du noen konkrete modeller du er fornøyd med? Jeg kom over https://www.tek.no/artikler/test-synology-diskstation-ds216j/359383. Har ikke finlest artikkelen, men den har i alle fall fått bra omtale i den testen. Mulig noe slikt kunne vært aktuelt. Ville i tilfelle sett om jeg fant noe brukt på Finn.

     

    Kan anbefale QNAP. Kjører to av dem selv, fungerer veldig bra. Du bør si noe om hvor mye penger du har tenkt å bruke og hvor mye data det er snakk om.

     

    Takk for tips. Hvilke modeller har du vært fornøyd med, og som passer mitt behov?

     

    Har seagate personalcloud 6TB. Var vel nesten gratis i en periode.

     

    Så enkelt at selv bestemor ville fått til. Nåes enkelt fra alt på nettverket, og bruker software for å nå filer over nettet.

     

    Men finnes sikkert enda bedre løsninger.

     

    Denne har så vidt jeg kunne se støtte for kun èn harddisk, altså ikke RAID. På grunn av prisen kunne allikevel vært en aktuell kandidat, så jeg skal sette den på lista.

     

    En god del trådløsroutere har USB du kan koble lagring på. Dette er kanske nok til enkel bruk.

     

    Hvis du går for et PI-lignende prosjekt vil jeg tipse om Orange PI Plus 2E som har full båndbredde på alle 4 USB-portene, og ikke delt som på Raspberry, men som du igjen tar opp er dette litt jobb, spesielt om du er helt fersk. Har du erfaring med Linux er det høvelig plankekjøring.

     

    Godt tips ved USB på ruteren, kan ha det i bakhodet.

    Når jeg en gang i fremtiden får mer tid til slike prosjekter hadde det vært interessant å sjekke ut det Orange-prosjektet du nevner. Jeg har godt linux-kunnskaper, så det skulle vært overkommelig å få til noe slikt.

  8. Takk for mange gode svar. Starter med å svare på de spørsmålene som ble stilt:

    • Jeg ser for meg at jeg kunne tenke meg mulighet for omtrent 4TB, med to disker satt opp i RAID 1.
    • Tror jeg klarer meg lenge med en ren nettverksdisk-løsning, altså at filene bli eksportert via NFS og SMB.
    • Torrent-nedlasting, eget filkartotek o.l. blir nok ikke aktuelt
    • Ruteren jeg bruker er denne: https://www.asus.com/Networking/RTN56U/. Ruteren kjører Padevan firmware (https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u). Ser at den har USB-porter, men er usikker på om kun FTP er støttet, eller om også NFS eller SMB er støttet. Skal få sjekket det.
    • Når det kommer til pris har jeg vel ingen konkrete summer i hodet, men jo billigere jo lettere å overtale kona om at vi skal få kjøpt inn noe. Blir det dyrt få jeg vurdere å kjøre med kun èn disk, og heller fylle opp med en disk til med tilhørende RAID 1 en gang i fremtiden.

  9. Hei.

     

    Jeg vurderer å sette opp en enkel NAS-løsning hjemme. Behovet er ganske enkelt: Jeg trenger mye lagringsplass som kan nås av PC'er og laptop'er hjemme, Ut over kommer jeg i farta ikke på noen spesielle features som jeg trenger.

     

    Er midt i en hektisk småbarnsfase, så jeg har dessverre ikke tid til å mekke en egen NAS-løsning ved f.eks. Rasberry Pi.

     

    Hvordan går jeg frem for å finne en passende NAS til dette bruket? Virker som om mange NAS-løsninger er spekket med features jeg ikke trenger, så jeg tenkte høre med folk her på forumet om deres erfaringer med konkrete NAS-bokser.

     

     

    Kenneth

  10. Nei, ville nok satset på å ta av plastdekslet. Eller bruke en Dremel for å file vekk det som trengs.

     

    Takk, går for å ta av dekselet. Prøver samme fremgangsmåte som på

     

    Bare for å bekrefte: Koblingen på https://dl.dropboxusercontent.com/u/11093463/USB-disk/2016-10-22%2008.45.01.jpg ser riktig ut, altså at den ene koblingen på SATA-disken går til strøm, og den andre til data-trafikk (via SATA-kabelen)?

