Gå til innhold

Stig Johansen

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stig Johansen

  1. Dette kunne med fordel vært forklart litt nærmere sånn teknisk sett. Vi tåler litt tekniske beskrivelser, det er vel tross alt myntet på ingeniører dette tekniske ukebladet... men utfra beskrivelsen i artikkelen, så mener jeg det er svært mange, og spesielle, forutsetninger som må være til stede for at det skal være så enkelt og billig som artikkelen beskriver. Og jeg tror det er svært, svært få, om noen, gatelysanlegg som du uten videre kan koble dette til. Dessuten må jo gatelyset stå på hele dagen... (ja jeg vet det finnes armaturer som kan styres individuelt, men det er svært få av disse). Et gatelyskrets er gjerne sikret med 16-25A. Jeg får ikke det helt til å bli 22kW... Videre er gjerne en gatelyskrets lang, og med begrenset tverrsnitt (typisk 25mm2 Al). Jeg ser ikke at dette kan brukes på noen eksisterende gatelysanlegg. Og bygger man nytt, så blir uansett ikke kostnaden mindre siden anlegget må dimensjoneres mye, mye kraftigere enn et ordinært gatelysanlegg. Og da kan man like godt legge egen kabel til laderne! En annen ting er eier- og driftsforhold. Det er slett ikke sikkert det er ønskelig med en tilknytning mellom elbilladere og gatelys, hverken teknisk, administrativt, drifts- eller eiermessig.

    • Liker 5
  2. Det har vært en del andre forsøk på dette, og ingen har blitt suksess ennå.

    En gruppe i England holder på nå: http://oxgvt.com/the-ox-all-terrain-vehicle/

    Africar er et annet forsøk fra slutten av åttitallet.

    Det ser ut til at de billige og enkle løsningene som har slått an i uveisomme strøk i Afrika, har vært å bruke allerede tilgjengelige kjøretøy som har vært produsert i hopetall slik at tilgangen til kjøretøy og deler har vært billig og lett tilgjengelig. Eksempel på dette er Peugeot 504/5, Mercedes lastebiler, Land Rovere, og i senere tid Toyota.

    • Liker 1
  3. Er det ikke fremdeles velodrom ved Valle Hovin i Oslo? Jeg var selv der på 90-tallet og så på sykkelløp! Etter et raskt søk så finner jeg (på procycling.no) at det har vært flere i landet; Trondheim, Lillestrøm, Sandnes, Bergen og Levanger. Det tar noen sekunder å Google dette, men det er klart at det blir kanskje færre klikk med overskrifter som "Norges niende velodrom"...

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...