Gå til innhold

Ruby2000

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ruby2000

  1. Hei, jeg har et spørmål om kvalitativ uorganisk analyse (kjemi 2). Hvis man bruker fargeskjemaet for parallellanalyse for å finne ut hvilke metaller en legering består av, hvordan kan man utelukke noen stoffer? Vi ble fortalt at dersom man tilsatte Na2S til (den oppløste) legeringen og den ble svart, skulle man utelukke Zn siden den ville gitt gulhvit. Men i en annen oppgave ble den svart, men inneholdt likevel Zn. Så lurer egt bare på hvordan jeg skal bruke fargeskjemaet til å utelukke stoffer som ikke er i det stoffet jeg skal prøve å finne (som en legering).

     

    Takk for svar! ?

  2. Hei, jeg har et spørmål om kvalitativ uorganisk analyse (kjemi 2). Hvis man bruker fargeskjemaet for parallellanalyse for å finne ut hvilke metaller en legering består av, hvordan kan man utelukke noen stoffer? Vi ble fortalt at dersom man tilsatte Na2S til (den oppløste) legeringen og den ble svart, skulle man utelukke Zn siden den ville gitt gulhvit. Men i en annen oppgave ble den svart, men inneholdt likevel Zn. Så lurer egt bare på hvordan jeg skal bruke fargeskjemaet til å utelukke stoffer som ikke er i det stoffet jeg skal prøve å finne (som en legering).

     

    Takk for svar!

  3. Hei lurte litt på dette spørsmålet:

     

    I hvilken blanding vil vi få en reaksjon? Skriv balansert reaksjonslikning for denne reaksjonen.

     

    A En bit Fe i Zn(SO4)3 - løsning

     

    B En bit Cu i Al2(SO4)3- løsning

     

    C En blanding av vannløsninger av KIO3, H2SO4 og SnCl2

     

    D En blanding av vannløsninger av HNO3 og NaCl

     

    Takk for svar :)  :)

     

     

  4. Svaret er A, glassene 2 og 4. 

     

    1) HCL - saltsyre - er en sterk syre. 

    2) Eddiksyre er en svak syre, 5M gir pH ca. 4 og protolysegraden er under 4%.

    3) CH3COONa - salt til svak syre - er basisk. 

    4) Eddiksyre er en svak syre, 0,01M gir pH på ca 3,3 og protolyserer under 4%.

     

    Eddiksyre regnes som en svak syre så vet ikke om man trenger å beregne pH - uansett konsentrasjon - svak syre er svak syre. Og sterke syrer protolyserer fullstendig. 

    Takk!!!

  5. Hei, går andre året på videregående skole og gjør det ikke så bra i nynorsk. Jobber veldig hardt med å bli bedre, men sliter med å forbedre meg og rette opp feil fra tidligere vurderinger. Jeg fikk tilbake tentamen i høst og læreren min sier jeg sliter, spesielt med god flyt. Lurer derfor på om det er noen snille sjeler der ute som kan hjelpe meg :) Jeg har lagt til kortsvar på nynorsk, så om noen kunne sett på det og kanskje hjulpet meg, eller fortalt hvordan jeg kan forbedre meg og hva jeg kan forberdre meg på, så hadde det vært supert! Hadde virkelig satt pris på det!!!! :)

    Norsk tentamen 2017.docx

  6. Hei går VG2 nå. I fjor valgte jeg å ta ett fag for VG2 i ett fag( siden jeg var så flink i faget fikk jeg ta ett år før allerde på ungdomsskolen). Jeg kom opp og nå har jeg ett fag fra VG2 på vitmemålet. Men spørsmålet mitt er: Kan jeg komme opp en gang til? I VG2 siden jeg allerde har tatt èn eksamen. Takk for svar:)

  7. Hei går på videregående og lurte på om noen hadde noen gode bøker på nynorsk å anbefale. Har blitt anbefalt å lese bøker på nynorsk for å bli bedre??. Hvis det er noen som har noen gode bøker å anbefaler eller forfattere hadde det hjulpet kjempemye❤️❤️

  8.  

    Tror dere sensurere tar poenggrensen lavere siden mange syntes den var vanskelig?Eller retter de kanskje bare eksamenene snillere enn ellers?

     

    Det er ikke sikkert den er så vanskelig som forumbrukerne gir uttrykk for. Kan være de flinkste elevene ikke henger på dette forumet.

     

    Syntes du den var vanskelig?Dersom du har gjort den eller sett den? :)

  9. Mange i min klasse oppfattet den vanskelig spesielt p.g.a sannsynlighetsoppgavene, men får vel gå slik det går. Brukte ettpunktsformelen på den siste oppgave på del 2(fikk riktig uttryk), var egt den eneste jeg ikke skjønte sånn helt, men får vel håpe på det beste(pray)

  10. Ser på arket over formler som skal være kjent ved DEL 1 og ser ikke at binomisk eller hypergeometrisk sannsynlighetsmodell står der, men har gjort flere eksamensoppgaver som hadde vært nyttig å bruke disse modellene på, på del 1. Skal man kunne det allikevel??

×
×
  • Opprett ny...