  11. Det bildet du viser er jo SATA kontakter. Den til venstre skal passe med røde SATA kabelen, andre enden går inn i adapter-boksen som er merket "ST Lab". USB kabelen går fra adapteret til PC.

    Den større til venstre skal passe med SATA strømkontakten som du har nede til venstre i det andre bildet. Kobles til strømforsyningsboksen.

     

    Ah, så kontakten på venstre side (den lille) på https://dl.dropboxusercontent.com/u/11093463/USB-disk/2016-10-18%2019.53.19.jpg overfører data (og kobles da til adapter-boksen), mens kontakten på høyre side (den store) er strømforsyning? Skjønner. Kobligen blir altså slik? https://dl.dropboxusercontent.com/u/11093463/USB-disk/2016-10-22%2008.45.01.jpg

     

    Nytt problem: Kablene får ikke god nok kontakt med kontaktene på disken, pga at disken sitter for langt inne i plast-dekselet. Vil helst unngå å skru opp plast-dekselet for å hente ut disken (er redd for å ødelegge disken), så kjenner du til om det er noen forlengere/overganger/koblinger jeg kan bruke mellom kablene og disken for å nå frem til kontakene på disken?

     

     

    Mvh Kenneth

  12. Kjøpte den adapteren, men står litt fast her. Dette bildet viser samme innhold som jeg har i pakken jeg mottok::  http://bit.ly/2ePrER4

    Den røde kabelen er vel en seriell SATA-kabel. Jeg kan vel ikke putte den inn i den korte pinnen på https://dl.dropboxusercontent.com/u/11093463/USB-disk/2016-10-18%2019.53.19.jpg?

     

    I følge beskrivelsen på https://www.komplett.no/product/344906/datautstyr/kabler/datakabler/st-lab-usb-20-to-idesata# trodde jeg det skulle være en egen kabel/adapter mellom USB og SATA, men virker som om jeg overser noe.

  13. Hei.

     

    En kompis av meg har en Seagate Backup Plus Desktop Drive (modell srd0sd1) som har tatt kvelden. Tror dette er samme modell som kopisen min har: https://www.amazon.com/Seagate-Backup-Desktop-External-STCA2000100/dp/B00829TII6

     

    Det er godt mulig det bare er strømforsyning eller selve docking-stasjonen som har tatt kvelden, så jeg tenkte jeg skulle prøve å få teste disken uten bruk av den eksisterende dockingstasjonen og strømforsyningen.

     

    Prøvde å sette inn en gammel 12V strømadapter jeg hadde liggende, men den passet rett og slett fysisk ikke inn, så mulig det kreves en custom strømforsyning til denne dockingstasjonen.

     

    Hva er greieste vei for å teste uten bruk av eksistrende strømforsyning og dockingstasjon? Dockingstasjonen ser slik ut http://bit.ly/2dO3ZNK, og er vel i grunn bare en type SATA docking stasjon. Kunne kjøpt en SATA til USB kabel, men kommer vel ikke så langt uten litt strøm på disken, så da er jeg kanskje nødt til å skaffe en ny dockingstasjon? Hvor finner jeg i tilfelle noe slikt her i Norge?

     

    Mvh Kenneth

  14. Jeg antar en enkel LCD-skjerm vil holde, kanskje noe tilsvarende http://www.holund.no/monitorer/lcd-bordmodell/monitor-104-lcd-for-bord/vegg. Trenger å kunne sette den på et nattbord eller lignende, men foruten den monitoren jeg linket til (som er utsolgt) har jeg ikke klart å finne noen andre kandidater. Noen som vet hvor jeg kan finne billige LCD-skjermer på omtrent mellom 10 og 15 tommer?

  15.  

    Digital Impuls har også butikk i Oslo. Jeg synes Teknikmagasinet er dårligere på utvalg til Raspberry Pi og lignende i forhold til Kjell & Co.

     

     

    Takk for info. Ser at de holder til i Møllergata 9. Mulig jeg tar meg en tur innom der.

×
×
  • Opprett ny...